Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה להשאיר את הסטארלט בצד? זרקו כאן אמירות כוללניות ולא נכונות.

אם מה שאתה טוען נכון, למה זה לא המצב עם שאר הנורות? נורה כבית ברגע שהבדיקה מסתיימת, אין סיבה להשאיר אותה דולקת. ועובדה, יש נורות שכבות מהר יותר מאחיותיהן.

יותר מזה, אם היצרן היה רוצה לעשות מעין sequence של כיבוי נורות הוא היה עושה את זה לכל נורה בנפרד ובתזמון הגיוני. בפועל יש נורות שכבות יחדיו או בהפרש זעום שאתה לא מצליח לעקוב איזו נורה כבתה. ברכב שלי נורת כריות האוויר כבית אחרונה ובהפרש ניכר, אני לא רואה כאן לוגיקה מאחורי זה למעט משך פרוצדורת הבדיקה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא ממתין, גם אם הבדיקה העצמית נמשכת כמה שניות, מה מפריע לה להסתיים אחרי שהמנוע כבר עובד?

פורסם

איתמר, אין לי תשובה חד משמעית או הסבר של ייצרן רכבים מסויים למשך הזמן שלוקח למנורות להתכבות ואם הדבר באמת מייצג את זמן האיבחון האמיתי.

בכול מקרה אינני רואה סיבה אמיתית לסובב את המפתח למצב ACC ולהמתין כמה שניות הרי ממילא מידע נוסף לגבי תקינות חיישנים או רכיבים מסויימים ניתן לבדיקה רק לאחר ההתנעה וכמו שכתבתי קודם לכן להניע ולבדוק שאין מנורת התראה דולקת ולנסוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הבחנתי בשום הבדל אם מחכים שנורות יכבו או שמניעים ישר. בשניהם הרכב מניע במכה וזה מה שקובע .

אני מניע בפתיחת סוויץ אחת ולא נתקלתי בבעיה עד כה.

פורסם
רכיב ה GLOW PLUG, שאלו הם פלאגי החימום, כמו כל רכיב כזה או אחר ברכב, נדרשים להחלפה בהתאם למצבם ולביצועים או בעת תקלה כזאת או אחרת בהם.

רכבת משנת 2008 עברו כבר 8 שנים ותלוי בק"מ וכמות ההתנעות ובמצב הרכב ובנסיעות שלו, אין שום קשר.

ערב טוב, אולי לא ניסחתי את עצמי כראוי.

אולי אני מדמיין וטועה, אבל בוקי התכוון שלא בכל הטמפ' ה- GLOW PLUGS עובדים ונדלקים במנועי דיזל מודרנים.

בנוסף, גם שהמערכת לא 100% תקינה הוא בחלק מהמקרים יניע, הנה השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?585063-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%93%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94

לכן הבאתי את הדוגמא עם המרצדס להראות שזה לא בכל הרכבים כך.

אם לא הבנתי את כוונתך מתנצל מראש.

רועי

פורסם

מכיוון שלא ידוע לי אם יש כאן מהנדסים בפורום אז אולי נפנה את השאלה במייל לאחד היצרנים כדי לקבל תשובה חד משמעית, האם יש צורך לחכות כמה שניות לפני הנעה? האם זה "בריא" לרכב? האם להניע במכה זה תקין?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום לפנות ליצרנים ולשאול מהנדסים, אפשר פשוט לקרוא מה רשום בספר הרכב שברשותך. זה לא מסובך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא מכיר רכבים שבונים לחץ דלק בפתיחת דלק נהג, אשמח לדוגמאות.

לי יצא להיתקל בתופעה במספר ואגיות וכן ב-BMW.

כל רכב אוטומטי אפשר להניע בנויטרל או פארקינג.

את הרנו שבחתימה ניסיון להתנעה בכל מצב שאינו P יסתיים בהודעה כתובה להעביר את ידית ההילוכים למצב P.

בהתייחס לשאלה המקורית: אני מניח שהתשובה נמצאת אי שם באמצע בין שתי העמדות שהובעו פה.

מצד אחד, ברכב המצויד ב-Keyless ההתנעה מתבצעת ע"י לחיצה על כפתור, מבלי שקודמת לה הפעלת הסוויץ' או משהו בסגנון.

מצד שני, בקורס של בוש שארוגן לפני כשלוש שנים ע"י הפורום, ההמלצה היתה לתת למחשב הרכב לאסוף נתונים מהחיישנים השונים במשך כמה שניות על מנת לאפשר לו לבצע את התנעת המנוע הצורה המהירה והאופטימלית ביותר.

אישית, כך בדיוק אני נוהג. האם זה באמת עוזר במשהו או שזה סתם פסיכולוגי? לא יודע, אבל מה שבטוח זה ש-2-3 שניות השהייה אינן באמת מוסיפות או גורעות משהו מהחיים שלי, אז שיהיה למחשב לבריאות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מכיוון שלא ידוע לי אם יש כאן מהנדסים בפורום אז אולי נפנה את השאלה במייל לאחד היצרנים כדי לקבל תשובה חד משמעית, האם יש צורך לחכות כמה שניות לפני הנעה? האם זה "בריא" לרכב? האם להניע במכה זה תקין?

