Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכל'ס - אודי A1 מנוע 1.0 ליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא נלך איתכם צעד אחד קדימה, במידה ויהיה a1 עם מנוע 500 סמק במחיר של 70-80k הוא גם ימכר בכמויות. תפסיקו לחשוב שאת הלקוחות מעניין מנוע ואיבזור, הלקוחות של מותגי היוקרה מעניין הסמל נקודה. (חוץ מגרסאות הספורט)

אתה צודק, אבל אין שום סיבה להוריד את מחיר הכניסה למועדון.

זה אחד ממחזיקי המפתחות היותר יקרים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב מה זה מנוע 3 צילנדרים נטול ויברציות? כמעט בכל ביקורת רכב של מנוע עם 3 צילנדרים כותבים שאין ויברציות, אז באיזה יש? :-D

מנוע של אלטו למשל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקיצר, פרימיום למתחילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש את אלה שיעדיפו לנסוע ב-A1 עם מנוע 500 סמ"ק שמייצר 30 כ"ס כל עוד הם נוסעים באאודי.

יש את אלה שיעדיפו לנסוע באיביזה או בפאביה עם אותה השלדה בדיוק, אותו הגיר בדיוק, מנוע חזק יותר ועוד אבזורים ופינוקים אמיתיים במחיר נמוך יותר מהאאודי.

אני חושב שזה פשוט מטומטם לקנות רכב כשהסיבה היחידה שלך לקנות אותו היא: "כי אאודי", ובגרסה הזאת אין שום סיבה אחרת לקנות את הרכב.

(ובעוד הרבה גרסאות חלשות של דגמים שונים של אאודי, שנמכרות יפה מאוד בארץ)

יש אנשים שזה עושה להם את זה- שיקנו ויהנו מהרכב. אני בחיים לא אבין איך בן אדם מרגיש אמוציות לסמל ולא לרכב עצמו, ויודע שהוא השקיע הרבה מאוד כסף בעטיפה יפה וחסרת כל תוכן.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש אנשים שבשבילם רכב זה יותר תכשיט/פרט אופנה מאשר תחבורה. זכותם.

פורסם

הכניסה, שלא לומר לעג, למערכות שיקולים שונות של אנשים היא די אבסורדית - הרי נהג A-->B יכול לומר שהוא חושב שזה מטומטם לשלם עוד כמה עשרות אלפי שקלים בשביל A1 עם מנוע 1.4 בשביל שהוא יוכל לעמוד בפקק עם מלא סוסים באורווה...

אישית, כמו הרבה אחרים כאן - לא מתחבר לרכב מהזן הזה, ממש כמו שלא אבין את ההוא שתיקן סירות בעתלית אבל הולך ברחוב עם חולצה ועליה כנפי עטלף.

אבל אם זה עושה לך את זה, ואתה לא פוגע באף אחד - תפאדל, שיהיה לך בכיף.

מה שבעיקר הזוי מבחינתי זה הסיקור הזה, הרי ברור שכל המהות של הרכב הוא הסמל, הרי אם היינו מוציאים את הסמל ושמים במקומו סמל של סיאט על אותו הרכב בדיוק כולם היו קוטלים לו את הצורה.

אז אם ברור לנו שהסמל הוא זה שיצדיק את המכירות, ואני בטוח שהמכירות יהיו לא רעות בכלל - למה כ"כ קשה להודות בכך?

הסמל של אאודי הוא התכלית של כל הרכב הזה, סחטיין עליהם על עבודת המיתוג שמאפשרת להם למכור את הדבר הקטן והבסיסי הזה בקרוב ל130 אש"ח, חבל שהביקורת מתביישת(?) להודות בכך. לי זה נראה כמו אבסורד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה קשה להודות בכך? כי החוק הראשון של פרימיום קלאב: אתה לא מודה שקנית בגלל הסמל.

