Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד דבר קטן..

אם אתה שכיר מציע לך להיכנס לאתר של בנק יהב

הם מציעים כרגע הלוואה של עד מאה אלף בריבית של עד 1%

תבדוק אתה זה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השאלה היא לא רק כמה אתה מכניס. אלא כמה נשאר בסוף החודש. אם יהיה לקוח שבעקביות מכניס שכר של עשרת אלפים שח בחודש אבל מוציא רק חמשת אלפים יהיה לבנק הרבה יותר קל לתת לו הלוואה עם החזר חודשי של אלפיים שח לדוגמא. מאשר לקוח אחר שמכניס עשרים אלף כל חודש אבל מוציא עשרים ואחת.

וכמובן גם כמות החסכונות קובעת ומשפיעה על ההחלטה. וההיסטוריה של אותו לקוח. אתה בן 23 כלומר בממוצע השתחררת מהצבא לפני כשנתיים. וזה בעצם כל ההסטוריה שלך. קצרה מאוד.

אוקיי נתחיל מזה,

לא הייתי שבצבא זאת אומרת שכסף חסכתי גם בצד וגם בפקדון,

אחרי המשכורת כולל כל הוצאות + שכר דירה יוצא לי כ- 4,500 שקל בצד.

זה העניין, שאני לא מבין למה הם קשים איתי.

ידידי זו ריבית מהגיהנום, שלא תעז לקחת הלוואה בריבית כזאת!

אם תעשה סקר שוק בבנקים תיווכח שאחוזי הריבית על הלוואות הם הרבה יותר נמוכים.

הבנקים כמו מוסד עסקי ואתה לקוח שלהם, ומן הסתם אתה בתור לקוח רווחי להם והם מציעים לך ריבית כזאת כי הם רוצים להרוויח כמה שיותר.

אך בתור בית עסק יש לך כלקוח כלי של התמקחות וזה תקף גם בבנקים.

אני לקוח של בנק הפועלים וכשביקשתי הלוואה לרכבי הביאו לי ריבית של 8% אמרתי שאני אחשוב, עשיתי סקר שוק וגיליתי שבנק אחר מציע לי את אותה הלוואה בריבית של 1.5 %

הלכתי אליהם מאד פשוט כאילו קיבלתי איזה הצעה מחברה סלולרית מתחרה ואמרתי להם שאני מבקש לסגור את החשבון.

שאלו למה והסברתי שיש לי תנאי הלוואה יותר נמוכים בבנק מתחרה.

מה אתה חושב שקרה?

ישר הציעו לי את אותה הלוואה שהבנק המתחרה הציע.

אל תשכח שזה הכל משחק ובתור לקוח יש לך כלי התמקחות.

עכשיו ברור שאתה בתור סוג של לקוח משפיע על הנתונים האלה אך אם אינך בחריגה או לקוח בעייתי אז לא רואה סיבה לא לקבל הצעות של הלוואות טובות בשוק היום

אתה לגמרי צודק,

אעשה זאת, תודה על התגובה שלך.

קצת אופ טופיק אבל קשור.

אני חושב שחוסר בלימודי כלכלה/חינוך פיננסי בלימודי התיכון זאת אחת השערוריות הגדולות במדינה. יש הרבה שמרווחים מהבורות הפיננסית שבה נמצא רוב הציבור ואולי יש השפעה בכדי למנוע או להוציא את הנושא ממערך הלימודים. (כשלמדתי בתיכון היו שעורי כלכלה לכולם בכיתה י)

תודה על תגובתך

כשאני למדתי בתיכון לא היו שיעורי כלכלה :)

עוד דבר קטן..

אם אתה שכיר מציע לך להיכנס לאתר של בנק יהב

הם מציעים כרגע הלוואה של עד מאה אלף בריבית של עד 1%

תבדוק אתה זה

אשקול את האופציה, תודה.

פורסם

בד"כ הבנק שלך יתן לך הצעה גרועה יותר ממקומות אחרים. סתם כי בונים על כך שלא תבדוק.

סביר מאוד להניח שאם תעשה סיבוב במקומות אחרים ותחזור לבנק שלך עם הצעה אחרת הם ישפרו אותה.

ממה שאתה מתאר אתה לקוח שבנק אחר ישמח לקבל אותך כלקוח חדש.

לך לבנקים אחרים ותגיד שאתה רוצה לפתוח אצלם חשבון ושבמסגרת ההצעה של התנאים תגיד שאתה צריך הלוואה של 35,000 ש"ח. סביר שהבנקים היותר קטנים (יהב, איגוד וכו) יהיו יותר אטרקטיביים.

ברור שההלואה תהיה על חשבון הטבות אחרות שהבנק נותן ללקוחות חדשים, אבל עבורך זה בסדר כי כעת אתה במצב בו אתה מתקשה להשיג הלוואה סבירה.

ייתכן שלא יסתפקו בתלושי שכר ותדפיסי בנק קודמים וירצו העברת משכורת ראשונה.

בכל מקרה סגור את תנאי ההלוואה בטרם העברת את החשבון.

זה לגבי איך לשפר את תנאי ההלוואה. יותר חשובה השאלה מדוע כלל לקחת הלוואה ולא להסתפק ברכב זול יותר.

אני לא מחזיק מהבנק שלך כגאון פיננסי, אבל אם הם מציעים לך כזו הלוואה יקרה אז אתה בעינם לקוח לא יציב כלכלית. אולי יש משהו בגישתם?

הלוואה זו הוצאה. גם רכב זו הוצאה. נסה לצמצם את שתיהן...

פורסם

נקודת מבט נוספת. שאתה לוקח הלוואה , אתה בעצם קונה כסף. והריבית זה כמה עולה לך הכסף שאתה קונה.

כעת אם היית קונה טלפון סלולרי , לא היית משווה בכמה מקומות . אז למה שאתה קונה כסף לא תשווה בכמה מקומות

בקיצור תלמד קצת כלכלה ונושאים פיננסים. ,

בבנק זה כמו בשוק. צריך להתווכח על הכל.

וכדאי גם להשוות מחירים עם בנקים אחרים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...