Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

המחשב יהווה מחשב מדיה מרכזי לסלון.

לאחר רכישה , אתקין קודי ואתנתק מחברת הכבלים (מקווה לעד).

השימוש=24X7 לכן חשוב שיהיה יותר חסכוני בחשמל ממחשב בגודל מלא ושישמור על טמפרטורה סבירה של המעבד , כזו שלא תפגע באיכות התמונה.

חוץ מתוכנת קודי ,נצפה בכלמיני תכנים בצפייה ישירה , הטלוויזיה בסלון תומכת בhd.

אין בבית רסיבר, רכישת נוק (שידוע בתמיכתו בפורטים שונים עבור רסיבר) נשקלת בכל זאת כי מדובר במחשב לכל דבר, כזה שיעבוד ללא בעיה או חוסר תמיכה בפורמט ווידאו \אודיו מסוים .

לא נצפה בתלת מימד .

קרוב לוודאי שאתקין מערכת הפעלה מסוג לינוקס -מה שהופך רכישת דיסק קשיח ללא רלוונטית.

בעתיד אולי אוסיף זיכרון נייד מה שיאפשר שמירת טורנטים, כרגע לא כ"כ רלוונטי.

אני מניח ש4 ג'יגה ראם יעשו את העבודה-המחשב עבור מדיה בלבד,ללא תוכנות נוספות כבדות .

כרגע משתמשים בסלון בממיר חברת כבלים+"מחשב" אנדרואיד מסוג מיניקס, המיניקס לא נוח לשימוש רציף וממושך , מפעילים את המיניקס ולאחר כמה שעות מתייאשים וחוזרים לממיר .

עד שמצאתי דפדפן אנדרואיד שמציג סרטונים(כגון youtube) או מנגן תמיד פלאש (דפדפן מסוג דולפין) ,לקח זמן וגם אחרי ההתקנה לפעמים נתקלים בקשיים.

לא פעם קרה שלחיצה על play על מנת להריץ סרט\סדרה, משום מה החזירה לדף הבית ,מה שמחייב שוב פעם לחזר לאתר ( לפעמים נדרשה חזרה על הפעולה).

לצורך השוואה , התקנתי במחשב הביתי מערכות הפעלה מסוג לינוקס+ווינדוס והרצתי בהן תכנים לצפייה ישירה, תמיד עובד,לאחר קליק אחד .

תקציב משוער=1200 +- .

בנוסף לנוק שבכותרת ,מה מומלץ ?

מחשב סביר בהתקנה עצמית עולה כ1500 ש"ח .

מחשב דמוי נוק מאליאקספרס ,ניתן לרכוש ללא חריגה מהתקציב אבל טיב החומרה וההרכבה בסימן שאלה , ייתכן וישנה אחריות בינלאומית אבל ההתעסקות ,ניתוק המחשב בסלון , לא שווים את הטרחה .

תודה מראש לכל למגיבים

פורסם

אוברקיל רציני, בשביל להריץ קודי בצורה מושלמת לא צריך שום דבר יותר מ celeron 2955u ו2 גיגה ראם שיש בכל כרומבוקס ונמכר בחצי מחיר

זה ייתן לך מענה ל 3d iso, תמיכה במקודדי אודיו HD כמו atmos ו true hd ואפילו וידאו 4k חלקי.

מעבד ה braswell הציג שיפור מינורי לעומת ה haswell היוצא ולא שווה את ההשקעה אם השימוש הוא קודי בלבד.

אם תחכה לקופסאות skylake שם כבר תוכל לקבל 4k מלא עם האמת חומרה ל hevc

ברשותי יש גם מחשב דמוי נוק מאליאקספרס עם 4 גיגה ראם ומעבד celeron 1037u

גם asus chromebox וגם rpi2

מנותק מהכבלים כבר שנה

פורסם (נערך)

תודה על ההמלצה.

עם כל הכבוד לקודי,התוכנה דורשת תחזוקה שוטפת, אני מחפש פחות התעסקות ויותר יציבות לאורך זמן .

השימוש בקודי הוא בנוסף לכל השאר ולא כמקור יחיד לצריכת מדיה.

צפייה ישירה -תמיד זמינה אבל מחייבת חיפוש אחר איכויות גבוהות (לפעמים יותר יציבה מקודי )

אני משתמש גם בשרתי טורנטים.

מעניין האם ישנם מקורות נוספים לצריכת מדיה שיכולים להחליף את הכבלים ?

4K מלא -לא יזיק בהסתכלות לכמה שנים קדימה .

hevc-אם אינני טועה ,רלוונטי לתכנים בקודי בלבד .

