Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה לוחות אם אתה מכיר עם HDMI 2.0 ? אני אענה לך 0.

מעבדי Haswell בכלל לא תומכים ב 4K.

Skylake החדשים כן עם צ'יפסט Z170 אבל הם יקרים יותר.

עריכה אחרונה על ידי eyali23
פורסם

בגלל זה ההמלצה שלי בכלל לא הייתה HTPC

אמרתי לו או שיחכה ל NUC\מיני PC עם סקיילייק או שיחסוך ויקנה כרומבוקס עם HASWELL שמגיע עם hdmi1.4a ומעביר 4k מוגבל עד 30HZ וכרומה 4:4:2 שמספיק בשביל לראות סרטים לבינתיים...

להשקיע 1500 שקל במשהו שקופסא ב700-800 שקל תיתן זה מעבר ליכולת שלי להבין את ההגיון בכך

פורסם
הנה, התחלנו עם הקומבינות, DVI לא עושה יותר מ FULLHD וגם לא מעביר אודיו

מחשב שעלותו מגיעה ל1500 לא עושה מה שמכשיר אנדרויאד ב500 שקל מסוגל לעשות

הבן אדם רוצה future proof, פה אתה מציע output שלא תומך ב 4K

ואת האודיו איך בדיוק הוא יחבר לטלויזיה, הוא ציין שאין ברשותו רסיבר

שלום רב ידיד חסר ההבנה,

1. DVI מפיק רזולוציות של עד 2560 על 1600 ב 60 הרץ, ממליץ לך להכנס לויקיפדיה לפניי שאתה יורה שטויות, זה המינימום הנדרש היום בעידן גוגל. עד 5 מטרים מקבלים 2.5K ללא בעיה. אם לא מכירים לעומק, לא רושמים.

2. נכון, DVI לא מוציא אות אודיו, אבל קראת מה שרשמתי בכלל? בתוספת מחיר ניתן לקחת לוח אם עם HDMI מובנה כיציאה נוספת, העניין הוא שהלוח הזה מכניס אותו לקטגוריה של לוחות אם יקרים יותר ומפוצ'רים יותר, ספק אם צריך.

3. המפרט הוא לא FUTURE PROOF? אתה רציני או שצוחק על האנטלגנציה שלנו?

א. מדובר על לוח אם שתומך בכל סדרת המעבדים הנוכחית ל LGA1150, החל מפנטיום ועד ל I7, לא מספיק טוב לעתיד?

ב. מדובר על לוח אם שיכול לתמוך בכמות כפולה של זכרון RAM בעתיד

ג. בלוח אם יש כרטיס הרחבה לכל כרטיס מסך שהבחור ירצה אי פעם, שאותו כרטיס מסך יספק לו את שלל החיבורים העתידיים שיצוצו בין אם מדובר עם HDMI 2.0 וה DP החדש וכו' ושלל חיבורים נוספים, אז להגיד שזה לא FUTURE PROOF שקופסאת ה POOP שלך תוכל להציע את זה? ממש לא. ויש לי מיניקס X7 NEO והאמן לי שאני יודע מה זה אנדרואיד, מה זה הקופסאות האלו ומה זה עושה, בחייך.

ד. למה הוא צריך וינדואוס? אולי בכדי להתקין כל דבר אפשרי? להיות בעל היכולות לשדרג מערכות ולהתקין שלל תוכנות שהוא רק ירצה אי פעם? להוריד טורנטים במקביל לצפיה בסרטים וכו', לא מספיק "חופשי"?

ה. ניתן להתקין סקייפ ושלל אביזרים חיצוניים כאלו ואחרים

4. מפרט עם רעש? צריכת חשמל? הקירור המקורי שמגיע על המעבד הוא מאוד שקט במיוחד לשימוש של סרטים ו IDLE כל היום גם ככה, במנוחה וגם בסרטים המעבדים האלו צורכים וואטים ספורים ולא מתחממים, אין צורך ביותר ממאוורר אחד באותו מארז קטנטן שהוא ירכוש, יכול ללכת על קירור פאסיבי מספק כלשהו.

