Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע על מה המהומה שעל לא מאומה בקשר לנהיגה בברלין.

הכבישים שם בכלל לא עמוסים בהשוואה לארץ והתנועה שם הרבה יותר רגועה וסובלנית.

סתם דוגמה (טרייה מלפני שבועיים), רכבנו במרכז ברלין באופניים, בשלב מסויים היינו צריכים לרכב על הכביש ביחד עם התנועה.

כמובן שעיכבנו מעט את התנועה (דו סטרי נתיב בודד). בארץ אני מניח שמזמן היינו נדרסים או לכל הפחות מועפים מהכביש ע"י נהגים רגזנים.

אחרי שהשתלבנו בחזרה לנתיב של אופניים סימנתי לנהג אוטובוס שהתעכב מאחוריי "סליחה" עם היד והוא מצידו חייך ונופף לשלום.

בקיצור, אני לא רואה שום סיבה למה לא לנהוג בברלין עם רכב. במיוחד בסופ"ש שהתנועה דלילה מאוד.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות"ש - אם אתה רגיל לידני - הרוחת נקודה חשובה.

2. הפטנטשל הרמזור הפתוח לשני הכיוונים יחדיו קיים בגרמניה - תזהה אמזור כזה לפי עדשה ירוקה עגולה. לעומת זאת אם הפניה "מוגנת" (איןתנועה נגדית) יהיה לך חץ שמאלה (או חץישר ושמאלה).

פניהימינהמותרת באדום כאשר יש חץ ירוק קטן, שיכוללהיות שלט קבוע או עדשת רמזור ירוקה עם חץ ימינה. ההתיחסות היא כאל תמרור עצור.

4. דור - כאשר אתה מגיע לחו"ל לטיול עירוני אינך שוכר רכב. אם אתה מתכוון לשכור רכב בד"כ תעשה זאת בנמהת שנמצא מחוץ לעיר.

5. פות"ש - אנימאחל לך הצלחה, אבל אני תוהה כמה זמן ייקח לך להגיע ליעדך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מקומות שנמל התעופה סמוך לעיר, בפרנקפורט למשל הרגשתי כאילו אנחנו בתוך העיר, במינכן הייתה חצי שעה נסיעה מהעיר לשדה התעופה, זה שונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בדרך כלל נמלי תעופה גדולים מחוברים ישירות לרשת האוטוסטראדות. כך שגם נמל סמוך לעיר יהיה, מבחינת נהיגה, מחוצה לה. לא מדבר על חורים כמו רודוס או הרקליון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום

אני רוצה להזמין עשו רכב אבל ממש מתלבט

אני רוצה משהו כיפי- דוגמת BMW2 אבל דבר ראשון- בעייתי למצוא, ודבר שני המחירי והמבחר באתרים שונים (של אותה חברה) שונים

לדוגמא הסניפים של סיקסט באתר של שלמה שונים מהסניפים של סיקסט שאני מוצא דרך אייר ברלין, המבחר שונה והמחירים שונים (לרעת הסיקסט של שלמה)

גם יורופקאר נותנים מחירים שונים ורשימת סניפים שונה בכל מיני אתרים.

מבולבלים? גם אנחנו.

מישהו מתנדב לעשות קצת סדר בבאלגן הזה?

המלצות לאתר טוב יתקבלו בברכה. חשוב לי לציין שאני רוצה להזמין ליום אחד (26/9) לקחת מברלין (אזור מרכז העיר, אפשר בטווח של קילומטר-2, אזור 9 בבוקר) ולהחזיר במינכן (רצוי אזור המרכז גם, אזור 5 בערב)

תודה מראש לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אין לך ברירה - עליך לערוך סקר בין האתרים.

הנציגות בישראל לא בהכרך משווקת את כל ההצעות של המשכיר הגרמני. אין לך ברירה אלא לעבור תחנה - תחנה ולראות מה מוצע בה, וכך גם עם הנציגויות הישראליות והמתווכים כגון אופרן ו-rentalcars. ההצעות משתנות ניום ליום ולעתים משעה לשעה. יותר מעניין - לפני שבועיים שכרתי רכב בצרפת. ההזמנה דרך אתר ישראלי - דומני שלמה סיקסט - אבל ההשכרה בוצעה על ידי אוויס.

