Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הרכב יד שניה שחדש אצלי ככה שרק הכרתי אותו לא מזמן.

120 קמ"ש לפי ה GPS ב 3,500 סל"ד.

בנסיעה במישור, הילוך רביעי (יש חיווי ואני מרגיש).

140 קמ"ש בערך ב 4,000 סל"ד.

זה מאד גבוה.. המנוע מתאמץ ושותה... פחות מעניין אותי מה קורה ב 140, יותר ב 120..

רציתי לדעת לפני שאבדוק את זה במוסך שלי אם יש מישהו שיש לו גם מאזדה 3 2004-2009 ולהשוות איתו\איתה את הסל"ד ב 120 קמ"ש לפי GPS.

יש לציין שבאופן כללי בהילוכים נמוכים ובנסיעה רגילה ובעמידה במקום, הטורים לא גבוהים בכלל ונראים בסדר.

יש לי הרגשה ש"זאת הכלה" ואם זה באמת ככה זה על הפנים.. יש מצב שההתאמה בין המנוע לגיר גרועה ברכב הזה, אם לא לשנות את יחס ההילוך לפחות היו מוסיפים הילוך חמישי.. אבל ככה איך היו מוכרים את אותו הרכב עם מנוע 2000?

הייתה לי סוזוקי באלנו 96 לפני הרכב הנוכחי שהייתה מאד מהירה ועשתה 120 קמ"ש בסל"ד 2,800 גג. בסל"ד 3,500 הייתי נוסע על 140 אם לא יותר, וזה הבדל עצום.

(הייתי תופר ירושלים תל אביב הלוך חזור במשך כמה שנים עם הבאלנו ככה שהכרתי אותה ממש לעומק.)

אז כאמור, למי שיש לו\לה מאזדה 3 אני אשמח להשוות

ולכל מי שיש מידע נוסף.. אשמח לדעת.

תודה לכולם וחג שמח,

רועי.

GPS.jpg

עריכה אחרונה על ידי Roy777
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת אחרי השילוב להילוך האחרון יש את השלב האחרון בו אמור לפעול ביטול ממיר מומנט, או במילים אחרות, התיבה אמורה להנעל ישירות עם הגלגלים תוך ביטול ממיר המומנט. אם זה לא נכנס לפעולה אתה נוסע על הילוך הכי גבוה אבל עם הפרדה בין המנוע לגלגלים, מה שגורם לאיבוד חלק מהמומנט של המנוע, ומתבטא בסלד גבוה מידי למהירויות הגבוהות.

אצלי ברכב זה היה קורה רק מידי פעם, והחלפה של שמן התיבה האוטומטית סידר את העניין.

פורסם

תודה על המידע martines, אני אעלה את העניין אצל המוסכניק שלי.

מעניין אותי אם זה ככה אצל כולם.. אם כן זה ממש גרוע.

פורסם
זה נראה כמו סל"ד תקין לחלוטין.

ב 120 קמ"ש שמנוע 1600 צועק? אולי זה תקין ואני מקווה שלא, אם זה תקין זה גרוע.

פורסם
ב 120 קמ"ש שמנוע 1600 צועק? אולי זה תקין ואני מקווה שלא, אם זה תקין זה גרוע.

תעשה בדיקה פשוטה.

100 קמ"ש לפי ספידומטר, לא לפי GPS - זה בערך 2800 סל"ד. אולי טיפה פחות. בין 2700 ל 2800. אם זה מה שאתה רואה אז אין שום תקלה.

פורסם

איך קוראים לתוכנה הזו?

אני אמדוד אצלי ואצלם לך.

תודה outnex קוראים לה GPS Speed זאת אפליקציה לאנדרואיד:

https://play.google.com/store/apps/details?id=luo.gpsspeed

אפילו waze יראה לך מהירות.. זה לא היה פשוט לצלם את התמונה הזאת..

1. הורדתי אפליקציה נוספת (לא משהו אבל עשתה את העבודה) שקוראים לה Multi Window Apps כדי שאני אוכל לשים את המצלמה בחלון קטן בטלפון על גבי המסך המלא של האפליקציה של ה GPS.

2. זה לא היה פשוט ללחוץ כדי לקבל צילום מסך בטלפון תוך כדי נסיעה, צילום בפוקוס ושמירה על המהירות..

בקיצור, מציע לך לא להיכנס לזה ומספיק שרק תסתכל ותגיד לי.. כשה GPS בטלפון מראה 120 יציב על כמה טורים המנוע שלך עובד..

