Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדריך - כללי נהיגת חורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החורף בישראל הוא לא בליץ ארקטי עם סערות, קרח ושלג בכבישים, אלא יותר כמו גיחות גשומות אחת לכמה ימים. דווקא בגלל תנאים אלו, לא מעט נהגים אינם יודעים מהי הדרך הנכונה והבטוחה לצלוח את העונה הגשומה הזו.

אז למי שמכיר, תמיד טוב לרענן את הקופסה ובכלל, זו הזדמנות טובה לשלוח את המדריך שלפניכם שנכתב על ידי הונדה ישראל לחברים ובני משפחה, כי שנעבור כולנו את העונה הגשומה בשלום בדרך לפוך ולשוקו של סוף היום...

המדריך כאן

OPEN1.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

יש דבר אחד שאני ממליץ בחום....

יורד גשם?, זו לא סיבה אמיתית ללחוץ על הברקס ולהאיט ל-0 קמ"ש.

אין ככל סיבה לפקק, גדול מן הרגיל, בגלל גשם.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

מסכים אך מסתייג. כל עוד מדובר על סביבה שבה תיתכן עצירה מהירה כדי להימנע מפגיעה במכשול - האטה, גם אם היא מוגזמת מעט, היא צעד נבון כשלעצמו.

מהירות סבירה נקבעת על ידי כך שניתן לעצור במרחק הקצר מעומק ורוחב שדה הראיה. החורף מקשה עלינו כיוון שהגשם מקצר את עומק שדה הראיה, והרטיבות מאריכה את מרחק העצירה ולכן ההאטה הנדרשת עשויה להיות משמעותית.

גם בסביבה שבה לא קיים צורך כזה (דרך מהירה) יש הגיון בנסיעה קצת יותר אטית מחשש ממים עומדים וסכנת ציפה.

והרחבה לגבי כמה עצות טובות שניתנו בכתבה, ונתחיל לגבי שמירת רווח: מי שלא בודק (לפחות מדי פעם), לא שומר. ואם אתם לא שומרים על הרווח הנדרש, אתם באותה מידה יכולים להיות צמודים לישבן של הרכב מלפנים.

לכן, בעיקר בחורף, כדאי מדי פעם פשוט למדוד שניות: מחכים שהרכב מלפנים יעבור על פני סימן על פני הנתיב (ולא בצד הכביש) וסופרים "1121, 1222, 1223" (שלוש שניות רווח בכביש רטוב). אין פתרון אחר.

ולגבי רגישות בתפעול הרכב: כשמבצעים את פעולות ההאטה, ההאצה והפניה באותה עוצמה אך מבצעים אותן בהדרגה (ולחוד בזו אחר זו, אבל זה עניין אחר), יציבות הרכב תשתפר.

הדרך לייצר את הרגישות הדרושה היא בשינוי החשיבה ממונחים של "לסובב את ההגה" או "לבלום" למונחים של "להתחיל לסובב את ההגה", "להתחיל לבלום" וכך הלאה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם בסביבה שבה לא קיים צורך כזה (דרך מהירה) יש הגיון בנסיעה קצת יותר אטית מחשש ממים עומדים וסכנת ציפה.

כמה לנסוע לאט יותר? בינואר שנה שעברה נסעתי בסופת השלגים הגדולה למי שזוכר, אם כי הסתפקתי בנסיעה "רק" בסופת ברד וטמפ' חיצונית של 0 מעלות.

בדקה 1:53 בסרטון איבדתי לכמה שניות שליטה על הרכב על 20 קמ"ש, אני זוכר שנעלתי את התיבה על הילוך נמוך לפני הפניה (גיר אוטומטי) כדי לשחרר את הבלמים. החזרתי את הרכב למסלול בדרך לא דרך כדי לא לפגוש את העמוד, לא לפני שהלב הגביר את הדופק - אז כפי שרואים לנסוע לאט זה לא תמיד עוזר (אלא אם כן מישהו יכול להאיר את עיני ואני אודה לו). אגב, לא לשפוט מהירות בפועל ע"פ המצלמה הזו שרגילה להטיס את הוידאו כאילו אני על 200 קמ"ש.

פורסם (נערך)

אני זוכר את המקרה הזה.

אני יודע להגיד אישית שנסעתי על משטחים חלקים מאוד במגוון רכבים, כולל כאלו שלא מצטיינים באחיזה גבוהה ושמתליהם וצמיגיהם ראו ימים טובים יותר.

ועדיין - אם נוסעים לאט ואם מבקשים מהמכונית מעט ויפה (יעני, מתחילים לפנות בהדרגה) אז לא מחליקים מלבד במקרים ממש קיצוניים, וגם אז ניתן בדרך כלל להשתלט על ההחלקה, בוודאי אם יש שמרטף אלקטרוני.

הכלל שלי לעקומה כזו, הוא להאט קודם למהירות שבה יש לי את הבטחון לא רק שלא לבלום במהלכה ולא רק לשמור על מהירות קבועה דרכה אלא אף להגביר את המהירות (בקמ"שים בודדים) בכניסה אליה.

זה יותר לאט מהמהירות שבה אתה נכנסת וייתכן בהחלט שגם היה ניתן להתחיל לסובב את ההגה מוקדם יותר ולבצע עוד צעדים שהיו מקטינים את הסיכוי להחלקה.