5. מתפקידי לא לספק פתרונות אודיו יצירתיים, אלה להציע אפשרויות, שאר השדרוגים יגיעו בהתאם לצרכי המבקש.

6. אתה מדבר על 4K ללא הפסקה, על HDMI 1.4a וכו' כאשר עד שתקן ה 4K יהיה נחלת הכלל, ועד שיתחילו להוציא HDMI 2.0 כל הטכנולוגיה הנוכחית תהיה חסרת טעם עבור העתיד וגם, מדובר על כך שהוא צריך טלויזיה בהתאם ותוכן, כיום אין תוכן רחב רציני לכל זה.

7. קופסאות ה POOP שלך יתמכו בתקנים חדשים? ממש לא.

8. שווה לשקול רכישת PC ON STICK של אינטל ואסוס טווחים המחירים הוא עד 150$ שמוצעים עם וינדואוס 10, רק לבדוק ביקורות לגבי הרצת תוכן 1080P.

שוב, אני מבקש, במידה ואין ידע, אין הבנה או יכולות לראות את העתיד, אין טעם לכתוב שטויות.

מחשב ביתי מורכב או קנוי מבוסס X86 עם חומרה "סבירה" תהיה עדיפה בפי כמה וכמה וכמה מכל קופסאת אנדרואיד כזאת או אחרת.

לשלם 600-700-800 שקל על קופסאות שכעבור שנה אין תמיכה אין עדכונים ובעיות מלכתחילה?

פורסם (נערך)
כמה לוחות אם אתה מכיר עם HDMI 2.0 ? אני אענה לך 0.

מעבדי Haswell בכלל לא תומכים ב 4K.

Skylake החדשים כן עם צ'יפסט Z170 אבל הם יקרים יותר.

מעבדי Haswell כן תומכים ב 4K דרך HDMI בזכות דרייברים מעודכנים והליבה הגראפית המובנית כן תומכת בזה. הלוחות אם והיציאות כן תומכים ב 4K מכיוון שהם מגיעים עם HDMI 1.4a שזה כולל תמכיה ב 30 פריימים.

למעשה, התמיכה ב 4K במעבדי האסוול הייתה עוד באמצע 2013, כיום הדרייברים יציבים ובשלים לגמריי. מאז נכנס דור חדש כבר.

HDMI 2.0 מגיע באחד מלוחות אסרוק בציפסט Z170 רק אבל שוב, הכל מיותר מכיוון שבכרטיסי המסך יימצאו החיבורים הללו.

כמו כן, חיבורי HDMI 2.0 נמצאים בכרטיסי מסך יקרים הרבה יותר מהרגיל וכך גם אותם הלוחות אם, אלו לא יהיו לוחות אם ב 300 שקלים עם HDMI 2.0 אלה לפחות בעוד דור או 2 שזה יהיה נחלת הכלל.

מה ששוב מציב אותו במצב לא ברור.

לסיכומו של עניין, רד מה 4K, כל עוד אין לך תוכן ראוי, טלויזיה ותוכניות, תשכח מה 4K. ביום שזה 4K יהיה בכל מקום כמו 1080P אז תשקול מעבר אליו.

זכור (פותח השרשור), כל עוד אתה צופה מכמה מטרים בטלויזיה, גם אם זה חדר השינה וזאת טלויזיה של 32-37 או 42 וזה לפחות 2-3 מטרים מהמיטה, אין לך שום צורך ב 4K, לעת עתה. צורך ורצון תמיד יש, כשהטכנולוגיה תהיה בשלה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)
שלום רב ידיד חסר ההבנה,

1. DVI מפיק רזולוציות של עד 2560 על 1600 ב 60 הרץ, ממליץ לך להכנס לויקיפדיה לפניי שאתה יורה שטויות, זה המינימום הנדרש היום בעידן גוגל. עד 5 מטרים מקבלים 2.5K ללא בעיה. אם לא מכירים לעומק, לא רושמים.

