Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי מאזדה 2 שנת 2008 אוטומט, ובחודשיים האחרונים התחילו רעשי תקתוקים מאיזור המנוע שנמשכים במשך כחצי דקה-דקה מרגע ההנעה ולאחר מכן הם נעלמים. זה קורה בעיקר בבוקר כשהרכב ישב כל הלילה, כנראה אני מניח כי המנוע קר. אם למשל הנעתי את הרכב חצי שעה לאחר שהונע כבר קודם אז אין הרעש הזה.

התקתוקים לא נשמעים על סרק, אלא רק כאשר אני לוחץ על דוושת הגז.

אשמח לדעת מהוא מקור הרעש ומהם דרכי הטיפול

פורסם

כנראה מרימי שסתומים.

רצוי לעבור לשמן סינטטי מלא איכותי.

יש תוסף של lm בדיוק לתופעת הרעשים האלה(כשהמנוע קר).

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומנם אין לי מאזדה, אבל גם לי יש מדי פעם את הרעש המדובר.

המכונאי שמטפל לי ברכב אמר שזה מרימי שסתומים. לרוב הרעש נעלם אחרי מס' דקות, לפעמים יותר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

ראיתי כבר עשרות שרשורים בנושא הזה. אבל נדיר שמישהו כתב מה פתר את הבעיה. לרוב השרשור נשאר לא מעודכן.

כמה עולה בכלל החלפת מרימי שסתומים ?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
כנראה מרימי שסתומים.

רצוי לעבור לשמן סינטטי מלא איכותי.

יש תוסף של lm בדיוק לתופעת הרעשים האלה(כשהמנוע קר).

על איזה שמן מדובר? למנוע?

עשיתי טיפול 15K לפני חודש שכלל החלפת שמן מנוע מקורי.

ולפני שתקפצו, התקתוקים הופיעו הרבה לפני הטיפול..

ו Adamm האם כיוון שסתומים אמור לפתור את זה?

פורסם

לא כתבתי שמן מנוע מקורי אלה שמן מנוע סינטטי לגמרי 5W30 או 5W40.

רצוי לפרק אגן שמן לעשות ניקוי, פילטר, שמן חדש ותוסף LM למניעת רעשי שסתומים.

בשסתומים הידראולים אין כיוון.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

subaru loyale מה יש בשמן סינטטי מלא הזה שאמור לפתור את הבעיה?

כשהחליפו שמן בטיפול אני לא יודע אם הוא היה סינטטי מלא או לא, שארית המיכל נשארה אצלו, חבל שלא לקחתי אותה.

מה גם שבטיפול ביקשתי ממנו שיעשה שטיפת אגן השמן עם חומר מסויים שמסיר שומנים מהדפנות, אבל הוא לא המליץ לעשות את זה כי זה גורם למשקעים שמשתחררים מהדפנות לצוף ולעשות בלאגן וסתימות.

בכל אופן, אם התקתוקים האלו גורמים לנזק כלשהו במנוע, לפגמים מכניים, לשינויים בצריכת הדלק, לירידה בנצילות מנוע אז אשמח לדעת, ואם לא אז כנראה שאשאיר את זה ככה..

idanm אני לא חושב שאצלי זו אותה תופעה כיוון שרק כשאני לוחץ על דוושת הגז שומעים את הרעש של התקתוק, וממה שהבנתי זה שהבוכנות נוקשות על תקרת הצילנדר ומשמיעות את הנקישה. ככה שזה היה אמור להישמע גם במצב של סרק.

וחוצמיזה הפיתרון המוצע היחיד שראיתי שם זה החלפת בוכנות שזה לא בא בחשבון בכלל

עריכה אחרונה על ידי evy
פורסם

קראתי את השרשור הזה , בתוכו יש קישור לעוד שני שרשורים המדברים על אותה תופעה.

לאחרונה היו לנו מספר רכבים (חלקם בליסינג , חלקם רכבי חברה שמקום העבודה קנה ) ובכולם היתה תופעה זהה.

