Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תזונה של אנשים שחושבים שהם האדם הקדמון.

עוד אחד מהשגעונות שתוקפים מדי פעם את האדם המערבי.

הסיפור עם האדם הקדמון הוא משהו שהתקשורת נתפסת אליו, אבל זה באמת לא הקו המנחה, יותר אנקדוטה.

מה רע בתזונה שנמנעת לחלוטין ממזון מעובד (כולל שמנים לא טבעיים), מכילה מעט פחמימות (מורכבות בלבד), כוללת הרבה מאוד ירקות ומעט פירות, נמנעת מלחם ודומיו ושהקטניות בה מונבטות?

נוסף על כך, יש עידוד של בדיקות דם תקופתיות וביצוע התאמות אם צריך.

פליאו זה לא רק סטייקים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^^^^

עושה לך טוב

מה איכפת לך מהאחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הסיפור עם האדם הקדמון הוא משהו שהתקשורת נתפסת אליו, אבל זה באמת לא הקו המנחה, יותר אנקדוטה.

מה רע בתזונה שנמנעת לחלוטין ממזון מעובד (כולל שמנים לא טבעיים), מכילה מעט פחמימות (מורכבות בלבד), כוללת הרבה מאוד ירקות ומעט פירות, נמנעת מלחם ודומיו ושהקטניות בה מונבטות?

פליאו זה לא רק סטייקים.

כי אתה לא יכול לחיות על תזונה דלה בפחמימה לאורך זמן. כאילו אתה יכול, אבל תקרא על התופעות לוואי של מאגרי גליקוגן ריקים/חצי ריקים.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

פליאו זה לא רק סטייקים.

להימנע מאוכל מתועש ולהמנע מסוכר זו ללא ספק תזונה טובה ובריאות, אז למה להתפס לפליאוליטיים? מילא לחם זה לא דבר הכי בריא בעולם, אבל הם פוסלים כל דבר שמכיל חיטה, אין שום רע בפסטה למשל וה אבל הם נגד קיטניות ודגנים באופן כללי. אורז גם לא להיט אצלהם.

פשוט לאכול בריא :-)

פורסם (נערך)
כי אתה לא יכול לחיות על תזונה דלה בפחמימה לאורך זמן. כאילו אתה יכול, אבל תקרא על התופעות לוואי של מאגרי גליקוגן ריקים/חצי ריקים.

התזונה שלי לא דלה בפחמימות, הן פשוט מורכבות, ואני לא מגזים איתן כמו לא מעט אנשים. כפי שכתבתי, עושים התאמות. היות וסגנון החיים שלי פעיל מאוד, אני מגדיל את כמות הפחמימות היומית, אבל ממשיך להקפיד שתהיינה איכותיות. פליאו היא לא דיאטה קטוגנית.

לגבי מאגרי גליקוגן ריקים, אני מתאמן בקרוספיט ארבע פעמים בשבוע ולא מרגיש עייפות אחרי אימונים. גם עושה מירוץ Spartan בסוף השבוע הזה, אדווח איך היה.

מרטינס, מסכים לגבי החיטה, אני לא שלם עם זה לחלוטין ועדיין שוקל את צעדי בנושא. מאידך, חודשיים בלי וזה ממש לא חסר לי, אם כי אם אני במסעדה טובה אני לא נמנע. קטניות בהחלט אפשר בפליאו, רק צריך להנביט.