מציע לך לא להסתכל בנתונים יבשים בויקיפדיה אלא לבדוק לעומק או לבדוק בעצמך, עד 2014 לינוקס לא תמך ב60 הרץ ו2560 ביחד אלא רק ב30 הרץ ברזולוציה הנ"ל, אתה מוזמן לנסות בעצמך, מודה שלא בדקתי קרנלים חדשים מהשנה האחרונה כי לא היה לי צורך, האחרון שבדקתי ביובונטו היה 3.8

חוץ מזה, איזה תוכן ואיזה טלויזיה בדיוק תומכת ברזולוציה הזאת? זה לא מסך מחשב.

2. נכון, DVI לא מוציא אות אודיו, אבל קראת מה שרשמתי בכלל? בתוספת מחיר ניתן לקחת לוח אם עם HDMI מובנה כיציאה נוספת, העניין הוא שהלוח הזה מכניס אותו לקטגוריה של לוחות אם יקרים יותר ומפוצ'רים יותר, ספק אם צריך.

בתוספת מחיר הוא מגיע למחירים גבוהים וממש לא הגיונים בשביל נגן מדיה לסלון

3. המפרט הוא לא FUTURE PROOF? אתה רציני או שצוחק על האנטלגנציה שלנו?

אני דווקא רציני ביותר, סקיילייק תומך רק בסוקט 1151, משמע לוח, מעבד וזכרונות חדשים, ברור שתמיד אפשר להאיץ את ה4K עם כ.מסך חיצוני אבל ראבק עם כל התוספות עוד שניה נגיע ל2000 שקל.

א. מדובר על לוח אם שתומך בכל סדרת המעבדים הנוכחית ל LGA1150, החל מפנטיום ועד ל I7, לא מספיק טוב לעתיד?

-שוב - לא אם הוא מתכנן לעבוד רק עם מעבד ובלי כ.מסך חיצוני, ברור ש I7 יפעיל 4K בלי בעיה אבל תוכנתית, וכמה I7 עולה?!

ב. מדובר על לוח אם שיכול לתמוך בכמות כפולה של זכרון RAM בעתיד

ראם זה דווקא הדבר האחרון שהוא צריך לדאוג לגביו, לינוקס לשימושים שלו לא צריך יותר מ2 גיגה ועם המחירים הנמוכים של ה DDR3 היום הוא יכול לשים גם 8 גיגה

ג. בלוח אם יש כרטיס הרחבה לכל כרטיס מסך שהבחור ירצה אי פעם, שאותו כרטיס מסך יספק לו את שלל החיבורים העתידיים שיצוצו בין אם מדובר עם HDMI 2.0 וה DP החדש וכו' ושלל חיבורים נוספים, אז להגיד שזה לא FUTURE PROOF שקופסאת ה POOP שלך תוכל להציע את זה? ממש לא. ויש לי מיניקס X7 NEO והאמן לי שאני יודע מה זה אנדרואיד, מה זה הקופסאות האלו ומה זה עושה, בחייך.

אין לי קופסת POOP ולא הצעתי שום קופסת POOP וגם לא הצעתי אנדרואיד אלא רק אמרתי שאנדרואיד ב500 שקל יכול לעשות מהמחשב ששמת פה עושה, הצעתי לו קופסאות x86 מוכנות שיכולות להריץ כל מערכת הפעלה שהפות"ש ירצה

ד. למה הוא צריך וינדואוס? אולי בכדי להתקין כל דבר אפשרי? להיות בעל היכולות לשדרג מערכות ולהתקין שלל תוכנות שהוא רק ירצה אי פעם? להוריד טורנטים במקביל לצפיה בסרטים וכו', לא מספיק "חופשי"?

אפשר לעשות את כל זה בלינוקס

ה. ניתן להתקין סקייפ ושלל אביזרים חיצוניים כאלו ואחרים

אפשר לעשות את כל זה בלינוקס

4. מפרט עם רעש? צריכת חשמל? הקירור המקורי שמגיע על המעבד הוא מאוד שקט במיוחד לשימוש של סרטים ו IDLE כל היום גם ככה, במנוחה וגם בסרטים המעבדים האלו צורכים וואטים ספורים ולא מתחממים, אין צורך ביותר ממאוורר אחד באותו מארז קטנטן שהוא ירכוש, יכול ללכת על קירור פאסיבי מספק כלשהו.

