Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד מחבריי הקבוצה איתם אני נוסע מקורב לאנשים בטסלה ואירגן נסיעת מבחן אקסלוסיבית ל-8 מחברי הקבוצה, אני בינהם.

לרשותנו הועמדו 2 רכבי הדגמה, 85D וכן P85D המוכרת ואהודה יותר בזכות ה-Insane Mode שמאיץ אותה 0-100 בתוך 3.3 שניות.

הגירסה החזקה יותר, P90D לא היתה בנמצא וההבדל בינה לבין ה-P85D מתבטא בזמן האצה קצר יותר, 3 שניות עגול ל-100 קמ"ש.

מראש מתנצל שאין לי תמונות מדהימות כיוון שהמיקום ותנאי מזג האויר לא ממש איפשרו.

שלדת המודל S באולם התצוגה

12115606_10153712131594962_2707312789484019744_n.jpg?oh=cf9dce33f1579146b253d271de050d56&oe=569DB0DA

85D (בזוית חבר פורום שקפץ לבקר)

12122488_10153712131484962_4993747469028694074_n.jpg?oh=67fd89ecc147ff94cd3169889b73d670&oe=56953CF0&__gda__=1452590054_5025712e735e695a5ad9464d5b527176

11221893_10153712131534962_6235003393122040694_n.jpg?oh=276acb7f2eb7b0e741291bdaeb3a8adc&oe=568BCAAC&__gda__=1453712229_21d3a30d299a8dc1df3a0d6064944d71

P85D

12107852_10153712131809962_7117901447050721023_n.jpg?oh=2319dd71b340424619d4e1a666334e0e&oe=56D2CF14&__gda__=1452954065_c86955db4ad8a6d14df05eb33d771f27

לא הלאה אתכם בפרטי ה-85D שבא נהגתי קודם ואגש ישר לרשמים מהנהיגה ב-P85D שהינם די זהים פרט לנתון התאוצה.

תא הנוסעים

הכניסה לרכב חושפת תא נוסעים מרווח עם מושבים קדמיים מעוצבים וחובקים, נוחים בצורה סבירה בהחלט.

מלפנים אותו דשבורד הייטקיסטי מוכר עם טאבלט מוגדל\טלויזיה מוקטנת שקועה במרכז הקונסולה ובאמצעותה שולטים בכל מערכות הרכב החל מבקרת השילדה, גיר, מיזוג אויר, ניווט, חימום מושבים וכן הלאה.

לוח השעונים גם הוא ממשיך את הקו העיצובי הלא קונבנציונלי עם תצוגה מרכזית שמציגה את מהירות הנסיעה וחיווים שונים שלנהג הממוצע לא יגידו כלום אלא אם הוא במקרה בוגר הנדסת אלקטרוניקה- הכל שם נתוני סוללה, כמה קילו וואט ניצלת פה, כמה נותר לך שם.

כניסה אל המושב האחורי מגלה מושב מרווח דיו ל-3 מבוגרים ומרווח רגליים מצויין, בין היתר הודות לרצפה שטוחה לחלוטין.

המושבים האחוריים נראים דקיקים למראה ואכן המושבים שהיו נוחים כאשר הרכב לא בתזוזה מתגלים כפחות נוחים תחת האצה בריאה.

מתניעים

טוב נו, אין באמת מה להתניע אז פשוט לוחצים על דוושת הבלם ומורידים את ידית ההילוכים למצב D ו....נוסעים.

הרכב מתחיל תנועה בצורה חרישית, כזו שגורמת לך לתהות איך זה שיחידות מיוחדות לא משתמשים ברכבים כאלה במבצעים חשאיים.

לחיצה על דוושת ה.....חשמל מניבה תאוצה מיידית ומדביקה, באמת תענוג.

השלדה עצמה מגיבה היטב, מרגישה די מוצקה ובכלל הרכב מרגיש טוב, ההגה שמנמן ועם משקל טוב והכיול מרגיש טוב.