אני מעדיף לרכוש עכשיו אוברקיל כדי להנות ממנו כמה שנים, כרומבוקס ו-rpi2 ירדו בזמנו מהפרק כי הם מהווים פתרון נקודתי ,אני מחפש פתרון כולל בדמות מיני פיסי\מחשב .

הרכישה מתוכננת לחודש הקרוב.

"מי שנכווה ברותחין..."-לאחר שימוש של יותר משנה בpipo x7 ולאחרונה מיניקס h 8 plus -מהמיניקס ציפיתי ליותר pipo היה פתרון טוב מאוד לו רק המהנדסים היו חושבים על קירור טוב יותר וזכרונות בנפח גדול יותר.

קשה לי לרכוש מחשב Eglobal בראש שקט , ייתכן והחשש מיותר.

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

הכיוון הוא רכישת מחשב שאוכל לשדרג בעתיד בעלות נמוכה יחסית .

לקנות מכשיר זול עכשיו ולהחליף בעוד שנה-שנתיםם ייצא יותר יקר בסופו של דבר.

פורסם

מה אתם רוצים לשדרג?

יש שני דברים ששידרוג שלהם עושה באמת משהו:

כרטיס מסך ומעבד.

את שניהם אי אפשר להחליף ברוב המחשבים בשוק.

במחשבים של אפל ב 10000₪ אי אפשר להחליף את שני החלקים האלה

לי יש טאבלט עם מעבד Z3736F שאני מחבר לטלוויזיה כל פעם שאני רוצה לראות את סרטון ביוטיוב,אין איתו שום בעיה.

המכשיר בקישור שלי עם המעבד החדש של אינטל שמחליף את שלי Cherry Trail Z8300.

אתה תהנה ממנו כמה שנים בעלות של פחות מ 500₪

אייל

פורסם

האם קיים מכשיר עם מעבד דומה עם 4 ג'יגה ראם וקירור משופר שימנע טרולינג?

אם קיים כזה מכשיר ,ארכוש 2 מכשירים .

בפיפו X7 בו אני משתמש ,יש 2 ג'יגה ראם ו-32 ג'יגה דיסק קשיח.

התקנתי עליו קודי,אייס סטרים ושרת טורנטים ומדי פעם אני מרגיש מעבר איטי יותר בין טאבים וקצת האטה בפריימים כאשר צופים 1080P בצפייה ישירה.

לפני כחודש הופיעה הודעה שאין מספיק זיכרון בפיפו , ההודעה מופיעה מדי פעם.

פורסם (נערך)

היי,

הינה מפרט טוב סביר זול ובסיסי אבל אחד עם מעבד עדכני, עם כרטיס מסך מובנה עדכני שמריץ גם 4K.

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]33700[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i3 4170 3.7Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box‎[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28313[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]21114[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]זכרונות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600Mhz CL9‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]2581[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]הרכבה[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1. מעבד = 595 ש"ח כולל מאוורר של אינטל = חסכון בכאב ראש ושקט

2. לוח אם עולה 273

3. זכרון עולה 178 ש"ח לסטיק בודד ( כל חברה תהיה מעולה )

בסה"כ 1048 ש"ח

מה שנשאר לך, זה לרכוש מארז הכי קטן עם ספק מובנה מחברה סבירה + דיסק קשיח כלשהו זה כבר תלוי בך... SSD קטן נפח או דיסק קשיח בנפח עצום בהתאם.

מומלץ לרכוש SSD של 128 למשל ודיסק קשיח בנוסף.

ממליץ להתרחק ממכשירי אנדרואיד למינהם, חלקם עושים סכום לא מבוטל של 400-500-600 שקלים והם באמת טובים, לתקופה קצרה ורובם לא מריצים אפילו 1080P כראוי מכיוון שהכל מותאם לטאבלטים ומערכות שמולבשות עם טלאי על טלאי - מנסיון.

המעבד במפרט הוא חסכוני מאוד עם ליבה גראפית עדכנית מדגם HD4400, במקסימום 54 וואט אבל מדובר על אינטל כך שהמעבד בזמן IDLE (מנוחה) או מאמץ אפסי מוריד את התדר והמתח וצורך וואטים בודדים בהתאם - אתה תמיד יכול להכניס את המערכת למצב שינה לאחר זמן מה.

הזכרון מספק בהחלט עם אופציה לשדרוג וכך גם הלוח אם.

קח בחשבון, שהלוח אם מגיע עם יציאת DVI שעליה אתה מלביש מתאם HDMI-DVI ואתה מסודר. תמיד אפשר לקחת לוקח אם ישקר יותר ב 300 שקלים עם יציאת HDMI ו DVI בהתאם.

