Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצור בצד (פעם ראשונה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני לא בטוח שכל הצעירים חושבים ככה, יש הרבה שבטוחים שהם נהגים מושלמים...

זה בדיוק, מה שמוכיח, למה הם צריכים לשים שלט נהג חדש. אתה רואה: הגעת למסקנה הזו בעצמך.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
זה בדיוק, מה שמוכיח, למה הם צריכים לשים שלט נהג חדש. אתה רואה: הגעת למסקנה הזו בעצמך.

במקרה שלך אתה צודק, אתה אולי שם לב לזה, אבל הרי לא כולם שמים לב לזה או מתייסחים לזה בצורה הנכונה...

פורסם

איזה ויכוח חסר תוכן..

הבןאדם לא ישים שלט של נהג חדש ולא משנה מה תגידו..

עד שפעם הבאה יבוא שוטר נחמד ויתן דו"ח.. לא ילמד? יבוא עוד אחד ויתן עוד דו"ח.. לא ילמד? יבוא עוד אחד ויתן עוד דו"ח..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בקשר לשלט ה"נהג חדש" יש לי שאלה,

השלט נופל לי אם אני שם אותו על השמשה בגלל הצליל שיוצא מהרמקולים, כל פעם שהייתי שם אותו הוא המשיך ליפול. אז שמתי אותו במקל הזה שגולל את הוילון (נגד שמש) שיש לי מאחור, זה חוקי? זה בסדר, הוא חייב להיות על השמשה או שזה בסדר שהוא שם?

ד"א נהגים מבוגרים, אתמול בפ"ת כמעט נכנסתי באישה בת 90 כשאני נסעתי בכביש ראשי שם (באתי מכיוון שעה 6, והיא נכנסה לנתיב שלי בשעה לשלוש על 2 ורבע קמ"ש, ושנינו אמורים לנסוע לשעה 12) מאנשים כאלה צריך להזהר, מזל שהייתי עירני ולא הייתה בלימת חירום.

ועם זאת, אני חולק על כל מי שאמר שנסיון בכביש לא מהווה מדד כמה הנהג טוב! אני לא רוצה להכליל, אבל אנשים שנהגו יותר על הכביש הם יותר זהירים והם נמנעים יותר מתאונות.

מי נוהג יותר טוב? נהג מונית בן 45 (או לחילופין כל נהג שנוהג בקביעות כל יום כמה שעות, ושהוא בערך בגיל 50) או נער בן 18?

התשובה ברורה.

בגלל זה בכביש, אני סומך יותר על נהגי מוניות, שומר מרחק מנהגים צעירים ובכלל מתרחק מנשים (אני לא שוביניסט כאן, אבל ככה הבנתי, מנסיון מר מיותר מדיי של כמעט תאונות עם נשים שפשוט לא יודעות לנהוג).

ד"א אתמול למדתי והבנתי בוודאות, הוילון האחורי עוזר נגד נהגים (בני זונו*) שרוצים לעקוף ואני לא יודע מה, ובגלל זה פשוט שמים אורות גבוהים עד שאתה לא עובר נתיב, אתה שם לב שיש אורות גבוהים אבל זה יותר סביל והוילון מסתיר חלק נכבד מהאור הגבוה שבא מאחור.

אז הוילון הזה לא כ"כ גרוע בלילה.

יוסי.

הנה תמונה של הוילון והשלט אצלי באוטו, מה אתם אומרים לגבי השלט?

http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200412041526379608&id=200412041529554692&user=mcyossi

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
איזה ויכוח חסר תוכן..

הבןאדם לא ישים שלט של נהג חדש ולא משנה מה תגידו..

עד שפעם הבאה יבוא שוטר נחמד ויתן דו"ח.. לא ילמד? יבוא עוד אחד ויתן עוד דו"ח.. לא ילמד? יבוא עוד אחד ויתן עוד דו"ח..

אתה יודע השלט הוא רק לתקופה של שנתיים, ככה שמתישהו זה יגמר...

ויוסי, סומך על נהגי מוניות? בדיחה טובה...

פורסם

לא משנה מה תגידו, "אין חכם כבעל ניסיון".

נכון, יש נהגים צעירים שנוהגים יותר טוב מנהגים בעלי ניסיון אבל הם אחוז בודד.

השלט נהג חדש אולי נשמע טפשי שאתה נהג חדש אבל כשאתה כבר לא ואתה נוסע ורואה נהג חדש אתה מצפה ליותר "שטויות" על הכביש מימנו מאשר לנהג אחר, לא אומר שנהגים מנוסים אינם שומכאר אבל, יותר טובים מנהגים חדשים, אני בטוח שכן.

