Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ואשתי ברוך ה' התברכנו בתינוק מתוק וכמובן אנחנו לא מתכוונים לעצור בילד אחד.

נכון להיום אני נוסע עם רכב ליסינג (רנו מגאן אסטייט) מהחברה שמוריד לי כל חודש מהמשכורת בנטו 2984 בנטו + 446 הפסדים בהפרשות של הקרן פנסיה וביטוח המנהלים (כי כמובן יורד לי מהברוטו כחלק מחישוב הליסינג) סך הכל 3430 בלי לחשב את התשואות שאני מפסיד בהפרשות.

עשיתי חשבון שאם אני קונה רכב חדש אני יכול לחסוך בחודש באיזור ה750 ש"ח בחודש כי אני לא נוסע כלל הרבה ק"מ בשנה. לצורך הענין 250 ימי עבודה בשנה כפול 32 ק"מ הלוך+חזור לעבודה יוצא 8000 ק"מ ואני דתי הדוק אז אין אצלי נסיעות בסופ"שים וחגים. בואו נגיד שאני אעשה עוד 10000 נסיעות פרטיות מה שלא נראה לי שאני אגיע אז אני עומד על סך הכל 18000 ק"מ בשנה.

לגבי רכישה מהיבואן שמתי את העין ספציפית על הדגם סוזוקי קרוסאובר. כמעט כל הביקורות שקראתי עליו משבחות אותו בין אם זה בישראל או בינלאומי, הוא קיים אצלנו בחברה כליסינג וכל מי שלקח אותו מאוד מרוצה, הוא מרווח ואמור להיות לפחות לפי נתוני היצרן חסכוני יחסית בדלק, ובנוסף העלות שלו לא כל כך גבוהה. כרגע קיבלתי עליו הצעה של 119264 ש"ח.

אין לי יכולת כלכלית כמו רוב העם לקנות רכב באופן מלא אבל אם אני אקח הלוואה על רוב הסכום + הון עצמי שלי אני מסתכל על החזר חודשי של 1250 בחודש ל7 שנים, כמובן אפשר לפרוע אותו בכל עת במידה ואזכה בלוטו וכו'.

מאז שעלה הרעיון במוחי כולם אומרים לי לא לקנות רכב חדש כי אני אפסיד עליו הרבה כסף בירידת הערך. אני מנסה באמת להבין עד כמה זה נכון כי רכב בראש ובראשונה זו הוצאה ולא השקעה וכל רכב שאני אקנה יוריד מערכו. חשוב לי גם מאוד לציין שאני לא מעוניין להחליף רכב כל 3-5 שנים. מצידי להיות עם הרכב הזה עד שהוא ישבוק חיים חחחח (אגב כמה זמן לפי דעתכם זה יקח אם אני שומר עליו?)

יצא לי לקנות פעמיים רכב בחיי אבל אלו היו רכבים קטנים וזולים. הראשון היה דייטסו שרייד 93 והשני היה פיאט פונטו 2001.

זכור לי כמה כאב ראש זה היה כאשר חיפשתי לקנות רכב בעבר וממש אין לי כוח לזה שוב במיוחד כי הפעם זו הוצאה גדולה ולא בקושי 6000-8000 ש"ח.

התקשרתי לשני אנשים שיש להם I30CW וכבר שמעתי על תאונות "קטנות" שהרכב עשה והחליפו רק פחחות.

מה אתם אומרים?

דיי חפרתי...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

היתרון ברכב משומש זה שהוא איבד את ירידת הערך הגדולה ביותר שלו, לכן בהנחה שתקנה רכב אמין שעלויות אחזקה שלו יהיו רק טיפולים, הוא ישתלם לך הרבה יותר מהר מאשר אם היית רוכש רכב פרטי חדש.

אבל בחדש יש את היתרונות שלו, קודם כל: חדש זה חדש (עם כל מה שיוצא מזה), זה אומר שלא תצטרך לשלם על בלאי שאחרים עשו, לא תצטרך להחשף לחיפוש רכב משומש (חוייה לא מהנעימות ביותר אם אתה מחפש לקנות מפרטי) וכמובן אחריות (שבעיני זה דבר חשוב). אבל, ירידת הערך תיהיה כואבת מאוד בשנים הראשונות (תבדוק מחירון ותראה לדגם דומה ותגלה שירידת הערך הגדולה ביותר היא ב3 שנים הראשונות).

אני ממליץ לבנות טבלה, ולהשוות עלויות (כולל אגרת רישוי של הרכב הצפוי, ביטוחים דלק, טיפולים, ירידת ערך) וזה יעזור לך להחליט מה כדאי לעשות. זה מה שאני עשיתי ואחרי שראיתי שרכב פרטי חדש מהיבואן משתלם (לפי החישובים והעלויות שלי) אם אני לוקח אותו ל5 שנים (אם פחות זמן אז לא משתלם) - קניתי רכב חדש (ואני אפילו נהנה עכשיו ממחירי דלק נמוכים, חישבתי לפי 7 שקל וצריכה 1-16, ועכשיו אני משלם 5.60 והרכב עושה בסביבות 1-20, אז אני בינתיים "מרוויח").