חוץ מזה תוכל לבדוק באותה הזדמנות את הזיוף של ה GPS שלך, קח בחשבון שהסטייה היא באחוזים אז עדיף לבדוק מה המהירות ב GPS כשהספידומטר ברכב מראה 100, ככה מה שיוצא זאת הסטייה, למשל, 95 ב GPS במקום 100 בספידומטר זה 5% זיוף כלפי מעלה, ואם הספידומטר שלך היה עומד על 120 הזיוף היה גם צריך להיות 5% כלפי מעלה והיית מקבל בג'י פי אס 114 קמ"ש..

אם אתה יודע את כל זה אז שכח ממה שאמרתי על הזיוף :)

תודה על העזרה!

פורסם

אצלי 120 קמ"ש זה 3.5 אלף סל"ד. זה תקין גם בהרבה מנועים אחרים. הצריכת דלק שלי טובה למדי. אבל תשווה עם מאזדות אחרות כדי להשקיט את ליבך.

פורסם

תעשה בדיקה פשוטה.

100 קמ"ש לפי ספידומטר, לא לפי GPS - זה בערך 2800 סל"ד. אולי טיפה פחות. בין 2700 ל 2800. אם זה מה שאתה רואה אז אין שום תקלה.

100 קמ"ש למנוע 1600 הסל"ד צריך להיות בסביבות ה 2600, לא יותר אם היחס טוב. יש יחס מנוע-גיר והוא שונה מרכב לרכב.

זה לא אותו יחס בכל רכב עם מנוע 1600 וכמעט תמיד שונה בכל רכב אחר עם נפח מנוע אחר.

אצלי 120 קמ"ש זה 3.5 אלף סל"ד. זה תקין גם בהרבה מנועים אחרים. הצריכת דלק שלי טובה למדי. אבל תשווה עם מאזדות אחרות כדי להשקיט את ליבך.

אצלך זה כמו אצלי עכשיו.. זאת בעיה שרוצים לעלות ל 140-145 למשל, GPS לא ספידומטר (אצלי יש 8% זיוף כלפי מעלה מהספידומטר)

והסל"ד מגיד ל 4,200 בערך.. באותה מהירות הבאלנו שלי הייתה על 3,700 סל"ד גג. וזאת מהירות גבוהה..

אני בעיקר מדבר על ת"א ירושלים, רק אז אני נוסע ככה מהר, אין מצלמות ואין כלום, כנראה בגלל השרים למיניהם או משהו..

יש רק משטרות אבל ב 2000+ נסיעות שעשיתי לירושלים לא עצרו אותי מעולם.

פורסם
100 קמ"ש למנוע 1600 הסל"ד צריך להיות בסביבות ה 2600, לא יותר אם היחס טוב. יש יחס מנוע-גיר והוא שונה מרכב לרכב.

זה לא אותו יחס בכל רכב עם מנוע 1600 וכמעט תמיד שונה בכל רכב אחר עם נפח מנוע אחר.

מה שרשמתי זה מה שצריך להיות במאזדה 3 1600, לא דיברתי על רכב אחר.

פורסם

ב-140 הסל"ד בהחלט מגיע ל-4000+, אין עם זה בעיה, ככה המכוניות. הדרך היחידה שלך לפתור את "הבעיה" הזו זה לקנות אוטו עם גיר שישה הילוכים (ומעלה).

פורסם
מה שרשמתי זה מה שצריך להיות במאזדה 3 1600, לא דיברתי על רכב אחר.

הבנתי אותך, קבל התנצלותי, גם ככה נראה לי ששלי עושה יותר מ 2700-2800 ב 100 קמ"ש אם ב 120 קמ"ש בספידומטר הוא ב 3,500 סל"ד. אני אבדוק את זה..

פורסם

ב-140 הסל"ד בהחלט מגיע ל-4000+, אין עם זה בעיה, ככה המכוניות. הדרך היחידה שלך לפתור את "הבעיה" הזו זה לקנות אוטו עם גיר שישה הילוכים (ומעלה).

או רכב עם מנוע יותר גדול, או רכב עם יחס מנוע-גיר יותר טוב ממה שיש לי כרגע..

מוותר על שישי.. הייתי חותם על הילוך חמישי.

פורסם
הבנתי אותך, קבל התנצלותי, גם ככה נראה לי ששלי עושה יותר מ 2700-2800 ב 100 קמ"ש אם ב 120 קמ"ש בספידומטר הוא ב 3,500 סל"ד. אני אבדוק את זה..

אני רואה בצילום שלפי ספידומטר אתה ב 3500 סל"ד על 130 קמ"ש בערך. לא 120.

2800 סל"ד ב 100 זה לפי ספידומטר. לא לפי GPS. לפי GPS יהיה קצת פחות מ 100.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...