בכל מקרה, לא דיברתי במקור על אחיזה בעקומות (שרלוונטית בעיקר למקרי קיצון כאלו) אלא על יכולת לעצור בזמן ועל מניעת ציפה במהירות גבוהה.

פורסם
^^^^

מסכים, אמנם אין לי עוד רישיון, אבל אני שם לב, שנהגים בגשם קל נוהגים כאילו יש סופת שלגים.

וזה גורם לפקקים, עצבים, וכבר ראיתי תאונות בגלל זה.

תודה על השיתוף.:-)

בחייאת רועי, אין לך רישיון אבל יש לך עצות לנהגים?

מצידי שכל נהג יאט למהירות שהוא מרגיש איתה בנוח. הוא לא חייב לי כלום, ולא לאף אחד אחר.

כן, גם אנשים מבוגרים שנוהגים זכאים להגיע למחוז חפצם בקצב שמתאים להם.

אם אתה מתעצבן - אז תעצור בצד ותירגע.

ובאמת שתוותר על השאת עצות לנהיגה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אמנם לא חידש,אבל לרענן בהחלט טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אריאל זה כבר מזמן ניראה אורות פוזה :wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מסכים אך מסתייג. כל עוד מדובר על סביבה שבה תיתכן עצירה מהירה כדי להימנע מפגיעה במכשול - האטה, גם אם היא מוגזמת מעט, היא צעד נבון כשלעצמו.

מהירות סבירה נקבעת על ידי כך שניתן לעצור במרחק הקצר מעומק ורוחב שדה הראיה. החורף מקשה עלינו כיוון שהגשם מקצר את עומק שדה הראיה, והרטיבות מאריכה את מרחק העצירה ולכן ההאטה הנדרשת עשויה להיות משמעותית.

והרחבה לגבי כמה עצות טובות שניתנו בכתבה, ונתחיל לגבי שמירת רווח: מי שלא בודק (לפחות מדי פעם), לא שומר. ואם אתם לא שומרים על הרווח הנדרש, אתם באותה מידה יכולים להיות צמודים לישבן של הרכב מלפנים.

לכן, בעיקר בחורף, כדאי מדי פעם פשוט למדוד שניות: מחכים שהרכב מלפנים יעבור על פני סימן על פני הנתיב (ולא בצד הכביש) וסופרים "1121, 1222, 1223" (שלוש שניות רווח בכביש רטוב). אין פתרון אחר.

ולגבי רגישות בתפעול הרכב: כשמבצעים את פעולות ההאטה, ההאצה והפניה באותה עוצמה אך מבצעים אותן בהדרגה (ולחוד בזו אחר זו, אבל זה עניין אחר), יציבות הרכב תשתפר.

הדרך לייצר את הרגישות הדרושה היא בשינוי החשיבה ממונחים של "לסובב את ההגה" או "לבלום" למונחים של "להתחיל לסובב את ההגה", "להתחיל לבלום" וכך הלאה.

חן, כשאנחנו שומרים מרחד הוא נמדד בשניות ולא במטרים כי אנחנו שומרים את זמן התגובה ולא את מרחק העצירה. עד כמה שאני יודע כל הנהגים (כולל הבאבונים) הם בעלי דם חם ולכן זמן התגובה שלהם לא משתנה.

לגבי המונחים זה נכון גם בכביש יבש. פשוט בכביש רטוב מגבלות האחיזה הרבה יותר נמוכות וצריך לכייל את המוח למגבלות החדשות.

בשורה התחתונה כל נהג צריך לנהוג במהירות שבה הוא מרגיש בטוח אבל לא מהווה סיכון לסביבה (בין אם איטי מידי ביחס לתנועה ובין אם מהיר מידי ביחס אליה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
חן, כשאנחנו שומרים מרחד הוא נמדד בשניות ולא במטרים כי אנחנו שומרים את זמן התגובה ולא את מרחק העצירה. עד כמה שאני יודע כל הנהגים (כולל הבאבונים) הם בעלי דם חם ולכן זמן התגובה שלהם לא משתנה.

אתה צודק, אבל זמן התגובה הוא לרוב קצר יותר גם משמירת הרווח הדרושה בכביש יבש (שתי שניות). זאת מאחר ובנוסף על זמן התגובה נכון להוסיף עוד קצת רווח ליתר בטחון, למשל במידה ויהיו הפרשים מסוימים בין יכולות הבלימה של שני הרכבים ולרעת הרכב העוקב, ובכלל - אף אחד לא רוצה לעצור עם ספייר של מטר בודד ממכשול...

ההבדלים הללו מתחדדים כשרטוב ולכן כל המומחים כן ממליצים על הגדלה מסוימת של הרווח כשהאחיזה פוחתת.

פורסם

זמן התגובה זהה גם בכביש רטוב. אתה צריך להגדיל את המרחק בראות לקוייה ולא באחיזה לקוייה כי ראות יכולה להשפיע על היכולת שלך להבין שהרכב שלפניך בולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חיובי, אבל אפילו אם אתה שומר רק שתי שניות בכביש יבש יש לך בדרך כלל חצי שניה-שניה של מרווח בטחון מעבר לזמן התגובה שלך.

כשרטוב (גם אם כבר לא גשום או מעונן ואין בעיית רסס) זה אך הגיוני להגדיל קצת את מקדם הבטחון הזה. זה לא שאנחנו מכפילים את הרווח.

כסף זה לא עולה...

• תוכן חדש...