אלא אם כן יש לך העדפות ספציפיות שלהן.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום,

כלכלית שווה לקנות רכב בן שנתיים- שלוש ולהחזיק אותו כשלוש - ארבע שנים.

רכב חדש מפסיד קרוב לחצי מערכו בשלוש השנים הראשונות, רכבים סחירים מפסידים פחות, אבל עדיין זאת ירידת ערך גבוה. בהמשך ירידת ערך מתונה יותר. רכב בן שנתיים-שלוש עדיין לא ישן מדי ולא אמור להתקלקל הרבה.

אני ממליץ לך לחפש קיה סיד ( יש גם סטיישן ) או פורטה בת שנתיים - שלוש מידיים פרטיות בגלל אחריות ארוכה - 7 שנים למכלולים חשובים ( לרכבי ליסינג יש אחריות קצרה יותר).

יש כבר סוזוקי קרוסאובר משומשות - אפשר לנסות לדוג אחת כזאת. הבגאז' של סוזוקי לא כזה גדול ( יש לכם כוונות להרחיב משפחה - גודל הבגאז' חשוב לשתי עגלות) .

את המימון לרכב משומש תיקחו מהבנק שלכם.

זה הצד הכלכלי.

כמובן, רכב חדש זה כיף וחוסך כאב ראש של קנית רכב משומש, אבל גם עולה יותר בחשבון הכללי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

vladclar - "הבגאז' של סוזוקי לא כזה גדול"

נפח תא המטען בסוזוקי קרוסאובר:

במצב 1 - 430 ליטר / במצב 2 - 440 ליטר (לזוית המשענת במושב האחורי שני מצבים),

זה נפח סביר בהחלט ביחס לרכבים משפחתיים וזה עוד לפני קיפול המושבים האחורים.

להלן מפרט הרכב סוזוקי קרוסאובר מאתר היבואן:

http://www.suzuki.co.il/files/ZIHOM2015/30732%20idkon17.12.14%20mifrat%20scross%20b.pdf

פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק רכב מעל חמש שנים, או כמו שאתה טוען עד שהוא ישבוק חיים, לך על חדש..

ככל שמחזיקים ברכב יותר, אפקט ירידת הערך הראשוני קטן כי כביכול זה נפרס על יותר שנים.. וכמובן שיש לך שקט נפשי עם אחראיות, ופינוק של רכב חדש (חיים רק פעם אחת)

כמובן שאין "בלתמ"ים" או כל מיני הפתעות שיכולות לצוץ בקניית רכב משומש..

למי שאוהב להחליף רכב כל שנתיים שלוש, הכי לא כלכלי לקנות רכב חדש ולכן ההמלצה תהיה ללכת על רכב בין שנה או שנתיים, אני חושב שמי שמחזיק רכב מעל 4-5 שנים כבר עדיף שילך על חדש..

פורסם

אפשר לעשות חישוב משוער זריז:

הרכב יעלה לך 120000 + עלות של לקיחת ההלוואה (נניח עוד כמה אלפים בודדים).

נניח ותחזיק את הרכב 4 שנים, ובוא נקח ירידת ערך של כ-15%-13% בשנה בממוצע (בשנה הראשונה יותר, בשנים הבאות פחות ופחות), כלומר בגיל 4 הרכב יהיה שווה נניח 65000, כלומר הפסדת על ירידת ערך כ-60000 שקלים (אם מוסיפים את ההלוואה).

רכב בן שנתיים שיעלה לך נניח 90000 שקלים יהיה שווה אחרי 4 שנים (כלומר בגיל 6) כ-45000-50000 שקלים. נניח 45000 כלומר "הרווחת" 15000 שקלים ביחס לרכב החדש. מה הפסדת? עלויות אחזקה קצת גבוהות יותר (טיפולים ותיקונים, אם כי כנראה תחסוך קצת בביטוח וטסט) ונניח כמה ימי עבודה מבוזבזים בגלל תקלות פוטנציאליות שברכב החדש אולי לא יהיו לך (או יטופלו באופן נוח יותר).

כלומר, באופן גס למדי, אפשר להניח שלאורך 4 שנות אחזקה אם תקנה רכב משומש תחסוך כ-10000 שקלים ביחס לקניית רכב חדש מקביל. בוא נניח שבפועל זה יהיה בין 5000 ל-15000 שקלים הפרש.

תוסיף למשוואה את היתרונות של רכב חדש ("בתול", יותר אחריות) ותחליט האם החסכון שווה לך את ההפרש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא צריך אתר היבואן - מכיר את הרכב מקרוב, יודע בדיוק איך נראה הבגאז' של קרוסאובר. הוא

לא גדול בהשוואה לסיד סטיישן ופחות נוח למשפחה עם שני ילדים קטנים, אבל עדיין מספיק.

