Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז רכשתי לפני כשבועיים MX-5 2009 גג קשיח.

חשבתי שיהיה נחמד לכתוב סיקור ראשוני קצר עליה ואת הסיפור האישי שלי על התהליך שעברתי עד לשלב הרכישה. גם כי עוד לא יצא לי לכתוב משהו בסגנון הזה כאן לפני, וגם כי זו נראית לי דרך טובה להזכיר לעצמי למה עשיתי את הקנייה הלא רציונלית הזו מבחינתי. :wink:

צמד הבהרות לפני:

1. אני ממש לא כתב רכב וגם לא מתיימר להיות מבין גדול. הסיקור שיובא בהמשך הוא מנקודת מבט של חובב רכב חובבן, ולא נועד לתת חו"ד מקצועית על הרכב. לשם זה יש מספיק חומר אחר ברשת. בנוסף כשרון ההבעה בכתב שלי מוטל בספק - מה לעשות תמיד נמשכתי יותר לתחום הריאלי.

2. מכיוון שהקנייה התבצעה ממש לאחרונה ועוד לא יצא לי לעשות נסיעות ממושכות על הרכב ובאמת לאתגר אותו בנהיגה ספורטיבית, כמו גם לבחון אספקטים אחרים כמו אמינות ועלויות אחזקה, מה שאני מביא כאן זה יותר הרושם הראשוני והתחושות שאני מקבל מהרכב. יכול להיות שבהמשך אני אכתוב כאן סיקור יותר רציני ומקיף מתוך נסיון עשיר יותר של נהיגה ברכב.

קצת עלי

בואו נתחיל מזה שאני לא בדיוק הטייפ-קאסט שעולה לכם בראש עבור בעל מיאטה. אני אוטוטו בן 31, נשוי ואב לשניים (בן 3 וחצי ובן חודשיים).

לרוע מזלי, אני גם חובב רכב מגיל קטן. למה זה רע? כי בהרבה מובנים התחביב הזה מתנגש עם החיים של אדם בוגר שמנסה לגדל משפחה בארצנו. לא קל לשלב בין הדברים, ואני חושב שהרבה אנשים כאן יוכלו להעיד על זה כמוני.

ברזומה הרכבים שהיו בבעלותי אפשר למצוא מגוון נחמד של ספורטיביות, כולן הנעה קדמית.

האחרונה שבהם היתה מגאן RS 225 מדהימה שהייתה בבעלותי כשנה. מכרתי אותה לפני כשנה וחצי בערך אחרי שהפקקים היומיים של גוש דן בדרך לעבודה וחזרה הביתה הכריעו אותי, והרגשתי שאני עושה לרכב הזה עוול שזה השימוש שאני עושה בו.

מאז אני מתנייד לעבודה על קטנוע, והמשפחטומטית המשעממת של אשתי (מאזדה 6) משמשת כרכב יחיד בבית.

איך הגעתי להחלטה לרכוש מיאטה

לאחרונה חזר אצלי הדחף של לנהוג על רכב ספורטיבי. למה? כנראה כי התת מודע שלי אותת לי שאני יכול. אהבה למכוניות זה כמו חיידק שיושב לך בראש שאי אפשר להתנער ממנו. גם אם כל השיקולים הרציונליים אומרים שזה לא דבר נכון לעשות כרגע (יש הרבה הוצאות כמו משכנתא, גני ילדים, חשבונות), הדחף גבר עליהם. מה שעמד לצידי הייתה הבטחה שקיבלתי מאשתי, לפני שקנינו דירה וכניחומים אחרי שמכרתי את המגאן, לפיה אחרי שאני אקנה (לה) בית, אני אקנה (לי) אוטו לבחירתי. אז כמה חודשים אחרי שעברנו דירה החלטתי שהגיע הזמן לפרוע שטרות. :cool:

בהתחלה הרעיון היה להחליף את המאזדה 6 של אשתי למשהו ספורטיבי אבל שיהיה פרקטי למשפחה. ככה אני אוכל לקבל סיפוק מסוים כאשר אני נוהג על הרכב, מבלי לפגוע בשימושיות ומבלי להיכנס להוצאות הכרוכות באחזקה של רכב נוסף.

