Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי בדרכון רוסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חרשתי על האתרים הרלוונטיים ולא הצלחתי למצוא תשובה למקרה הספציפי שלי.

המצב הקיים הוא -

כשעלינו לישראל (לפני כ-2 עשורים) הייתי מתחת לגיל בו מקבלים פספורט רוסי, ולכן אין לי שום תעודה רשמית על שמי מלבד תעודת הלידה.

לשני ההורים שלי יש דרכון רוסי בתוקף.

אני מעוניין להוציא דרכון רוסי, אך להבנתי בגלל שלא היה לי אחד כזה מעולם, זה עשוי להיות תהליך קצת מורכב בגלל שאני צריך להוכיח לפני שיש לי אזרחות רוסית.

האם מישהו מבאי הפורום נתקל במשהו דומה ויכול לשפוך אור על התהליך? איפה אני יכול לקרוא על החוק העדכני ומה הצעדים הראשונים שאני צריך לעשות?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם (נערך)

אני הייתי נזהר עם הבקשה הזו ומברר לגבי חובתיך כאזרח רוסי. אינני מכיר את החוקים שם וזה לא יעוץ משפטי אבל מישהו שאני מכיר עלה לארץ בגיל 10, בגיל 28 נסע לרוסיה לבקר שם ובשדה התעופה נעצר בטענה שהיה צריך להתגייס לצבא הרוסי לפני כ10 שנים והוא לא עשה זאת. מפה לשם נאלץ לשלם ״קנס״ כספי דיי גבוהה בשביל להשתחרר מחובתו. (כמובן שהיה שם גם בלאגן בירוקרטי ארוך, עיכוב יציאה מרוסיה והשגרירות הישראלית לא ממש יכלה לעזור מכיוון שהוא היה אזרח רוסי ויש לו מחוייבות כלפי רוסיה, בקיצור ברדק שלם..)

בנוסף שים לב שהדרכונים הרוסים החדשים הם ביומטרים ואינני בטוח כמה הוא יתרום לך באשרות הויזה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם

לחברה שלי יש דרכון רוסי.

היה לה לפני שהיא עלתה לארץ והיא לא חידשה אותו עד לאחרונה. רק לחדש אותו זה סיוט שתהיה בעניינים.

בנוסף, לדרכון אין שום יתרון (על הדרכון הישראלי) מלבד בכניסה לרוסיה. היא משתמשת בו אך ורק לטיסות לרוסיה. ככה שאם אתה לא מבקר בקרוב שם הייתי זונח את הרעיון.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

ניסית לברר בשגרירות רוסית?

אם אתה מחזיק בתעודת לידה רוסית, ולשני ההורים שלך יש אזרחות רוסית, לא חושב שתהיה לך בעיה להוציא דרכון רוסי.

מה שכן, אכן אין כל טעם בדרכון רוסי, במצב של היום (עם כל הסימנים להתחלת המלחמה הקרה 2) זה נראה לי יסגור לך יותר דלתות מאשר יפתח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קאררה - שטויות.

לחדש זה לא כזה סיפור חוץ מזה שאתה קובע תור מהיום לעוד חצי שנה. אבל חוץ מזה זו בירוקרטיה של למלא כמה טפסים, ולהגיע לקונסולה הרוסית פעמיים - פעם ראשונה בשביל לתת את המסמכים ופעם שניה לאסוף את הדרכון.

לגבי הנושא. עליתי בגיל 9. לא היה לי אז דרכון. לזכרוני בגיל 16 (או אולי 18?) פשוט הלכתי לקונסולה פה בארץ עם ההורים והוצאתי דרכון רוסי. חוץ מזה לא יודע מה התהליך מבחינת בירוקרטיה והוכחות וכדומה.

בכל מקרה זה האתר של הקונסולה

http://telaviv.kdmid.ru/

את רוב הפעולות עושים משם (מילוי מסמכים, הרשמה לתור, בדיקת סטטוס פניה וכדומה. לדעתי בטלפון אף אחד בכלל לא יענה לך).

תתחיל משם, יש שם FAQ וכדומה. תקרא מה המסמכים שהם דורשים ותראה אם אתה יכול להוציא אותם.

פורסם

איליה, אני מבין את הרצון של יוצאי מערב אירופה וחלק מיוצאי מזרח ארופה להחזיק בדרכון נוסף, אבל להוציא דרכון של מדינה טוטאליטארית.. למה זה טוב, חוץ מביקורים בארצות ערב?

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מצטרף לדעות שמעלי.

לא מבין בשביל מה זה טוב? רואה רק פוטנציאל לבעיות - מצד רשויות ברוסיה (צבא, מיסים וכו') ומצד רשויות בישראל (אם תרצה לדוגמה לעבוד בחברה ביטחונית - יכול להיות שלא תקבל סיווג בגלל זה).

מה הסיבה האמיתית? קיצור התורים בביקרות דרכונים בכניסה לרוסיה? לוקסוס שבהחזקת דרכון זר (אין כזה לגבי דרכון רוסי, תהיה בטוח).

אלא אם אתה הולך לעשות עסקים במדינות ללא יחסים עם ישראל, באמת שלא מבין את הסיבה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
מצטרף לדעות שמעלי.

לא מבין בשביל מה זה טוב? רואה רק פוטנציאל לבעיות - מצד רשויות ברוסיה (צבא, מיסים וכו') ומצד רשויות בישראל (אם תרצה לדוגמה לעבוד בחברה ביטחונית - יכול להיות שלא תקבל סיווג בגלל זה).

מה הסיבה האמיתית? קיצור התורים בביקרות דרכונים בכניסה לרוסיה? לוקסוס שבהחזקת דרכון זר (אין כזה לגבי דרכון רוסי, תהיה בטוח).

