Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכל'ס - אודי A1 מנוע 1.0 ליטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דווקא לא נופתע, כי אתה אומר אאודי לעומת סיאט. כולם יודעים שאאודי זה יוקרה וסיאט לא.

אבל אם תיקח סיאט במחיר מקביל לאאודי ותיתן לאנשים להחליט בין 2 המפרטים בלי לדעת את שמות המותגים, לדעתי הרוב יבחר בסיאט.

אם רכב זה רק מפרט, אז למה אתה בכלל נוסע ברכבים לפני רכישה, קורא מבחני רכב...

פורסם
תכלס, אאודי כמותג היא ב״תחתית״ מותגי היוקרה הגרמניים ביחס למרצדס, ב.אמ.וו. ופורשה.

גם מבחינתי רכב מיותר- עדיף כבר מיני מבית ב.אמ.וו. שיש לה באמת ערך מוסף עצובי ומבחינת הנאה בנהיגה באותה רמת מחיר.

תסביר לנו בבקשה במה בדיוק אאודי A3 נחותה מה-A קלאס למשל או Q7 נחות מה-GLE? מה חסר ל-A4 החדשה מול C קלאס או סדרה 3?...

פורסם

ואני הייתי בטוח שאני מגיב בפורום חובבי רכב ולא בפורום חובבי מותגים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה מגיב בפורום של חובבי רכב, ולא כולם חובבים את הרכבים שאתה חובב. גם חובבי רכב יש מכל מיני סוגים. אדרבא - לפסול רכב רק כי הוא לא תואם את ההעדפות המוטוריות שלך או את המשנה הכלכלית של מגיבים אחרים לא באמת הולם פורום חובבים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם רכב זה רק מפרט, אז למה אתה בכלל נוסע ברכבים לפני רכישה, קורא מבחני רכב...

אתה כתבת שרכב זה רק מפרט, לא אני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא, אתה תקרא למה הגבתי לפני ואז תגיד לי מה הבנת.:lol:

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
טעות בידיך, אודי A1 היא לא פולו GTI, פולו GTI היא כן אודי A1 ויותר, שתי הרכבים מבוססים על פלטפורמת MQB של VW (גם אודי A3 ,Q3 ו TT ), רק שהפולו חזקה יותר ומאובזרת יותר, גם תדמיתית ההבדל לא משמעותי (בין פולו מאובזרת לאודי A1 באבזור שקול).

נהגתי על A1 1.4 והיא פשוט גרוטאה (לא יודע איך להגדיר את ה-1.0), כל קשר בינה לבין המילה פרימיום הוא מיקרי לחלוטין (גם בגרסאות המאובזרות לא מרגישים פרימיום), מזכיר לי קצת את ה-I20 ו I30 "פרימיום", לא צחקתי ככה הרבה זמן.

לסיכום, יש יוקרה ויש יקר, במקרה הזה מדובר בסתם רכב יקר (יחסית לסופר מיני).

לא נסעת על A1 , בספק אם בכלל ישבת באחת. הנה תראה מה הוא רשם:

אני לא יודע כמה מכם נהגו (או לפחות ישבו) ב-A1, אבל "הסמל" זה ממש לא הדבר היחיד שהיא מוכרת.

עזבו את זה שהיא נראית מגניב והרבה יותר טוב מאיביזה/פאביה/פולו. היא גם ייחודית יותר מהן (אולי זה בגלל שמטומטם לקנות אחת, לא יודע).

היא כל כך הרבה יותר איכותית, מבודדת ונעימה מהאחיות שלה, שאחרי שנהגתי עליה אני אשכרה יכול להגיד ש"וואלה, אני יכול להבין למה מישהו יקנה אותה".

כולם קוטלים את האבזור והביצועים, אבל בואו רגע נחשוב על מה צריך להיות ברכב יוקרה ומה יש או אין ב-A1 ביחס ל"אחיות" שלה מבית פולקסווגן.

ביצועים - אין.

אבזור - אין.

חומרים איכותיים - יש.

בידוד רעשים - יש.

נוחות - יש.

עיצוב - יש.

רושם - יש.

"סמל" - יש.

אני לא יודע, לדעתי 6 מתוך 8 זה עובר.

צריך לזכור שביחס של תמורה למחיר מבחינת מנוע ואבזור, מכוניות פרימיום כמעט תמיד יפסידו למכוניות "עממיות". כי הן נותנות דברים אחרים שאותן עממיות לא נותנות.

ורק למען הסר ספק, גם לי יותר חשובים האבזור והביצועים מאשר איכות החומרים והבידוד, אז אני גם בחיים לא הייתי קונה את ה-A1. מצד שני, את הרושם שהשאירה עלי ה-S1 אני עדיין מתקשה לנער.

