Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יפניות נגד כול העולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

ההייתי מעוניין לדעת למה יפניות הם רכבים כול כך אמינים ואת זו תוכיח כול קורולה משעממת או לאנטיס המונית .לא הגיוני שמעצמות רכב גרמניות כמו פולקסווגן או פורשה יהיו פחות אמינות מהונדה או מאזדה ממוצעת וכן גם לגבי רנו פיגו וגם רובר.במה נעוצה הבעיה- איכות יצור? כוח עבודה זול? חלקים מאיכות ירודה? או אולי טכנולוגיה עייפה? לא הגיוני שחברות רכב לא ינסו להוציא מיפס הייצור רכב אמין ועוד בשנות ה-2000 .היום ניתן לראות בכול סקר אפשרי כי מבחינת אמינות היפניות תמיד מנצחות ואים מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא אני אשמח לשמוע

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

ראשית עליך להבין שלא כל יפנית היא אמינה כמו קורולה או קארינה, אפילו אם היא מבית טויוטה - ואני יכול להביא דוגמאות אם תחפוץ בכך.

מעבר לכך אחת הסיבות להבדל האיכויות (שאינו גדול מאד) לעניות דעתי טמון ביצרני המשנה - שהרי הרכב מיוצר רק בחלקו במפעל שאר הרכיבים מיוצרים ע"י יצרני משנה - ביפן הללו כנראה זוכים ליחס/מחיר טוב יותר ומכאן עיקר ההבדל.

מעבר לכך כיום קיימת התערבבות בין היפנים לשאר העולם (אין הפרדה מוחלטת בין היצרנים) - לדוגמא מזדה שייכת לפורד - והמזדה 3 בעצם מבוססת על הפוקוס החדשה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בגדול זה התחיל מהשוני בפס היצור ובאידיולוגיה.

לדוגמא בפס היצור היפני ניתן היה להוציא ממערך פס היצור רכב/חלק פגום ולעבוד עליו מבלי לדפוק את מערך הייצור ואילו בפס היצור הארופאי/אמריקאי לא הייתה יכול סתם כך להוציא את הרכב מפס היצור ודבר זה גרם לעצירת פס הייצור ולהתמקד ברכב התקול ובכך נגרם נזק מבחינת הלו"ז, היעילות וההתמקדות השוויונית ברכבים ולכן היו הרבה דגמים שלא היו אמינים/תקינים כמו אחיהם לפס היצור.

לעניין האידיאולוגיה, היפנים מעריכים מאד את תוצרתם יותר מהארופאים/אמריקאים ושם טוב זה דבר חשוב מאד ביפן. באירופה/ארה"ב במידה והרכב תקול מקסימום אח"כ מחליפים לך אותו. בעקבות זאת קמות שמועות ודעות על יצרן מסויים (כגון על אמינות רכבי PSA) דבר שאומנם פגע בריווחיות החברה אך הנזק התדמיתי לא הגיע לרמה קריטית כפי שזה נתפס ביפן (בושה וכו'), ולכן יש בקרת איכות והקפדה יתרה בתהליך יצירת הרכב על שלביו השונים. רכב/מוצר תקול נתפס ביתר העולם כדבר טבעי שיכול לקרות (אגב, ע"ע לעניין אחריות ולקיחת אחריות...אפילו בארץ לא מתייחסים בחומרה אם מישהו פישל). כמובן שבימינו החברות האירופאיות והאמריקאיות מצמצמים/צימצמו פערים ואף נחשבים לפיונירים בתחום הייצור.

כמו כן יש לקחת בחשבון בעניין האידיאולוגיה שמה שבראש העדיפויות של היפנים לאוו-דווקא נמצא בראש סדר העדיפויות של יתר העולם ולכן בכל מקום בעולם מתמקדים בקריטריונים שונים (בנוסף דבר זה הוא שעידד ותרם למצב שבו משתמשים כיום לרוב בספקי משנה שכן חוץ מעניין העלויות יש כיום בשוק יותר התמחות ספציפית של יצרנים שונים לנושאים שונים וכך יצרן הרכב יכול לרכוש את החלף שהוא רוצה מהיצרן שהוא כביכול מומחה [ספצליזציה] ומייצר תוצרת משובחת יותר מאשר אילו יצרן הרכב היה בונה את כל הרכבים לבדו).

נ.ב.

למי שהגיב לפני, פורשה נחשבת לפיונירית בניית רכביה (ואף נחשבת לחברת הרכב הרווחית בעולם) ורוב חלפיה מיוצרים ע"י ספקי משנה.

