Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן חיטבת בצורה לא טובה. המפתח הוא הרבה שומן הרבה חלבון ופחמימה עד מאזן קלורי שלילי והעמסת פחמימות אחת לשבוע. אם תרצה נוסחה מדויקת בשמחה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לגבי האומגא-3 ובעקר תוספי אומגא-3 יש ויכוח גדול, אם כי מצטייר שתוספים כאלה לא מועילים בהרבה. יש גם בעיה של חוסר אחידות במוצרים.

יש גם מיתוס על נוגדי חמצון - גם אלה, כתוספים (כגון ויטמין C, ויטמין E, סלניום ועוד כמה חומרים) נמצאו כלא מועילים ויש אפילו רמזים לכך שהם מזיקים, אם כי מדובר במשהו לא חד משמעי.

מצד שני - הדיאטות שהוכחו כמועילות במניעת מחלות ממעטות מאד בשומן מן החי ופוסלות כמעט לגמרי בשר אדום למינהו (בקר סטנדרטי, בקר נמוך, כבש), ומרבות במזון מהצומח וכן דגים, פירות ים ועוף.

ספריאל אתה מדבר כאדם שחשובה לו בריאותו ושעשה קצת מחקר בנושא. הבעיה פה שכל המחקרים האלה הם מוטים ומוטים. אני אניח כאן לינק להרצאה שהיא כבר נחשבת לישנה(אבל מעולה) כי מאז הפליאו צבר תאוצה ונעשו עוד מחקרים ועוד עדויות על הפליאו שמוכיחות כי זאת הדרך הנכונה. יש לא מעט ספקנים ועיתונאים שהכפישו וצחקו על זה ולבסוף אחרי שבוע שבועיים ניסיון הבינו כמה הם טעו לאורך השנים.

https://www.youtube.com/watch?v=qIzAzZsJpkU

נ.ב יש המון אנשים שמפיצים סרטונים כאילו נגד הפליאו הבעיה ש"העובדות" שלהם מתמוססות כמו סוכר במים.

פורסם (נערך)

E-A - במקום הרצאות של אינטרסנטים בבקשה הצג לי מראי מקום למחקרים השוואתיים שהראו עדיפות לדיאטת הפליאו על משהו מקובל אחר. כפי שכתבתי - הדיאטה היחידה שאני מכיר ואשר הוכחה בסדרה ארוכה של מחקרים היא הים תיכונית, וכמה מראי מקום עיקריים תמצא בקישור שהבאתי בהודעה מאתמול.

יותר מזה - ראתי בערך 2 דקות מההרצאה, ואני יכול לומר לך בפשטות: המרצה לא יודע מה הוא אומר, או שיודע, אבל מעוות את העובדות. הקטע שאליו אני מתיחס הוא כאשר הוא מדבר על "התקפי לב", בעוד שהשקופית מאחוריו מדברת על "אי ספיקת לב". מדובר בשתי בעיות נפרדות, כיון שחלק גדול מאד ממקרי אי ספיקת הלב כלל לא קשורים להתקפי לב, ובניגוד למה שהאיש מציג, התמותה ממחלות לב נמצאת במגמת ירידה כבר הרבה מאד שנים. אז אתה מוזמן להקשיב לקשקשנים, אחרי שראיתי את הקטע האמור ברור לי שהמרצה לא מבין עניין. אם אתה רוצה שאקבל משהו, בבקשה הצג לי מראה מקום לשני מחקרים שפורסמו בכתב עת מבוקר עמיתים ושביצע השוואה אוביקטיבית של דיאטת הפליאו לדיאטה סטנדרטית או דיאטה אחרת שמקובלת כמועילה לבריאות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא יודע על איזה קטע אתה מדבר ואיך בדיוק נפלת על הקטע שבוא מדברים על התקפי לב במהלך שתי הדקות שצפית, הרפרנס הראשון שראיתי פה על התקפי לב היה החמישית. ואכן כתוב heart failure

שים לב מה כתוב בוויקי על העניין https://en.wikipedia.org/wiki/Heart_failure

אם האנגלית שלי לא מטעה אותי נאמר שם שאי ספיקת לב נגרמת לרוב אצל אנשים אשר חוו התקפי לב.

ועכשיו נחזור למה שכתבת ומה שהוא אמר ומה שמוצג בגרף של " הטיפש האינטרסנט"

הוא לא מדבר על התמותה! ובגרף כתוב מספר האנשים שאושפזו עקב אי ספיקת לב. מכאן כל אדם הגיוני שיודע שרוב מקרי התקפי הלב מובילים בהמשך לאי ספיקת לב יאמר שאנשים אושפזו מהתקפי לב. אדם שיחפש בפיצנטה איכן להתפלפל אכן ישים לב לחוסר הדיוק הלא משמעותי הזה.

כמו כן אני חס וחלילה לא מנסה להפוך מישהו לאדם קדמון כל אחד שיאכל מה שבא לו ויעשה כלבבו אם ברצונך לקבל עוד מחקרים אשתדל למצוא אותם. לי אין מה להוכיח, מספיק שאני רואה את השינוי על בני משפחה ועליי ומספיק שאני עושה מחקר קטן לגבי הרגלי אכילה של כמה דורות אחורה ואני מבין עד כמה פליאו זאת הדרך. ואגב דיאטה זה הרגל אכילה ולא נוסחא להורדת משקל שכל פעם דוחפים פה לאנשים.

