Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סוזוקי סויפט 2013 ידנית עם אחריות מהחברה לעוד חצי שנה.

מידי פעם אני אוהב לנהוג בצורה... מהנה, ומגיע למצבים של חימום הקלאצ' והבלמים עם ירידה מורגשת בביצועים (הקלאצ' מתחמם באופן די נדיר אבל כשכן זה בא לידי ביטוי בחיבור בצורה חלקה "מידי", לא מרגישים את השילוב עד ה"מכה" מהגיר. והבלמים בולמים בכוח נמוך מהרצוי)

בטיפול הבא (60K, עוד חודשיים בערך) אני כנראה אצתרך להחליף את הבלמים (לפחות רפידות, הדיסקים נראים לי בסדר) והקלאצ' שלי די באמצע החיים (בעיקר בגלל זינוק בעליה עם אמברקס לא מוצלח במיוחד לפני איזה חצי שנה)

אני מתלבט אם להחליף לבלמים וקלאצ' מקוריים של החברה או שכדאי לשדרג לבלמים עמידים יותר (מאחור אגב יש בלם תוף, לא דיסק) בסיום האחריות.

ולפני שצולבים אותי- כשאני נהנה עם הרכב אני שומר מרחק גדול ממכוניות אחרות וזה בד"כ בכבישים מפותלים אז המהירות יחסית נמוכה (כולא סוזוקי סוויפט, לא פאביה שפורט)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

הנוזל בלמים מתקלקל עם הזמן אבל הוא אמור להחזיק את ה-3 שנים בתפקוד מלא, לא? הוא לא אמור להתחמם או משהו כזה (מזכיר- הנוזל מקורי, לא תחליפי זול או משהו כזה)

הקלאצ'- מה זה אומר דגם מחוזק? איך אני יודע שהוא מחוזק ובמה זה טוב? הוא מתחמם פחות (נגיד כמו דיסקי בלמים מחוררים) או נשחק פחות (שתאכלס קצב השחיקה פחות מטריד אותי, עכשו שאני מתורגל בזינוק בעליה עם אמברקס)

פורסם

ברכבהזה לא צריך להחליף כלום!!!

תעבוד נכון עם הקלאץ ואין לך מה לגעת ולשפר.

משפרים כאשר הרכב הוא עתיר כוחות סוס והקלאץ לא מצליח להחזיק עומס.

הרכבשלך סידרתי רגוע ואין טעם להיכנס להוצאות.

שדרג את רמת הנהיגה שלך, תוכל לנסוע בעומס מלא בלי להרוס כלום.

פורסם

יש טיפים?

אני מחליף הילוכים די מהר אבל בגלל שהקלאצ' קצת גבוה (בגלל שחיקה) אני טיפה מושך בהעברות למטה כדי לא לקבל מכה מהגיר (שעולה יותר מהקלאצ' :) )

ובבלמים אני גם לא משתמש יותר מידי (שומר פשוט על הילוך נמוך יותר) ועדין מגיע למצב של חימום.

הפתרון שלי נכון לעכשו זה פשוט לנסוע לאט יותר. אני אשמח לטיפים איך לא להגיע לזה :)

פורסם

חבר או שתחליף רכב או שתשנה צורת נהיגה.

אי אפשר לקנות פרה ולצפות שתדהר כמו סוס!!!

צורת נהיגה, ככה כל עוד דוושת הקלאץ לחוצה עד הסוף או משוחררת עד הסוף אין סכנה לקלאץ, בלאי מואץ ובלאי בכלל קורה בשלב שבין חיבור לניתוק.

תשתדל להיות באזור הזה מה שפחות, אבל בלי לחץ של החלפת הילוכים מהירה, היצרן לקח את כמה השניות האלה בחשבון.

לגבי בלמים תבלום נכון גם עם הורדת הילוכים. אל תשב על הדוושת בלם ובעיקר תתכנן את הנהיגה נכון, לדוגמא זהיית מרחוק ירוק מהבהב אל תגיע במלא גז ואז תעמוד על הברקס. תנסה לעבוד עם הברקס מה שפחות עלידיהסתכלות קדימה ותכנון נכוןמשל הנהיגה.

בגדול יש לך רכב ממש אמין וטוב, אבל זהו רכב סטנדרטי שלא בנוי לסחוף לריגושים קיצוניים ואקסטרים.

במידה וזה רצונך , תשנה לרכב ספורטיזי כמו רוב החברה הצעירים.

בהצלחה. והכי חשוב סע בטוח, האמן לי שהבחור עם הקופרה שאק על הגז ומזגזג כמו מטורף שמסכן את חיו וגרוע מזאת את חיי כולנו יגיע גג 5 דקות לפניך ליעד!!!

הייתי בשתי המקומות והיום אני מעדיף סולידי, את הגאננה מפרק בשטח.

שבוע טוב לכולם

פורסם

אני יודע איך לעצור לפני רמזור :wink: (באמת, עברתי כבר 60K עם הרכב, שלוש שנים, אני יודע לנהוג די טוב לפי דעתי, הרבה יותר טוב מהממוצע שאני רואה בכבישים. העברת הילוך לוקחת לי לא יותר משניה וחצי למעלה ושניה יותר מזה למטה. הקלאצ' יחזיק לי עוד 60K לפחות אם אני לא אעשה שטויות מעכשו. אני לא מפחד לעבוד עם ההילוכים כשצריך בהאטה\ האצה)

גם כתבתי שאני "משחק" רק בכבישים מעניינים ועם הרבה מרחק למכוניות האחרות בכביש, ממש לא מהמזגזגים- יותר כמו 90-100 קמ"ש בימני רוב הזמן.

הבעיה זה כשאני מנסה לסחוט את החמור שידהר כמו פרד, אז אני מרגיש שאני מגיע למגבלות של הרכב. מהר מידי

• תוכן חדש...