יחד עם זאת צריך לומר את האמת- הכל מרגיש טוב, מוצק, מהיר אבל לא לטעות- זה לא מרגיש ספורטיבי, זה לא מדגדג לך לדחוף את הרכב למגבלות.

במהלך הנהיגה חיווי תמרורים מופיעים על לוח השעונים, זאת הודות למצלמה קדמית שסורקת ומאתרת תמרורי מהירות ומציגה אותם על לוח השעונים, בהחלט מגניב.

מדי פעם אני חש רטט ובאינסטינקט חושב לעצמי "מי שלח לי הודעה" ואז נופל לי האסימון שזו ההודעה של הרכב ש"סטיתי מהנתיב".

אחריות

טסלה נותנת 4 שנים אחריות מלאה מפגוש לפגוש שכוללת את הטיפולים למעט צמיגים ובלמים.

בנוסף יש על המנועים והסוללה 4 שנים נוספות אחריות.

כבונוס טסלה נותנת התחייבות לטרייד אין עתידי במחיר 70% מעלות הרכישה (!!!!).

סיכום

לא, זה לא רכב ספורטיבי למרות הביצועים עוצרי הנשימה, זה כן רכב מאובזר לעייפה, די נוח ברוב המתארים וחסכוני מאוד.

עבור מי שמחפש סדאן פרימיום אמיתית עם ביצועים מעולים ועלות אחזקה נמוכה אין לרכב הזה שום תחרות וגם אם היתה כזו אני בספק אם היא היתה משנה את התמורה הפנטסטית שהרכב הזה נותן ביחס לעלות (חצי מליון שקל על הכביש לגרסה הכי מאובזרת).

סירטון מנהיגת המבחן (למי שרוצה לראות תאוצה מעמידה, אפשר לקפוץ ל-6:25).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כרגיל מאלף [בקול של ג'ודי ניר מוזס].

שאלה לעידן:

יש באמת הצדקה הגיונית לרכב הזה?

כי לדעתי, הבעיה עם הדגם הנ"ל [ואולי כל הדגמים של טסלה עד כה] שהוא מתומחר במחיר גבוה מאוד. נדמה שנוצר מצב שמי שקונה אותם לא עושה את זה בשל חסכון; ומי שמחפש רכב חסכוני מאובזר וחזק [על אף הניגוד בין חסכון לכוח], ירכוש רכב מנהלים שעולה חצי מהטסלה, ואז ההבדל במחירי הקניה מזניח את העובדה שהטסלה חשמלית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש הצדקה כי בחצי מליון שקל אתה קונה רכב פרמיום עם ביצועים של רכב על ותחזוקה כמעט אפסית לאורך 8 שנים וגם אז התחייבות לרכישה עתידית ב-70% ממה ששילמת.

מהבחינה הזאת זה הרכב הכי הגיוני לרכישה.

פורסם

ניקו,

זה לא רכב שקונים בשביל החסכון.

לפי כל ביקורת שראיתי, הטסלה יכולה להסתכל לאחיותיה לסגמנט בלבן של העיניים מבחינת איכויות, היא אולטרה פרקטית מבחינת מרווח, היא חזקה ברמות של סופרקאר, ויש לה כל מיני פיצ'רים שמזכירים סרטי מד"ב.

השאלה אינה 'האם יש הצדקה לרכב הזה', אלא 'האם הרכב הזה יכול להתחרות בסגמנט אליו הוא משוייך'. לפי נתוני מכירות ולפי סקירות מקצועיות התשובה חד משמעית, ומדובר בהישג שעל פניו נראה חסר תקדים: חברה צעירה בטירוף נכנסה לשוק רכבי היוקרה (שוק לא פשוט עם המון מטען והיסטוריה), והכניסה הרבה יצרנים ללחץ.

בלי קשר לכמה הרכב כן/לא אדיר, אין ספק שההישג ההנדסי והשיווקי של טסלה הוא מדהים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

באמת?!

אחרי 8 שנים, אם הרכב תקין ומטופל לפי הספר, טסלה קונים אותו ממך ב70% ממחיר הקנייה המקורי?

