Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר לדיאלים s3 advance.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודע שזה לא fullgaz או wheelz למרות שאני רשום שם.

המנהל מוסך של המרכזי אומר שאי אפשר להוריד את צמיגות השמן מ80w90 ל75w90.

עקב שיש כל כך מעט חברות בגזרת ה80w90 ורובם נעים בין חצי סינטטי ומינרלי.

חשבתי לעבור ל75 ששם יש יותר חברות.

יש לציין שמנהל המוסך הוא בחור אמין ועקב שאני תחת אחריות(שבדר"כ שווה לתחת בכל מקרה) אני לא מחפש הרפתקאות.

האם מעבר ל75 יכול לפגוע במכלולי הגיר,לדעתי מדובר בגיר רציף.

פורסם

בחוברת האחזקה של הספר רשום בחלק של בדיקות SAE90 בחלק של איך להחליף 80W90.

יש לזכור שקטנוע עובד בסל"ד יחסית גבוהיים בין 6 ל9 אלף.

לכן האם המוסך צודק?

פורסם

השמן עליו אתה מדבר מוכנס לגיר ההפחתה המניע ישירות את הגלגל האחורי (סוג של הנע סופי אם אתה מכיר את המושג מטנקים, נגמשים או טרקטורים).

בקטנוע קיים גם גיר רציף השולט על יחס התמסורת בין המנוע לגיר ההפחתה, ושם מדובר על תמסורת בעזרת רצועה. אין בו שמן, רק גירוז קל של תותבים ופינים.

אישית אני כן משתמש בשמן 75W-90, ולאורך הרבה עשרות אלפי קילומטרים לא היו מעולם בעיות.

יוסי

פורסם (נערך)

האם שמן בתקן gl5 מתאים?

אם כן, 4 ליטר שמן 80-90 קוריאני (kixx) עולים 79 שקל.

בכמויות שאתה צריך זה יספיק לך לכל החיים ועוד ישמש אותך לשימון שרשרת בכלי הבא שלך

אם אתה עובר באיזור יבנה, יש לי 760 מ״ל של שמן 80-90 של ולווליין, גם כן gl5. שלך ללא עלות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מעבר לצמיגות הספר לא מפרט תקן.

מדוע שאלתי אותכם כי הספר אומר להחליף ב4 אלף(טיפול קטן ראשון אחרי טיפול הרצה) ב12 אלף(טיפול גדול),כלומר כל 8 אלף להחליף שמן גיר לעומת היבואן שהחליט על שגרה של כל 12 אלף.

אני עושה קו לוד-תל איביב 6 ימים בשבוע בממוצע עד עכשיו גמעתי כ16 אלף עם הקטנוע בשמונה חודשיים.

עקב שאני רוב הזמן במהירויות שבהם נע הסל"ד בין 6 ל-9 אלף, עלה אצלי הרעיון שיש צורך להוריד את זמני החלפת שמן גיר לכל טיפול(כלומר כל 4 אלף)האם קו המחשבה שלי מוטע או יש בו היגיון כל שהוא.

הרעיון שחשבתי עליו זה לרדת לצמיגות 75W90 סיננטי מלא שבו טווח היבואן והיצרן הוא מובן יותר או להחליף כל טיפול שמן (במילא נכנס רק 140 מ"ל).

במוסך משתמשים במוטול 80W90HD שזה מינראלי, או אפשר לקנות KIXX(אז יישאר לי שמן גיר לכל החיים) או להזמין מROYAL PURPLE מחו"ל(כי שמה יש 80W90 סיננטי מלא).

• תוכן חדש...