צריכת החשמל של 2955u היא 15TDP לצורך השוואה, צריכת החשמל של ה I3 שהצעת היא 54 (פי 3.6)

לגבי אוורור - אפשר בהחלט ללכת על פתרון פסיבי, עדיין יהיה מאוורר לספק כוח מה שאין בקופסאות כמו NUC או מיני PC אחרים

5. מתפקידי לא לספק פתרונות אודיו יצירתיים, אלה להציע אפשרויות, שאר השדרוגים יגיעו בהתאם לצרכי המבקש.

6. אתה מדבר על 4K ללא הפסקה, על HDMI 1.4a וכו' כאשר עד שתקן ה 4K יהיה נחלת הכלל, ועד שיתחילו להוציא HDMI 2.0 כל הטכנולוגיה הנוכחית תהיה חסרת טעם עבור העתיד וגם, מדובר על כך שהוא צריך טלויזיה בהתאם ותוכן, כיום אין תוכן רחב רציני לכל זה.

אני מדבר על 4k כי זה הופך להיות נחלת הכלל, רוב הרסיברים של השנה גם ברמת כניסה כבר כוללים Hdmi2.0, ירידה דרסטית במחירי טלויזיות 4K ותוכן כבר יש ב netflix, לא חייב ללכת על 4k אבל בשביל fullhd להשקיע 1500 שקל?!

7. קופסאות ה POOP שלך יתמכו בתקנים חדשים? ממש לא.

לא שיש לי קופסת צואה, אבל עוד שנתיים אני ישקיע שוב 150 דולר במיני PC חדש מבוסס skylake או דור חדש יותר.

8. שווה לשקול רכישת PC ON STICK של אינטל ואסוס טווחים המחירים הוא עד 150$ שמוצעים עם וינדואוס 10, רק לבדוק ביקורות לגבי הרצת תוכן 1080P.

שוב, אני מבקש, במידה ואין ידע, אין הבנה או יכולות לראות את העתיד, אין טעם לכתוב שטויות.

מחשב ביתי מורכב או קנוי מבוסס X86 עם חומרה "סבירה" תהיה עדיפה בפי כמה וכמה וכמה מכל קופסאת אנדרואיד כזאת או אחרת.

לשלם 600-700-800 שקל על קופסאות שכעבור שנה אין תמיכה אין עדכונים ובעיות מלכתחילה?

ואני מבקש שתלמד להגיב בצורה בוגרת ולא מזלזלת, זה שיש לך דעה מקובעת משנת 2005 שצריך מחשב חזק מאוד בסלון בשביל להריץ תוכן 1080P זה לא אומר שהיא נכונה, שפות"ש יבחר מה נכון לדעתו, דיון בפורום יציג שלל עמדות ודעות.

לגבי התמיכה אין לי מושג על מה אתה מדבר, לקופסאות שלי יש מספיק תמיכה ממפתחי לינוקס, OE וקודי, אני לא תלוי בשום יצרן, מזל שהחברה באינטל עובדים בשת"פ מלא עם מפתחי קודי ולינוקס.

Inline

עריכה אחרונה על ידי sh33p
פורסם

לא יודע בדיוק מה משפיע על איכות התמונה (אולי כרטיס מסך בשילוב רכיב אחר )

הפעלתי ערוץ אונליין (דרך הדפדפן או דרך קודי) גם עם הפיפו וגם עם המיניקס ואז הפעלתי את אותו הערוץ דרך הכבלים.

אין להשוות בכלל ,דרך ממיר הכבלים האיכות גבוהה יותר בהרבה .

בקודי למשל אפשר לראות ערוץ יורוספורט באיכות hd , את אותו הערוץ הפעלתי דרך הכבלים והתמונה היתה יותר טבעית .

למרות כל האמור,בוודאות מתנתקים מחברת הכבלים ברגע שבסלון יעמוד מכשיר טוב (את המיניקס אעביר לחדר בו רואים טלוויזיה כחצי שעה ביום+- ) .

פורסם
קרוב לוודאי שאתקין מערכת הפעלה מסוג לינוקס -מה שהופך רכישת דיסק קשיח ללא רלוונטית.

