Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע יצא לי לדבר עם מישהו ש"אמור להיות" סמכות בעולם הרכב.

הוא אמר לי שצריך לעשות כל שנה כדי שהגלגלים יישחקו בצורה זהה.

אני הבנתי שאם הרכב תקין, לא קיבל מכות מיוחדות ולא מושך לאיזשהו צד, לא צריך לעשות.

פורסם

כשייש בעיה אז בודקים ואם צריך אז עושים.

אורטית הכל נכון, זה יכול להשתנות גם תוך שבוע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

האוטו שלי עבר 322.000 ק"מ.

כיוון פרונט לא בוצע אף פעם. שחיקת צמיגים אחידה לגמרי, איו משיכה לצדדים והכל תקין.

אין לראות את זה כהמלצה לא לבצע כיוון פרונט, אלא רק כדוגמא: כל עוד לא הוחלפו חלקי מתלה קידמי או היגוי ואין תופעות שמעידות על צרוך בכיוון פרטנט - כיוון יזום כל כמה זמן (כנראה) לא הכרחי.

פורסם

שווה לבדוק את שזוויות הגלגלים בתחום התקין מפקידה לפקידה. בהחלט ניתן לנצל לטובת כך כל ביקור בפנצ'ריה וכל טיפול במכלולי הגלגל והמתלה.

עם זאת, לצמיגים רדיאליים בני זמננו יש רגישות נמוכה יותר לבעיות בכיוון הגלגלים, ובפרט בכיוון שפיעה (קאמבר), וזו משפיעה עליהם בצורה ניכרת רק במהירויות גבוהות למדי.

משכך, לבדוק פעם בשנה באופן שיטתי זה לא רעיון רע, אך רחוק מהכרחי במידה והשימוש ברכב הוא סביר ולא כולל מכות רבות ממדרכות או נסיעה על דרכים משובשות במיוחד חדשות לבקרים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני הבנתי שאם הרכב תקין, לא קיבל מכות מיוחדות ולא מושך לאיזשהו צד, לא צריך לעשות.

ואתה צודק.

יחד עם זאת לא יזיק לגשת לבדיקה לפחות בכל החלפת צמיגים ובטח אם מתקיימת שחיקת צמיגים מוגברת, משיכה או חופש בהגה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה.

הרכב הוא עם 75000 ק"מ ועם הצמיגים המקוריים שעדיין היו עם המון בשר.

בגלל זה התפלאתי לשמוע.

מצד שני בדו"ח הבדיקה גם היה כתוב "פגיעה בכנף ימין קדמי" (ולא הייתה שום פגיעה), קלאצ' שמופרד גבוה מדי (אבל הוא היה ככה מהיום הראשון שקיבלתי אותו), שצריך להחליף את כל הצמיגים ועוד כמה תקלות שלא קיימות.

רצו להוריד לי כסף בטרייד אין.

הם גם אמרו לי בכל הביטחון "צריך לעשות כיוון פרונט כל שנה או בכל טיפול 30000".

בסוף הם ראו שדו"ח הבדיקה פשוט לא קשור לרכב עצמו ולא הורידו.

• תוכן חדש...