Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג בקיה פיקאנטו ידנית שנת 2011.

לאחרונה תהיתי, האם התנעת הרכב בשני שלבים היא הכרחית או מיותרת?

הכוונה לשני שלבים - בשלב הראשון חצי סוויץ', ממתין מספר שניות עד לכיבוי הנורות בלוח השעונים ובשלב השני מניע את האוטו.

אשמח לשמוע את תגובתכם,

רועי

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול להניע מיד, הנוריות נדלקות כדי שתוכל לראות שכל הנוריות בלוח מכוונים תקינות.

ברכבי דיזל יש להמתין עד שנורית ה"סליל" נכבת ואז להתניע.

פורסם

אני גם מחכה עד שהמנורות והרעשים יחלפו ומניע, מישהו יכול להסביר לנו למה אין צורך לחכות? מה נותן לרכב כח להניע ברגע כאשר הוא היה כבוי. תודה.

פורסם
...

בשלב הראשון חצי סוויץ',

חצי סוויץ, מסומן גם ACC זה קליק אחד לפני "סוויץ'" (ON) אם קיים. הסטארטר שאחרי כבר מסומן במצב START.

השאלה מעניינת, אני לא יודע אם יש תשובה אחת לכל המכוניות. כבר ציינו את הסלילים במנועי הדיזל לפני הדור הנוכחי.

לא נראה לי שלתת למשאבת הדלק לצבור קצת לחץ (שנייה או שתיים) זה רעיון רע כל כך.

מין הסתם כל הכוח להתנעה עד לכניסת המנוע לפעולה מגיע מהמצבר.

פורסם

אני מחכה עד שהמפסיק הרעש של משאבת הדלק ומניע.

ככה גם רשום בספר רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה יכול להניע מיד, הנוריות נדלקות כדי שתוכל לראות שכל הנוריות בלוח מכוונים תקינות.

מעבר למה שצוין לגבי סלילים (ברכבי דיזל) ומשאבת הדלק (בכל הרכבים), זה חשוב לראות שכל הנוריות תקינות כי אז ניתן לדעת לאחר ההתנעה כי כל מערכות הרכב תקינות.

אותו הדבר לגבי המתנה של כמה שניות לאחר ההנעה. גם אם לא צריך את זה מנקודת מבט מכנית, שווה לחכות רגע ולראות שהכל "עובד" לפני שמתחילים לנסוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

אני ממתין 5 דקות בכדי לראות שהכול עובד טוב, פותח מכסה מנוע ובודק שאין נזילות ואין תיקתוקים מהשסתומים. לאחר מכן אני בודק שהאגזוז לא משפריץ מים והווישר האחורי תקין.

ליתר ביטחון לפני שילוב להילוך D אני בודק שהצופר עובד תקין והדרך פנוייה. ככה אני...:|

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
מומלץ להמתין מספר שניות לפני הנעה כדי שמשאבת הדלק תבנה לחץ תקין ועל מנת שמערכות ברכב ייתאפסו.

בכול רכב מודרני משאבת הדלק בונה לחץ עם פתיחת דלק צד הנהג ככה שזה מיותר להמתין כמה שניות.

איזה מערכות ברכב צריכות להתאפס ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כשאני נותן חצי סוויץ' ברכב שלי אני שומע רעש של משהו חשמלי שעובד ל 2-3 שניות ומפסיק עם האורות שכבים, ואז אני מתניע.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש רכבים שהנורות לא נכבות בכלל עד שמתניעים.

הכי טוב לפעול לפי ההוראות בספר הרכב שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בקיצור... לפי התגובות שרצות כאן אין בעיה להניע כך או כך פשוט תבחר דרך וסע בזהירות :lol:

• תוכן חדש...