Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שקניתי את הרכב הקצר ביותר בישראל עם מושב אחורי (שגם על הדרך עושה 0-100 בזמן נורמלי) - פיג'ו 108 נתקלתי כמובן בבעיות רגילות שרוב בעלי הרכב בישראל נתקלים בהם:

- אחרי שחזרתי מחו"ל ואחותי עשתה פנצ'ר איתו, האוטו נהיה אפילו עוד יותר ויברטור מהרגיל, במיוחד מעל 120 קמ"ש. קפיצה זריזה לאנטון ביפו מעלה 2 תובנות: הראשונה שהייתי מת לדעת איזה פנצ'רמאכער באשקלון תיקן צמיג טיובלס עם תולעת ולדפוק לו תלונה במשרד התחבורה + שיימינג עצבני שיזכר לדראון עולם בגוגל, והשניה שיש בדיוק דגם אחד ויחיד של צמיג שמתאים לרכב (גודייר), והמחיר? 350 שקל לחתיכה; יותר קרוב למחיר של גומי רחב גדול ודביק ל208GTI מאשר למיני 3 צילינדרים. אם זה לא מספיק, את היריקה האחרונה בפנים קיבלתי כשהצמיג הגיע עם תאריך של כמעט-כמעט לפני שנה. בכיתי, התלוננתי, גערתי אבל החבר'ה באנטון היו ברורים: זה לא אנחנו, זה היבואן, מצידו אני יכול ללכת למתחרים הלא קיימים שלו.

- בעודי עומד ברמזור בתל אביב, קטנוע ג'וירייד עם החליט לעבור בין מכוניות והמראה שלי ברוב חוצפתה הייתה בדרך שלו. עצרנו בצד והבחור החביב מרמלה שרוכב ללא ביטוח, רשיון וגם שמרים מסקווט 160 קילו מחליף איתי פרטים. לא נעים. חיפשנו שנינו דרך להקטין עלויות בשביל הבחור, אני דרך אורן בן סימון קיבלתי הצעות של 1740 שקל :crazyeyes:crazyeyes למראה מקורית מהחברה ו-900 דרך פירוקיה. בסוף ההוא לקח אותי למוסך שלו ברמלה, שהתגלה כדי גדול ומסודר (מוסך ג'ורג') שלקח לו 600 שקל באשראי עם קבלה למראה דנדשה כולל הרכבה.

להזכירכם, מדובר פה במראה ידנית לחלוטין, ללא כיוון חשמלי או איתות מובנה חס וחלילה. אותה אחת ל206 עולה 300 שקל אליבא דאורן.

אז מה למדנו היום? אם אתם מתכוונים לשבור או לקלקל את האוטו שלכם, כדאי מאוד שהוא לא יהיה חדש בארץ, אחרי תצטרכו להתכופף ולקבל חזק את מחיר חוסר התחרות :wink:

פורסם

לפי הכותרת חשבתי שרכשת רכב ספורטיבי ולקחת אותו לסדום לטיול נהיגה,

בכל מקרה, לא חדש שיקר לתחזק רכב.

רצו להחליף לי רפידות ב14 אלף קילומטר, היה להן עוד בשר(אבל הבנתי שזה היה גבולי לחכות איתן לטיפול הבא) אז לא לקחתי סיכון לחכות עד הטיפול הבא וב20 אלף החלפתי,

במוסך המורשה הראשון רצו לקחת 550 שקל על הרפידות, במוסך המורשה השני(שנמצא 2 רחובות ליד) לקחו לי 350 שקל.

צריך להיות צרכן חכם ולעשות סקר שוק, בסוף תמצאו את המוסך שיחליף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

במוסך המורשה הראשון רצו לקחת 550 שקל על הרפידות, במוסך המורשה השני(שנמצא 2 רחובות ליד) לקחו לי 350 שקל.

מקוריות או חלופיות? כבר נתקלתי במוסך מורשה יבואן שהציע בחירה בין רפידות מקוריות וחלופיות, עם טענה שהמקוריות מחזיקות יותר זמן.

בעבר טיפלתי ברכב במוסך ש"קנה" אותי בצורה פשוטה מאד: במצב דומה לשלך אמר לי לחזור כעבור 3000 ק"מ להחלפת רפידות. היה יכול "לדחוף" לי אותן כבר בטיפול התקופתי, אבל היה מספיק הוגן כדי לדחות לי את ההחלפה ב-3 חודשים. קרוב לודאh שגם סמך עלי שאגיע להחלפת רפידות בזמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מה מידת הצמיגים אצלך? 350 ש"ח לצמיג של גודייר דווקא נשמע לא רע. אני שילמתי 500 לצמיג גודייר במידה שלי (205/45/16).

לפי תיאור פותה"ש כנראה מדובר ב-165/60R15. ולהשוות מידה כזו לשלך היא לא במקום בכלל ועל אחת כמה וכמה אם ההיצע שונה לחלוטין.

פותה"ש - האם הותקן צמיג דוראגריפ עם קוד עומס ומהירות 81T? האם שאר הצמיגים אינם עם קוד 77H בהתאם למצוין ברשיון (ובכלל מה הדגם שלהם)? אם זה המצב, אתה לא תעבור טסט, אם מדובר בהחלפה של צמיג בודד (או שרק תיקנת את התיקון הקלוקל?).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
והשניה שיש בדיוק דגם אחד ויחיד של צמיג שמתאים לרכב (גודייר), והמחיר? 350 שקל לחתיכה; יותר קרוב למחיר של גומי רחב גדול ודביק ל208GTI

אין לך מושג איפה אתה חי...

לגבי שוק החלפים, שם המונופוליזם חוגג, באין מפריע ובאין שם לב.

לכו לאיביי. לכו למוסכים שנותנים לכם להביא חלפים שמצאתם בזול.

לא לשתף עם זה פעולה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מידה מוזרה. הייתה לי מידה דומה בקליאו (165/65/15), וגם היה קשה למצוא צמיגים במידה מתאימה במחיר הגיוני ולכן ביצעתי החלפת מידה.

נראה לי שבמקרה הנ"ל היות והרכב חדש, אין מנוס מרכישת צמיג במחיר מופקע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קשה מאוד למצוא צמיגים במידה הזו (165/60/15). אנחנו ממתינים מעל שבוע לסט צמיגים שכזה בעבור אחד מרכבי ההדגמה שלנו (אחת האחיות לטריו הזה - 108/C1 / אייגו).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...