פורסם

תכלס, אאודי כמותג היא ב״תחתית״ מותגי היוקרה הגרמניים ביחס למרצדס, ב.אמ.וו. ופורשה.

גם מבחינתי רכב מיותר- עדיף כבר מיני מבית ב.אמ.וו. שיש לה באמת ערך מוסף עצובי ומבחינת הנאה בנהיגה באותה רמת מחיר.

פורסם (נערך)
יש את אלה שיעדיפו לנסוע ב-A1 עם מנוע 500 סמ"ק שמייצר 30 כ"ס כל עוד הם נוסעים באאודי.

יש את אלה שיעדיפו לנסוע באיביזה או בפאביה עם אותה השלדה בדיוק, אותו הגיר בדיוק, מנוע חזק יותר ועוד אבזורים ופינוקים אמיתיים במחיר נמוך יותר מהאאודי.

אני חושב שזה פשוט מטומטם לקנות רכב כשהסיבה היחידה שלך לקנות אותו היא: "כי אאודי", ובגרסה הזאת אין שום סיבה אחרת לקנות את הרכב.

(ובעוד הרבה גרסאות חלשות של דגמים שונים של אאודי, שנמכרות יפה מאוד בארץ)

יש אנשים שזה עושה להם את זה- שיקנו ויהנו מהרכב. אני בחיים לא אבין איך בן אדם מרגיש אמוציות לסמל ולא לרכב עצמו, ויודע שהוא השקיע הרבה מאוד כסף בעטיפה יפה וחסרת כל תוכן.

קצת נסחפת בעניין העטיפה חסרת התוכן. כמה מהמגיבים האחרים בשרשור הזה טוענים פחות או יותר את מה שאתה אומר ולעניות דעתי גם הם מפספסים כמה נקודות; לא עבור כל לקוח בקרת שיוט (או כל פריט זה או אחר) בהכרח יהווה deal breaker אם לא יהיה קיים ב-A1 אבל - וואו! - תיקני באיביזה. ולא שאבזור, כ"ס, מרווח פנים, נוחות וכו' אינם חשובים, אבל יש עוד כמה פרמטרים בסך כל השיקולים שהרוכשים הפוטנציאלים נותנים עליהם את הדעת - כן, ה"סמל" הוא בהחלט אחד מהם - מה שמשדר "סמל" הוא בדרך כלל תוצאה של מה שהמותג השיג בעבודה קשה ולאורך זמן ולא תמיד ההישג הוא ממבו-ג'מבו מלא חרטא. ליצרן שעשה את זה היטב, סה"כ מה שהושג מתבטא בסמל - לטוב, ולפעמים, לאחרים זה עלול להיות דווקא לרע.

יצרנים - ולא רק יצרני רכב - משקיעים מליוני שעות עבודה ואינסוף כסף לבידול המוצר שלהם מכל מוצר אחר. אתה יכול להיות יותר מבטוח כי באודי מועסקים עבור המטרה הזו בדיוק לא פחות אנשים מאשר אלה שממקבלים שכר עבור תכנון מנועים, מתלים או חבילות אבזור. לשיטתך, לא אמורה להיות כל סיבה בעולם לרכוש לא רק A1 1.0, אלא גם A1 1.4, או בעצם כל אודי, ב.מ.וו, מרצדס וחברות נוספות ב"מועדון הטמטום" כי תמיד יהיה "משהו" אחר ללא הסמל שייתן יותר הספק, 5 ס"מ יותר מרווח, 3 ק"מ יותר לכל ליטר ובקרת שיוט...

כמה רחוק אהיה מהאמת, לדעתך, אם אנחש שכל אנשי שדרת הניהול בסיאט מוכנים לתת כל אחת ואחד שנה מהחיים על מנת שהסיבות המניעות אנשים לרכוש סיאט יהיו זהות לאלה שגורמות ללקוחות לרשום צ'ק דווקא עבור אודי? וסליחה על ההטפלות לסיאט מול אודי - זה יכול להיות כל זוג יצרנים אחר שעולה על דעתך - אחד שייתן יותר בפחות, מול השני שייתן בעיקר סמל עבור יותר.