קרא את ספר הרכב, אתה לא צריך מהנדסים לכך. במידהו תמצא אסמכתא לתהליך ההתנעה, שתף אותנו בתמונה ודגם הרכב.

שוב, כפי שרשמתי קודם לכן ובאופן כללי, כיום ובכלל בשנים האחרונות, רכבים עם מערכת התנעה בלחיצת כפתור, אין תהליך דו שלבי ואין אפשרות כל כך לבצע את זה (טכנית יש, ללחוץ ללא דוושה ואז לכבות וללחוץ שוב).

לכן, כל עוד לא רשום בספרות הרכב לבצע תהליך X, אין שום סיבה.

הכל פסיכולוגי.

פורסם
ערב טוב, אולי לא ניסחתי את עצמי כראוי.

אולי אני מדמיין וטועה, אבל בוקי התכוון שלא בכל הטמפ' ה- GLOW PLUGS עובדים ונדלקים במנועי דיזל מודרנים.

בנוסף, גם שהמערכת לא 100% תקינה הוא בחלק מהמקרים יניע, הנה השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?585063-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%93%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94

לכן הבאתי את הדוגמא עם המרצדס להראות שזה לא בכל הרכבים כך.

אם לא הבנתי את כוונתך מתנצל מראש.

כמובן, רכיב ה GLOW PLUG , לא נדלק בכל פעם, אלה בתנאי שהטמפ' יורדת באופן קיצוני, למשל לחנות בצפון בטמפ' 0 מעלות ולהניע בבוקר, אכן ידליק אותו.

דיזל מניע את עצמו עקב התהליך, דחיסה לטמפ' גבוהות מאוד והצתה עצמית = אין צורך תמיד ברכיב לעבוד (למעט המקרים שבהם המנוע צריך את עזרת הרכיב לחימום נוסף).

כיום, רכיב ה GLOW PLUG יודע לחמם את עצמו לטמ'פ של כמה מאות מעלות בתוך פחות מ 2-3 שניות.

פורסם

אם תשלח מייל לייצרן הרכב הוא יפנה אותך למחלקה הטכנית של הייבואן בארץ.

פורסם
מחשב הרכב מבצע את הבדיקות בפחות מכמה מילישניות ולא שניות.

נזכרתי שבפיאט מהשנים האחרונות יש דיליי בין סיבוב הסוויץ' להנעה אם מנסים להניע במהירות, הדיליי ממש מרגיש מוגזם, שניה וחצי בערך. מרגיש כמו נצח בזמן שמחזיקים את הסוויץ.

עוד דבר שהרגיל אותי להמתין עוד רגע ולא למהר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

נשתדל לעשות סדר לכמה שאלות שעלו.

זמן בדיקה עצמי ונורת תקלה:

זמן הבדיקה העצמית תלוי מאוד במערכת, לפעמים זה עניין של מילישניות, לפעמים זה שניות בודדות ולפעמים דקות ארוכות.

אין קשר בין כמה זמן הנורה דולקת לזמן הבדיקה עצמית בפועל וזה רק הגדרות בסיס של המערכת ונועד כדי לזהות כי הנורה אכן פועלת (גם הנורת תקלה נבדקת והפעלה וכיבוי שלה זה חלק המבדיקה).

לפעמים נורת תקלה מסויימת תדלק רק כאשר יש תקלה ולפעמים כשיש תקלה אין שום נורת ביקורת דולקת.

מצתי להט:

בדגמים מסויימים עובדים גם בטמרטורת קייציות לגמרי (40 מעלות למשל) אז כמובן זמן העבודה של המצתים קצר מאוד.

מצתי להט עובדים לפני התנעה, בזמן ההתנעה ולאחר ההתנעה.

זמן עבודה של מצתי להט יכול להיות גם מספר דקות.

המתנה לפני התנעה או בשלבים:

מיותרת לגמרי אך לא עושה נזק, אז למי שזה מרגיש שזה עושה טוב לרכב שימשיך לנהוג כך.

פורסם
נועד כדי לזהות כי הנורה אכן פועלת (גם הנורת תקלה נבדקת והפעלה וכיבוי שלה זה חלק המבדיקה).

והיא הנותנת ששווה לחכות רק שניה (כולו שניה! ) רק כדי לראות שכל הנורות פועלות.

אחרת, ייתכן מצב שלנהג לא תהיה התרעה על תקלה, רק מכורח זה שנורה נשרפה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אל דאגה. בדרך כלל קיימת גם התראה קולית במידה ומדובר על תקלה בעלת משמעות גבוהה או לחילופין מנורת התראה כללית עשוייה

לדלוק כאשר קיימת תקלה במנורת התראה מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...