Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב ימי מכירות של סיאט וסקודה

ואני עדיין מתלבט איזה רכב כדאי לקנות בגרסה הכי זולה שלו

התקציב בערך 75 כמעט קניתי סוויפט 2013 אבל החלטתי להמשיך לחפש

ובנוסף לקנות חדשה

בינתיים הכי אהבתי את הסקודה פאביה ולא עשיתי נסיעת מבחן על אף אחת מהן

דרך אגב יש הערכה כלשהי לכמה תגיע ההנחה בימי המכירות? לפחות לגבי הסקודה

פורסם

אתה מחפש ידנית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אף אחד לא יכול לעזור?

אני מסתכל בעיקר על אמינות וצריכת דלק

לגבי יונדאי איי20 ידנית לא הצלחתי למצוא נתון של צריכת דלק מישהו יודע?

פורסם

א ידני הייתי הולך על הפאביה במידה וחשוב לך מרווח מאחור,אבל לי אישית המושבים האחורים לא היו נוחים,עכשיו אחרי מתיחת פנים האיביזה קיבלה איכות חומרים טובה יותר,עוד לא ישבתי בה אבל יש פלסטיק נעים לכן כניראה בתחום הזה היא תהיה עדיפה מפאביה שהיא עם איכות חומרים מאכזבת.

יש כם את המנוע החדש 1.0 טורבו אבל אישית אחרי הפעם הקודמת כשהם הציגו משהו חדש הייתי קצת חושש,לכן יש את מנועי ה 1.2.

אגב ב69 יש את הדרציה סנדרו,קאיתי כמה כאלה בעיר שלי,חיצונית די מרשימה,אולי כדאי לבדוק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היום קיבלתי הצעה מסקודה וקבעתי נסיעת מבחן

בדרך הביתה יצא לי לראות פאביה 2012 מנוע 1400 גיר ידני

מישהו יכול לתת חוות דעת?

מה הצריכת דלק?

פורסם

מנוע ותיק ואמין,נוחות נסיעה בסדר,מקדימה לי מרגישה מעט צרה,בגלל מערכת האודיו שהיא רחבה.

סך הכול רכב לא רע.

פורסם

בסופו של דבר ירדתי מהאפשרות של רכב חדש אני מתלבט בין סוזוקי סוויפט ידנית 12 13 או סקודה פאביה ידנית 12 13

חייב לומר שבסקודה עדיין לא ישבתי לפחות לא בדור ה2

ישבתי רק בחדש באולם תצוגה של סקודה

צריכת הדלק של הרכבים זהה?

כל דבר נוסף שתוכלו לומר על הרכבים מאוד יעזור לי להחליט

פורסם

יש לי פביה 2012, ידנית 1400. קניתי לפני בערך שנה.

לפני שקניתי - שקלתי גם את הסוויפט הידנית. אבל - היא הרגישה לי מאוד צפופה בפנים. (אני 184 על 90 ק"ג). דווקא סוזוקי ספלאש הרגישה לי טוב, בגלל הגובה שלה, עליה גם עשיתי נסיעת מבחן אבל היא נפסלה בגלל תא מטען פצפון.

הפאביה מרגישה הרבה יותר מרווחת מהסוויפט, בגז' יותר גדול, סה"כ הרכב מאוד נוח, כסאות נוחים, די מהנה לנהיגה (יחסית לרכב עממי) ואמורה להיות אמינה (טפו טפו).

צריכת דלק - בנהיגה רגועה - 80% בין עירוני 20% עירוני - 15 ק"מ לליטר.

בנסיעה של 50% - 50% - יותר לכיוון ה 13 ק"מ לליטר, וקורה גם 12, תלוי בפקקים.

בסה"כ ממליץ מאוד על הפאביה, רכב מוצלח.

ממה שזכור לי גם כיד2 היא זולה יותר מהסוויפט, בהפרש לא קטן, עבור 2012. לפחות ככה היה לפני שנה.

רק תבדוק את מחיר הביטוח, בכמה חברות, תלוי במקום מגורים - הביטוח לסקודה יכול להיות די יקר.

אני קבלתי כמה הצעות מוגזמות - סביבות 3500- 4000 ש"ח למקיף בלבד, ואח"כ מצאתי הצעה של 2400 ש"ח למקיף.

אם אין לך בעיה של מרווח, ואתה לא נוסע הרבה נסיעות בינעירוניות - מציע לך לבדוק גם יונדאי i10 החדשה (החל מ 2014), ידנית יש רק 1000 סמ"ק, אישית מאוד אהבתי אותה.

פורסם (נערך)
אם אתה מחפש אמינות חד משמעי הסוייפט.

לגבי האחרות אני מקווה שאתה מודע על בעיות גיר ומנוע בקרב קבוצת VAG.

תגיד יש לך בסיס לדברים האלה?

אני שמתי לב לתופעה הזויה פה בפורום שיש מס' אנשים בודדים שדואגים ללכלך על VAG בפורום בכל הזדמנות.

אבל מצד שני מדובר בבעיה שהייתה קיימת, טופלה, ולא מצאתי תלונות של אנשים על רכבים שנקנו לאחר שטיפלו בבעיה, אשמח לשמוע עדות ממישהו שרכש רכב מVAG לאחר 2014 ועדיין נתקל באותם בעיות.

אחרת כל האמרות וההפחדות האלה על התיבת הילוכים הבעייתית כבר לא רלוונטיות.

שלא נדבר על זה שVAG מוכרת אלפי רכבים בשנה בישראל ופה בפורום מס' האנשים שטען שנתקל בבעיה הוא אפילו לא 1% מאותם אלפים.

אני לא מחפש לתקוף, אני פשוט בעצמי ביצעתי הזמנה על פולו DSG (יכול עוד להתחרט) ואני ממש מנסה למצוא בסיס לבטל את העסקה ולא מוצא מלבד אותם מס' אנשים פה שכנראה ניכוו בעבר והמרמור עדיין שם.

עריכה אחרונה על ידי באטרף
פורסם

הנסיעות שלי בעיקר מחוץ לעיר בערך 95% מחוץ לעיר אבל נסיעת קצרות של 30 40 קילומטר

בכל מקרה שמתי לב שגם הניסאן מיקרה החדשה זה רכב טוב

ומליסינג אפשר לקנות אותה ב 60K במקום 74

אני מת לקנות רכב כבר ואבא שלי עוד יותר רוצה שאקנה מכיוון שמכרתי את שלי ואני לוקח כל הזמן את שלו.

דרך אני 1.95 120 קילו

בהתחלב חשבתי לקנות חדשה ולקחת הלוואה על 20 אלף בערך אבל ירדתי מזה

חזרתי לחפש רכב בתקציב של 60-50 וכמובן עדיף שיהיה קרוב לאזור ה 50

ניסאן מול סוויפט מה עדיף? ידני כמובן

פורסם

הגיר הידני בסדר גמור ואיתו אין בעיות.

לגבי ה dsg לא מזמן היה פה שירשור וגם צאחרי 2013 לחלק היו בעיות,מאמין שהם פחות נפוצות אבל לא הייתי אומר שלא קיימות.

• תוכן חדש...