Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח למצוא מידע על הצמיג הזה. קצת מדאיג אותי כי אני יודע שלדאנלופ יש כמה סדרות לא מומלצות.

ההעדפה שלי הייתה לקונטיננטל, אבל לדברי הצמיגיה יש רק מ2014 וזה ישן מדי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אהלן,

היה על זה שרשור לפני כמה שבועות. נראה לי שחיפוש אופציה טובה.

אני זוכר שהיה קשה למצוא עליו ביקורות מחו"ל ורוב התוצאות בגוגל היו מהארץ. כל הסדרה הזו של הצמיגים מיוצרת במלזיה לדעתי.

אני לא הייתי רוכש את הצמיג הזה [וגם לא את ה901] בגלל שהוא חלק מסדרה בעייתית [sP SPORT]. יש ביקורות מ2004 על ה901 שהוא לא טוב בכלל. אני מניח שזה דומה.

ייתכן ומדובר בצמיג פנטסטי, אך בכל זאת לדעתי עדיף לרכוש צמיגים עם ביקורות.

אם תחפש מידה תמצא שרשורים עם המלצות. אם תציין פה מידה וצרכים תקבל המלצות גם כן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכן היה שרשור בנושא, אבל ללא מסקנות חד משמעיות.

רוב התוצאות הן מטורקיה (ויש מצב שזו גם ארץ הייצור).

SP Sport איננה סדרה בעייתית.

ישנם עשרות תתי דגמים לסדרה הזו. ישנם כמה צמיגים ידועים לשמצה מתוך הסדרה שאכן ברובם מגיעים מהמזרח הרחוק.

ביקורות מ-2004, ספק רלוונטיות היום.

יש מספר תמונות בגוגל של הצמיג (FM800) עם תווית EU יחסית סבבה (לא שזה מעיד הרבה).

פורסם

אגב אתרים מטורקיה, מצאתי את התמונה הבאה עם השוואה לדנלופ LM703 -

big_221944946w5n.jpg

התרגום (ותודה לגוגל) של התרשים, מלמעלה בכיוון השעון -

- התנגדות לגלגול.

- אחיזה ביבש.

- בלימה ביבש.

- בלימה ברטוב.

- התנגדות לציפה.

- בלאי/אורך חיים (כנראה).

פורסם

בשתי פנצ'ריות שונות הציעו לי היום כאפשרות ראשונה את הצמיג fm800. אינסטינקטיבית התנגדתי כיוון שלא ראיתי דיבור או המלצה או אפילו אזכור כלשהו לדגם הזה בחיפושים באינטרנט לפני שהגעתי לפנצ'ריות.

ממה שעולה בת'רד הזה מסתמן שצדקתי.

פורסם (נערך)

מה קורה בשוק הצמיגים בארץ?

אני מתקשר לטייר קלאב על מנת להתעניין בתאריכי ייצור של כמה דגמים שלהם שמעניינים אותי ואני מקבל תשובה של "אנחנו מתחייבים לעד שנה, ואין לי שום דרך לדעת מה תקבל בהזמנה פרט לכך".

"זה גם ככה לא משנה"

אולי זה משנה לי? אולי אני יעדיף צמיג שנמצא חודשיים על המדף מאשר אחד שנמצא שנה על המדף?

מה אתם כבר עושים שאתם מוכרים צמיגים? כלום סך הכל צינור. לפחות ספקו מידע ושרות מינימאלי. הטלפן היה נחמד ואדיב, אבל מה זה עוזר שפרטים רלוונטיים ומהותיים לטעמי לא ניתן לקבל?

למישהו יש מידע על פאלקן ZE914, וטויו פרוקסס CF-2? הדאנלופ טורקי/מלזי הזה לא לטעמי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אין בעיה עם צמיגים שאוחסנו במשך שנה בתנאים נאותים.

קשה לדעתי לצפות שנציג טלפוני ידע בדיוק מה התאריך על הצמיגים ששולחים לך מהמחסן.

המלאי סביר שמנוהל בצורה של First In-First out, כך שאולי ניתן לברר מהם תאריכי המשלוח במסגרת השנה האחרונה שהתקבלו במידה אותה אתה מבקש, ולהסיק מכך תאריך ייצור משוער.

לגבי הפאלקן והטויו, יש מספיק דיונים בפורום וחוות דעת מקומיות ומחו"ל לגביהם.

פורסם

שלום רב,

לא הבנתי את שאלתך "מה קורה בשוק הצמיגים בארץ?" איך זה קשור לעניין התאריך?

אנסה להבהיר את כוונתו של אחד הנציגים איתם דיברת -

כיבואנים, יש לנו מחסנים עם עשרות אלפי צמיגים המפוזרים בעשרות מחסנים שונים. מבחינה לוגיסטית, אין שום דרך להתחייב על צמיג ספציפי שיצא להזמנה ספציפית ללקוח ספציפי.

כשהנציג אמר "זה לא משנה", אני מניח שהוא לא התכוון שזה לא משנה לך כצרכן אלא זה לא משנה מבחינת תפקוד הצמיג.

