Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רואה בצילום שלפי ספידומטר אתה ב 3500 סל"ד על 130 קמ"ש בערך. לא 120.

2800 סל"ד ב 100 זה לפי ספידומטר. לא לפי GPS. לפי GPS יהיה קצת פחות מ 100.

הבנתי אותך.. אצלי יש 8% זיוף, בגלל זה אני מבקש ממי שמוכן לעזור ולהשוות לי עם מאזדה 3 שלו שיעשה את זה עם GPS,

כי לכל אחד יכול להיות זיוף אחר בספידומטר אבל GPS לא אמור לשקר.

אתה בעצם אומר שהספידומטר שלי אמור להראות 100 קמ"ש והסל"ד בסביבות 2800 זה בעצם יהיה 92.6 קמ"ש אמיתי לאותו סל"ד.

זה לא יחס מנוע-גיר טוב.. ממש מבאס..

תודה :)

מחכה לעוד מי שיש לו מאזדה 3 2004-2009 עם מנוע 1600 ומוכן לבדוק כמה הסל"ד שלו במהירות 100 קמ"ש לפי GPS ולעדכן.. תודה רבה לכל העוזרים :)

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדקתי,120 "אמיתי" עם התוכנה יוצא 3.5 סל"ד.

הרכב תקין ב100%.

תראה,הבעיה הכי גדולה של הרכב הזה זו צריכת הדלק.

לכן אם אכפת לך מזה תשתדל לנסוע 95-100 "אמיתי"(בחישוב הסטייה של הספידומטר).

ככה יוצא לי 1-13.

פורסם
בדקתי,120 "אמיתי" עם התוכנה יוצא 3.5 סל"ד.

הרכב תקין ב100%.

תראה,הבעיה הכי גדולה של הרכב הזה זו צריכת הדלק.

לכן אם אכפת לך מזה תשתדל לנסוע 95-100 "אמיתי"(בחישוב הסטייה של הספידומטר).

ככה יוצא לי 1-13.

תודה רבה שבדקת! תוצאה באסה :) צריך באמת לנסוע לאט כמו שאתה אומר כדי שהוא לא ישתה.

חוץ מהדלק יש את עניין העומס על המנוע (למרות שהוא בנוי לזה) והרעש.. לא סימפטי לנסוע מירושלים או אליה על 4000 סל"ד.. אפשר לשכוח מ 130-140 קמ"ש אמיתי (המהירות המקסימלית שהייתי נוסע בה בשיוט).

שוב תודה רבה על הבדיקה! אני אבדוק עם המוסכניק שלי לגבי הממיר מומנט, אם יש משהו לעשות או שהחלפת השמן שלו תעזור במשהו כמו ש martines הציע בתחילת השרשור, אעדכן כאן.

פורסם

שום דבר לא יכול להוריד את הסל"ד.

לא החלפת שמן ולא שום פעולה תחזוקה או תיקון אחרת, מכיוון שזה מצב תקין.

ככה היצרן תכנן את זה.

על מנת לשנות יחס סל"ד/מהירות צריך לבצע שינוי מכאני, כלומר החלפת תיבת הילוכים לכזאת עם הילובים יותר ארוכים, של דגם רכב אחר.

לא נראה לי שאתה מתכוון לעשות את זה, אבל אם נניח בתאוריה שכן - הסל"ד יירד אבל לא בטוח שזה יהפוך את הרכב ליותר חסכוני. תיבת הילוכים מותאמת למאפייני המנוע.

אם נניח תגיע למצב של 2500 סל"ד ב 140 קמ"ש - תצטרך ללחוץ על הגז יותר חזק, מה שיעלה את צריכת הדלק.

פורסם
שום דבר לא יכול להוריד את הסל"ד.

לא החלפת שמן ולא שום פעולה תחזוקה או תיקון אחרת, מכיוון שזה מצב תקין.