למה התכוונת במשפט הזה? אתה מתכוון להריץ לינוקס מדיסק און קי? מנסיוני זה עובד פסדר, אבל פחות טוב מאשר על דיסק קשיח.

פורסם

מה הבעיה במחשב סטיק של אינטל?, בארץ עולה סביב 650 כולל מערכת ההפעלה והוא מנגן 4K של יוטוב בלי בעיה(VP9).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תחזור עמוד אחד אחורה ותראה אותי, עלה קצת למעלה ותראה ציטוט של מישהו שציטט אותי ותבחר צד :)

פורסם
היי,

הינה מפרט טוב סביר זול ובסיסי אבל אחד עם מעבד עדכני, עם כרטיס מסך מובנה עדכני שמריץ גם 4K.

[TABLE=class: tablefull, width: 960]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]33700[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i3 4170 3.7Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box‎[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]28313[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Gigabyte GA-H81M-S2PV LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]21114[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]זכרונות[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600Mhz CL9‎[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]2581[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]הרכבה[/TD]

[TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי‎[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1. מעבד = 595 ש"ח כולל מאוורר של אינטל = חסכון בכאב ראש ושקט

2. לוח אם עולה 273

3. זכרון עולה 178 ש"ח לסטיק בודד ( כל חברה תהיה מעולה )

בסה"כ 1048 ש"ח

מה שנשאר לך, זה לרכוש מארז הכי קטן עם ספק מובנה מחברה סבירה + דיסק קשיח כלשהו זה כבר תלוי בך... SSD קטן נפח או דיסק קשיח בנפח עצום בהתאם.

מומלץ לרכוש SSD של 128 למשל ודיסק קשיח בנוסף.

ממליץ להתרחק ממכשירי אנדרואיד למינהם, חלקם עושים סכום לא מבוטל של 400-500-600 שקלים והם באמת טובים, לתקופה קצרה ורובם לא מריצים אפילו 1080P כראוי מכיוון שהכל מותאם לטאבלטים ומערכות שמולבשות עם טלאי על טלאי - מנסיון.

המעבד במפרט הוא חסכוני מאוד עם ליבה גראפית עדכנית מדגם HD4400, במקסימום 54 וואט אבל מדובר על אינטל כך שהמעבד בזמן IDLE (מנוחה) או מאמץ אפסי מוריד את התדר והמתח וצורך וואטים בודדים בהתאם - אתה תמיד יכול להכניס את המערכת למצב שינה לאחר זמן מה.

הזכרון מספק בהחלט עם אופציה לשדרוג וכך גם הלוח אם.

קח בחשבון, שהלוח אם מגיע עם יציאת DVI שעליה אתה מלביש מתאם HDMI-DVI ואתה מסודר. תמיד אפשר לקחת לוקח אם ישקר יותר ב 300 שקלים עם יציאת HDMI ו DVI בהתאם.

הלוח אם הבסיסי והזול הזה מאפשר לך להלביש מעבדי I7 מאותה סדרה אם תצטרך וכמות זכרון כפולה ובכלל, שדרוג מערכת הפעלה בכל פעם ופעם והנוחות של חלונות. אם יש בעיה ריסטרט אחד ופתרת את העניין, שלא כמו בהתקני האנדרואיד למינהם.

עשה בחכמה, תשקיע את ה 1500 שקלים האלו או 1,050 שקלים במפרט ותשיג מחברים דיסקים או SSD כלשהם ותבנה לך מפרט ראוי לשנים קדימה.

אני באותה הדילמה של פות"ש כרגע, מחפש להרכיב מחשב נייח עם תקציב דומה.

יש לי מארז וספק כח.

עלות של ראם, סוליד סטייט 120 גיגה. ומעבד איי3 האסוול או סקיילייק ולוח אם ואני יוצא עם 1200 ₪ לכל היותר ומקבל מחשב חזק ומהיר. בעתיד יכול להוסיף עוד 4 גיגה ראם ולקבל מחשב מאוד מהיר.

עכברוני, מאיפה המפרט המצוטט? קיי אס פי?

• תוכן חדש...