אני יודע שזה נושא בוער ונתון למחלוקת כאן בפורום אבל כאנשי מקצוע וכיבואני צמיגים מהגדולים בארץ אנחנו בעמדה שאין הבדל בין צמיג בן חודשיים לבין צמיג בן 9 חודשים (סתם לדוגמא), כל עוד הם אוחסנו בתנאים אופטימליים, לא חשופים לנזקי מזג האוויר וללא עומס קבוע המופעל עליהם. לפיכך, אנחנו מתחייבים לתנאי אחסנה נאותים שכאלה ולא על תנאי אחסנה של פנצ'ריה. אתה טוען שתאריך הייצור הספציפי הוא רלוונטי ומהותי? לא אגיד שאתה טועה אך אנחנו פשוט בדעה שטווח התאריכים הוא יותר רלוונטי מאשר התאריך הספציפי. ולראייה, טווח התאריכים המקובל בשוק הוא צמיגים עד גיל שנה. למה זה כל כך מהותי לך אם הצמיג בן חצי שנה? או בן 8 חודשים? אם עניין התאריך הוא כל כך קריטי, ניתן לנסות לברר מתי נכנסה המכולה עם הצמיגים המדוברים לארץ, מכך לקחת בערך חודשיים אחורה ולהעריך את תאריך יצור כל הצמיגים במשלוח המדובר.

מקווה שקצת הבהרתי את רוח הדברים וכמובן שאם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.

עריכה:

תם הקדים אותי... :)

פורסם
אהלן,

אני לא הייתי רוכש את הצמיג הזה בגלל שהוא חלק מסדרה בעייתית [sP SPORT].

ניקו, לא הייתי ממהר להכליל שסדרת ה-SP SPORT בעייתית.

אצלי במיצובישי היו מורכבים רביעיית פירלי, כשהגיע זמנם החלפתי אותם לרביעיית LM703 שהם מסדרת ה-SP SPORT (אין שום קשר לספורט במידה שלי מלבד דוגמת הסוליה הנאה).

הדאנלופים היוו שיפור משמעותי בנוחות בשקט וגם באחיזה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
שלום רב,

לא הבנתי את שאלתך "מה קורה בשוק הצמיגים בארץ?" איך זה קשור לעניין התאריך?

אנסה להבהיר את כוונתו של אחד הנציגים איתם דיברת -

כיבואנים, יש לנו מחסנים עם עשרות אלפי צמיגים המפוזרים בעשרות מחסנים שונים. מבחינה לוגיסטית, אין שום דרך להתחייב על צמיג ספציפי שיצא להזמנה ספציפית ללקוח ספציפי.

כשהנציג אמר "זה לא משנה", אני מניח שהוא לא התכוון שזה לא משנה לך כצרכן אלא זה לא משנה מבחינת תפקוד הצמיג.

אני יודע שזה נושא בוער ונתון למחלוקת כאן בפורום אבל כאנשי מקצוע וכיבואני צמיגים מהגדולים בארץ אנחנו בעמדה שאין הבדל בין צמיג בן חודשיים לבין צמיג בן 9 חודשים (סתם לדוגמא), כל עוד הם אוחסנו בתנאים אופטימליים, לא חשופים לנזקי מזג האוויר וללא עומס קבוע המופעל עליהם. לפיכך, אנחנו מתחייבים לתנאי אחסנה נאותים שכאלה ולא על תנאי אחסנה של פנצ'ריה. אתה טוען שתאריך הייצור הספציפי הוא רלוונטי ומהותי? לא אגיד שאתה טועה אך אנחנו פשוט בדעה שטווח התאריכים הוא יותר רלוונטי מאשר התאריך הספציפי. ולראייה, טווח התאריכים המקובל בשוק הוא צמיגים עד גיל שנה. למה זה כל כך מהותי לך אם הצמיג בן חצי שנה? או בן 8 חודשים? אם עניין התאריך הוא כל כך קריטי, ניתן לנסות לברר מתי נכנסה המכולה עם הצמיגים המדוברים לארץ, מכך לקחת בערך חודשיים אחורה ולהעריך את תאריך יצור כל הצמיגים במשלוח המדובר.

מקווה שקצת הבהרתי את רוח הדברים וכמובן שאם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.

עריכה:

תם הקדים אותי... :)

אני מכיר את הטענה שצמיגים שאוחסנו בתנאים נאותים במשך תקופה X יתפקדו כמו חדשים.

פשוט אני כלקוח תמיד אעדיף לקבל צמיג כמה שיותר טרי.

לחיוב אציין שהמחיר שלכם באתר אכן מצויין ביחס לשתי הצעות שקיבלתי.

מה שכן מאוד חשוב לי לדעת מה אני הולך לקבל. צמיג בן שבועיים? חודשיים? 8 חודשים?

