Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבין המהירות שהוויז מציין שאני נוסע בה. (כשלמשל הרכב יראה 100 הוויז יראה 93). איזה מכשיר בניהם מדוייק יותר?

פורסם

תופעה מוכרת וידועה. כל יצרני הרכב מכיילים את מד המהירות להראות כמה אחוזים\קמ"ש יותר מהמהירות ה"אמיתית" כדי ליצור איזה מרווח ביטחון בהשואה להמהירות המותרת. מצד שני, מדי מהירות מבוססי GPS מציגים מהירות בהשהייה קצרה בשל הזמן שאורכים קליטת הנתונים (כלומר קליטת מספר דגימות), עיבודם והצגתם, ואני גם לא יודע על פני איזה מרחק נבדקים הנתונים וכיצד המערכת מתחשבת בהפרש המהירות בין מספר נקודות כאשר מדובר בעיקול ולא בכביש ישר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספירל, בוויז החישוב הוא בסיסי יחסית, אך מבוצע בממוצע הנדסי, כלומר הוא מדוייק מאד.

גם זמני התגובה נלקחים בחשבון.

כיון שהתקשרת היא מול חיישן הGPS בלבד (אפשר לסוע עם וויז בלי אינטרנט - ללא התראות פקקים)

ולכן קל מאד לקחת בחשבון את זמני התגובה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

כמובן שכן, המחוג הוא פעולה מכנית פרמיטיבית יחסית, שמראש מכוייל לחוסר דיוק (על פי הערכות)

בוויז וה GPS, כיוון שנלקחים בחשבון כל זמני התגובה (מוגדרים מראש) המשוואה פשוטה יחסית,

ומדובר על 99% דיוק מתמטי.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

ניתן לבצע השוואת מהירות הנסיעה מול אפליקציות ניווט נוספות כגון: IGO / Google.

ואז להיות בטוח לגבי ההבדל בין מהירות הנסיעה במחוג לוח השעונים ברכב

למהירות הנסיעה בפועל ע"פ ה GPS.

פורסם

שמתי לב לזה לפני כמה שנים, כשאני מחובר למחשב הרכב עם אפליקציה אז שם בערך 6 קמ"ש נמוך יותר מהמד מהירות של הרכב.

אז כנראה זה המהירות האמיתית ולא המד רכב שקצת יותר מדי..

פורסם

אם כך מד המהירות של הרכב שלך חריג. בד"כ מד המהירות של הרכב יסטה כלפי מעלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במידה ומישהו יצליח להוכיח שמד המהירות בדגם מסוים מציין מהירות נמוכה מהמהירות בפועל, זו עילה לתביעה כנגד יצרנית הרכב.

(דוגמא: נהג שנתפס במהירות גבוהה מהמהירות המותרת ומצליח להוכיח שבגלל כשל של היצרן ברכב המהירות המוצגת לו היתה נמוכה מהמהירות המותרת)

לכן הן מכיילות את הספידומטר עם סטייה נגדית מראש.

עוד נקודה חשובה: כשאנשים משנים את מידת הצמיגים שלהם, קריאת הספידומטר גם לא תהיה תקינה ותסטה אפילו יותר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

אצלי (טויוטה קורולה 98) המד מראה על כ-10 קמ"ש גם ב ע מ י ד ה.

האם זה אומר שאני יכול לקזז תמיד את ה-10 קמ"ש הללו, לנסוע 100 במקום 90 ?

מה דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי אלכוהוליסט
נכנס סמיילי מוזר לא לפי הזמנתי
פורסם

אם יש לך וויז, אז תבדוק במהיריות שונות מה המהירות האמיתית שלך ותפעל לפי זה. אם לדוגמה אתה נוסע 100 קמ"ש והוויז מראה לך 90 קמ"ש וגם כשאתה נוסע 50 קמ"ש הוייז מראה לך 40 קמ"ש, אז כן, אתה יכול. בדרך כלל ככל שהמהירות עולה הזיוף גדל אם אני לא טועה.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם
אצלי (טויוטה קורולה 98) המד מראה על כ-10 קמ"ש גם ב ע מ י ד ה.

האם זה אומר שאני יכול לקזז תמיד את ה-10 קמ"ש הללו, לנסוע 100 במקום 90 ?

מה דעתכם?

דעתי היא שהספידומטר שלך תקול. הוא אמור להצביע על 0 בזמן עמידה. תבדוק את זה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ברכבים בהם רמת אבזור מאפשרת התקנת צמיגים גדולים יותר מד המהירות יראה מהירות נמוכה יותר ברמת הבסיס ועם צמיגים גדולים המהירות שתוצג במד המהירות תיהיה קרובה יותר למהירות האמיתית.

מי שרוצה למדוד מהירות יכול למדוד את הזמן בין שני אבני קילומטר , ב 90 קמש הרכב עובר 45 שניות

פורסם

העניין הוא שגם אבני הק"מ לא מדויקות, ואף זכור לי חבר פורום שקיבל דו"ח כאשר מדדו כמה זמן לקח לו לעבור בין שני אבני ק"מ (לא מתקבל כראיה בפני עצמו, אבל נניח) ושם הובהר שאבני הק"מ אינן מדויקות.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...