אני אוכל בריא מאוד ולא מעובד רוב החיים שלי, וסה"כ לא סבלתי מבעיות מיוחדות. מאז שעברתי לפליאו אני מרגיש שרמות האנרגיה שלי עלו משמעותית, והערפל שהקיף לי את הראש כל בוקר נעלם. חשבתי שאני פשוט לא טיפוס של בוקר, אבל כנראה היו עוד גורמים. אני חושב שרמות הסוכר היציבות בדם עושות לי רק טוב.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הדיאטה האחת שאני מכיר כמוכחת היטב כמונעת מחלות היא הים תיכונית. מה שיפה בה מבחינתנו - כל המרכיבים שלה, חוץ מפירות ים, קיימים בשפע בסופר (לפחות שלנו), ומתאימים לתזונה המקובלת בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר כמעט שנתיים פליאו. כשהקפדתי הרגשתי מעולה וירדתי במשקל כמו לא יודע מה.. בנתיים התחלתי לזלזל רק מפאת חוסר זמן להכין ארוחות. כל מי שמפקפק ומזלזל וחושב שזה טרנד הוא ציניקן ותו לא.. גם אני אדם מאוד ציני וסתמץי להרבה ספקנים את הפיות לאורך הדרך.. הן מבחינת ירידה במשקל ובהיקפים והן בבדיקות רפואיות לאורך הדרך. נ.ב לפני שאנשים זורקים פה הערות על תוחלת חיים של אדם קדמון שיבדקו ממה הוא מת ולמה.. תוחלת חיים היא ממוצע ותמותת התינוקות הייתה גבוהה מאוד (שייו לב כמה מכשור רפואי יש היום סביב ולדים). ואם אתם באמת מתעניינים תדבקו תרבויות שחיות על פלאו כגון אסקימואים אבוריגינים קווקזים ויפנים. תחזרו אליי עם תוחלת החיים שלהם.

פורסם

הממוצה של האדם הקדמון לא כולל תמותת תינוקות אלא פריטים בוגרים.

ולנושא הדיון, מה זה משנה אם בריא או לא, משמין, מרזה או מעמיד את החזה. אם זה מתאים לך אז זה טוב ואם לא אז לא.

כולנו נמות אז לפחות שנחייה כמו שטוב לנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איי איי איי.......

היית חייב לבוא עם השורה הזאת המודגשת?

מאז שעברתי לפליאו אני מרגיש שרמות האנרגיה שלי עלו משמעותית, והערפל שהקיף לי את הראש כל בוקר נעלם. חשבתי שאני פשוט לא טיפוס של בוקר, אבל כנראה היו עוד גורמים. אני חושב שרמות הסוכר היציבות בדם עושות לי רק טוב.

מאז שאני זוכר את עצמי אני חי מעולה בשעות הערב\לילה, אנרגטי ופעיל ובבקרים אני די גופה, לחלוטין לא טיפוס של בוקר, ועכשיו אתה גורם לי לחשוב על העניין מחדש.

לצורך העניין אפילו ויטמינים שאמורים לשפר את האנרגטיות בבקרים לא ממש הזיזו לגוף שלי שבבקרים פשוט מעדיף לומר בפשטות "עזבו אותי באמא'שכם!".

אוקיי, יש עכשיו חומר למחשבה מחודשת.

בעניין אחר ואם בדיאטות עסקינן, לפני חודש וחצי בערך עוד שקלתי 89 ק"ג, משקל השיא שלי אי פעם אחרי ששנות ה-20 שלי עברו סביב 75-78 ק"ג עד שהכרתי את אישתי והופ זינקתי לכיוון ה-83-85 ק"ג שנשמרו די יציב בטווח הזה (גובה 1.80-1.82, משהו כזה).

בקיצור, לפני חודש וחצי במשקל 89 ק"ג החלטתי על שורת צעדים:

1.אין יותר לחם רגיל\לבן, עובר ללחם מלא\דגנים.

2.אין יותר חלב 3% שומן, רק חלב דל שומן, SKIM MILK.

3.אין ארוחות כבדות או עתירות שומן בערב, התחלתי לאכול כל ערב קערה גדולה של סלט מתובל בשמן זית ולימון+תבלינים ואיזו מקושקשת עם פרוסת לחם מלא בצד.

מעבר לזה לא ביצעתי שום שינוי באורך החיים מבחינת תזונה או ספורט (הספורט היחיד שאני עושה זה סקס או מוטורי).

השינוי המינימלי הזה שביצעתי בתזונה כבר הצניח את המשקל שלי חזרה ל-85 ק"ג ואני מרגיש שהמגמה נמשכת כי פתאום בגדים שלפני חודש וחצי שקלתי לזרוק כי הפכו לבגדי גוף חזרו לעלות עלי ובצורה נוחה ומשוחררת.