פורסם
ערב טוב לכולם

ההייתי מעוניין לדעת למה יפניות הם רכבים כול כך אמינים ואת זו תוכיח כול קורולה משעממת או לאנטיס המונית .לא הגיוני שמעצמות רכב גרמניות כמו פולקסווגן או פורשה יהיו פחות אמינות מהונדה או מאזדה ממוצעת וכן גם לגבי רנו פיגו וגם רובר.במה נעוצה הבעיה- איכות יצור? כוח עבודה זול? חלקים מאיכות ירודה? או אולי טכנולוגיה עייפה? לא הגיוני שחברות רכב לא ינסו להוציא מיפס הייצור רכב אמין ועוד בשנות ה-2000 .היום ניתן לראות בכול סקר אפשרי כי מבחינת אמינות היפניות תמיד מנצחות ואים מישהו יוכל לשפוך אור על הנושא אני אשמח לשמוע

MAGEN200 המשפט הנ"ל לא ברור לי..

לפי איזה מדד אתה מחשב אמינות בהתחשב בעובדה שאתה משווה אמינות של מזדה לפורשה?

GOT סחוג?

פורסם

זאת שאלה מאוד מורכבת, וקיבלת עליה כאן תשובות יפות.

לדעתי קודם כל "אמינות" זה מושג בעייתי. נכון שאתה קונה מכונית אתה מצפה ממנה לשקט נפשי, אבל אם תקנה מכונית ושם דבר בה לעולם לא יתקלקל, איך היצרן ירוויח ? הרי ידוע שחלק עיקרי מהרווחים של היצרנים הם על חלקי חילוף למכוניות. אפילו שזה מיצרני משנה, בד"כ נהוגה שיטה של סימון חלק בחותמת היצרן, ורק על החותמת בעצם משלמים מחיר היקר בעשרות אחוזים בתמורה לאותו חלק !

כלומר יצרן קלאצ'ים למשל. אתה יכול לקנות קלאצ' מדגם X, שמתאים בדיוק למכונית שלך, אבל זה יחשב חלק "תחליפי". אבל אותו קלאצ' בדיוק דגם X, רק עם חותמת היצרן שלך, יעלה יותר ויחשב כחלק "מקורי".

עוד נקודה שכדאי לקחת בחשבון היא, שלא כל תהליך פיתוח וייצור פתוח לידיעת הציבור, ישנם הרבה תהליכים שהיצרנים מקיימים שאתה כלל לא מודע להם. כמו למשל מבחני ריסוק שהיצרן מבצע, ואינו מפרסם לעולם תוצאות. לכל היותר צפי לתוצאה במבחן ריסוק פומבי (כמו שב.מ.וו העריכו 5 כוכבי NCAP לסידרה 5 החדשה ולבסוף זכו רק ב-4...).

בנוגע ליפנים, הם היו, וכנראה עדיין חלוצים בתחומי פיתוח פס ייצור יעיל, לדעתי זה נובע מצורת חשיבה שונה שמקורה בתרבות שלהם, שהיא מאוד מאוד שונה מתרבות מערבית כפי שאנו מכירים אותה. וזה כבר תחום מסובך מכדי להיכנס אליו כרגע...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ברצוני להוסיף כי אופן בניית רכב, חלפיו ואיכויותיהם אומנם משפיעים על אמינות הרכב אך לא רק הם.

ישנו עוד פרט קטן ומהותי שלדעתי יש להתחשב בו (בייחוד בארץ) וזהו הנושא הכאוב של הטיפול והדאגה לרכב.

ראשית אינני מתכוון להשמיץ את מוסכי/מכונאי הרכב בארץ אך לפעמים הם פשוט לא עומדים בסטנדרטים ולא מכירים רכבים מסויימים מספיק טוב (ואין להם את הכלים) בשביל לטפל בהם ואז אתה כצרכן מתמודד עם התוצאות...

שנית רוב הציבור כלל לא נוהג לטפל ברכבו (בשל מספר שיקולים כגון זמן, עלויות התלכלכות וכו') וגרוע מכך מתוך חוסר ידיעה שאמורים לטפל ברכב מעבר ל"שמן-מים", טיפול 10,000 וכו'...ואז מתפלאים ונדהמים שהרכב התקלקל.

שלישית בהרבה ארצות רכבים נשמרים בתוך גראג' חניונים סגורים וכו' ולכן הם חסינים מפגעי מזג האויר ולכן הרכב לא יושב בשמש, לא נרטב, לא נפגע מהרוח והאבק ששורט את הרכב וכו'.

