Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הודעה מס' 3 (חלקה הראשון לפחות) של תום ענתה על שאלתך.

אתה צריך צמיג בעל קוד מהירות זהה או יותר גבוה ממה שרשום ברשיון.

ברכבים (כמובן מיושנים יותר) שבהם לא רשום ברשיון קוד מהירות - סיפור אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

מציע לך לעשות דבר כזה:

1. להכנס לאתר tires.yad2.co.il ולבצע חיפוש על מידות הצמיג, הנה, עשיתי בשבילך. אתה יכול לעשות פילטר על חברות מוכרות ואיכותיות כדי לא לראות בתוצאות צמיגים זולים

2. להכנס לאתר tyrereviews.co.uk ולהתחיל לקרוא ביקורות על צמיגים שנראו לך מתאימים מבחינת מחיר באתר tires.yad2. יש באתר לכל צמיג גרף ציונים, מה שמקל להבין את איכות הצמיג

3. לקנות את הצמיג שקיבל את הביקורות הטובות ביותר

פורסם
קוד המהירות שרשום אצלי הוא Y, האם ניתן להוריד אותו ל- W? (כמובן שקוד העומס יישמר).

הודעה מס' 3 (חלקה הראשון לפחות) של תום ענתה על שאלתך.

אתה צריך צמיג בעל קוד מהירות זהה או יותר גבוה ממה שרשום ברשיון.

בהנחה שהרכב שאתה מתייחס אליו הוא זה שבסמלון שלך, הנה המסמך להשלים את החלק השני של תגובתי:

http://car.mot.gov.il/ORIL/2015/3/15-0067.pdf

לפי המסמך, רק במידה מסוימת, 225/50R17 הקוד המשולב הוא של 94W. זה לא אומר שאתה יכול לשנות זאת גם במידה אחרת.

וכמו שכתבתי קודם, בדוק בספר רכב/מדבקת ל"א אם קיימים נתונים אחרים.

כל דבר מעבר - מול מחלקה טכנית של יבואן.

פורסם

תום, תודה רבה!

המסמך הזה מבהיר רבות ועדיין אקשה ואשאל - W - הוא קוד מהירות של עד 270 קמ"ש, Y - הוא קוד מהירות של עד 300 קמ"ש.

בהנחה והרכב מוגבל ל- 250 קמ"ש ושישנם צמיגים שמאושרים בעבורו בקוד המהירות הנמוך יותר - W - מה מקור ההתעקשות על קוד מהירות Y?

פורסם

קוד המהירות קשור בין השאר ליכולת פיזור החום בצמיג במהירות גבוהה.

אני יוצא מנקודת הנחה שמהנדסי היצרן הגיעו למסקנה שהקוד הזה נדרש עבור הצמיגים במידה המסוימת (או תואם לדרישות אחרות שהיו להם מצמיגי ה-OE). סביר כמובן שהם גם מתייחסים ליכולת המקסימלית של הרכב (ללא ההגבלה האלקטרונית למהירות).

אין לי תשובה חכמה יותר לזה. אני לא מהנדס :-)

בחוברת לנהג שמצאתי כאן, החל מעמ' 181, ניתן ראות התייחסות גם לצמיגי חורף (M+S) עם קודים אף נמוכים יותר, אבל זה מלווה בהוראה (עמ' 188 ) לא לעבור את המהירות ע"פ הקוד. שים לב גם ללחצי ניפוח אוויר שונים לפי מהירות נסיעה.

בקיצור, אם אתה רוצה לקבל אישור לקוד נמוך יותר, פנה למחלקה הטכנית.

פורסם
היום מותקנים צמיגי OVATION מקדימה.[אני צריך להחליף רק 2 צמיגים קדמיים].

OVATION VI-388 97W

I לא L - למיטב ידיעתי.

מצמיגי אוביישן אפשר רק להשתפר (כל עוד לא מתפשרים על מותג סיני אחר) :wink:

השמועה אומרת שהצמיג הספציפי הזה מצוין לרכבים סטנדרטיים שאינם מתפרעים בכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

זה מה שמספרים בפנצ'ריה לנהג ליסינג, כאשר הוא מעקם פרצוף ברגע שרואה צמיגים סיניים. האמת, גם לאדם עם רכב פרטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יכול להיות שהתפלק להם דגם מוצלח.

כל גלגל מסתובב בסופו של דבר.

המבחן החשוב יותר, שרובנו בשאיפה לא מגיעים אליו הרבה, הוא בשעת צורך לתמרון התחמקות או בלימה חזקה.

הנטיה האישית שלי שאולי נסמכת על דעות קדומות בחלקה, היא להעדיף צמיג ממותג בהקשר זה.

פורסם

תודה רבה תום.

עדיין לא בדקתי את העניין מול המחלקה הטכנית של היבואן,אקווה לעשות זאת בהקדם רק בשביל קניית הצמיג טויו Z914.

כרגע הציעו לי גם צמיג של חברת JINUY הסינית.בקיצר במחירים של עד 380-420 ש"ח זה או הריקן או הסיניים.

• תוכן חדש...