הבעיה העיקרית שלי- אני מת על נשנושים בערב מול הטלויזיה, פה סוכריות גומי, שם השילוב האולטימטיבי של במבה+ביסלי גריל (ארור מי שהמציא את זה!) ועוד שלל חטיפים.

אם אוריד את זה אני תיק תק צונח לכיוון ה-80 קילו שזה מבחינתי המשקל האידיאלי עבורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - האם ידוע לך למה הרווק רזה והנשוי שמן?

התשובה פשוטה מאד:

הרווק מקיע הביתה, רואה מה יש במקרר - הולך למיטה.

הנשוי מגיע הביתה, רואה מה יש במיטה - הולך למקרר.

לגבי תוספי ויטמינים - אם התזונה שלך ראויה ואין לך איזה מחלות או חוסרים מיוחדים אין בהם צורך, התועלת היחידה בהם היא לחשבונות הבנק של היצרן והסוחר.

נושא מחזור השינה מצריך דיון מיוחד, אכן יש טיפוסים של בוקר וטיפוסים של לילה, וזה גם משתנה במהלך החיים. די ברור, למשל, שבני עשרה מעדיפים ללכת לישון מאוחר ולקום מאוחר, והוכח שעדיף להם להתחיל את שעות הלימודים מאוחר (נניח 9-10 בבוקר) ולסיימן מאוחר. כמובן שיש בעיה לסנכרן זאת לשעות הערות של המורים, הרי הם יותר מבוגרים ונוטים להרדם ולהתעורר בשעות יותר מוקדמות. מבחינתי הרגשתי את זה היטב לפני מספר שנים כאשר שמתי לב שאני מתעורר לפני שהבן בן ה-20 הולך לישון. כמובן שזה היה בחופש, הרי לא היה יכול להרשות לעצמו להגיע לטכניון ב-8:30 לאחר שכמעט ולא ישן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איי איי איי.......

היית חייב לבוא עם השורה הזאת המודגשת?

מאז שאני זוכר את עצמי אני חי מעולה בשעות הערב\לילה, אנרגטי ופעיל ובבקרים אני די גופה, לחלוטין לא טיפוס של בוקר, ועכשיו אתה גורם לי לחשוב על העניין מחדש.

לצורך העניין אפילו ויטמינים שאמורים לשפר את האנרגטיות בבקרים לא ממש הזיזו לגוף שלי שבבקרים פשוט מעדיף לומר בפשטות "עזבו אותי באמא'שכם!".

בעניין אחר ואם בדיאטות עסקינן, לפני חודש וחצי בערך עוד שקלתי 89 ק"ג, משקל השיא שלי אי פעם אחרי ששנות ה-20 שלי עברו סביב 75-78 ק"ג עד שהכרתי את אישתי והופ זינקתי לכיוון ה-83-85 ק"ג שנשמרו די יציב בטווח הזה (גובה 1.80-1.82, משהו כזה).

3.אין ארוחות כבדות או עתירות שומן בערב, התחלתי לאכול כל ערב קערה גדולה של סלט מתובל בשמן זית ולימון+תבלינים ואיזו מקושקשת עם פרוסת לחם מלא בצד.

מעבר לזה לא ביצעתי שום שינוי באורך החיים מבחינת תזונה או ספורט (הספורט היחיד שאני עושה זה סקס או מוטורי).

השינוי המינימלי הזה שביצעתי בתזונה כבר הצניח את המשקל שלי חזרה ל-85 ק"ג ואני מרגיש שהמגמה נמשכת כי פתאום בגדים שלפני חודש וחצי שקלתי לזרוק כי הפכו לבגדי גוף חזרו לעלות עלי ובצורה נוחה ומשוחררת.

הבעיה העיקרית שלי- אני מת על נשנושים בערב מול הטלויזיה, פה סוכריות גומי, שם השילוב האולטימטיבי של במבה+ביסלי גריל (ארור מי שהמציא את זה!) ועוד שלל חטיפים.

אם אוריד את זה אני תיק תק צונח לכיוון ה-80 קילו שזה מבחינתי המשקל האידיאלי עבורי.