ישנם עוד מספר נק' אך לעניננו נראה לי שהבנת את הנק'.

פורסם

למצמץ - כל הנקודות שהעלית לעיל אינן עונות לשאלה המקורית - למה היפניות אמינות יותר מהשאר!!!

פורסם
למצמץ - כל הנקודות שהעלית לעיל אינן עונות לשאלה המקורית - למה היפניות אמינות יותר מהשאר!!!

על זה אני חושב ענה ביסודיות גרשון ומצמץ קודם לכן.

אבל אני די תומך בהודעה האחרונה של מצמץ

אני אפשר להגיד נולדתי לבית עם אבא פנאט למכוניות ולא רק לשם הנאה (כמו בת'רד שהיה כאן קודם לכן)

הבן אדם פשוט פנאט של סדר ניקיון ועבודה שוטפת. זאת כניראה הסיבה שמציעים לנו ליקנות פיאט טמפרה שלנו מעל המחירון (ואני לא צוחק מי שלא מאמין אני לא חייב לו כלום)

אבל לצערי לא כולם כאלה, כמו שאתם יודעים שלפיאט יש את הבעיות שלה ואבא שלי לא יכול ליסבול את הרעיון שהמכונית לא נוסעת ''חלק'', אז בדיוק באוטו יום הוא הולך למוסך, בהרבה ''טיולים'' כאלה אני הצטרפתי אליו

ומה שראיתי שם זה מכוניות מוזנחות שרק כאשר הן מגיעות למצב קריטי של אי נסיעה רק אז מביאים אותם.

מה שרציתי להגיד בכל אופן שלכל דגם יש את הצרות שלו ואנחנו לא יכולים לעשות עם זה כלום הרי שום דבר אינו מושלם

אבל אם הצרכן היה שומר קצת יותר על הרכב שלו ולא מביא אותו למצב שאני יכול ליקוא לא מפחיד אז זה היה עונה על כל השאלות

בואו נגיד שאם להסתמך על מה שמצמץ כתב קודם בעיניין האידיולוגיה של יצור רכבים במיזרח, אז למכוניות האלה יש ''כוח סבל'' יותר גדול אבל כמו שאתם כבר יודעים שום דבר אינו ניצחי ומתישהו גם ליפנית ימאס שמתעללים בה והיא תימרוד,עם אותם בעיות כמו של הארופאיות רק קצת מאוחר יותר

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
ראשית הן לא אמינות מהשאר באופן מוחלט אם כי הן בהחלט אמינות יותר.

שנית בגדול ציינתי את 2 הסיבות שבגללן הרכבים היפנים לרוב אמינים יותר.

1. טיפול לגופו של עניין, יחס לכל רכב בתהליך הרכבתו ולכן הסיכוי רב יותר שהרכב המורכב וחלקיו יהיו

תקינים, אינם פגומים ואו נוטים להוות בעיה בעתיד בעת שהוא יוצא את שערי המפעל. לעומת

השיטה הארופאית/אמריקאית שלא דיקדקה בפרטים ורק אחרי שהרכב מורכב טיפלו בו ועיגלו פניות

(או שהם לא טיפלו...ואתה אח"כ נוכחת "לגלות" זאת...).

2. בעניין האידיאולוגיה, שמתקשרת לס' הראשון לעיל בכך שהיפנים דואגים יתרה לרכבים שיוצאים

מהמפעלים. בנוסף ציינתי מהבחינה האידיאולוגית גם את עניין סדרי העדיפויות. בעבר (ואף כיום)

השוק האסייתי דאג בראש ובראשונה לאמינות ופרקטיות (עיצוב מרובע=יעיל מבחינת מקום וזול

מבחינת יצור חלפיו והרכבתו קלה יותר שכן כל שמדובר הוא במשטח, או אם לעניין איכות החומרים

פלסטיק "אפור" עמיד יותר אזי זה מקדש את המטרה ואין זה משנה שהוא מכוער גס ולא נעים לעין

ולמגע יד) וכו' ולא שם פעמיו והתמקד בעניין הבטיחות, נוחות, יופי, אופי וכו' . היפנים בזמנו תפסו

את המכונית בתור מוצר שינוע שהפן היצירתי שבו זו הגאונות שבתכנון המדוקדק שלו. לעומת זאת

אירופאים/אמריקאים תפסו את המכונית בתור עוד דברים כגון סמל סטטוס, מכשיר להנאה מנהיגה,

אומנות (כמו פסל), אגו שבהשווצה ש"אנחנו יכולים ליצור דבר שכזה" וכו'. לפי הגישה היפנית

ככל שאתה ממעיט בתוספות שהן "לא נחוצות" אזי הרכב יהיה אמין יותר.

