Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתקין מערכת סינון מים בבית.

התחלתי לחקור את הברי מים שמציעות החברות השנות כמו תמי 4 ואלקטרה בר והגעתי למסקנה שאני לא מעוניין בשום בר מים.

לסינון מים לשתיה אני חושב ללכת על מערכת תת כיורית אוסמוזה. קומקום יחמם לי את המים והמקרר יקרר לי אותן.

יש המון מידע על המערכות האלו ברשת וסוגים.

ברצוני לקבל המלצה וחוות דעת על המערכות האלו,

האם הן עדיפות על הברי מים?

האם הן בזבזניות במים כמו שמציינים בחלק מהמקומות?

כל מידע וושב אחר יתקבל בברכה.

תודה מראש :)

פורסם

אין לי נסיון, אבל שמעתי שהיא זורקת 60% מהמים לביוב.

בגדול - המים בישראל הם יחסית טובים (חוץ מהפלואור שדוחפים לנו), בחר לך מערכת סינון שנותנת לך את הטעם שטעים לך וסע לשלום. (לי יש תמי4 בגלל שאני רגיל לטעם).

הנושא הזה כבר נטחן כאן בעבר, תריץ חיפוש.

פורסם

שוב ממליץ על מערכת של "קטדין שוויץ",איתם כבר כ-20 שנה.

המערכת לא זורקת שום דבר לביוב.

החלפת סנן פעם בשנה בעלות 200 שקל(בדיוק החלפתי לפני כמה ימים) והחלפה של סנן פחם כל 5 שנים נדמה לי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

באזור שאני גר יש בעיה מאוד גדולה עם המים.

הרבה מאוד אבנית וחלודה. מספיק שסופ״ש אנחנו לא בבית, מכל הברזים יצאו מים חומים בצבע חלודה.

אני מניח שהבעיה היא בתשתית.

שמעתי על העניין ביזבוז מים.

אוסמוזה הפוכה בזבוז מים

יש מיתוס בשוק הטוען כי מערכות אוסמוזה הפוכה הן בזבזניות מים ולכן הן אינן משתלמות אך יש לראות את הנושא בראייה רחבה ולהבין כי מדי יום אנו שופכים כמויות עצומות של מים במקלחות, בשטיפת כלים, בכביסה, בהפעלת מדיח הכלים וכדומה. לכן, למרות שמערכת אוסמוזה הפוכה מאבדת מים על מנת להפיק מים איכותיים הרי שהכמות זניחה מאחר וכמות המים בסך הכל אשר נועדו לשתייה הינם שוליים יחסית לשימוש ולבזבוז המים במקלחות, בשירותים ובכיור המטבח. אגב, גם כאשר רוכשים מתקן בר מים או בקבוקי מים מינרלים יש בזבוז מים מכיוון שיש לחשב עלויות זיהום אוויר לשינוע המים, חיבור למערכת החשמל המזהמת את הסביבה, זיהום הנוצר בתהליך יצור בקבוקי פלסטיק ועוד

http://xn--8dbacwhj3a.co.il/index.php?m=text&t=24526

dany אפשר קישור למערכת המדוברת?

פרט מאוד חשוב,

אנחנו גרים בשכירות אז הפתרון צריך להיות נייד, אשר ניתן לבטלו בקלות במינימום נזק/שינויים בדירה.

פורסם

הנה קישור לאתר שלהם:

http://www.h-h2o.co.il/

למיטב זכרוני הם מגיעים הביתה לביצוע טעימות אם תרצה.

המערכת די פשוטה,מצד אחד מחוברת לברז מים קרים בקיר(מתחת לכיור) ומצד שני לברז חיצוני שמותקן על השיש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם קומקום יחמם לך את המים והמקרר יקרר לך אותם אז פשוט אל תתקין שום מערכת, תשתמש בכד בריטה שאיתו אתה ממלא מים לכד במקרר ואיתי אתה מוזג מים לקומקום החשמלי.

את הכד בריטה אתה משאיר מלא עם מים פושרים ליד הקומקום כך שיש לך גם מים פושרים גם לבישול וכו.