יכול לומר לך שבשנה האחרונה שכרתי רכב 5 פעמים, דרך 4 נציגויות שונות (AutoEurope, Rentalcars אופרן ושלמה סיקסט, בהתאם להצעות שקיבלתי. יותר מעניין: - שלמה סיקט תיווכו לי רכב של אוויס. השוק דינמי מאד וההצעות משתנות כל הזמן, וככל שתקדים להזמין כך תחסוך כסף.

פורסם

אתה יכול בבקשה לתת לי לפחות כמה אתרים ששווה להתמקד בהם?

גם דרך אלעל בדקתי וחלק מהמחירים שם היו ללא חישוב של החזרה בעיר אחרת אז היה קשה להשוות, ניסיתי דרך האתרים של החברות שהם הציעו (אלעל) והיו בכלל אופציות אחרות.

פורסם

אם לא חל שינוי הרי שאל-על מקשרים ל-http://rentalcars.com שיא זרוע השכרת הרכב של booking.com. שכרתי דרכם פעמיים בחודשים האחרונים.

בפעם אחרת שכרתי דרך http://www.autoeurope.co.il/ שהיא הסניף הישראלי של חברה בין לאומית באותו שם (לא זוכר אם שכרתי דרך האתר הישראלי או הבין לאומי, זה היה לפני 14 חודשים). לאחרונה שכרתי דרך רכב מ-AVIS אבל אאל"ט הסוכן היה שלמה-סיקסט, ומחר הבנים שלי צריכים לקחת רכב מיורופקאר שנשכר דרך אופרן.

מבר לכך - אין ברירה- דוד גוגל וכמובן צלם את המסך של rentalcars אשר יציג לך רשימה של חברות השכרה הפועלות במדינת היעד שלך.

עניין אחרון - האם אתה מתכוון לנהוג ישירות מברלין למינכן, או שמא לערוך טיול של כמה ימים? אם לא מדובר בטיול אמי ממליץ מאד להעדיף רכבת או טיסה, שכן הנהיגה תתיש אותך, ובסופו של דבר חוץ מנהגים אדיבים ושומרי חוק מה שתעשה יהיה שוה ערך לנהיגת כביש 6 מקצה לקצה 4 פעמים, לא כיף גדול, בעוד שכנוסע ברכבת או במטוס תהנה ממנוחה ומחסכון בזמן וכסף. שכירת רכב היא אופציה מצויינת כדי להגיע למקומות שאליהם לא תגיע בתח"צ.

פורסם

תודה.

יש הבדל בחבילה שמקבלים בחברות השונות? יותר מעניין אותי עניין האחריות והדלק (הוצאות לא צפויות שיכולות ליפול עלי)

לגבי הנסיעה עצמה- כבר היה לנו דיון על זה :)

פורסם

כל חברה והתנאים שלה.

גם כל אתר מרכז כזה לפעמים מקבל הטבות תנאים כאלו ואחרות.

הכל מפורט בדר"כ בעת החיפוש.

יש לי גם נסיון חיובי עם autoeurope, ואם זכרוני אינו מטעה, לעיתים יש להם חבילות לרכבים ספציפיים מובטחים.

ספריאל, שים לב שהוא מתכוון לשכור את הרכב ב-9 בבוקר ולהחזירו ב-17 באותו היום. מותש הוא לא יצא מזה.

ובענין משך השכירות, לדעתי זה ממש מיותר בצורה כזאת.

נדמה לי שהזכרתי, אבל מחיר לשלושת ימי הסופ"ש (שישי-שני) יוצא לרוב באותו מחיר או זול מיום אחד.

תכננו משהו לאורך הטיול כך שזה יעבוד לטובתכם.

פורסם

דלק - התעקש על Full-Full. שיטת ה-Full-Empty היא דרך להרויח עליך עוד כמה אירו, אם כי בקנה המידה של כלל הטיול מדובר בסכום קטן של כמה עשרות אירו.

