Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בבלאנו לא היה לך רעשי רוח במהירות הזאת? לפי מה שאני זוכר הבידוד מאד גרוע שם.

היה רעש של רוח לא רעש של מנוע בטורים גבוהים, הרעשים הנ"ל לא גורמים לי לאי נוחות באותה מידה..

עריכה אחרונה על ידי Roy777
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי,

לי יש 2007.

המנוע רועש מאוד במהירויות דו"ח [החל מ-120]. אני לא חושב שאני מגיע ל-3500 סל"ד ב-120, אבל בהחלט אבדוק בנסיעה הבינעירונית הבאה ואעדכן אותך אם זה יעזור.

אני אשמח תודה רבה, רק אם תוכל, עם GPS כדי שהתוצאה תהיה אמיתית.. אצלי הספידומטר מזייף ב 8% כלפי מעלה..

פורסם
ידוע לי, לא חיפשתי חסכוני ב 140 קמ"ש הייתי רוצה לראות כמה מאות סל"ד פחות זה הכל. מבחינת רעש וקצת דלק.

אצלי במאזדה על 140 אני בערך 3900 סל״ד

תמיד היה ככה ולא חושב שאפשר להנמיך משמעותית

זה עדיין 4 הילוכים

פורסם

בפעם המיליון: זה לא קשור למספר ההילוכים שיש בתיבה, אלא רק ליחס ההעברה של ההילוך, ליחס ההעברה הסופי ולמידת הצמיגים! ג'יזס, כמה אפשר לחזור שוב ושוב על אותו ההסבר?! :evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דרך אגב, לגביי מה שאמרו שמן והכל זה לא ישנה

אם כבר הייתי ממליץ לך להחליף לפלגים יותר איכותיים או דברים שיכול לעזור טיפה בכוח סוס של המנוע

מנסיון שלי, שמן לא יעזור אלא אם יש לך בעיה במנוע

מהחלפות שמן אצלי הוא במצב טוב מאוד

מה שכן אני משתמש גם בתוסף פולודיין בכל טיפול החלפת שמן ותמיד סינטטי מלא איכותי

פורסם
על מנת לשנות יחס סל"ד/מהירות צריך לבצע שינוי מכאני, כלומר החלפת תיבת הילוכים לכזאת עם הילובים יותר ארוכים, של דגם רכב אחר.

לא נראה לי שאתה מתכוון לעשות את זה, אבל אם נניח בתאוריה שכן - הסל"ד יירד אבל לא בטוח שזה יהפוך את הרכב ליותר חסכוני. תיבת הילוכים מותאמת למאפייני המנוע.

אם נניח תגיע למצב של 2500 סל"ד ב 140 קמ"ש - תצטרך ללחוץ על הגז יותר חזק, מה שיעלה את צריכת הדלק.

כמה הסתיגויות:

1 - לא חייבים לשנות את יחס ההילוכים, ניתן גם לשנות את יחס ההפחתה בדיפרנציאל. (כמובן אם יש דיפרנציאל זהה בגודלו ושונה רק במיספרי השיניים). כמו שציין כאן מישהו, גם צמיגים בקוטר גבוה יותר יועילו להורדת הסל"ד אבל לדעתי זה לא יהיה חוקי.

2 - לגבי חיסכון בדלק, לכל מנוע יש מהירות אופיינית בה צריכת הדלק הסגולית שלו היא הנמוכה ביותר (גרם דלק לכל כוח סוס המיוצר במנוע במשך שעה, זו יחידת המדידה). כדי לנסות לנבא האם צריכת הדלק תורע או תשתפר בסל"ד נתון צריך להכיר את גרף הצריכה הסגולית וכמובן את התנגדות הרוח וכדומה.

3 - לחיצה חזקה יותר על דוושת הגז לא בהכרח מעלה את צריכת הדלק בתנאי שסיבובי המנוע הופחתו (כלומר הותקן גיר ארוך או דיפרנציאל אחר וכדומה) - אחת הסיבות לכך שהורדת סיבובי מנוע חוסכת דלק (ואז כדי לייצר הספק מתאים צריך לתת יותר גז) היא הפסדי יניקה יותר נמוכים - מנוע בנזין במחזור אוטו - כשהמצערת חונקת את זרימת האוויר ונוצר יותר תת לחץ עליו המנוע צריך להתגבר כדי למלא את הצילינדרים.