סתם דוגמא, אתמול אני נוסע לי בכביש 5 על 110-120 קמ"ש (אל תתיפיפו לי... גם אתם נוסעים ככה) רכבים עקפו אותי על ימין ועל שמאל, קיבינימט על 120 נסעתי, לא מספיק מהר?!

וכל אחד ואחד שעקף אותי היו חבר'ה צעירים עם שלטים "נהג חדש", חוץ מאחד, אבל הוא היה ילד (אני מאלה שדופקים מבטים זועמים בחולרות שבכביש.

לבחור שהמשטרה עצרה אותו, אתה צריך להגיע לכיכר במהירות שתאפשר לך לבלום ללא בלימת פתע, מן הסתם אתה מגיע למקום שייתכן ותצטרך לעצור לתת זכות קדימה, ומהירות של 30-40 קמ"ש אין מהירות לבלימה למרחק של 5 מטר מימך !

לכן בצדק המשטרה עצרה אותך, יצאת בזול, כנראה שלא יקרה לך כלום, אני רק מקווה שתלמד, לא קשור למשטרה, אל תתפרע, אז מה אם אתה מכיר את המקום... תאר לך יבוא מישהו באותה מהירות כמוך... הסיכוי לתאונה כאן הוא גדול...

שנה אזרחית טובה, ובטוחה !!!

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני יודע..

גם אני בתקופה של נהג חדש, ויש לי עוד בערך 5 חודשים למניאק..

ואני נוסע רק עם שלט נהג חדש, ב2 המכוניות בבית יש לי שלט, ואם אני נוהג ברכב אחר, אני דואג ששם יהיה שלט.

(יצא לי אפילו להכין שלט של נהג חדש על חתיכת נייר, ולהדביק אותו עם סלוטייפ מאחורה...)

גם לי יש חברים שנוסעים בלי שלטים - למה? לא מתחשק..

והאמת, שחלק עצרו לבדיקת רשיונות, ואפילו לא הסתכלו אם יש מאחורה שלט..

לעומת זאת, חלק אחר קיבל קנסות על זה..

באמת שווה לך לשלם 250 שקל בגלל חתיכת פלסטיק/נייר מאחורה שרשום עליה נהג חדש?

ואתה מודע לעובדה שבשבוע אחד יכולים לתפוס אותך כמה וכמה שוטרים - נכון?

פורסם
לא משנה מה תגידו, "אין חכם כבעל ניסיון".

נכון, יש נהגים צעירים שנוהגים יותר טוב מנהגים בעלי ניסיון אבל הם אחוז בודד.

השלט נהג חדש אולי נשמע טפשי שאתה נהג חדש אבל כשאתה כבר לא ואתה נוסע ורואה נהג חדש אתה מצפה ליותר "שטויות" על הכביש מימנו מאשר לנהג אחר, לא אומר שנהגים מנוסים אינם שומכאר אבל, יותר טובים מנהגים חדשים, אני בטוח שכן.

סתם דוגמא, אתמול אני נוסע לי בכביש 5 על 110-120 קמ"ש (אל תתיפיפו לי... גם אתם נוסעים ככה) רכבים עקפו אותי על ימין ועל שמאל, קיבינימט על 120 נסעתי, לא מספיק מהר?!

וכל אחד ואחד שעקף אותי היו חבר'ה צעירים עם שלטים "נהג חדש", חוץ מאחד, אבל הוא היה ילד (אני מאלה שדופקים מבטים זועמים בחולרות שבכביש.

לבחור שהמשטרה עצרה אותו, אתה צריך להגיע לכיכר במהירות שתאפשר לך לבלום ללא בלימת פתע, מן הסתם אתה מגיע למקום שייתכן ותצטרך לעצור לתת זכות קדימה, ומהירות של 30-40 קמ"ש אין מהירות לבלימה למרחק של 5 מטר מימך !

לכן בצדק המשטרה עצרה אותך, יצאת בזול, כנראה שלא יקרה לך כלום, אני רק מקווה שתלמד, לא קשור למשטרה, אל תתפרע, אז מה אם אתה מכיר את המקום... תאר לך יבוא מישהו באותה מהירות כמוך... הסיכוי לתאונה כאן הוא גדול...

שנה אזרחית טובה, ובטוחה !!!

גם אני נסעתי על 120, בגהה (לכיוון ר"ג) בסביבות 11 בלילה. זה היה נדרש ממש! הייתי בנתיב הימיני משייט לי על 110 ועקפו אותי במהירות! ממש לא ניסיתי לעקוף חוץ ממקרים בודדים!