בריטה בשונה מכל המערכות למעט אוסמוזה גם מפחית את האבנית ללא אבני לשם/סיפולוס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
שלום,

אני מעוניין להתקין מערכת סינון מים בבית.

התחלתי לחקור את הברי מים שמציעות החברות השנות כמו תמי 4 ואלקטרה בר והגעתי למסקנה שאני לא מעוניין בשום בר מים.

לסינון מים לשתיה אני חושב ללכת על מערכת תת כיורית אוסמוזה. קומקום יחמם לי את המים והמקרר יקרר לי אותן.

יש המון מידע על המערכות האלו ברשת וסוגים.

ברצוני לקבל המלצה וחוות דעת על המערכות האלו,

להלן: מערכת סינון= סינון בלבד, ללא אוסמוזה. מערכת טיהור= מערכת אוסמוזה.

האם הן עדיפות על הברי מים?

חד משמעית כן- אבל אל תשכח שניתן לשלב!

האם הן בזבזניות במים כמו שמציינים בחלק מהמקומות?

מערכת סינון לא, אבל מערכת טיהור כן.

כל מידע וושב אחר יתקבל בברכה.

תודה מראש :)

כמעט כל בר ניתן לחבר למערכת סינון או טיהור כיום, ולהנות מכל היתרונות.

מערכות סינון פחות יעילות ביכולות שלהן מול מערכות טיהור, אבל אין את הבזבוז מים (שנגיע אליו).

כדי לעזור לך לבחור בצורה הטובה ביותר, אני צריך לדעת מה הבעיות שיש לך עם המים- האם זה רק החלודה והאבנית, או שגם הטעם מגעיל, ריח של כלור, עוד דברים מסביב? כל פרט יכול להשפיע על התוצאה ממה שתבחר.

בגדול, איפה שהמים באיכות נסבלת (בלי יותר מדיי ריחות והפתעות אחרות), מערכת סינון היא מצויינת. המים שיצאו ממנה מקבילים (ספירת מספר חלקיקים מומסים למליון) למים מינרליים. עם זאת, היא לא מסננת פלואוריד וסינון האבנית הוא עם סיליפוס- שאין איתו שום בעייה, אבל יש אנשים עם דיעות קדומות חזקות :wink:

עם מערכת טיהור, אתה לא יכול לטעות- המים שתקבל הם ברמה אחרת לגמרי. תחשוב על באר זכה עם מים קרירים במדבר ביום חמסין של אמצע אוגוסט אחרי שישנת עד הצהריים על גבי פח לוהט. אבל...

1) יחס מים לביוב הוא 1:4. דהיינו, על כל ליטר מי שתייה, 3 ליטר הולכים לביוב.

2) הבעייה היותר חמורה: אם אחד הרכיבים מתקלקל (שאט-אופ), התוצאה היא זרימה קבועה של מים לביוב, וחשבון מים אסטרונומי. קל לתקן, קשה לגלות שזה קורה. לרוב מוצאים את זה בדיעבד אחרי קבלת חשבון מים משוגע.

באזור שאני גר יש בעיה מאוד גדולה עם המים.

הרבה מאוד אבנית וחלודה. מספיק שסופ״ש אנחנו לא בבית, מכל הברזים יצאו מים חומים בצבע חלודה.

אני מניח שהבעיה היא בתשתית.

שמעתי על העניין ביזבוז מים.

http://xn--8dbacwhj3a.co.il/index.php?m=text&t=24526

dany אפשר קישור למערכת המדוברת?

פרט מאוד חשוב,

אנחנו גרים בשכירות אז הפתרון צריך להיות נייד, אשר ניתן לבטלו בקלות במינימום נזק/שינויים בדירה.