המגבלות שהיו לי בבחירת הרכב: חייב להיות 5 דלתות (ילדים), חייב להיות אוטומט (אישה), חייב להיות מספיק מרווח למשפחה.

בהתחשב באלו הברירה הטבעית הייתה גולף GTI דור 6 או 7, יד שניה או חדשה. היהירות הבלתי נסבלת בתמחור של צ'מפיון וירידה לקרקע מבחינת תקציב הורידה אותי מהאפשרות של גולף חדשה, ולאחר כמה מחשבות נוספות (ונסיעת מבחן אחת) הגולף בכלל כאופציה ירדה מהפרק. פשוט לא חשבתי שהיא תוכל לספק לי את האקסטרה ריגוש שאני צריך, במיוחד אחרי הנסיון שהיה לי עם המגאן ולעומתה.

באותו הרגע הבנתי שאני לא אצליח למצוא רכב הנעה קדמית אחרי המגאן שייתן לי את מה שאני מחפש, בהתחשב במגבלות שציינתי לעיל.

אז החלטתי שאני צריך להתקדם ולנסות תחום חדש של הפאן פקטור - הנעה אחורית.

מגוון האפשרויות שלי היה אפילו יותר מוגבל (כמובן כולן בשוק היד שניה). זה מסתכם בערך למרצדסים למינהם (לא מספיק מהנות לנהיגה, יקרות להחריד באחזקה), ב.מ.וו (היצע "בעייתי", אם להיות פוליטיקלי קורקט…), לקסוס ואינפיניטי (לא עשו לי את זה), עוד כמה דגמים בודדים ו...זהו בערך.

רכב אחד ששקלתי מאוד ברצינות היה הקאדילק ATS. על פניו רכב מרשים מאוד, מאובזר מאוד, וע"פ ביקורות שונות גם די מהנה לנהיגה. הבעיה הייתה שאשתי די נרתעה מרכישה של הרכב, מהמחיר שלו וממה שהוא "משדר". היא לא רצתה את המבטים שהיא תקבל ביחד עם הרכב, ויכולתי להבין אותה. מה גם שהוא עדיין יקר לרכישה ולאחזקה, ואין הרבה היצע ממנו בשוק היד השניה. אה, והבגאז' קטן.

למרות כל זה, הייתי די נעול על הקאדילק. אחרי לא מעט ויכוחים עם האשה, באחד מהם היא זרקה משהו כמו "אז תקנה רכב לעצמך, אני אשאר עם המאזדה". אז עניתי לה "טוב אז אני קונה מיאטה".

קצת רקע: לפני שקניתי את המגאן בזמנו (חיפשתי מחליפה לאלפא 156), ממש רציתי מיאטה. מאז שהוצגה ה-NC, הרכב הזה, ביחד עם הביקורות המחמיאות שהוא קיבל, ממש משך אותי. אפילו הלכתי לראות כמה. אבל אשתי הטילה אז וטו על המיאטה, מהסיבה שזה "לא רכב לבן אדם נשוי. יתחילו איתך בחורות" ו"אתה צריך רכב שתוכל לנסוע בו עם כל המשפחה שלך" (היה לי אז ילד אחד). לא עזרו אז כל ההסברים מנגד, היא הייתה די נחרצת בדעתה. אז סיימתי עם מגאן RS, עם מושב אחורי וכסא בטיחות.

בחזרה להווה, להפתעתי הרבה אשתי החמודה לא אמרה מיד לא. אפילו נדמה לי ששמעתי "אוקיי" בקול ענות חלושה. מבלי שהתכוונתי לכך, גרמתי לאופציה הישנה של קניית מיאטה להיות לא כ"כ נוראה בעיניה - ביחס לאופציה של קניית הקאדילק. יצאתי גאון! :ok:

מאותו הרגע התחלתי בחיפושים אחר מיאטה NC, כאשר אני נשען על אותו אישור עקרוני ולא ממש מפורש שאשתי נתנה לעניין, חרף ניסיונותיה החוזרים ונשנים לסגת ממנו.

שלב החיפושים ומציאת הרכב הספיציפי

הרבה דברים כבר נאמרו ונכתבו על השוק הלא הגיוני שיש לרכב הזה בארץ. אני אוסיף כמה מילים כדי להמחיש את התסכול שליווה אותי בתהליך החיפוש אחר הרכב: כמעט ואין היצע. הרכבים הבודדים שמפורסמים בלוחות מבקשים עליהם 20-30 אלף שקל מעל המחירון עבור רכבים שבורים / קילומטרז' גבוה / יד גבוהה / שילוב של אלה. פסיכי לגמרי.