ככה היצרן תכנן את זה.

על מנת לשנות יחס סל"ד/מהירות צריך לבצע שינוי מכאני, כלומר החלפת תיבת הילוכים לכזאת עם הילובים יותר ארוכים, של דגם רכב אחר.

לא נראה לי שאתה מתכוון לעשות את זה, אבל אם נניח בתאוריה שכן - הסל"ד יירד אבל לא בטוח שזה יהפוך את הרכב ליותר חסכוני. תיבת הילוכים מותאמת למאפייני המנוע.

אם נניח תגיע למצב של 2500 סל"ד ב 140 קמ"ש - תצטרך ללחוץ על הגז יותר חזק, מה שיעלה את צריכת הדלק.

תודה, מבין מה אתה אומר, אבל אם הממיר מומנט לא עובד כראוי אחרי מספר שנים? (מודל 2004) אם החלפת השמן שלו תשפר לי ב 200 סל"ד זה כבר משהו. שאלתי את עצמי אם יש לו שמן משלו או שזה רק שמן גיר.. שוב תודה.

פורסם (נערך)
אחדד את שאלתי: כיצד הגעת למסקנה שהוא מתאמץ?

שוב אומר, זה לא שזה לא תקין, אבל תסכים איתי ש 4000 סל"ד זה לא אותו נון שאלנט של 2000.. 4000 זה סל"ד גבוה להיות בו למשך זמן ארוך, המנוע שותה הרבה מאד דלק, דיי רועש (וזה לא נעים לנהג שעושה הרבה נסיעות ארוכות)

ומבלי להיות מכונאי אני בטוח שהמערכות הנוספות גם מתאמצות כמו מערכת השמן (לחצים גבוהים) ומערכת הקירור.

אפשר לעשות השוואה גסה ללב האדם, כשאנחנו הולכים קצב פעימות נמוך שרצים מהר הקצב מאד מהיר, אז כמובן שגם הלב מתאמץ הרבה יותר בריצה מהירה, זה לא אומר שהוא לא יכול לעשות את זה.

הייתי מאד רוצה שיעשה לי 140 קמ"ש על 3500 סל"ד ולא על 4000.. זה הכל. ו 120 קמ"ש שיעשה על 2800-3000 גם כמו הבאלנו שהייתה לי עד לפני חודשיים.

כמה שהייתה ישנה ולא הכי יפה, היא הייתה מאד מהירה וסלד נמוך במהירויות גבוהות. המאזדה 3 שותה לי עוד 30% לפחות, אותה נסיעה אפילו פחות "ספורטיבית" (מהירה) וזה מה שמבאס אותי אבל חוץ מזה אחלה רכב.

עריכה אחרונה על ידי Roy777
פורסם

סל"ד המנוע במהירות נתונה, בהנחה שמערכת העברת הכוח תקינה, הוא קבוע ופונקציה של ההילוך שבו הרכב נמצא, יחס ההעברה, יחס ההעברה הסופי וקוטר הצמיגים.

היצרן בונה את כל הפונקציות האלה בהתאם לטווח רצועת הכוח של המנוע, מה שאומר שאם הרצועה הזאת נמצאת למשל בטווח של 1,700-3,200 סל"ד, אז השיוט ב-100 קמ"ש קרוב לוודאי יהיה היכן שהוא בטווח הזה.

בדו"ג למשל, השיוט לרוב יהיה סביב 6,000 סל"ד. האם זה מלמד אותנו שהמנוע מתאמץ? ממש לא!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שוב פעם - אם הסל"ד יירד (נניח שהצלחת להוריד תאורטית) זה לא אומר שצריכת דלק תרד.

מאזדה 3 שוקלת איזה 200-300 קילו יותר מבלנו וזה בה לידי ביטוי בצריכת דלק גבוהה יותר. אם כי אני לא מאמין ששהפרש הוא 30%.

