Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיעצות בנוגע לרב-מודד (Multimeter)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ברצוני לרכוש רב מודד פשוט, אך טוב.

קראתי פה בפורום שהפשוט ביותר (50 ש"ח) לא כדאי כיוון שאינו שורד הרבה זמן.

לעומת זאת, המכשיר UNI-T UT33A מאד מומלץ.

2 שאלות לי בנוגע למכשיר הזה:

א. מה ההבדל בינו לבין UNI-T UT33C ו- UNI-T UT33D (חוץ מזה שהוא הרבה יותר יקר מהם)

ב. בארץ ה UNI-T UT33A עולה 118 ש"ח, באיביי מצאתי אותו ב- 60 ש"ח בערך. האם שם זה מקורי או מזוייף?

תודה מראש.

פורסם

יש לי מולטימטר פשוט יחסית, אבל אני לא זוכר איך קוראים לו. כשאגיע הביתה אבדוק ואגיד לך.

שרד אצלי שלוש שנים של מעבדות ושיט בזמן התיכון ומאז עברו עוד 10 שנים והוא עדיין עובד מצויין. ממש לאחרונה השתמשתי בו לבדוק פיוזים ומטען. ה"טיפול" היחיד שהוא עבר היה שתי החלפות סוללה, כאשר אחת הייתה ממש עכשיו לפני השימוש האחרון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ל-A יש טווח אוטומטי למדידות מתח והתנגדות. הדבר מקל על השימוש במכשיר, שכן אין צורך "לנחש" את הטווח של מה שאתה רוצה למדוד (למרות שזה לא מאוד קריטי במתחים, שכן ברכב אתה יודע שהמתח אמור להיות סביב ה-12 וולט, בבית בשקעים 220 וולט, USB זה 5 וולט וכו'. במדידת התנגדות זה יותר שימושי). הדבר משפר את נוחות השימוש ברב המודד.

עם זאת, מהירות התגובה של ה-UT33A די איטית (בהשוואה לרבי מודד במאות ואלפי שקלים כמו של Fluke ו-Agilent), ולפעמים זה מעצבן (לדוגמה כאשר מודדים התנגדות של הרבה מוליכים על מעגל מודפס (לדוגמה נוגעים בנקודה אחת עם פרוב אחד ועוברים על כל מיני נקודות חשודות עם הפרוב השני בשביל לגלות תקלה/נתק/קצר), כל פעם הטווח מתאפס, ואם ההתנגדות הנמדדת נמוכה לוקח לו כ-4-5 שניות לקבל קריאה כל פעם).

אני קניתי UT33A ב-eBay לפני כ-4 שנים (לא זוכר בכמה). רב המודד הזה עדיין עובד בלי שום בעיות (בניגוד לצהוב הפושט ב-50 ש"ח שהתפגר אחרי כשנה). לאור הפרשים המחירים הגדולים על ציוד אלקטרוניקה ורכיבים בארץ לעומת ב-eBay, לדעתי זה פשוט ההפרש המחירים, ללא חשש למוצר מזוייף ב-eBay - תקנה ממוכר אמין עם דירוג גבוה.

פורסם
א. ההבדל - ה A הוא AUTO RANGE.

ב. אמיתי לגמרי. זהו דגם בסיסי וזול, ואלו פערי מחיר נורמאליים בין איביי לחנות בארץ.

אשמח אם תסביר לי קצת על ה AUTO RANGE, אני רק עכשיו מתחיל את צעדי בעולם החשמל בלימוד עצמי...

עריכה: ראיתי את התשובה של foo_bar. תודה רבה.

פורסם

ליוני טי יש קטע כזה שלאותו דגם יש איזה 3-6 וריאציות. כאשר בכל תצורה יש איזה משהו ייחודי.

במקרה של ה UT33, לC יש מדידת טמפ'. לA יש אוטו רנג'. לD יש Square Wave Output (אין לי מושג מה השימוש של זה)

אם לא אכפת לך להשקיע עוד כמה גרושים, הייתי ממליץ לך להתמקד בדגם UT-61B שהפלוס העיקרי שלו זה שיש לו אפשרות לבדיקת ערכי מינ' מקס'.

אני יודע שזה באופן יחסי הבדל גדול במחיר, אבל בשביל עוד 100 ש"ח, אישית הייתי מעדיף לקנות מכשיר שיש לו עוד כמה פונקציות שבעתיד תצטער על כך שלא השקעת בהן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...