אנקדוטה קטנה ומעניינת: כאשר התעניינתי בזמנו (לפני קצת יותר משנתיים וחצי) ברכישת מיאטה NC, המצב היה שונה - הרכב היה נמכר במחירון ואף קצת פחות ממנו. הקטע הטיפה הזוי כאן הוא שהמחיר הממוצע שבו יכולתי לרכוש מיאטה משנתון מסוים הוא נמוך יותר מאשר המחיר שבו אני יכול לרכוש את הרכב מאותו השנתון היום. במילים אחרות - מחיר השוק של הרכב ב~3 שנים האחרונות עלה במקום לרדת. תסכול כבר אמרנו?

אחרי חודש וחצי של חיפושים, בהם נפסלו כמה רכבים שבחנתי מסיבות שונות (כבר לא היה אכפת לי מצבע הרכב, רק שיהיה במצב נורמלי ובמחיר הגיוני), כבר נהייתי די מיואש מהמצב. אני יודע שחודש וחצי זה לא כ"כ הרבה זמן, וישנם מקרים שחיפוש אחר רכב ראוי יכול לקחת גם חודשים רבים, אבל הרגשתי שאני חייב "להכות בברזל בעודו חם", לפני שאני או אשתי נתעשת, והרעיון של לקנות רכב לצורכי פאן נטו - ייגנז. החלטות אימפולסיביות שכאלה צריכות להתבצע מהר, או שההגיון מחלחל פנימה והן לא מתבצעות כלל.

עד שערב אחד צצה לה מודעה חדשה בדף ה MX-5 ביד 2, עם אקסמפלר שבלט מעל השאר. כאן אכניס ספוילר קטן: המודעה הוסרה מהלוח בצהריי היום שלמחרת, אחרי שקניתי את הרכב.

קצת נתונים על הרכב:

שנת 2009 (לאחר מתיחת הפנים של הדגם, מה שקרוי בפי בעלי המיאטות NC2)

דגם גג נפתח קשיח (RHT)

יד ראשונה

15,700 ק"מ על השעון (!)

צבע כחול כהה מטאלי.

בבוקר שלמחרת פרסום המודעה קבעתי עם המוכר כבר במכון הבדיקה. הרכב יצא בבדיקה כמעט מושלם, למעט כמה דברים שוליים.

הדבר היחיד שהפריע לי (ועדיין מפריע לי) הוא שהצבע בגג שרוף עקב נזקי שמש (חנה כל השנים בחניה לא מקורה, וכפי שמעיד הקילומטרז' כנראה גם שלא זז ממנה יותר מדי). משהו שמציק בעיקר לעין, אבל גם פתיר ע"י צביעה של הגג - אולי אעשה זאת בהמשך.

חוץ מזה הרכב תמיד טופל בזמן (כל שנה לפני הטסט), נוסע ומרגיש כמו חדש.

המחיר שנסגר הוא כמה אלפים בודדים מתחת למחיר הראשוני שהוא ביקש, ומנגד כמה אלפים טובים מעל המחירון המשוקלל. ועדיין, באופן יחסי (ואולי אירוני) למחירים שמבקשים כרגע על מיאטות עם נתונים הרבה פחות טובים, המחיר היה טוב. אין מה לעשות, כשאתה מתמודד עם שוק בעייתי שכזה אתה צריך להתאים את עצמך ולשנות תפיסה, אחרת עדיף שתוותר.

נו, אז איך הרכב? שווה את כל המאמצים?

בשורה התחתונה, הרכב הזה גורם לי לחייך.

הנהיגה בו זו הנאה צרופה. זה נדמה שהמיאטה תוכננה בשביל מטרה אחת ויחידה - לספק חווית נהיגה. אם זו תנוחת הישיבה, המיקום והצורה של ידית ההילוכים, ההגה המדויק והסופר מתקשר. הכל פשוט נכון ברכב הזה. הגג הנפתח זה בונוס, תפאורה יפה ומוסיפה בהצגה של איך שהרכב הזה זז על הכביש.