המחיר של קרוסאובר משומש לא ירד מספיק בגלל שהרכב יחסית חדש, והמחיר עדיין יחסית יקר.

קרוסאובר רכב מעולה - אני מסכים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

430 ל' זה נפח שהוא באמת סביר, אבל רק סביר, באמת לא גדול, לעומת סיד סטיישן שהוצעה עם כ-530 ל'. קיפול המושבים האחוריים אינו רלוונטי כי אמורים לשבת שם הילדים.

פות"ש, אני חושבת שההצעה של קיה סיד סטיישן בת שנתיים היא נהדרת עבורך. מדובר ברכב מרווח, אמין ונפוץ, ככה שאתה יכול למצוא אחת שמורה שכבר ספגה ירידת ערך של כמה עשרות אלפי שקלים, לבצע יישור קו בלי לחסוך ולהמשיך ליסוע עם ראש שקט.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש לך גם את האופציה של יד 1, 0 ק"מ

גם רכב חדש, גם יותר זול ולטווח ארוך ירידת ערך והוספת יד כבר לא משנה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך מעט בירידת הערך אבל לא לנסוע ברכב ישן, אני ממליץ לחפש משהו מחברות ההשכרה.

יש מדי פעם, במיוחד לקראת סוף שנה, "ניקוי מדפים", סוג של רענון מלאי לקראת השנה החשבונאית החדשה - החברות נפטרות מרכבים כמעט חדשים. אתה יכול לקנות רכב השכרה עם 11-12 אלף ק"מ, בן כמה חודשים, עם הנחה די מאסיבית לעומת רכב חדש, כמה עשרות אלפים פחות.

זה נותן לך רכב חדש כמעט לגמרי, עם ק"מ לא רב (אם כי רב יחסית לחודשים המועטים על הכביש) - שנתיים וקצת אחריות מפגוש לפגוש וכמובן את כל היתרונות של רכישה ממקום מסודר.

החיסרון - יש רישום השכרה, שמוריד במיידי 27% מערך הרכב כשתרצה למכור אותו. מצד שני, אתה עצמך אומר שאין לך בעיה לנסוע עליו כמה שנים טובות - אז באופן כללי, זו לדעתי אופציה טובה עבורך - גם מורידה את המחיר לעומת רכב חדש (שזה אומר החזר חודשי נמוך יותר), גם לא פוגעת באמינות, לא מורידה יותר מדי זמן מהאחריות וגם מאפשרת לך רכישה בראש שקט.

פורסם (נערך)

אם באמת תעמוד בתכנית שלך ותחזיק את הרכב 5 שנים ההפרשים בין רכב בן שנתיים לרכב חדש בעל שמירת ערך יחסית טובה מתקזזים. עדיין יהיה הפרש, אבל כמו בהשוואה שsronis הראה הוא לא עצום, בטח אם מחלקים אותו על כל התקופה.

אני חושב שבמקרה שלך לקנות רכב חדש זה לא כזה רעיון רע. תשתדל להישאר עם דגמים ויצרנים סחירים יחסית. הקרוסאובר מצויין. הסיד סטיישן שהציעו גם.

שים לב שבעסקאות 0 ק"מ מוצעת הסיד סטיישן בכ105 אלף שקלים. זה אפילו יורד חלק לא קטן מהסכום ובטווח הרחוק היד הנוספת פחות משנה.

כל מה שכתבתי נכון לתסריט שבאמת תחזיק את הרכב לטווח ארוך, 5 שנים+, ושהנסועה שלך תהיה ממוצעת.

בכל מקרה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

במצבך הייתי קונה חדש. בהחלט הייתי מעדיף הצעות של 0 ק"מ.

חד משמעית יותר זול לקנות יד שניה אבל בהחזקה להרבה שנים החיסכון הכספי מצטמצם.

סיד סטיישן ב 105 נשמעת לי עסקה מנצחת.

אני קונה רק ידני. יותר זול ויותר אמין ויותר לטעמי.

פורסם (נערך)

כתבת שאינכם מתכוונים לעצור בילד אחד, אבל לא כתבת מתי כן תעצרו....

זה גם משפיע על פרק זמן בהחזקת הרכב.

לשאלתך - חברות ליסינג מוכרות רכבים חדשים ( תהיה יד שניה עם רישום ליסינג) או יבואן שלא מכר את הרכב תוך שנה ( והוא מחוייב לפי החוק לרשום את הרכב על עצמו) .

חברות ליסינג מקבלות מחיר יותר נמוך מהיבואן, משמעותית יותר נמוך, וזה מאפשר להם למכור במחיר מפתה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

תשמע כמות הילדים תלויה בה' אבל בעיקרון הייתי רוצה לפחות 6 ילדים. וזה לא מחייב אותי לעבור לרכב אחר. אני מכיר מספיק משפחות שמתמודדות עם רכב בעל 5 עם הרבה ילדים. אי אפשר לקנות מיניבוס בגלל משפחה רחבה בעזרת ה'...

• תוכן חדש...