אלא אם אתה הולך לעשות עסקים במדינות ללא יחסים עם ישראל, באמת שלא מבין את הסיבה.

עד כמה שידוע לי הדרך לתעשיות בטחוניות למיניהם כבר סגורה בשבילי, אבל זה לא משהו שהייתי רוצה לעבוד בו גם ככה.

לגבי עניין הצבא - עברתי כבר את הגיל של גיוס החובה שם, חוץ מזה אני כבר בזבזתי חלק נכבד מחיי בצבא אחר.

אני הייתי נזהר עם הבקשה הזו ומברר לגבי חובתיך כאזרח רוסי. אינני מכיר את החוקים שם וזה לא יעוץ משפטי אבל מישהו שאני מכיר עלה לארץ בגיל 10, בגיל 28 נסע לרוסיה לבקר שם ובשדה התעופה נעצר בטענה שהיה צריך להתגייס לצבא הרוסי לפני כ10 שנים והוא לא עשה זאת. מפה לשם נאלץ לשלם ״קנס״ כספי דיי גבוהה בשביל להשתחרר מחובתו. (כמובן שהיה שם גם בלאגן בירוקרטי ארוך, עיכוב יציאה מרוסיה והשגרירות הישראלית לא ממש יכלה לעזור מכיוון שהוא היה אזרח רוסי ויש לו מחוייבות כלפי רוסיה, בקיצור ברדק שלם..)

בנוסף שים לב שהדרכונים הרוסים החדשים הם ביומטרים ואינני בטוח כמה הוא יתרום לך באשרות הויזה שלו.

לי הסיפור נשמע קצת מוזר, יש סיכוי שרצו לעשות סיבוב על החבר שלך? כי לפי החוק שלהם הוא כבר לא היה צריך להתגייס.

ניסית לברר בשגרירות רוסית?

אם אתה מחזיק בתעודת לידה רוסית, ולשני ההורים שלך יש אזרחות רוסית, לא חושב שתהיה לך בעיה להוציא דרכון רוסי.

מה שכן, אכן אין כל טעם בדרכון רוסי, במצב של היום (עם כל הסימנים להתחלת המלחמה הקרה 2) זה נראה לי יסגור לך יותר דלתות מאשר יפתח.

הרצון להוציא דרכון רוסי הוא בעיקר בשביל הביקורים שם. לפי הבנתי אם אני אזרח של רוסיה (ואני כן) אני מחוייב להגיע למדינה עם דרכון שלהם, כי להגיע לשם עם דרכון ישראלי זה עבירה על החוק במקרה שלי. הסיכוי שיבדקו אותי קלוש, אבל ממש אין לי כוונות להסתבך שם עם משטרה מקומית...

איליה, אני מבין את הרצון של יוצאי מערב אירופה וחלק מיוצאי מזרח ארופה להחזיק בדרכון נוסף, אבל להוציא דרכון של מדינה טוטאליטארית.. למה זה טוב, חוץ מביקורים בארצות ערב?

שמעתי שממש יקר שם. אבל מי יודע, אולי בעתיד :idea:

קאררה - שטויות.

לחדש זה לא כזה סיפור חוץ מזה שאתה קובע תור מהיום לעוד חצי שנה. אבל חוץ מזה זו בירוקרטיה של למלא כמה טפסים, ולהגיע לקונסולה הרוסית פעמיים - פעם ראשונה בשביל לתת את המסמכים ופעם שניה לאסוף את הדרכון.

לגבי הנושא. עליתי בגיל 9. לא היה לי אז דרכון. לזכרוני בגיל 16 (או אולי 18?) פשוט הלכתי לקונסולה פה בארץ עם ההורים והוצאתי דרכון רוסי. חוץ מזה לא יודע מה התהליך מבחינת בירוקרטיה והוכחות וכדומה.

בכל מקרה זה האתר של הקונסולה

http://telaviv.kdmid.ru/

את רוב הפעולות עושים משם (מילוי מסמכים, הרשמה לתור, בדיקת סטטוס פניה וכדומה. לדעתי בטלפון אף אחד בכלל לא יענה לך).

תתחיל משם, יש שם FAQ וכדומה. תקרא מה המסמכים שהם דורשים ותראה אם אתה יכול להוציא אותם.

תודה.

לאחר בירורים, השלב הבא הוא באמת להגיע לקונסולה עם כל המסמכים שנראים לי רלוונטיים ולקוות שאוכל לסיים את כל הסיפור בביקור הראשון, אחר כך הם מגישים את הבקשה לאימות לרוסיה ומשם אני צריך רק לחכות לתשובה.

למה?

5 תווים

זה טוב גם לגיבוי של plan B, עם האיום האירני יתממש, אז אולי יהיה לי זמן לקפוץ על המטוס בזמן שהטיל יהיה עוד באוויר :wink:

פורסם

לי זה נשמע כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה.

כשעלינו לארץ ממולדובה, חייבו אותנול וותר על האזרחות שלנו. אם אי פעם ארצה לעשות שם טיול שורשים (ואני באמת לא רואה שום סיבה אחרת להגיע לשם), אוכל לעשות זאת כתייר בראש שקט.

פורסם

אפשר לחכות לכך (אם זה בכלל יתממש) שמולדובה תצטרף לאיחוד כמדינה עצמאית או כמחוז של רומניה ואז יהיה כדאי לבקש אזרחות מולדובית.

אני אישית מחכה לזה :) כנראה זה יקח עוד אי אלו שנים\עשורים :(

פורסם

לא יקרה לפני שיצרפו את אוקראינה בתור מחוז של פולין

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...