תריץ חיפוש על bullet proof coffee תנסה לכמה ימים ותגיד איך אתה מרגיש. בהתחלה זה קצת מגעיל (קפה עם חמאה או שמן קוקוס) אחרי שמתרגלים זה גם טעים גם משביע וגם משאיר אותך חד לאורך זמן

פורסם
הסחוג של סבא שלי כל כך חריף שאין חיידק שמסוגל לעמוד בזה ומבריאים.

חריף = קפסצין.

קפסצין משפיע על רגישות התא רק ביונקים.

כלומר לא משפיע על חיידקים, זוחלים, חרקים ואטיופים.

חייתי שנתיים ללא פחממות מלבד ה5% שיש בחלב, פרי ביום וצלחת אורז אחת לשבוע.

בלי שום דגן, קטניה או פחממה אחרת וללא תופעות לוואי

התופעות לוואי האלו זה למי שהתנזר אתמול.

3.אין ארוחות כבדות או עתירות שומן בערב

שלשת הצעדים האלו הינם שטות גמורה.

זה לא ממש משנה לחם לבן או מלא, זו עדיין אותה פחממה מאותה חיטה מהונדסת ושלא תחשוב ש"סיבים תזונתיים" ומה שנראה שיש בלחם מחא שווה משהו, עדיין דחפת כמות פחממות שאתה לא ממש צריך.

להוריד את החלב ל1% לא נתן לך כלום, להיפך, צרכת מוצר יותר מעובד שאיננו וגם פחות שומן הכרחי.

ואין שום סיבה לא לאכול שומן בלילה, או בכל שעה או להפחית שומן באופן כללי.

כן רצוי להמנע לגמרי משומן מעובד כמו שמן צמחי בכל תצורתו ואפילו לא לשתות שמן זית בכמויות שאנשים צורכים כי זה "בריא"

כף או שתיים זה בריא, יותר מזה הגוף לא צריך, שומן מן החי הגוף כן צריך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v - אתה טועה, ובגדול.

הלחם מדגנים מלאים עדיף על הלבן, הסיבים פועלים את םעולתם, ונדמה לי (אבל אמי צריך לבדוק - לא כרגע) שגם ספיגת הסוכר יותר איטית. הבעיה היא שהרבה סוגי לחם כהים אינם מכילים קמח מלא אלא קמח לבן והצבע מושג על ידי תוספת קרמל, כלומר עוד סוכר. כאשר קונים את הלחם צריך להבחין בין האמיתי למתחזה.

שומן צמחי, לא רווי וחד בלתי רווי (המוכרים כאומגא-3 ואומגא-6) עדיף על שומן מהחי. מה שלא רצוי הם שומנים צמחיים מוקשים, כיון שתהליך ההקשיה מרווה אותם. הדיאטה הים תיכונית שהזכרתי קודם מדגישה את צריכת שמן הזית, אם כי לא כמוצר נפרד אלא כחלק מהתיבול והבישול.

פורסם

זה לא ממש משנה אם החלפת 2 פרוסות לחם לבן בלחם מלא.

אם אתה אוכל חצי לחם ביום זה סיפור אחר.

מה שרשמת על השומנים זה מיתוס.

אדם לא נזקק לשומן מהצומח ולשום אומגה 3 ממקור צמחי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לגבי האומגא-3 ובעקר תוספי אומגא-3 יש ויכוח גדול, אם כי מצטייר שתוספים כאלה לא מועילים בהרבה. יש גם בעיה של חוסר אחידות במוצרים.

יש גם מיתוס על נוגדי חמצון - גם אלה, כתוספים (כגון ויטמין C, ויטמין E, סלניום ועוד כמה חומרים) נמצאו כלא מועילים ויש אפילו רמזים לכך שהם מזיקים, אם כי מדובר במשהו לא חד משמעי.

מצד שני - הדיאטות שהוכחו כמועילות במניעת מחלות ממעטות מאד בשומן מן החי ופוסלות כמעט לגמרי בשר אדום למינהו (בקר סטנדרטי, בקר נמוך, כבש), ומרבות במזון מהצומח וכן דגים, פירות ים ועוף.

• תוכן חדש...