נכנסתי לקישור. נפלת על אתר "מאמרים לקידום אתרים." כל מה שכתוב שם נועד לקדם משהו ספציפי בגוגל. לא בדקתי מה בדיוק ומי, לא מעניין אותי במיוחד. מישהו שילם הרבה כסף על שטות שלא ממש עובדת. :lol: בשורה התחתונה, לא הייתי מאמין לאף מילה שכתובה בו. עבור מידע אמיתי, לא מוטה מאינטרסים כלכליים (לרוב), חפש ערכים בויקיפדיה...

לגבי התקנת מערכת, סינון או אוסמוזה, קח בחשבון שצריך לקדוח חורים בשיש עבור הצנרת (רק במידה ומדובר על ברז מתחת לארון ולא שיוצא מהקיר, שם זה עניין של הרכבת מתאמים) ועבור הברז מזיגה של המערכת, כמו גם כמה חורים (זניחים יותר) בארון (צנרת 6 מ"מ, או 8 ממ במקרה של תמי). ניתן לעקוף את העניין ע"י התקנת המערכת במקום אחר (לא מתחת לכיור) כמו בחדר השירות, עם הזנה מהברז של מכונת הכביסה והתקנת ברז המזיגה על הקיר אבל עדיין יהיו חורים בקיר שיצטרכו תיקון בעת המעבר. כך אגב התקנתי את המערכת טיהור שלי.

אם קומקום יחמם לך את המים והמקרר יקרר לך אותם אז פשוט אל תתקין שום מערכת, תשתמש בכד בריטה שאיתו אתה ממלא מים לכד במקרר ואיתי אתה מוזג מים לקומקום החשמלי.

את הכד בריטה אתה משאיר מלא עם מים פושרים ליד הקומקום כך שיש לך גם מים פושרים גם לבישול וכו.

בריטה בשונה מכל המערכות למעט אוסמוזה גם מפחית את האבנית ללא אבני לשם/סיפולוס

אפשרי. מפחית את האבנית ברמה נמוכה מאד לעומת מערכת סינון. לא יודע עד כמה הוא יעיל, כי מעולם לא ניסיתי אותו. ומהניסיון האישי שלי, אני יודע מה מערכת סינון יכולה לעשות, כך שאני אעדיף אותה על פני בריטה בכל מקרה ומצב- ולו רק בגלל כמות המסננים שיש בה מול הבריטה. ואגב, אתה יכול לקבל הנמכה של האבנית ברמות דומות לבריטה, פשוט ע"י הוצאת הסיליפוס מהמערכת סינון :arrow:.

כל מערכת שתבחר היא יחסית ניידת, אם כי זה לא הכי מומלץ לטלטל אותה הרבה בין דירות. בכל זאת, זה עשוי מפלסטיק. אחרי המעבר הראשון שלי המערכת (בת 3) התחילה לנזול כאילו אין מחר. נפלתי על סחורה (ויבואן) מעפנים. הפסקתי לעבוד איתם אחרי הרכישה הראשונה מהם...

ההחלטה שעומדת בפניך היא פשוטה. האם לדעתך המים בברז הם זוועה מוחלטת או לא?

לא=מערכת סינון. אחלה מים.

כן=מערכת טיהור. אתה חוסך את עלות הבקבוקים יחסית מהר, ולרוב יש לך 3 שנים של שקט לפני שקורית לך בעייה כלשהיא. עם זאת מומלץ לבדוק אחת (או שתיים...) לשנה את תפקוד השאטאופ, אשמח להסביר לך יותר לעומק אם תקנה מערכת שכזו.זה ממש בקטנה.

מה אני הייתי עושה? כבר עניתי, שיש לי מערכת טיהור. נרכשה כשגרתי בחיפה, ומי הברז היו זוועת אלוהים. טרם נתקלתי בבעייה בשאטאופ, אבל כל החלק התחתון הוחלף בחדש (בעקבות היות הסחורה חרא). ואישית? רד מהרעיון של בר. בדיוק כמו שאמרת, יש מקרר ויש

מקווה שעזרתי, למרות שחפרתי. יש עוד שאלות? תמיד אשמח לענות. עכשיו רק להפסיק לדבר בחרוזים, והכל יהיה בסדר (גם לברווזים).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז תודה על התשובה המנומקת.