בתקווה שזה מציג בפניך את מצב הדברים באופן רהוט יותר.

מצמץ

פורסם

למצמץ - את תגובתך הראשונה הבנתי גם הבנתי - אני התייחסתי לתגובתך השנייה שקצת מנותקת מהשאלה והיא כללית גם לרכבים יפנים וגם לרכבים אחרים.

פורסם
למצמץ - את תגובתך הראשונה הבנתי גם הבנתי - אני התייחסתי לתגובתך השנייה שקצת מנותקת מהשאלה והיא כללית גם לרכבים יפנים וגם לרכבים אחרים.

עכשיו שהבנתי את כוונתך אוכל לענות לך:-) .

לאחר שעניתי באופן ממצה בתגובתי הראשונה, עלתה בידי השאלה שמא פותח השירשור מתייחס לאמינות באופן רחב וכללי בעולם או שמא הוא מבסס את דעתו ע"פ המצב שקיים בארץ.

לדעתי, ההבדל הוא מהותי שכן הפערים מבחינת אמינות הרכבים בקונטיננט ובארה"ב שונים מהפערים שיש בארצנו (ואני לא מתכוון מבחינה מספרית אחוזית אלא מבחינת נק' המוצא בעניין הטיפול ברכב). אם פותח השירשור ישווה בין רכב אירופאי שטופל כראוי במיכשור ובידע הנכון (מבחינת תנאי החזקת הרכב בגראג' נניח ששני הרכבים נהנים מהחסות הזו שכן אין סיבה להניח שלא יהיה כך) לבין רכב יפני בסיסי מסורתי שאינו דורש טיפול מיוחד, אזי הפערים מבחינת האמינות של שני הרכבים יהיו קטנים מאשר אילו היית משווה רכב אירופאי לבין רכב יפני בתנאים שבארץ (כמובן שגם הרכב היפני באירופה היה מטופל באופן טוב יותר מאשר בארץ ולכן יהיה אמין יותר אך הפער בינהן בכל זאת היה מצטמצם).

לכן חשבתי שראוי שאציין את עניין הטיפול ברכב.

בברכה,

מצמץ

פורסם

בזמנו היית פה כתבה על חברת דלפי או מהו כזה, שמייצרת חלקים שונים לרכבים כגון רנו, באחת הפסקאות הוסברה התופעה ל אמינות היפניות ע"י תאריך שחרור הרכבים, וזמן הייצור או משהו כזה ביחס לשנתון הנתון, אמרו שביפן יש את הרכבים מוכנים יותר מוקדם לפני תאריך השיווק ובגלל זה יש להם יותר זמן לבחון את הרכבים מבחינת אמינות החלקים ובדיקתם... אל תתפסו אותי במילה...

פורסם

אני מערער על כל השירשור הזה, ברשותכם. הסיבה היחידה היא שאין שום סיבה וזה לא נכון.עובדתית!

הדבר היה נכון לפני 40 שנה ובערך עד לפני 5 שנים. הקפיצה הגדולה באיכויות הייצור באירופה ולעומתה, המיתון הכלכלי הקשה שעובר על יפן גרמו לכך שהיום אין כמעט כל הבדלי אמינות בין ארופה ליפן. הבעיה היא שאת רוב סקרי האמינות מבצעים מגזינים אמריקאים, הם משווים מכוניות שקיימות בשוק האמריקאי,ז"א בין רכבים אמריקאים ליפנים. שם באמת יש הבדלים גדולים. היום אין הבדלי אמינות בין יפן לאירופה.

בשנות ה 70-80 סובארו הייתה אמינה לאין שיעור מרנו 5/9/11 או מפיזו 305 או אפילו מאסונות מוטוריים סטייל הפולקסוואגן סאנטנה.

היום אין שום הבדל אמינות בין B4 לבין פורד מונדאו. ההפך הוא הנכון אם כבר.

וסתם אנקדוטה מעניינת בקשר ליפנים. שמתם לב שאין אף קטגוריה של רכב שבה יש להם את הרכב הטוב ביותר? אפילו לא אחת!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מערער על כל השירשור הזה, ברשותכם. הסיבה היחידה היא שאין שום סיבה וזה לא נכון.עובדתית!

