Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איטום גג רעפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור הסופה הגיעה ואיתה מבול עם רוח חזקה, מה שגרם לגשם להיכנס אל מתחת לרעפים בחזית ולנזילה בכמה מקומות בקצה התקרה (מעץ).

יכול להיות שהמרזב באחד הצדדים גם כן התמלא ביותר מדי מים לפני שהספיק להתרוקן אז חלק חדר קצת בקצה בצד. (וידאתי לפני הגשמים שהמרזבים נקיים)

בגשם רגיל אין בעיה, הרעפים עושים את העבודה, אבל בגלל הרוח והגשם החזק היא הכניסה את הגשם מתחת לרעפים.

מה אני יכול לעשות עצמאית כדי לאטום לפחות את הרעפים הצדדיים בחזית (הראשונים) כדי שמקרה כזה לא יחזור שנית?

נשארו לי כמה חתיכות קטנות של יריעות ביטומניות מהשיפוץ האחרון (לגג אחר, הגג הנ"ל הוא פרגולה מעץ עם רעפים בלי שכבת בידוד), יש ניילון.. השאלה אם זה יעזור ואיך הכי עדיף לשים את זה (אולי להכניס בין החריצים ככה ששני הקצוות בפנים וכלפי חוץ זה חצי מעוגל החוצה)?

לא רוצה שיהיה מצב שבסוף זה מכניס לי מים (במצב רגיל, שאין רוח מטורפת שזורקת את הגשם פנימה).

או אולי לפרוס\להכניס משהו בדומה למרזב מתחת לרעפים ולהצמיד אותו לקצה בפנים, ככה שזה יאגור מים (לשים אותו קצת בשיפוע) ואז אולי לעשות באחד הצדדים בחוץ חור קטן לניקוז?

אלא אם כן עדיף להשאיר את זה ככה וזהו.

פורסם

לא אמורים להכנס מים בשום מצב דרך הרעפים אלא אם הם פגומים.

אם יש באפשרותך להכנס לחלל הגג ולבדוק בדיוק מהיכן הנזילה (בזמן שגשום בחוץ), ואחכ תוכל לחפש פתרון.

גם לבית של ההורים שלי חדר מים השבועת, כשעליתי לגג (חיצונית) לא ראיתי שום בעיה.

לאחר ששוב חדרו מים נכנסתי לתוך הגג ואיתרתי את הנזילה דרך חיבור ישן של שתי תעלות ניקוז, הבעיה שיהיה לי זמן לטפל בזה רק עוד שבוע

פורסם

בנוסף לדברי ביג.

אפשר להיכנס לחלל הגג בזמן שיש אור בחוץ.

אם יש רעף שבור - אתה תראה את קרני השמש חודרות מבעד לסדק.

אם יש לך מקומות בהם יש חיבור בין גג לקיר או משהו דומה - בדרך כלל יש פח מכופף שאמור לגשר על מקום החיבור.

במקומות הללו מצטבר לכלוך וכדאי לנקות כי הלכלוך "סוכר" (מלשון סכר) את המים ולא נותן להם להתנקז ולזרום.

פורסם

הוצאתי מספר רעפים ועם פנס הסתכלתי מה קורה בפנים (מתחת לרעפים), נראה שיכולות להיות 2 סיבות, או שהתעלת צד\ניקוז (מה שקראתי לה 'מרזב', אבל הכוונה היתה לתעלות הצד, הן לא מתחברות לאף מרזב\צינור בהמשך) לא בנויה להכיל כזאת כמות גדולה של מים בזמן כל כך קצר ולכן היתה זליגה של המים מהתעלה אל מתחת לרעפים (מה גם שהצד שצמוד לרעפים הוא די נמוך), או ששוב, בגלל כמות הגשמים הרעפים התחתונים יותר (כאמור הפרגולה בשיפוע) לא הספיקו 'להעביר את המים הלאה' לרעפים הבאים ומה שקרה זה שחלק מהמים לא הספיק לעבור לרעף הבא הלאה\למטה והם נדחפו פנימה, כלפי פנים אל תוך הגג.