זה נשמע דבר שובר שוק. איך אפשר להתחרות במשהו כזה.

אוריו, הסתכלתי מנקודת מבט של שורת הסיכום של עידן: "

סדאן פרימיום אמיתית עם ביצועים מעולים ועלות אחזקה נמוכה". לכן ציינתי שבמחיר הזה לא ברור לי מי מחפש אחזקה נמוכה, וגם מי שיחפש אותה ירכוש רכב מנהלים שהרבה יותר זול. ייתן אולי מעט פחות פרימיום, אבל הרבה יותר זול.

אין עוררין על הישגיה של טסלה וחשיבותה במתן הדוגמה שאפשר גם חשמלי.

אולי אני מפספס את הסגמנט אליו היא מכוונת. מי המתחרות שלה?

סתם שאלה לעידן, בכמה מתומחרת בימר 535 אצלכם? M5?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עידן אתה יודע לספר איך היא ננהגת מעבר לקו ישר, בעיקר כאשר משווים אותה לכל מיני סאלוניות מהסגמנט שלה?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

קודם כל, כתיבה יפה.

דבר שני, אני שונא אותך עוד קצת.

דבר שלישי, תודה על הסקירה.

שאלה קטנה, הכי מעניין אותי זה איך זה להתנהל ביום-יום עם המעבדה האלקטרונית הזאת. אני מתייחס כמובן לטאבלט במרכז הקונסולה וללוח המחוונים. האם לדעתך ניתן להסתדר עם הדבר הזה? אם כן, כמה זמן לדעתך ייקח לבן אדם הסביר ללמוד אותה?

יש פה גם עניין של לימוד הרגל חדש של צריכת חשמל ולא צריכת דלק.

אחריות

טסלה נותנת 4 שנים אחריות מלאה מפגוש לפגוש שכוללת את הטיפולים למעט צמיגים ובלמים.

בנוסף יש על המנועים והסוללה 4 שנים נוספות אחריות.

כבונוס טסלה נותנת התחייבות לטרייד אין עתידי במחיר 70% מעלות הרכישה (!!!!).

זה הכי הטריף אותי. מאסק הזה גאון.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

היא מרגישה טוב בכביש המפותל, מרגישה מהודקת וללא התנדנדות מיוחדת, די דומה לסאלוניות אחרות.

יחד עם זאת כאמור, היא לא ממש מעוררת אותך ללחוץ אותה למגבלות.

מבחינת נוחות אני אחלוק עלייך, היא נוחה ברמה סבירה בהחלט אבל היא לא מרצדס ולא ב.מ.וו.

פורסם

נראה לי שלפשוטי העם כדאי לחכות לרכבים האלה שנמכרים חזרה לטסלה בטרייד-אין, אולי המחיר יוכל להתאים לכיס של האדם הממוצע.

פורסם

אם היא הייתה עולה חצי מיליון שקלים בארץ, והיו אותם תנאי אחזקה וטרייד אין כמו בהונג קונג, כנראה שהיינו רואים כמה וכמה כאלו על הכבישים

פורסם

ממש מישהו בארץ יתחייב לרוכש את הרכב ב70 אחוז ממחיר הרכישה שלו. תחשוב שב150 אלף רכשתי רכב עם אבזור ואיכות של רכב פאר, ביצועים של רכב על ועלויות אחזקה של רכב קטן.

ונניח ומצב כזה היה קורה, הלקוח הישראלי המצוי בעל הממון בכיסו היה מתייחס לרכב כמו אל זונה טיבטית. יותר גרוע, הרבה יותר גרוע ממה שמתייחסים למכוניות ליסינג. וחבל. כי לרכוש כזה רכב לתקופה ארוכה היה דבר מאוד הגיוני לחלק מהאנשים.

פורסם
תחשוב שב150 אלף רכשתי רכב עם אבזור ואיכות של רכב פאר, ביצועים של רכב על ועלויות אחזקה של רכב קטן.

אתה מתכוון לקורסה שבסמלון?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...