כדי שזה יהיה "עובדתי", צריך שתביא עובדות שיתמכו בדעה שלך. למיטב ידיעתי לא נעשה עד היום בארץ שום סקר אמינות רציני, ולכן צריך להסתמך בעיקר על סקרים מחו"ל. גם במדינות אירופאיות המכוניות היפניות תופסות בד"כ מקומות ראשונים בכל סקר אמינות. בארץ כן אפשר לבדוק בציי רכב. עד כמה שזה שווה מבחינה סטטיסטית, אני עבדתי בחברה בעלת צי רכב של 550 מכוניות. רובן מאזדות, אבל גם כמה עשרות פוקוסים, קצת רנו קליאו וכו'. כל המכוניות טופלו לפי הוראות היצרן ובקפידה. ממוצע התקלות למכונית של הרכבים היפניים היה נמוך משמעותית מהממוצע באירופאיות. עדיין, למרות ההתקדמות שחלה באמינות האירופאית בשנים האחרונות, הם עדיין לא שם.

בנוסף לחשיבות התרבותית שהיפנים נוותנים לנושא האמינות, ישנה עוד נקודה. הם לא יטמיעו טכנולוגיה חדשה לפני שהיא תיבדק בקפידה, ויתבררו כל מחלות הילדות. דוגמא - מערכת המולטיטרוניקס לא מותקנת עדיין באף רכב יפני פופולארי (למיטב ידיעתי). פיז'ו-סיטרואן השיקו את המערכת בתופים ומחולות, ואכלו קש בכמויות. אז אולי היום המערכת כבר מגיעה לבגרות, אבל רוב הלקוחות לא רוצים להיות שפני נסיונות.

לקינוח, סיפור על עמית שלי לעבודה, שמאד מאוכזב בזמן האחרון - עד לפני שנה היתה לו C5, והחיים היו נורא מעניינים: לפחות שבוע בחודש הרכב היה במוסך על איזו בעית חשמל מעצבנת, ואז הוא היה מגוון את החיים עם איזה רכב תחליפי מעניין מהליסינג. לפני שנה נשבר לקצין הרכב שלנו, והבחור קיבל B4. מאז חייו הפכו למשעממים - למרות 50,000 הק"מ שהוא טחן בשנה הזו, שום דבר ברכב הארור לא התקלקל. איזה בעאסה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הדבר היה נכון לפני 40 שנה ובערך עד לפני 5 שנים. הקפיצה הגדולה באיכויות הייצור באירופה ולעומתה, המיתון הכלכלי הקשה שעובר על יפן גרמו לכך שהיום אין כמעט כל הבדלי אמינות בין ארופה ליפן. הבעיה היא שאת רוב סקרי האמינות מבצעים מגזינים אמריקאים, הם משווים מכוניות שקיימות בשוק האמריקאי,ז"א בין רכבים אמריקאים ליפנים. שם באמת יש הבדלים גדולים. היום אין הבדלי אמינות בין יפן לאירופה.

בשנות ה 70-80 סובארו הייתה אמינה לאין שיעור מרנו 5/9/11 או מפיזו 305 או אפילו מאסונות מוטוריים סטייל הפולקסוואגן סאנטנה.

היום אין שום הבדל אמינות בין B4 לבין פורד מונדאו. ההפך הוא הנכון אם כבר.

וסתם אנקדוטה מעניינת בקשר ליפנים. שמתם לב שאין אף קטגוריה של רכב שבה יש להם את הרכב הטוב ביותר? אפילו לא אחת!!!

שלום לכולם

איך אתה יכול להגיד דבר כזה מבלי להיתחשב בעובדות (הדבר היה נכון לפני 40שנה?) מאיפה הבאת את זה .היום כול הונדה יכולה לספר לרנו או פיגו אמינות מהי והדבר נכון גם לגבי דגמי מאזדה מול סיטרואן טויוטה מול במוו או ניסאן מול אלפא.כתבת שאת רוב סקרי האמינות מבצעים האמריקאים? אחד הסקרים המובילים והנחשבים בעולם הבוחן רכבים מכול העולם הוא-JD POWER SURVEY והוא אנגלי בכלל.ליפנים יש כול שנה מספר רכבים לא מועט בראש טבלת סקר שביעות רצון בין אים זו טויוטה סליקה מאזדה מיאטה לקסוס יאריס הונדה S2000 והרשימה עוד מיתארכת.ואילו בתחתית הטבלה תמיד תמצא את התוצרת האירופאית- אלפא פיאט רנו פיגו סיטרואן רובר ואפילו דגמים של מרצדס.ואים אתה עדיין לא משוכנע אתה מוזמן להיכנס לאתר מדד האמינות הבא WWW.RELIABILITYINDEX.CO.UK

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

• תוכן חדש...