עניין הביטוח מצריך בדיקה פרטנית, הקפד על ביטול או צמצום מכסימלי של ההשתתפות העצמית. חלק מחברות התיווך משווקות ביטוח להחזר ההתתפות העצמית, כלומר םא יש ארוע ביטוחי אתה משלם את חלקך ותובע אותו מהמתווך. שוב, בד"כ מדובר בסכומים של כמה מאות אירו, לא משהו שישבור אותך אבל בהחלוט לא נעים. למיטב זכרוני בגרמניה אין בעיה להשיג ביטול מלא של ההתשתפות העצמית, אבל הפעם האחרונה בה שכרתי בגמניה היתה ב-2010 ואולי הכללים השתנו קצת. ד"א, זה היה המקרה היחיד שבו היתה לי הפתעה קטנה, חיוב של איזה 30 אירו, שעד היום איני יודע מדוע נגבה.

הדבר האחרון הוא נושא הבטחת הדגם, שנדון בהרחבה בדיון זה וכמה דיונים דומים. אישית אני מתיחס לרכב ככלי לשינוע ולא ככלי להנאה ולכן פרט לפרמטר הגודל אני לא מוטרד במיוחד (מעדיף דיזל, אבל בד"כ זה לא בשליטתי). הקפד לבחור ברכב שיכיל את מטענך בתא המטען כך שלא יהיה גלוי בחניה. אמנם הסיכון לפריצת הרכב בגרמניה נמוך משמעותית בהשואה, נניח, לאיטליה, אבל לאחיין שלי גנבו מחשב נייד מתיק הגב בפרנקפורט, כך שגם על הגרמנים אני לא סומך יותר מדי.

פורסם (נערך)

אין לי למה לשכור לכמה ימים... אני לא מתכוון להיות במצב לנהיגה בזמן הזה :) (אוקטוברפאסט וכאלה)

תוספת-

car1.jpg

car2.jpg

לא אותם הרכבים (ביורופקאר לא היה BMW 3 בכל הסניפים בברלין), לא אותם המחירים (A3 בראנט אול... עולה חצי ביחס לאתר של יורופקאר, כנראה בגלל חוסר ההתחשבות בהחזר בעיר אחרת), ובrentallcars יש פחות מקומות\ אזורים\ סניפים להשכרה. הסניף הזה נמצא בחור לדוגמא וממש לא נוח להגעה

המחירים של סיקסט לפי ראנט אול בכלל מוגזמים... 1100 ש"ח לגולף, BMW 3 ב-1500 כמעט (ו1700 ומשהו כמה שורות מתחת... לא הבנתי למה יש פעמיים. לא שמתי לב להבדל בחבילות או בסוג הרכב)

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם

לא הבנת אותי. אתה צריך ללכת אתר אתר ולבדוק את המחיר לתאריכים הדרושים לך. ואם אתה עדיין מתלבט וממתין למחר - צריך להתחיל מחר את כל התהליך מהתחלה, כיון שהמחירים משתנים.

מעבר לכך - קרא מה שנכתב כאן כבר עשרות פעמים: אתה מזמין רכב לפי קבוצה, לא לפי דגם! יש חברות המאפשרות הבטחת דגם בתשלום נוסף, אישית לא טרחתי לודא זאת כיון שלי זה לא חשוב.

לגבי חברות התיוך - יתרונן הוא שהן מאפשרות לך לסקור את הצעות המחיר של חברות רבות בדף אחד. החסרון הוא שהן מציגות את ההצעות המוצעות להן, כאשר לא בהכרח כל ההצעות של כל חברה וסניף מוצעות דרך המתווכים, חלקן מוצעות רק ישירות באתר או אולי אפילו בשירות הטלפוני.

פורסם

אני הבנתי. בגלל זה אני משווה את שני הרכבים האלה (BMW 3 וA3. בערך אותו קלאס)

בקיצור, נראה לי שאני אבדוק שוב באתרים של שלומה סיקסט, סיקסט האירופאי, יורופקאר והרץ (למרות שנראה לי שאצלהם אי אפשר לקחת ולהחזיר באותו היום)

אני אקח פשוט את מה שיהייה קרוב למלון ובמחיר סביר. כנראה שההבדלים יהיו בסדר גודל של 100 ש"ח

• תוכן חדש...