טעמתי את המים והם בסדר גמור לא מרגיש שום טעם לוואי גם הריח בסדר, אין ריח של כלור.

הבעיה היא עם אבנית וחלודה שאת זה יש המון. אחרי הרתחה של שני קומקומים מלאים כבר מופיע שכבה די גדול של אבנית בתחתית.

פורסם

אם ככה, מערכת סינון תהיה מצויינת עבורך, ובנוסף אני ממליץ לך בחום להתקין מונע אבנית לבית (שגם מסנן את הג'יפה החומה הזו בין היתר). מכונת הכביסה, המדיח, המייבש והדוד יודו לך על זה. פלוס איכות הסינון של המערכת תהיה טובה יותר כי המים יעברו כבר סינון ראשוני מחוץ למערכת.

פורסם

ברווז,אפשר המלצה למסנן אבנית לבית מומלץ? אני רואה שטווח המחירים רחב מאוד.

פורסם
אם ככה, מערכת סינון תהיה מצויינת עבורך, ובנוסף אני ממליץ לך בחום להתקין מונע אבנית לבית (שגם מסנן את הג'יפה החומה הזו בין היתר). מכונת הכביסה, המדיח, המייבש והדוד יודו לך על זה. פלוס איכות הסינון של המערכת תהיה טובה יותר כי המים יעברו כבר סינון ראשוני מחוץ למערכת.

ברווז, מה זה בדיוק מונע אבנית?

הרי אין מערכת מונעת אבנית לשוק הפרטי (מלבד אוסמוזה הפוכה).

האם אתה מתכוון לסיליפוס?

פורסם

גם אני שקלתי מערכת כזו בדירה החדשה ואז פשוט עברתי למי ברז (כמו שנהגתי לשתות בילדותי), מישהו יודע על סיבה שכדי שאפסיק?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ברווז,אפשר המלצה למסנן אבנית לבית מומלץ? אני רואה שטווח המחירים רחב מאוד.

אשמח לפירוט למערכת מונע אבנית לבית. אם אפשר גם קישור לקניה יהיה מעולה,

תודה.

המלצות בסוף.

ברווז, מה זה בדיוק מונע אבנית?

הרי אין מערכת מונעת אבנית לשוק הפרטי (מלבד אוסמוזה הפוכה).

האם אתה מתכוון לסיליפוס?

כן, אופצייה אחת היא סיליפוס. היא לא היחידה, אם כי החלופות יקרות מאד.

גם אני שקלתי מערכת כזו בדירה החדשה ואז פשוט עברתי למי ברז (כמו שנהגתי לשתות בילדותי), מישהו יודע על סיבה שכדי שאפסיק?

טעים לך? מרוצה? אז למה לך להפסיק? :wink:

המתקן שאני מכרתי היה הכי הרבה היה זה.

אישית הוא גם החביב עליי מכל האחרים, כי הוא בנוי בצורה חכמה (יחסית)- מסנן רב פעמי (ולא חד פעמי שמוסיף עלויות), מחזיק כמות טובה של סיליפוס (מחזיק ליותר זמן), וקל מאד לניקוי (פתיחת ברז, המתנה של 30 שניות, סגירת הברז...). אם הייתי גר בדירה משלי הייתי מתקין אחד בעצמי. אבל מאחר ובדירה השכורה שאני גר בה האבנית היא לא מהגרועות שראיתי, הסתפקתי באחד קטן על מכונת הכביסה (המכשיר היחיד שלי שיכול להתקלקל מהאבנית).

פורסם

מעניין עד כמה המסנן מונע אבנית בטווח הארוך.

שבוע שעבר הייתי צריך להחליף את הברז לפילטר מתחת לכיור.

פירקתי אותו ועל הדרך ראיתי שהמפצל T כמעט סתום(לא הייתה מורגשת ירידה בלחץ) אז החלפתי אותו יחד עם שני ברזים בעלות של 50 שקל. וזה לאחר ש-10 שנה לא פורק אף פעם.

• תוכן חדש...