רואים שבחלק התחתון של הגג מתחת לרעפים היתה חדירה של מים שמן הסתם בגלל השיפוע ירדו אל החלק התחתון של הגג, שם נעצרו ומשם הנזילה.

בדקתי לפני וגם אחרי, אכן היו שאריות של אבק שהצטברו לבוץ עם עוד כל מיני דברים בצד של הרעפים בתעלת ניקוז, כנראה זאת היתה הסיבה העיקרית, אבל גם בגשם המאסיבי לאחר מכן היתה קצת נזילה (הרבה פחות) ככה שאני עדיין לא סגור מה הסיבה האמיתית.

אין אפשרות להיכנס לגג מאחר והמרווח בינו לבין הרעפים הוא לא גדול ואפשר לבצע את הבדיקה רק בחוץ כשמזיזים רעפים.

בכלל, איך הייתם ממליצים (אם בכלל) לאטום את הגג\את החלק התחתון של הגג, אליו בסערות כמו הנ"ל יכול להיכנס מים?

ניילון\יריעות ביטונמיות או משהו אחר?

או שהבעיה אכן בתעלות הניקוז בצדדים, והגדלה (של הצד שצמוד לרעפים) או סגירה שלהם יעשו את העבודה?

ומה לגבי מים שנכנסים אחורה מהרעפים, בשל הכמות הרבה לא כולם מספיקים לעבור לרעפים הבאים וחלק מהם חודר פנימה, הגיוני? יש משהו לעשות בנידון?

פורסם

יכול להיות שהשיפוע בו בנוי הגג לא מספיק?

לגג רעפים השיפוע המינימלי הוא 35% כאשר רצוי 40%.

אם השיפוע מתון מדיי זה יכול להסביר למה מים נכנסים בין הרעפים.

לגבי תעלות הניקוז -

כעיקרון השם של התעלה האופקית הוא "מזחלת מים" והשם של הצינור האנכי הוא "מרזב".

אם התעלה לא בנויה להכיל כמות כזו של מים אפשר לשקול להוסיף לה מרזב אנכי שינקז את המים לאדמה.

לגבי הצעות לאיטום עם ניילון וכו' -

קיימת שיטה בה מרכיבים פלטות OSB ושכבת איטום מתחת לרעפים אבל זה נראה לי לגמרי הגזמה במקרה שלך.

וכמו שרשם לך ביג1 - תעלה תמונות. יהיה יותר קל לסייע לך.

פורסם
יכול להיות שהשיפוע בו בנוי הגג לא מספיק?

לגג רעפים השיפוע המינימלי הוא 35% כאשר רצוי 40%.

אם השיפוע מתון מדיי זה יכול להסביר למה מים נכנסים בין הרעפים.

איך מודדים שיפוע בבקשה?

גם אני סובל מבעיה דומה בגג רעפים,

אחרי כל סופה יש נזקים.

פורסם

לפי התיאור שלך יתכן מאד שדפנות המזחלה- תעלת הניקוז - לא בנויה נכון והשפה החיצונית גבוהה מהשפה הפנימית שעליה מונחים הרעפים. זה יגרום באי ספיקת ניקוז ולמילוי המזחלה ובמקום שהמים ישפכו החוצה הם נכנסים פנימה.

התקן אומר שהשפה החיצונית חייבת להיות לפחות ב 1 ס"מ יותר נמוכה . מצרף לך תמונה מתוך התקן.

מבחינת פתרון במידה וההשערה נכונה , לקדוח פתחים של בין 1"-2" להכניס לקדחים צינור PVC ולאטום היטב את נקודות החיבור. זה יתן לך פתחי חירום . פתרון יותר מורכב זה להגביה את השוליים הפנימיים על מנת לגרום למים לא לחדור.

זו הבעיה שהיית לי ולכל הפרוייקט של הבניניים אצלנו . אני פתרתי את הבעיה בשלב ראשון עם קדח חירום ולאחר מכן בהגבהת הצד הפנימי של המזחלה. כמובן שניתן לבצע תיקון בגג כולו על מנת שהרעפים יצאו מחוץ למבנה אבל זה פתרון יקר.

אגב לשיפעי הרעפים יש השפעה מועטה על הבעיה שלך.

006674.jpg

• תוכן חדש...