ההתנהגות פנטסטית והאחיזה מעולה, ומנגד המתלים רכים יחסית ומשככים מהמורות בצורה טובה להפליא. אני משער שזה מתאפשר הודות לתצורת המרכב ולמרכז הכובד הנמוך שלו, אחרת מאזדה עלו כאן על נוסחת מתלים מנצחת שלא ברור למה לא נמצאת בכל רכב.

הרכב משדר נפלא איפה הוא עומד ביחס לגבולות שלו בכל רגע נתון, ולמרות שעוד לא העזתי לנסות ולהגיע אליהם, הביטחון שהרכב משרה לי כנהג לא יותר מדי מיומן בנהיגה ספורטיבית נותן לי את התחושה שתוך זמן לא ארוך אני אלמד לעשות זאת בכל רגע שארצה.

אם אני צריך להשוות בין המיאטה למגאן RS שהייתה לי, זו תהיה משימה לא קלה, כי אני חושב שהן שונות בתכליתן אחת מהשניה. המגאן בנויה להביא אותך במהירות ממקום למקום, תוך שמירה על פרקטיות של האצ'בק מן המניין. היא מן הסתם יותר מהירה מהמיאטה, ובהפרש ניכר. מצד שני המאזדה by far הרבה יותר מתקשרת איתך, אתה ממש מרגיש את החיבור לרכב ומקבל הרבה יותר פידבק מהגלגלים. הגבולות של המגאן בנהיגת קצה יהיו כנראה יותר רחבים, אבל לדעתי אלו של המיאטה יהיו הרבה יותר נגישים לנהג חובבן כמוני.

אתם אולי תגידו שאני נסחף, שהכל יחסי וזה לא שמדובר כאן בפרארי ולא בפורשה. ואתם כנראה תהיו צודקים. אבל מנקודת המבט הצנועה שלי, תוך כדי השוואה לרכבים קודמים שהיו ברשותי, המיאטה היא הכי "מכונת נהיגה" שיש בסביבת המחיר שלה.

לגבי שאר הפרמטרים, כגון נוחות, אבזור וכו', אני אנסה לגעת בהם קצת:

האבזור חביב, יחסית לשנת 2006 בה התחילו לשווק את ה NC בכל אופן, ואותי הוא מספק. בין היתר הוא כולל פנסי קסנון, בקרת אקלים, הגה וידית הילוכים מצופים עור, מערכת שמע צ'יינג'ר MP3 של Bose עם מלאנתלפים רמקולים ושליטה עליה מההגה. אה וגג נפתח, פיצ'ר נחמד בהחלט. בגרסה הקשיחה שלו שברשותי מגיעים בנוסף גם מושבי עור עם חימום ועוד כמה נגיעות של עור בגימורי הדלתות בעיקר. בולט בהיעדרו בכל הגרסאות מושב אחורי.

הרכב סה"כ נוח. המושבים נוחים אם כי לא ממש עוטפים, וכמו שכבר ציינתי המתלים עושים חסד עם גב רגיש כמו שלי. דבר שקצת עלול להעיק, בעיקר בנסיעות ארוכות, הוא מרחב מחייה מוגבל באיזור הרגליים. אם הייתי רגיל לפשק מעט רגליים בזמן שיוט נינוח בכביש מהיר (או בזמן זחילה בפקק), כאן זה פשוט בלתי אפשרי עקב מרחב מוגבל בין הדלת והקונסולה המרכזית המוגבהת.

איכות החומרים בינונית - מצד אחד יש הרבה שימוש בעור (לפחות ב RHT, כאמור), מצד שני הרבה פלסטיקה קשיחה. איכות ההרכבה לעומת זאת עושה רושם טוב סה"כ, הכל יושב במקום ונדמה שיחזיק מעמד לאורך שנים בלי בעיות מיוחדות.

מה עוד?

צריכת דלק - לא ממש אכפת לי, כי אני צפוי לנסוע ברכב בעיקר בסופי שבוע, וגם לא הרבה. בינתיים מילאתי מיכל אחד, אם אתם רוצים דיווח על הצריכה, חכו איזה חודש וחצי עד שאני אסיים אותו.

