Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכול רכב מודרני משאבת הדלק בונה לחץ עם פתיחת דלק צד הנהג ככה שזה מיותר להמתין כמה שניות.

איזה מערכות ברכב צריכות להתאפס ?

ובכל זאת יש עוד רעש חשמלי כלשהו למשך 2 שניות כשמסובבים ל ACC.

מה הוא הרעש הזה באמת?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מכיר רכבים שבונים לחץ דלק בפתיחת דלק נהג, אשמח לדוגמאות.

כן מכיר שבונים לחץ הידראולי בגיר רובוטי בפתיחת דלת נהג מהסיבה שאחרי זמן ארוך ללא נסיעה זה יכול לקחת כמעט 10 שניות.

פעם הנעתי את הבראבו שלי מהר מידי, לפני שהמשאבה של הגיר סיימה לבנות לחץ, נדלקה לי לשניה נורה של הגיר. בשניה הזאת ירד לי הלב לתחתונים, זה עלה לי באיזה שנה-שנתיים מהחיים.

ופעם קרה שנכבה לי המנוע קרוב לשער חשמלי בפונטו 98 שהייתה לי, סגרתי סוויץ' והנעתי מיד במהירות כדי להספיק לעבור את השער. נדלקו לי בלוח שעונים כמה נורות הזויות, בניהן גם הנורה של האימוביליזר. שעד עכשיו זו תעלומה מבחינתי, איך ייתכן שהנורה הזאת דלקה יחד עם מנוע עובד. למען הסר ספק מערכת האימוביליזר תיפקדה כראוי, היה לי מפתח רזרבי ללא צ'יפ שלא יכול היה להניע את הרכב.

היום אני מניע בלי לחכות, אבל לא לפני שהמשאבה של הגיר סיימה לבנות לחץ (גם כך צריך להיות ממש מהיר כדי לעשות את זה)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כנ"ל אצלי (פיאט 500).

אני מחכה הן בגלל הרובוט (עובד בערך 6 שניות) והמשאבה, ולאחר סיבוב הסוויץ' ל MAR מחכה 2 שניות כיוון שיש רעש כמו של מעין מנוע חשמלי שזז.

זה סה"כ 2-3 שניות, זה לא שאני שודד בנק וצריך לברוח.

Opel Adam S 2017

פורסם

די עם השטויות האלה לחכות למשאבות שיבנו לחץ הידראולי או לחץ דלק והזמזום של מנועי המדפים של מערכת המיזוג ייפסק או המחשבים התאפסו.

כול הדברים האלה קורים יותר מהר ממה שאתם חושבים לכן מיותר להמציא זמני המתנה של 2 או 5 שניות.

אם אחרי ההתנעה לא נדלקת שום מנורה התראה אפשר לנסוע. רכב זה לא בחורה שצריך למזמז בכדי שתהייה רטובה.

אפשר לנעול :oops:

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני תמיד מתניע "בשלבים". מסובב, רואה שהכל תקין ושאין הודעות שגיאה ואז מתניע את המנוע.

אולי זה לא נכון, אבל ככה התרגלתי. ניסיתי כמה פעמים "להתניע במכה אחת" ולא הרגשתי שום הבדל, הכל היה תקין.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אם אחרי ההתנעה לא נדלקת שום מנורה התראה אפשר לנסוע.

המטרה בהדלקת הנורות במצב ACC היא לראות שהעובדה שלא נדלקת נורה - אין מקורה בכך שאחת הנורות שרופות.

נראה לי די חשוב...

ממה נפשך לחכות רגע? אף אחד לא מדבר פה על "טקס" התנעה - כולו המתנה של שניה! לא מסיבות מכניות נטו, פשוט בשביל לראות שהכל כתמול-שלשום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני ממתין 5 דקות בכדי לראות שהכול עובד טוב, פותח מכסה מנוע ובודק שאין נזילות ואין תיקתוקים מהשסתומים. לאחר מכן אני בודק שהאגזוז לא משפריץ מים והווישר האחורי תקין.

ליתר ביטחון לפני שילוב להילוך D אני בודק שהצופר עובד תקין והדרך פנוייה. ככה אני...:|

אתה גם חותם על התהליך לפני שאתה יוצא לדרך?

פורסם

אני חותם מבצע וקורא לראש צוות בעל שלב 11 שיחזור על הבדיקות ויחתום כפל.

ורק אז מניע.

מעניין אותי אגב, מי שיש לו רכב דיזל מודרני ורושם שצריך להמתין עד שנורת הסליל תתכבה, מתי בפעם האחרונה ראיתם את הנורה הזו דולקת?

אני ראיתי את הנורה הזו רק פעם אחת, אחרי חניית לילה ברמת הגולן בחורף, כשטמפ' בחוץ הייתה סביב 0 מעלות.

פורסם

אני דווקא לא חושב שזה מיותר להניע ב"שני שלבים".

נכנס לאוטו, קודנית ושם סוויצ' על ON. בזמן שאני מתארגן וחוגר חגורה מחשב הרכב בינתיים מבצע את הבדיקות שלו בנחת. ברגע שכל הנורות כבות אז אני מניע.

אני לא יודע אם זה מועיל אבל זה לבטח לא מזיק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני תמיד מחכה 2-3 שניות, אולי זה עוזר ואולי לא, אבל אני מחכה, אולי זה מהרגל מהשיעורי נהיגה.

בוקי, אולי זה לא קשור, אבל יצא לי להחליף לפני חודשים (-+) ''סלילי חימום'' ב- ML320 CDI 2008, ואחרי

ההחלפה ההנעות נהפכו למאוד חלקות וקצרות ממאוד ארוכות, היה מניע קשה גם שלא היה מאוד קר בחוץ.

רועי

פורסם

מעניין אותי אגב, מי שיש לו רכב דיזל מודרני ורושם שצריך להמתין עד שנורת הסליל תתכבה, מתי בפעם האחרונה ראיתם את הנורה הזו דולקת?

בפלואנס הנורה אומרת לי בוקר טוב כל יום.

במזג אויר כמו היום היא נדלקת לחצי שניה בערך. במזג אויר קר היא דולקת מספר שניות. בהתנעת מנוע שעדיין חם היא לא נדלקת כלל. בד"כ גם אני מניע שני שלבים וממתין שתכבה, בפעמים המעטות שלא עשיתי כך האוטו הניע רגיל גם לפני שהנורה כבתה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...