עריכה: מצאתי לך דף מלא מחקרים רק תבחר באיזה מהם אתה בוטח מספיק http://thepaleodiet.com/research/

עריכה אחרונה על ידי E-A
פורסם (נערך)

את הקטע מצאתי באקראי.

מחלת לב כלילית (לא בהכרח אנשים שחוו התקף לב!) הינה הגורם הנפוץ ביותר לאי ספיקת לב, אבל, בנהנתן סיבות רבות אחרות, כנראה אינה הרוב. לצערי לא מצאתי סטטיסטיקה בנדון. מכל מקום - לא מדובר בדקדוקים אלא בהבדל עקרוני, וכפי שכתבתי קודם, מבחינתי מצביע עם מרצה שמטעה את קהל השומעים, או מתוך בורות או במכוון. בשני המקרים הוא מאבד אמון.

עברתי קצת על תקצירי המאמרים בדף שקישרת (קריאת מרבית המאמרים השלמים מצריכה תשלום). מה שמאפיין אותם הוא שני דברים: קבוצות מחקר קטנות (10-25 נבדקים) ותקופות מחקר קצרות (ארוחה בודדת עד חודש). בחלקם תוצאות חיוביות ובחלקם לא. היה מחקר אחד ארוך טווח (שנתיים) שבו מרבית האפקטים שהושגו לאחר 6 חודשים נמוגו בהמשך. בקיצור - עדיין אין מחקרים ברמה האפידמיולוגית (אלפי נבדקים ומעלה משך מספר שנים) כדי להסיק מסקנות סופיות.

צריך להוסיף שהמקור שהבאת נאסף על ידי אדם בעל אינטרסים מובהקים בהפצת דיאטת הפליאו, אם כי ככל הנראה יש לו מעמד אקדמי משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה העיקרית שלי- אני מת על נשנושים בערב מול הטלויזיה, פה סוכריות גומי, שם השילוב האולטימטיבי של במבה+ביסלי גריל (ארור מי שהמציא את זה!) ועוד שלל חטיפים.

אם אוריד את זה אני תיק תק צונח לכיוון ה-80 קילו שזה מבחינתי המשקל האידיאלי עבורי.

תעבור גם לחטיפים בריאים יותר - מכונה ביתית לפופקורן, תוסיף קצת מלח ובלי שמן. עוד אפשרויות - חומוסים שלמים עם שמן זית, פולי סויה חמים עם שמן זית ומלח, ולפעמים אני מערבב את שניהם יחד עם פול ירוק. למתוקים אפשר תערובת של אגוזים צימוקים שקדים וכו, או גרנולה רגילה או גרנולה מגובשת

תריץ חיפוש על bullet proof coffee תנסה לכמה ימים ותגיד איך אתה מרגיש. בהתחלה זה קצת מגעיל (קפה עם חמאה או שמן קוקוס) אחרי שמתרגלים זה גם טעים גם משביע וגם משאיר אותך חד לאורך זמן

את זה אני חייב לנסות !

פורסם

אתם חייבים לראות את הסרט FED UP על תעשיית המזון, הוא מדבר רבות על צריכת השומן לעומת צריכת הסוכן ועל התהליכים ההסטוריים שעברה התעשיה במהלך השנים. סרט מרתק בדיוק על הנושא הזה..

מישהו יכול לתאר לעצמו שפעם ההמלצה של מוסדות הבריאות הייתה לא לעסוק בספורט כי זה מזיק ?

פורסם

זה היה בערך לפני 80 שנה.

מצאתי מאמר יפה שמסביר כמה הפילוסופיה שמאחורי דיאטת הפליאו הזויה ולא קשורה למציאות. כמובן שאין לכך כל קשר להשפעות שלה, יתכן שבעוד כמה שנים, ואחרי שיתבצעו מחקרים מספקים, היא תוכר כמועילה. בינתיים הדיאטה המוכחת הטובה ביותר היא הים-תיכונית.

פורסם

העקרונות של הדיאטה הים תיכונית, הפליאוליטית וכל דיאטה בריאה אחרת למעשה מאוד דומים, כשההבדלים קיימים אך שוליים יותר מכפי שניתן לחשוב.

בגדול - בלי מזון מעובד, לא לפחד משומנים טובים, בלי שומנים רעים, הרבה ירקות, פירות במידה וכו׳.

ההבדלים העיקריים - היחס לשומן רווי מהחי ולדגנים.

אבל נאמר כבר פה ואפשר לחזור על זה שוב - כל עוד מוותרים על זבל מעובד ונצמדים עד כמה שאפשר לאוכל אמיתי עשינו 90% מהעבודה. הויכוח הוא על ה-10% הנותרים ולא על העיקר.

פורסם

מה זאת דיאטה ים תיכונית? זה פליאו עם לחם ופסטה. הבעיה עם לחם ופסטה כבר ידועה ובדוקה. בכל מקום שהופיע חיטה התחילו להירהרס שיניים והתחילו להופיע מחלות. אבל כמו שאמרתי לך תעשה מה שבא לך אני לא מיסיונר ואני מבין היטב מאיפה מגיעות ההסתיגויית שלך

פורסם

לא בדיוק. יותר פירות, דגנים (מלאים), שמן זית, אגוזים ושקדים, עוף, מוצרי חלב דלי שומן ומצד שני צמצום ניכר של בשר שאינו עוף או דגים. בים תיכונית יש יותר פחמימות מורכבות ופחות שומן, במיוחד רווי.

• תוכן חדש...