אמינות - נקווה שתהיה יפנית טיפוסית. אם אשתי תשמע שאני צריך להוציא עוד כסף על תיקונים, אני אצטרך להתרגל לישון בישיבה בתוך מיאטה מקולקלת. :p

זהו בינתיים. אז יש לי צעצוע חדש בחנייה, ולמען האמת רק לחשוב על זה עושה לי טוב.

אני מקווה שאוכל בעתיד הקרוב לנצל את מה שהרכב הזה יודע לתת. אני עוד צריך ללמוד איך לעשות את זה (חבל שאין כבר כוכב יאיר).

בהמשך, אחרי שיהיה לי קצת יותר נסיון עם הרכב, אני אשתדל לעדכן את השרשור עם סקירה יותר מקיפה של הרכב, שתכלול גם עלויות אחזקה.

יצא קצת ארוך, מקווה שלא שיעממתי יותר מדי. :roll:

אשמח לקבל תגובות והצעות של חכמי הפורום, וכמו כן טיפים שונים מבעלי ניסיון עם הרכב.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דיבורים. איפה התמונות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כל כך מכיר ומזדהה עם השילוב הבעייתי של חיידק הרכב וחיי משפחה בוגרים.

אני עדיין לא מצאתי את הדרך לשלב בין השניים אך שמח בשבילך שאתה כבר שם.

הסקירה הראשונית שלך כתובה נהדר ובהחלט מעוררת את בלוטות החשק.

תתחדש, תהנה וסע בזהירות!

פורסם

כתיבה מעולה.

מכיר את החיידק - נפטר ממנו כל כמה שנים כדי להחלים מפסקי דין (על תנאי..) וחוזר חלילה.

אני כמובן בחרתי ב ATS כאופציה שפויה לספורטיביות, מהירות, הנעה אחורית ודווקא האחזקה לא כל כך גבוהה כי המודל חדש יחסית ויש אחריות שמכסה הכל, לרבות מצבר! שנפח את נשמתו. מרוצה עד הגג וממליץ לכולם - עד כה מושלם.

לפותח השרשור - סע בדרכים טובות (ועקלקלות) ואל תוותר אף פעם על מה שעושה לך טוב - בסופו של יום, החיוך והסיפוק הופכים אותך גם לבן-אדם, אב ואפילו בעל טוב יותר. תן בראש.

...CASKA for life

פורסם

הכתיבה מעולה. כל מה שסיפרת רלוונטי ומעניין. הגעתי עד החצי ובהמשך הערב אסיים לקרוא.

תודה רבה על השיתוף, ושיהיה במזל טוב :)

אשמח לתמונה פנים של הרכב ואזור הקנוסולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• אחראי פורום
פורסם

ארוך אך מצויין :)

בהחלט לא צעד טרוויאלי לבעל משפחה. אצלי היא נפסלה רק בגלל זה ואני עוד עשיתי סטאז' על אבארט 500 שלה עוד יש מקום מסויים מאחורה.

תתחדש!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתן לך חיזוקים.....

מאוד מזכיר לי אותי :)

היה חלום של רודסטר ומימשתי אותו בגיל 40 עם 2 ילדים משכנתא וכל מה שסיפרת(ושם המשפחה שלי הוא לא תשובה), היא עדיין אצלי עם 3 ילדים.

אני נוהג בה בסופשבוע וזה סבבה לגמרי מבחינתי.

תהנה ותצטרף למועדון הרודסטרים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי טוב גג קשיח.

תמונות בלאט!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חבר'ה, בשביל תמונות יש גוגל.

קודם כל - תתחדש, בחירה מצוינת. המכונית הטובה ביותר שהייתה לי עד היום.

מעבר לכך, אתה לגמרי צודק לגבי מחיר השוק של המיאטה. מי שקנה ממני את הרכב לפני שנתיים וחצי יכול למכור אותו היום ביותר מכמה שהוא קנה, וזה מטורף.

זה נובע לדעתי בעיקר מהפסקת הייבוא - אין לבעלי המיאטה אופציה להשתדרג בשנתון, הם לא רוצים רכב אחר (כי אין משהו שמשתווה) אז הם פשוט נשארים עם הרכב. אני יכול להבין אותם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תתחדש, ותתחיל ליהנות ממנה. יש כאן אנשים שלא מספיק נהנים מהרכבים שלהם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה רבה לכולם!