אחרי שנתיים - שלוש היו הרעשים מכיוון השסתומים כשהמנוע קר.

לפחות שניים מהרכבים (פיג'ו 207 שנת 2009 מנוע 1600 ורנו סניק 2000 סמ"ק שנת 2012) התקבלו חדשים מהניילון (לא ירושה מעובד קודם שעזב את החברה) וטופלו מהיום הראשון במוסך מורשה יבואן (גילוי נאות, אין לי מושג באיזה חלקים השתמשו).

שניהם עם נסועה ממוצעת ומטה (כ 16000 ק"מ בשנה) .

רכב אחר היה מזדה 3 (שנת 2006 ) מליסינג שגם בו בהתנעה קרה היו רעשים בלתי נסבלים בדקות הראשונות.

אז למה צריך להחליף בוכנות ברכב בן פחות מ 3 עם פחות מ 50000 ק"מ ?

יש משהו שאפשר לעשות כתחזוקה מונעת כדי לא להגיע למצב שרכב (גם אם הוא באחריות) יגיע למצב כזה ?

אם ניקח דוגמא הפוכה, אז אבא שלי נוסע כל דיהטסו סיריון משנת 2009 , אמנם רק 5000 ק"מ בשנה , אבל כל הנסיעות קצרות , כולן בטמפ עבודה נמוכה , הרכב מטופל פעם בשנה במוסך מדרכה . נסעתי עליו שלושה שבועות בחודש הקודם, וחוץ מקרקושים מעצבנים של פלסטיקה ישנה אין שום הצלפות ושום תקתוקים , אין אפילו הזעה קטנה מתחת למכסה מנוע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הצלפת בוכנה במנוע מודרני קר זה לא עניין של שחיקה, זה עניין של תכנון ופשרה. מנועים היום נדרשים להיות קטנים, חזקים ובעלי צריכת דלק נמוכה. לכן המנועים וחלקיהם השונים בנויים ממתכות קלות יותר ובגודל מצומצם. הצלפת בוכנה במנוע קר קיימת מאז ומעולם, היצרנים הצליחו "להשתיק" אותה בעזרת טריקים שונים ומשונים, כמו בוכנה ארוכה שהחלק התחתון שלה מעט יותר גדול מראש הבוכנה כך למעשה גם שהבוכנה התכווצה בטמפרטורה נמוכה החלק התחתון שלה שמר עליה מפני תזוזות בצילינדר. פתרונות נוספים באו בדמות זוויות הבוכנה וכן הלאה, וכמו שכבר ציינתי דרישות השוק למנועים עתירי כוח אך קטנים וחסכוניים גרמו לכל הפתרונות הללו להתבטל, היום התכנון הזה מוביל לכך שהבוכנה המודרנית קצרה מאוד,קלה וללא זוויות מיותרות, לכן מתכווצת מאוד שהטמפרטורות צונחות וללא פתרונות משתיקים בדקות הראשונות של פעולת המנוע היא "רוקדת" מעט ונוקשת קלות על דפנות הצילינדר וזה עד שהיא מתרחבת עקב עליית הטמפרטורה ובכך בעצם נגמרים הרעשים והנקישות.

PistonSlap-41294.jpg

התקלה הזאת מוגדרת יותר כתקלה "קוסמטית", אין עדות למנועים שלא האריכו חיים בגלל הצלפה שכזו, בפורומים אמריקאיים יצא לי לא מעט לראות רכבים שחצו כמה מאות אלפי קילומטרים והמנועים (בטמפ' עבודה) שקטים להפליא, אינם צורכים שמן ובעלי קומפרסיה מיטבית. בגלל הרבה תלונות בנושא פיתחו כל מיני בוכנות משופרות עם ציפויים חדשים שאמורים לשכך את הנקישות התחלתיות, אך לא כל יצרנית מסכימה להחליף במסגרת האחריות ולראייה ראה ערך ג'נרל מוטורס שהאמריקאים נלחמו בה -ללא הצלחה גדולה- תקופה ארוכה אחרי שזו סירבה לטפל בסדרת מנועים נרחבת שבהן נתגלו רעשי נקישה חזקים בזמן התנעה קרה.