במילה אחת - מפחיד! אתה עם שני ידיים על ההגה מתחנן להגיע בשלום ואתה לא יודע לאן להסתכל, מי שתה, מי מתפרע, מי בדיוק נפרד מאשתו ולא אכפת לו להגרר לתאונת שרשרת :roll: . היו הרבה מדיי מכוניות ונהגים שלא שמרו על זהירות במקום אחד. הרבה פעמים שמתי לב לאי שמירת מרחק מספיקה. עקיפות על ימין ועל שמאל.

בחזרה באיילון היה הרבה יותר טוב, נסעתי על 95 בערך, בסביבות 4 בבוקר וכל הנהגים (ככה אני זוכר) נהגו בזהירות. מרחק נשמר ולא היו הרבה עקיפות, נסענו רובנו על 100 (כביש של 100, ראיתי את השילוט באופן ברור) ואז אפילו קצת האטתי. הנסיעה הזאת הייתה הרבה פחות מלחיצה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ועם זאת, אני חולק על כל מי שאמר שנסיון בכביש לא מהווה מדד כמה הנהג טוב! אני לא רוצה להכליל, אבל אנשים שנהגו יותר על הכביש הם יותר זהירים והם נמנעים יותר מתאונות.

באותה מידה שאתה אומר את זה על נהגים וותיקים אני יכול להגיד להגיד את זה על נהגים וותיקים

שלא ממש אכפת להם לנהוג לפי החוקים ולכופף אותם פה ושם דווקא כי הם חושבים שיש להם ניסיון..

ומצד שני הנהגים החדשים.. שחלקם זהירים מידי וחלקם תתפלא נוהג יותר טוב מנהג שכבר כמה שנים על הכביש.

הכל יחסי ותלוי בנהג עצמו ולא בוותק על הכביש.

מי נוהג יותר טוב? נהג מונית בן 45 (או לחילופין כל נהג שנוהג בקביעות כל יום כמה שעות, ושהוא בערך בגיל 50) או נער בן 18?

התשובה ברורה.

סורי יוסי, אבל לפחות 90% מנהגי המוניות שנתקלתי בהם חושבים שדווקא בגגלל הוותק שלהם

הם אלה שתמיד צודקים ושלהם מגיע הכל (ושזה בסדר לעצור באמצע נתיב יחיד של פנייה כדי לאסוף לקוח לדוגמא :mad2: !)..

(ולמרות שאני לא אוהב להכליל) דווקא הנהגי מוניות לפי דעתי הם הנהגים הכי פחות טובים על הכביש.

שוב אני סוגר את הפסקה הזאת ב"הכל יחסי".

(ועוד משפט ששמעתי איפשהו

בכביש אל תיהיה צודק - תיהיה חכם.)

ד"א אתמול למדתי והבנתי בוודאות, הוילון האחורי עוזר נגד נהגים (בני זונו*) שרוצים לעקוף ואני לא יודע מה, ובגלל זה פשוט שמים אורות גבוהים עד שאתה לא עובר נתיב, אתה שם לב שיש אורות גבוהים אבל זה יותר סביל והוילון מסתיר חלק נכבד מהאור הגבוה שבא מאחור.

אז הוילון הזה לא כ"כ גרוע בלילה.

תגיד, אתה מהנהגים שנוסעים על 50 קמ"ש בנתיב השמאלי ביותר מתוך 4 בכביש שמותר בו 100?

אם כן, זה כנראה הסבר טוב לאורות הגבוהים.

ואגב נהגים כאלה פשוט גורמים לאחרים לעבור על החוק ולעקוף מימין.

אתה רואה שמישהו מנסה לעקוף? תן לו.. אתה לא יכול להפסיד מזה כלום.

hope for the best, expect the worse.

פורסם

אני חושב שזה לא כל כך קשור לנהג ותיק או נהג צעיר ( חדש )

אני נהג חדש ואני אומר שברור שנהג עם ניסיון של כמה שנים נוהג הרבה יותר טוב כי ככה זה ...

אבל אתם מדברים על נהגים בארץ ורוב ואני מזכיר רוב הנהגים בארץ לא נהגים טובים כי לנהגים בארץ אין תרבות נהיגה ואפילו כאלה שיש להם הכביש או מי שנוהג לידם דופק אותם

הארץ הזו מסוכנת לנהיגה כי פשוט הנהג הישראלי הוא נהג עצבני ולא סבלני.