הלוח אם הבסיסי והזול הזה מאפשר לך להלביש מעבדי I7 מאותה סדרה אם תצטרך וכמות זכרון כפולה ובכלל, שדרוג מערכת הפעלה בכל פעם ופעם והנוחות של חלונות. אם יש בעיה ריסטרט אחד ופתרת את העניין, שלא כמו בהתקני האנדרואיד למינהם.

עשה בחכמה, תשקיע את ה 1500 שקלים האלו או 1,050 שקלים במפרט ותשיג מחברים דיסקים או SSD כלשהם ותבנה לך מפרט ראוי לשנים קדימה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

מחזק ביותר את הבחור שמעל.

ים של אפשרות שידורג אפשר להוסיף כרטיס מסך מסך חזק יותר והופ יש לך מחשב מדיה סנטר שהוא מתאים לגיימינג בינוני על המפרט הקיים.

פורסם

ידידי אתה סותר את עצמך

או שאתה קונה NUC או שאתה קונה HTPC כמו שאייל המליץ, אם אתה רוצה לשדרג חומרה כל כמה שנים, איך תעשה זאת בדיוק עם ה NUC? ב NUC אפשר במקסימום להחליף זיכרונות...

לדעתי זאת גישה לא נכונה, מיני PC עולה היום גרושים (מלבד ה NUC), לשדרג בעלות של 100-150- דולר כל שנתיים - שלוש זה לא נורא בטח אם מדובר בסה"כ במחשב מדיה לסלון, הרי לא ציינת שאתה הולך לשחק משחקים על המחשב הזה בסלון, אז איזה יתרון נותן בדיוק וינדוס?! לשים HTPC מלא, זה גם גדול יותר גם אוכל יותר חשמל וגם יקר יותר (ויכול להיות גם רועש מאוד אם לא תשקיע במארז איכותי ומאווררים שקטים) וזה ההפך ממה שפות"ש רוצה.

כמה נקודות:

1. מחשבי מיני PC סיניים, כרומבוקסים למיניהם, מחשבי מיני של ASUS, ACER ECS הם לא שונים בכלום מה NUC

הם רצים על סלרון או על i3/i5 בתוספת מחיר. ללינוקס שתתקין לא יהיה אכפת אם רשום על הקופסא EGLOBAL או INTEL

2. אין שום מניעה להתקין Xבונטו, להריץ עליו קודי, להוריד טורנטים להפעיל כרום ולגלוש לאתרי צפייה ישירה, עם כל החסרונות של קודי זה עדיין אחלה מערכת לניהול תוכן והכי ידידותית למשתמש אולי למעט ה Plex

3. HEVC רלוונטי לכל תוכן 4K, בלי קשר לקודי, כאשר 4K יהיה נחלת הכלל, אתה תרצה שהקבצים יהיו בגודל של 20-40 גיגה ולא 200 גיגה, לכן יצטרכו להשתמש בקידוד HEVC.

4. אם אתה רוצה אוברקיל - חכה למעבדי סקיילייק, להשקיע עכשיו הרבה כסף ב braswell - בזבוז

פורסם (נערך)

המחשב למדיה בלבד, לא למשחקים-במקרה זה כנראה ששידרוג חומרה לא כ"כ רלוונטי .

אם הבנתי נכון , מחשב Eglobal עם מעבד סלרון (או I3) מהווה מקסימום תמורה ?

האם ניתן לרכוש כיום Eglobal עם תמיכה ב Hevc ?

לגבי מערכת הפעלה-אני בטוח שלינוקס תעשה את העבודה ,אולי אפילו יותר טוב מווינדוס

השאלה האם בני הבית יוכלו להתרגל ללינוקס ,עם כן,מעולה, אם לא, אתקין win10

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

קח בחשבון, שהלוח אם מגיע עם יציאת DVI שעליה אתה מלביש מתאם HDMI-DVI ואתה מסודר. תמיד אפשר לקחת לוקח אם ישקר יותר ב 300 שקלים עם יציאת HDMI ו DVI בהתאם.

הנה, התחלנו עם הקומבינות, DVI לא עושה יותר מ FULLHD וגם לא מעביר אודיו

מחשב שעלותו מגיעה ל1500 לא עושה מה שמכשיר אנדרויאד ב500 שקל מסוגל לעשות

הבן אדם רוצה future proof, פה אתה מציע output שלא תומך ב 4K

ואת האודיו איך בדיוק הוא יחבר לטלויזיה, הוא ציין שאין ברשותו רסיבר

פורסם

זה עדיין לא משנה את העובדה שזה לא מוציא יותר מ 4K

בשביל HTPC ב1500 שקל אני מצפה שיכין לי גם קפה מעבר ל 4K

לוח אם עם יציאת Hdmi 2.0 זה המינימום שצריך אם הוא רוצה מחשב לטווח ארוך

• תוכן חדש...