הנה מספר סרטונים הממחישים את הצליל (יש לזכור כל מנוע מפיק צליל מעט שונה עקב מיקום המנוע ורעשים נלווים):

פורסם

1. החכמתי.

2. למה זה קורה כשהרכב בערך בן שנתיים - שלוש ? זה אותו שסתום ואותה בוכנה גם כשהרכב חדש וגם כשהוא שנתיים על הכביש.

כשהגיע הרנו סניק של אשתי , בשנה וחצי הראשנות לא היו רעשים כאלה. הרכב עלה לכביש ב 08/2012 , והרעשים התחילו בחורף השני . בחורף הראשון (אחרי כחצי שנה ) לא היה זכר לנקישות. בחורף השלישי זה נעשה ממש בלתי נסבל, אבל בגלל שזה רכב עבודה אשתי לא עשתה מזה עניין והמשיכה לנסוע ככה.

פורסם
2. למה זה קורה כשהרכב בערך בן שנתיים - שלוש ? זה אותו שסתום ואותה בוכנה גם כשהרכב חדש וגם כשהוא שנתיים על הכביש.

כשהגיע הרנו סניק של אשתי , בשנה וחצי הראשנות לא היו רעשים כאלה. הרכב עלה לכביש ב 08/2012 , והרעשים התחילו בחורף השני . בחורף הראשון (אחרי כחצי שנה ) לא היה זכר לנקישות. בחורף השלישי זה נעשה ממש בלתי נסבל, אבל בגלל שזה רכב עבודה אשתי לא עשתה מזה עניין והמשיכה לנסוע ככה.

באופן עקרוני זה תמיד שם, עוצמת הרעש וזמן המופע שלו תלוי בכמה משתנים כמו הטמפרטורה הסביבתית וסוג שמן המנוע. אני יכול רק לשער כשהמנוע חדש אולי מבחינה פסיכולוגית פחות מחפשים רעשים כאלו, אולי זה גם קשור להתאמת הרינגים לחלל הצילינדר בזמן שהמנוע עדיין חדש ואולי השמן מנוע שנמזג (בהחלפת שמן) פחות מתאים לספיגת הרעש. יש ברשת הרבה מידע על התופעה הזו, כמו תמיד חלק מהמידע מבוסס יותר וחלקו פחות, בעיקרון הפחתה זולה של הרעש הזו תלויה בסיכה הראשונית לחלל הצילינדר, חלק טוענים שעדיף שמן כמה שיותר דליל בהתנעה (כמו 0/5Wxx) כדי שיוכל לזרום ןלהגיע מהר לחלל הצילינדר והחלק השני טוען שעדיף להיות בצד העבה יותר של המשוואה(כמו 10/15Wxx) כדי שהסיכה הסטטית תוכל לספוג את הרעש עד להתחממות השמן והתפשטות הבוכנה, ויש כאלו שטוענים שלא משנה הצמיגות אלא חבילת התוספים של השמן חשובה יותר ואכן ישנם דיווחים כי שמנים עשירים ב-Molybdenum הצליחו לספוג את הרעש טוב יותר אך התקנים האחרונים מאוד מגבילים את השימוש בתוסף הזה. בקיצור זה הרבה ניסוי ותהיה, הכי חשוב זה להיצמד להוראות היצרן ולנסות את המוצרים שנמצאים בטווח הזה ומה שעובד אפשר לאמץ, אבל חשוב לזכור שזה רק משהו קוסמטי ופתרון מלא שלו זה החלפת בוכנות כפי שצוין בפוסטים קודמים.

• תוכן חדש...