נ.ב - תוסיף את האיבזור בגרסה הבכירה ונניח שהביצועים של ה1.4 עדיין לא מספיקים ל-V בקטגוריה ואתה עומד כבר על 7/8.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

Mjko - כמה עולה 1.4?

כל היופי ב-1.0 זה שמקבלים כרטיס כניסה למותג פרימיום במחיר של משפחתית. יש מלא אנשים שקונים משפחתית ולא צריכים אותה ומכונית בגודל של A1 (וגם בביצועים של ה-1.0) תספק את כל צרכיהם. לדעתי לשם היא מכוונת. מעין טייק און על הספורטאג' 1.6, רק בקטן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ואני הייתי בטוח שאני מגיב בפורום חובבי רכב ולא בפורום חובבי מותגים.

למה הגישה המתנשאת?

זה שאני מבין כי בסט שיקולים של חלק מרוכשי המכוניות יש גם לסמל ולמה שהוא מייצג חשיבות לא קטנה לא הופכת אותי לחובב מותגים ולא-חובב רכב. הגישה שלפיה חובבי רכב רוכשים רק על סמך גליון אקסל מלא בספרות, מפרטי אבזור והשוואות "יבשות" לא בהכרח נכונה לכולם.

The older you get, the better you used to be

פורסם (נערך)

לכל אלו התמהים על פשר הדירוג שלי בין מותגי היוקרה הגרמניים - להערכתי זהו המיצוב הרווח הכלל עולמי וגם מבחינתי האישית זהו המידרג.

לא השוויתי באופן אישי כל דגם למקביל לו מבין המותגים האלו ובכל סידרה ורכב כזה או אחר יש מוצלחים יותר ומוצלחים פחות.

מבחינת מיתוג נטו הדירוג לטעמי מבחינת יוקרה הוא פרשה, אחריה מרצדס, אחריה ב.אמ.וו. ולבסוף האאודי - זו דעתי והערכתי האישית וסבור שהיא דיי משקפת את התדמית הכלל עולמית של מותגים אלו.

כן, מיתוג ומיצוב של רכב הוא שיקול מאד נכבד מבין השיקולים בבחירת רכב ואין מה להתבייש בכך.

ישנם רוכשי רכב ששאלת מיתוג ומיצוב הרכב היא יותר מנורית עבורם ויש אחרים שהיא הכי חשובה וקריטית מבחינתם.

כדי להמחיש את כוונתי תנסו לשער את תוצאותיו של סקר דעת קהל בשאלה:

איזה רכב היית רוצה פורשה או מרצדס או ב.אמ.וו. או אאודי ? מבלי לנקוב בדגם ספציפי כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי KOOKE
פורסם

אני לא מתנשא מעל אף אחד בפורום הזה בכלל ובדיון הזה בפרט, ולא מדובר בהעדפות המוטוריות האישיות שלי, אני מקבל את זה שיש אנשים שלהם הוא מתאים. פשוט חורה לי שהמלך הוא עירום וכולם מחמיאים לו שהוא לובש בגדי "פרמיום".

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
Mjko - כמה עולה 1.4?

כל היופי ב-1.0 זה שמקבלים כרטיס כניסה למותג פרימיום במחיר של משפחתית. יש מלא אנשים שקונים משפחתית ולא צריכים אותה ומכונית בגודל של A1 (וגם בביצועים של ה-1.0) תספק את כל צרכיהם. לדעתי לשם היא מכוונת. מעין טייק און על הספורטאג' 1.6, רק בקטן.

נראה לי שמתחילה בסביבות ה150K לבסיסית ו170K (אולי קצת יותר) למאובזרת.שלי ספצפית (מאובזרת) יצאה ב 180K בסוף 2011 אבל היום יש גם את דגם ה1.8 ככה שנראה לי שמצבת המחירים קצת השתנתה.

אמרתי כבר קודם, מי שירכוש את גרסת ה1.0 , שיבושם לו. לדעתי , אחרי שהריח שהניילונים יעבור ותשאר רק עם סמל ( אני באמת חושב שהגרסה הבסיסית בלי גג השמש והקסנונים נראית פחות טוב מפולו) יווצר תסכול גדול נוכח העובדה שהשקעת סכום כסף עצום ביחס לתמורה שנשארה. גם אני כבר מיציתי את מנוע ה1.4 למרות שהרכב זריז מאד אבל עדיין יש לי חיוך כל פעם שאני יורד בבוקר לרכב כי בעיניי העיצוב שלו נדיר. תוריד לי את התוספות ושים לי מנוע 1.0 ואני מקלל בכל הנעה.

• תוכן חדש...