עם זה היה אחרת אני בטוח שגם נהג חדש וגם נהג ותיק היו נוהגים יותר טוב כי אפילו ילד שלומד נהיגה אחר כך יש לו מלווה , ועם המלווה לא מלמד טוב אז אתם יודעים מי יכול לקרות. וזה דבר שגורר דבר אז בבקשה לכולם הכבישים בארץ לא מיועדים לנסיעה פרועה זה לא איטליה ולא צרפת ולא הרבה מדינות שאני יכול להזכיר פה .

אז תיהיו ערניים ותנסעו בזהירות .

פורסם

שמע, אתה פשוט מביא את בסעיף. אתה עבריין ולא רק שאתה עבריין אתה מודה שאתה עושה את זה בכוונה ומסכן את כולנו על הכביש. כמה שיותר מהר שיורידו אותך מהכביש, יותר בטוח לכולנו!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמע, אתה פשוט מביא את בסעיף. אתה עבריין ולא רק שאתה עבריין אתה מודה שאתה עושה את זה בכוונה ומסכן את כולנו על הכביש. כמה שיותר מהר שיורידו אותך מהכביש, יותר בטוח לכולנו!!!

קודם כל למי שלא הבין, נכון שב40 קמ"ש אני לא אוכל לעצור אחרי 5 מטרים, אבל הסברתי כבר כמה פעמים שהייתי כבר בתוך הכיכר כאשר הרכב המשטרתי הגיע, וגם לא חתכתי אותו, גם הוא נכנס מהר (עוד יותר מהר ממני) לכיכר, ולא גרמתי לו להאט, לא הפרעתי לו ולא חתכתי אותו ככה שלא ביצעתי שום עבירה...

ולגבי השלט נהג חדש, שלט מסכן יהפוך אותי לנהג טוב יותר? זה שטויות ששלט נהג חדש ימנע תאונה, לא רק שגם נהגים שהם לא חדשים עושים שטויות, והרבה שטויות, גם כמעט אף אחד לא מתייחס לזה...

ולא ממש איכפת לי מה אתה חושב, בעצם בכלל לא איכפת לי...

פורסם
קודם כל למי שלא הבין, נכון שב40 קמ"ש אני לא אוכל לעצור אחרי 5 מטרים, אבל הסברתי כבר כמה פעמים שהייתי כבר בתוך הכיכר כאשר הרכב המשטרתי הגיע, וגם לא חתכתי אותו, גם הוא נכנס מהר (עוד יותר מהר ממני) לכיכר, ולא גרמתי לו להאט, לא הפרעתי לו ולא חתכתי אותו ככה שלא ביצעתי שום עבירה...

ולגבי השלט נהג חדש, שלט מסכן יהפוך אותי לנהג טוב יותר? זה שטויות ששלט נהג חדש ימנע תאונה, לא רק שגם נהגים שהם לא חדשים עושים שטויות, והרבה שטויות, גם כמעט אף אחד לא מתייחס לזה...

ולא ממש איכפת לי מה אתה חושב, בעצם בכלל לא איכפת לי...

השלט אינו הופך אותך לטוב יותר. הוא פשוט מזהר את הציבור מפני נהג לא מנוסה. במקרה שלך זה גם אמור להזהיר מפני אדם ששקול הדעת שלו אינו מספיק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בחזרה באיילון היה הרבה יותר טוב, נסעתי על 95 בערך, בסביבות 4 בבוקר וכל הנהגים (ככה אני זוכר) נהגו בזהירות. מרחק נשמר ולא היו הרבה עקיפות, נסענו רובנו על 100 (כביש של 100, ראיתי את השילוט באופן ברור) ואז אפילו קצת האטתי. הנסיעה הזאת הייתה הרבה פחות מלחיצה.

יוסי.

גם אני נסעתי באיילון בסביבות 4-4וחצי..

וחוץ מאחד בסובארו פשע שנסע על איזה 160 , חתך ועבר נתיבים - כולם נסעו בצורה סבירה ביותר..

פורסם
השלט אינו הופך אותך לטוב יותר. הוא פשוט מזהר את הציבור מפני נהג לא מנוסה. במקרה שלך זה גם אמור להזהיר מפני אדם ששקול הדעת שלו אינו מספיק.

טוב, עדיף שנסיים את זה כאן...

לא כתבתי את ההודעה כדי לשמוע עיצות איך לנהוג, ואני גם לא מצטער על מה שעשיתי, כי פשוט אין על מה להצטער... אם מישהו חושב שזה הופך אותי לנהג מסוכן, זאת בעיה שלו, אני לא מסכן אף אחד, בטח לא בהשוואה לנהגים אחרים...

ותאמין לי ששיקול הדעת שלי בכל מה שקשור לנהיגה הוא טוב מאוד !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...