אם צמיג מסוים אני יכול לקבל בגיל חודש, ואחר בגיל 10 חודשים כנראה שזה ישפיע על הבחירה שלי. לי אישית נראה קצת תמוה שלא ניתן לדעת כלל מה תקבל בהזמנה, בכמה פעמים שקניתי צמיגים דרך צמיגיות תמיד הייתה להם תשובה לשאלה הזו, גם לצמיגים שלא במלאי והם הזמינו לי.

אשמח לקבל כל מידע שיש לך על התאריכים בדגש על הטויו.

פורסם

צמיג בוחרים לפי איכויותיו ולא לפי תאריך יצורו.

אם תעדיף צמיג מסויים רק כי הוא יותר "טרי" אך פחות טוב בנתוניו מצמיג אחר, לדעתי זו טעות.

המערך הלוגיסטי שלנו לא ערוך לתת תשובות כאלה ספציפיות של תאריכי ייצור מהסיבה הפשוטה - הנתון הזה לא מהותי עבור 99 אחוז מהרוכשים אצלנו. רובם כן שואלים על טווח התאריכים אך מעטים מאד האנשים שהתעקשו על צמיג כמה שיותר חדש. כל הניסיונות להסביר שאין לזה חשיבות עלו בתוהו.

לכן מי שבא בגישה של "אני רוצה את הצמיג הכי טרי ולא איכפת לי מה", אין לנו כל כך מענה עבורו כי לא כך בוחרים צמיגים בצורה מושכלת.

לשאלתך - ציין את מידת הצמיג ואת הדגם הספציפי אותו אתה מחפש ובשמחה אברר לך את המקסימום שאוכל לגבי תאריך ייצורם.

פורסם

לא התכוונתי שתאריך הייצור הוא הפרמטר שעל פיו אני בוחר צמיג, אבל זה כן פרמטר שנשקל.

למשל עכשיו ביררתי על קונטיננטל אקוקונטקט 3/5, נאמר לי שיש רק מ2014, ולכן ירדתי מהצמיג למרות שהוא היה בראש הרשימה שלי.

עכשיו אני בורר בין אופציות נוספות, ופרמטר הייצור הוא אחד מהפרמטרים שאני בוחן.

אני לא מתעקש לדעת בדיוק איזה שבוע יגיע אליי, אבל גם תשובה כמו "יש לנו במלאי בני חצי שנה או יותר עבור הדגם ששאלת" הייתה מועילה יותר. תשובה של אנחנו מתחייבים לעד שנה לכל הצמיגים אולי מספקת את רוב הלקוחות, אבל במקרה שלי זה בעייתי, ובניגוד להרבה אנשים אני מבין שאי אפשר תמיד לרצות את כולם. לי זה פשוט היה נראה מוזר ואולי אני טועה.

המידה היא 185/65R15 לפיאט פונטו איבו. אשמח לכל מידע על התאריכים של הטויו והפאלקן. אם יש לך גם מידע על צפי של מלאי חדש של הקונטי זה יהיה מעולה.

פורסם

אין ספק שתאריך הייצור הוא פרמטר שיש לשקול אותו אך כל עוד הוא מתחת לשנה, דין צמיג בן שנה כדין צמיג בן חודש.

זו דעתנו וגישתנו בכל אופן.

לגבי מלאי חדש של קונטי אני לא יכול לעזור לך מפני שאנחנו לא יבואנים של המותג הזה.

ביררתי לך לגבי הפאלקן ZE914 ולגבי ה-CF2 של Toyo:

ה-CF2 נכנס לארץ במאי 2015 משמע הוא יוצר באיזור פברואר-מרץ 2015 פלוס מינוס.

ה-ZE914 נכנס לאחרונה לארץ בשני משלוחים שונים, פעם אחת ביוני 2015 ולפני זה באפריל 2015,

במקרה הזה אין לי דרך לדעת מאיזה משלוח יצא הצמיג מפני שהמחסנים עובדים בשיטת FIFO כמובן.

בכלליות בשני המותגים, טווח הגילאים הוא באיזור חצי שנה. זה המקסימום שאני יכול לדעת.

מקווה שעזרתי לך.

פורסם
לגבי מלאי חדש של קונטי אני לא יכול לעזור לך מפני שאנחנו לא יבואנים של המותג הזה.

מנצל"ש קצת - ראיתי שבמידות מסויימות נוספו יחסית לאחרונה אצלכם באתר צמיגים של קונטיננטל, מישלין, דנלופ וברידג'סטון.

האם מדובר בייבוא שלכם/חברת בת, שיתוף פעולה עם היבואנים הרשמיים או מקור אחר?

פורסם

לגבי התאריכים, נראה לי שקצת נסחפים בפורום לגבי תאריכי הייצור. אני דיי מסכים עם מה שכתב כאן נציג

טייר-קלאב, שכל עוד הצמיג הוא עד שנה, ואוחסן בתנאים נאותים, זה דיי והותר, ולא חייבים להתעקש על

צמיג של חודשיים או שלושה, במיוחד בקניה ישירה מהיבואן, כשכך אתה יודע שזה לא אוחסן באיזה צריפון

פחים של איזה פנצ'ריה.

• תוכן חדש...