פורסם (נערך)
סל"ד המנוע במהירות נתונה, בהנחה שמערכת העברת הכוח תקינה, הוא קבוע ופונקציה של ההילוך שבו הרכב נמצא, יחס ההעברה, יחס ההעברה הסופי וקוטר הצמיגים.

היצרן בונה את כל הפונקציות האלה בהתאם לטווח רצועת הכוח של המנוע, מה שאומר שאם הרצועה הזאת נמצאת למשל בטווח של 1,700-3,200 סל"ד, אז השיוט ב-100 קמ"ש קרוב לוודאי יהיה היכן שהוא בטווח הזה.

בדו"ג למשל, השיוט לרוב יהיה סביב 6,000 סל"ד. האם זה מלמד אותנו שהמנוע מתאמץ? ממש לא!

סבבה.. מקבל את הכל.. לא רוצה להתפלפל בניסוחים. 3500 סל"ד ב 120 קמ"ש זה לא כמו 2800 סל"ד ב 120 קמ"ש.

אתה יכול להגיד שהוא לא מתאמץ ושזה טבעי לו להיות בסל"ד גבוה. איך שאתה רוצה, השורה האחרונה זה שהוא עובד יותר חזק בלא מעט אחוזים, מרעיש יותר ושותה הרבה יותר דלק.

גם ב 5000 סל"ד הוא לא מגיע לקו האדום, אז אפשר לנסוע אלפי קילומטרים בסל"ד כזה? זה לא ריאלי מבחינת רעש ודלק ואני בטוח שגם מאמץ על המערכות הכלליות שקשורות למנוע. מה שבשפה העממית היה נקרא "ל***ן את האוטו" :)

ד"א, סתם כאנקדוטה- רנו פלואנס דיזל שנת אלפיים ומשהו עושה 120 קמ"ש על 2,200 סל"ד. (כי דיזל עובד בטורים נמוכים).

פורסם (נערך)
שוב פעם - אם הסל"ד יירד (נניח שהצלחת להוריד תאורטית) זה לא אומר שצריכת דלק תרד.

מאזדה 3 שוקלת איזה 200-300 קילו יותר מבלנו וזה בה לידי ביטוי בצריכת דלק גבוהה יותר. אם כי אני לא מאמין ששהפרש הוא 30%.

סבבה.. ננסה להוריד משהו אם ירד מה טוב.. אם יעזור בדלק כנ"ל..

זה לא שאני כל כך מתבאס בגלל הדלק, זאת הבעיה בכללותה, לא נעים לראות מוצר (רכב במקרה שלנו) שאם היה לו עוד רכיב קטן אחד הוא היה מושלם או כמעט מושלם ביחס תמורה עלות שלו (לא משנה שזה יד שניה). וזה לפי דעתי הוא יחס העברה שונה או שהרבה יותר טוב מזה, הילוך חמישי.

פורסם

כמה פעמים ניסיתי...לא הצלחתי...אנסה עוד פעם:

אי אפשר להוריד את הסל"ד עם גיר קיים. יחס סל"ד/מהירות נקבע על יד מספר שיניים בגלגלי שיניים בתוך הגיר. החלפת שמן גיר לא משנה את מספר השיניים. אם נעילת ממיר מומנט לא הייתה עובדת הסל"ד היה עוד יתר גבוה והייתה נדלקת נורת תקלה.

הדרך היחידה לשנות את הסל"ד היא להחליף גיר.

או להחליף לרכב אחר עם 5 הילוכים או דיזל, אבל לזה יש פורום ייעוץ לפני רכישה :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קח בחשבון שהבלאנו שלך היתה קלה יותר, וכנראה היו בה פחות מערכות להפחתת פליטת מזהמים כך שהמנוע היה צריך להתאמץ פחות כדי להזיז אותה.

תתנחם בזה שהמאזדה תגן עליך יותר טוב במקרה של תאונה חו"ח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...