יוסי

פורסם
ובדקתי

זה כשהאוטו מלא עם קניות

d6461e14f0c9cbfeb6d96281db2578ce.jpg

המחוג מהירות שלך מראה 138 קמ"ש בערך והסל"ד על 3700. אם הזיוף שלך הוא בערך כמו שלי זה זיוף של 8% כלפי מעלה משמע 128 קמ"ש אמיתי ב 3700 סל"ד. תבדוק עם gps אם אתה מעוניין בשביל עצמך. תודה על התגובה.

פורסם
ובדקתי

זה כשהאוטו מלא עם קניות

פססססט... בוא רגע, יש לי סוד קטן לספר לך: כשאתה נוסע במהירות הזאת בהילוך רביעי, זה ממש לא משנה אם אתה נוסע עם קניות, בלי קניות, עם החותנת, בלי המאהבת, אם אתה גורר משחן של חברת החשמל, אם אתה עושה את הסטלביו בעליה או נופל ממצוקי דרגות - אתה בכל מקרה תהיה בסל"ד הזה. סתם שתדע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כמה הסתיגויות:

1 - לא חייבים לשנות את יחס ההילוכים, ניתן גם לשנות את יחס ההפחתה בדיפרנציאל. (כמובן אם יש דיפרנציאל זהה בגודלו ושונה רק במיספרי השיניים). כמו שציין כאן מישהו, גם צמיגים בקוטר גבוה יותר יועילו להורדת הסל"ד אבל לדעתי זה לא יהיה חוקי.

2 - לגבי חיסכון בדלק, לכל מנוע יש מהירות אופיינית בה צריכת הדלק הסגולית שלו היא הנמוכה ביותר (גרם דלק לכל כוח סוס המיוצר במנוע במשך שעה, זו יחידת המדידה). כדי לנסות לנבא האם צריכת הדלק תורע או תשתפר בסל"ד נתון צריך להכיר את גרף הצריכה הסגולית וכמובן את התנגדות הרוח וכדומה.

3 - לחיצה חזקה יותר על דוושת הגז לא בהכרח מעלה את צריכת הדלק בתנאי שסיבובי המנוע הופחתו (כלומר הותקן גיר ארוך או דיפרנציאל אחר וכדומה) - אחת הסיבות לכך שהורדת סיבובי מנוע חוסכת דלק (ואז כדי לייצר הספק מתאים צריך לתת יותר גז) היא הפסדי יניקה יותר נמוכים - מנוע בנזין במחזור אוטו - כשהמצערת חונקת את זרימת האוויר ונוצר יותר תת לחץ עליו המנוע צריך להתגבר כדי למלא את הצילינדרים.

יוסי

1. כמובן, אבל לא רציתי להכנס לפירוט יתר.

צמיגים בקוטר גדול יותר לא יהיו חוקיים. כל המידות המאושרות לדגם מסויים נעות סביב אותו קוטר +/- אחוז או שניים. אם עולים בקוטר החישוק, יורדים בחתך. הקוטר הכללי של הגלגל נשאר זהה.

2. בדיוק בגלל זה רשמתי "לא בטוח שצריכת דלק תרד".

3. מסכים, יעילות המנוע בנזין גבוהה יותר ככל שמצערת פתוחה יותר. עדיין, במצבי ביניים כמו המקרה המדובר כאן - סל"ד יופחת אבל כמות האוויר שמנוע יונק פר סיבוב ואיתה גם כמות הדלק יעלו ולכן קשה לדעת אם מספר סיבובים קטן יותר יחפה על כך. יתכן שבמנוע הנ"ל כדי להתגבר על התנגדות האוויר ב (נניח) 2500 סל"ד ב 140 קמ"ש תדרש פתיחת מצערת מאוד גדולה וזה יבוא על חשבון החסכון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא נסכם שאם רצית לשייט ב140 קמ"ש בסל"ד נמוך משמעותית ממה שיש לך כרגע, היית צריך לרכוש טורבו דיזל או בנזין חזק ומודרני יותר.

מעבר לזה אין מה לעשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טורבו דיזל לא יפתור את הבעיה.

נניח במנוע בנזין של מאזדה 3 סל"ד מירבי הוא 6500, ב 140 קמ"ש אתה משייט ב (סתם לדוגמא) 55% מהסל"ד המירבי.

במנוע דיזל תהיה נניח ב 2800 סל"ד, אבל הסל"ד המירבי שלו הוא 4500 כך שמבחינת אחוז מהסל"ד המירבי אתה בערך באותו מקום.

אם רוצים סל"ד נמוך - צריך רכב עם מנוע חזק והילוכים ארוכים.

פורסם

השרשור הזה מדכא אותי. חוזרים על דברים בסיסיים שוב ושוב ושוב - אבל אנשים או מסרבים להאמין, או מתעצלים לקרוא.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...