אני יודע שחסכתי עליכם בתמונות, ברגע שיהיו לי כמה ראויות אני אעלה.

כתיבה מעולה.

מכיר את החיידק - נפטר ממנו כל כמה שנים כדי להחלים מפסקי דין (על תנאי..) וחוזר חלילה.

אני כמובן בחרתי ב ATS כאופציה שפויה לספורטיביות, מהירות, הנעה אחורית ודווקא האחזקה לא כל כך גבוהה כי המודל חדש יחסית ויש אחריות שמכסה הכל, לרבות מצבר! שנפח את נשמתו. מרוצה עד הגג וממליץ לכולם - עד כה מושלם.

לפותח השרשור - סע בדרכים טובות (ועקלקלות) ואל תוותר אף פעם על מה שעושה לך טוב - בסופו של יום, החיוך והסיפוק הופכים אותך גם לבן-אדם, אב ואפילו בעל טוב יותר. תן בראש.

ה-ATS עשתה עלי רושם ממש טוב. אשמח לשמוע עוד עליה, כי בזמנו כשהתעניינתי בדגם לא מצאתי אף סיקור של בעלים של אחת.

לגבי מה שרשמת על הסיפוק שגורם לך להיות טוב יותר גם בתחומים אחרים, אני מסכים עם כל מילה. זה אפילו היה אחד הטיעונים שלי לאשתי כשניסיתי לשכנע אותה למה כדאי שאני אקנה רכב שאני אהנה ממנו.

חבר'ה, בשביל תמונות יש גוגל.

קודם כל - תתחדש, בחירה מצוינת. המכונית הטובה ביותר שהייתה לי עד היום.

מעבר לכך, אתה לגמרי צודק לגבי מחיר השוק של המיאטה. מי שקנה ממני את הרכב לפני שנתיים וחצי יכול למכור אותו היום ביותר מכמה שהוא קנה, וזה מטורף.

זה נובע לדעתי בעיקר מהפסקת הייבוא - אין לבעלי המיאטה אופציה להשתדרג בשנתון, הם לא רוצים רכב אחר (כי אין משהו שמשתווה) אז הם פשוט נשארים עם הרכב. אני יכול להבין אותם...

לגבי השוק של המיאטה, זו באמת כנראה אחת הסיבות. עוד סיבה לדעתי היא תחילת השיווק של המיאטה ND השנה במחיר יקר. זה פשוט משך את המחירים בשוק היד שניה של הרכב למעלה.

פורסם

אין קשר ישיר ל-ND. המחירים היו גבוהים גם לפניה. זה בעיקר נובע מהפסקת הייבוא לפני יותר מ-3 שנים. אין מכוניות חדשות שיזינו את שוק המשומשות, בעוד הביקוש לא יורד כי זו הרודסטר היחידה במחיר נורמלי. אם הייתי חכם, הייתי משאיר את הרכב אצלי אפילו שאני גר בחו"ל, נהנה ממנו בביקורים בארץ ומוכר אותו עכשיו ברווח... :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, בוודאי שבבוא העת אמכור אותה ברווח, קרו הרבה דברים טובים לאוטו בשנתיים וחצי האחרונות :) אם תרצה, אעשה לך מחיר :wink:

הנה, זה בשבילך, מטיול ביום שבת האחרון עם כמה חברים שאתה מכיר, כולל הבעלים המקוריים :wink::

9T8p0y.jpg

לפותח השרשור, כל מה שכתבת נכון, חוץ מדבר אחד - לא התחילו איתי בחורות בגלל האוטו, אז תגיד לאשתך שהיא יכולה להיות רגועה (מצד שני, אולי זה בגלל הנהג :roll:). אני חושב שהמחיר של המיאטה נשאר חזק מהסיבה המעט מפתיעה שהרבה אנשים "גילו" שהמיאטה היא אוטו ספורט "אמיתי" ואין שום דבר שמספק את התמורה הזו בסביבת המחיר הזו... וזו באמת סוג של בעיה כי קשה למצוא לרכב הזה יורש ראוי. בכל מקרה, תתחדש ותהנה, אני מאחל לך שתלמד את הרכב ואת התמורה הנהדרת שניתן לקבל ממנו.

• תוכן חדש...