ובכן, עטיפה יפה וחסרת תוכן בלבד? המשפט הזה כנראה יפה אבל חסר תוכן כי זה ממש לא עובד ככה אצל לא מעט אנשים וההוכחה היא עצם קיומן של הגרסאות שלא אמורות למצוא קונים ע"פ הטיעון שלך.

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם
תכלס, אאודי כמותג היא ב״תחתית״ מותגי היוקרה הגרמניים ביחס למרצדס, ב.אמ.וו. ופורשה.

גם מבחינתי רכב מיותר- עדיף כבר מיני מבית ב.אמ.וו. שיש לה באמת ערך מוסף עצובי ומבחינת הנאה בנהיגה באותה רמת מחיר.

מרשים, בהחלט טענה מנומקת היטב...

יכול אולי לשתף גם אותנו לפי אילו פרמטרים נמדדה ה"תחתית"?

The older you get, the better you used to be

פורסם
פולו GTI היא לא אודי, מבלי לפגוע בכבודה.

טעות בידיך, אודי A1 היא לא פולו GTI, פולו GTI היא כן אודי A1 ויותר, שתי הרכבים מבוססים על פלטפורמת MQB של VW (גם אודי A3 ,Q3 ו TT ), רק שהפולו חזקה יותר ומאובזרת יותר, גם תדמיתית ההבדל לא משמעותי (בין פולו מאובזרת לאודי A1 באבזור שקול).

נהגתי על A1 1.4 והיא פשוט גרוטאה (לא יודע איך להגדיר את ה-1.0), כל קשר בינה לבין המילה פרימיום הוא מיקרי לחלוטין (גם בגרסאות המאובזרות לא מרגישים פרימיום), מזכיר לי קצת את ה-I20 ו I30 "פרימיום", לא צחקתי ככה הרבה זמן.

לסיכום, יש יוקרה ויש יקר, במקרה הזה מדובר בסתם רכב יקר (יחסית לסופר מיני).

Detailer.gif
פורסם

לדעתי פרימיום (אודי זה פרימיום לא) ואבזור אמור ללכת יד ביד. 128k ולא מקבלים פאקינג לדים בפנסים או איזה סאן רוף מסכן? פשוט בושה. אישית אני חושב שגם אנשים שקונים רכב בגלל הסמל היו מתביישים ברכב שנראה כמו איזה גרסת ליסינג.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אני רוצה לחדד כמה נקודות:

1. אני נוטה להאמין שהאנשים שפוסלים את ה-1.0 ליטר בגלל האבזור לא יגידו את אותו הדבר על מגאן RS שתא הנוסעים שלה נעים קצת יותר מסוכת אבלים בסג׳עייה. כי במגאן התמורה היא בדמות התנהגות כביש נהדרת.

כאן התמורה היא סמל שעבור המתבונן וגם עבור הנהג ממצבים אותו ואת תדמיתו במקום אחר.

2. המכונית עצמה לא נכשלת בשום סעיף מהותי. זו לא מכונית משפחתית עם תא מטען מגוחך (אימפרזה האצ׳בק), זו לא ספורטיבית עם נתק מוחלט מהנהג (וולוסטר טורבו), או מיני בסיסית אך מעוצבת במחיר יקר (פיאט 500). זו גרסת בסיס של דגם בסיס של מותג פרימיום וככזו היא עושה שימוש בסמל כדי לגבות פרמיה לא גבוהה מאוד עבורו. תשוו מחיר של A3 ולאון מקבילות ותראו ששם הפער גדול בסדר גודל של 30-40 אלף שקלים.

3. עבור גלעד, הבחור בן ה-30 מהכתבה, שלא מעניין אותו כוח, אבזור או התנהגות. למה A1 לא תעשה את העבודה?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...