Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמיי מFocus 1.6EcoBoost Titanium 'ישנונית'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוקוס ידנית אטמוספרית התחילה להמכר ב-105K, האקו-בוסט תומחרה ב-150K באותה תקופה, אני ממש לא יודע על איזה הפרש של 15K אתה מדבר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיקור מצוין,תודה על השיתוף :)

כמה עלתה אחת כזו בזמנו כששיווקו והאם היו עוד רמות אבזור?

האם הפסיקו ויחזרו למכור שוב או שזה אבוד וצריך את איילון מוטורס וכו'?

עריכה - תודה איציק

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
אתה בטוח שמדובר רק בכמות של ה-1.6 אקובוסט? לדעתי מדובר בכמות הכוללת של הידניות, כולל ה-1.6VVT.

אני יודע שב-2013 (השנה בה רכשנו את הפוקוס שלנו) היו אך ורק 2 יח' של אקובוסט. אחת שחורה ואחת לבנה.

לקחתי את זה מהנתונים של משרד התחבורה. כל ה-27 הם מדגם טיטניום עם אותו קוד דגם - 18 ו- 180 כ"ס (כך במקור. הקוגה עם אותו המנוע מופיעה כ- 182 כ"ס)

פוקוס ידניות בכלל נמכרו הרבה יותר. ברמה תלת ספרתית.

פורסם
פוקוס ידנית אטמוספרית התחילה להמכר ב-105K, האקו-בוסט תומחרה ב-150K באותה תקופה, אני ממש לא יודע על איזה הפרש של 15K אתה מדבר.

בתקופה בה אנחנו רכשנו את שלנו, המחירים החלו ב-110K ל"טרנד" 1.6 ידנית, לפני רישוי / מיגון וכו'. ה-1.6 "ספורט" ידנית עלתה 117K, לפני רישוי / מיגון וכו' (סביב 121K על הכביש). ה-1.6 אקובוסט "טיטניום" ידנית עלתה דאז 139K (על הכביש) - היו לחוצים להפטר מהן.

אז אתקן את עצמי, הפער בין שלנו לבין האקובוסט עמד על 18K. בהחלט סכום שבדיעבד היה שווה להשקיע דאז.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
oryo, - איך לא נגעת ביתרון האדיר של הפוקוס (בעיקר בגרסה הזו) על פני האחרות?

הפוקוס מתעלה על המתחרות (בפער מוחשי) בכל הנוגע להתנהגות, דינמיות, תחושות ופאן. אצלי באטמוספרית מורגש המחסור בכוח, אבל האקובוסט מרגישה נהדר. היא פורחת וזורחת ליד האטמוספרית שלי. יש לה את תוספות הכוח הדורשות (ויכולת בלימה עדיפה במעט - בכל זאת יש לה בלמי 300 מ"מ קדימה. אצלנו רק 278 מ"מ). ההיגוי שלה גורם לי להצטער על כך שהוא לא קיים באבארת' שלי - רק אתמול לקחתי את הפוקוס לנסיעת סידורים (לתת ל-500 לנוח קצת) ונהנתי מכל רגע. ההיגוי שלה מרגיש כמו עילוי ליד זה הפחות תחושתי ומהיר של העקרב.

אני לא יודע להשוות אותה לעומת ה"אחרות" היות ואין לי מספיק נסיון עליהן (אחרות: רכבים אחרים מאותו שנתון-סגמנט-תקציב - ליאון לפני מתיחה, ג'ולייטה, מזדה ספיריט אם אנחנו מוותרים על גדישה וכו').

אני כן יודע להשוות אותה, בהרגשה שלי, לרכב שלי. מבחינת ביצועים/ניהוג הוא אמנם נחות ממנה בכל הנוגע לכוח, אבל עבורי הוא לא נחות מבחינת ניהוג ("התנהגות, דינמיות, תחושות ופאן"), להיפך - דווקא מבחינת תחושות ופאן אני אישית יותר התחברתי לבראבו. אני לא יכול לומר שחשתי הבדל מהותי בהיגוי לטובת הפוקוס, אבל אני יודע לקרוא ומניח שהוא אכן כמה רמות מעל (כל ביקורת שיצא לי לראות דיברה על ההגה המאעפן של פיאט, וההגה המצויין של פורד), ולכן מייחס את חושר התחושה לחוסר הנסיון שלי.

עם זאת, היות ואני לא מתכוון לכתוב דברים שקראתי במקום אחר אלא רק לכתוב דברים שחשתי באופן אישי, לא ראיתי לנכון לגעת בנקודה הזו.

אגב בשורה התחתונה, אם אתה שואל אותי מהו הרכב הטוב מבין השניים מבחינת ניהוג/ביצועים - אין כאן באמת שאלה (ואין כאן באמת תחרות אמיתית), ברור שהפוקוס - בהפרש. אבל אם אתה שואל אותי מהו הרכב שמציע יותר תמורה לשקל, זו שאלה הרבה יותר מעניינת (וסובייקטיבית) - אבל אני לא נכנס אליה כי זה ישחית את השרשור.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אז אתקן את עצמי, הפער בין שלנו לבין האקובוסט עמד על 18K. בהחלט סכום שבדיעבד היה שווה להשקיע דאז.

שווה או לא, בתכל'ס למה לא השקעת באמת?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
עבורי הוא לא נחות מבחינת ניהוג, להיפך - דווקא מבחינת תחושות ופאן אני אישית יותר התחברתי לבראבו.

אם אתה שואל אותי מהו הרכב הטוב מבין השניים מבחינת ניהוג/ביצועים - אין כאן באמת שאלה, ברור שהפוקוס - בהפרש.

לא בטוח שהבנתי.

פורסם (נערך)

אביה, כאמור הפוקוס חזקה בהפרש, גיר ידני שאני מעדיף, ושליטה מצוינת. מבחינת פאן פקטור היא קצת "מנותקת מדי" עבורי במצב סטוק אבל זה זוטות. בכל מקרה הכוח מקבל אצלי עדיפות על פאן, פאן תמיד יש לי בלאו הכי וה"ניתוק" שלו ניתן לשיפור באופן קל יותר מאשר תוספת כזו גדולה של כוח. האם עכשיו הניסוח שלי נשמע יותר הגיוני?

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אין לי המון ניסיון על רכבים אבל יצא לי לנהוג בפורד פוקוס 1.6 רובוטית.(לא האקובוסט המדוברת)

אני לא מצליח להבין באמת למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים "מהנה לנהיגה,בעלת יכולת דינמית" וכו'.כמעט כל פוסט על פורד(בד"כ פיאסטה ופוקוס) אני רואה את התיאורים האלו.

מההתרשמות שלי,חוץ מהגיר המזעזע,זה הרכב הכי "עמום" שיצא לי לנהוג עליו. מרגיש כמו ספינה כבדה ללא שום תחושה,מבודדת לגמרי כאילו אתה בחלל.פתחתי את החלון כדי לוודא שאני באמת נוסע ולא חולם.

אני מניח שיש אנשים שאוהבים את השקט הזה בתא נוסעים ואת התחושה שאתה ממשיך בתנועה רק מכוח האינרציה ,אבל את המושג "מהנה לנהיגה" בשבילי זה סותר לגמרי.

פורסם (נערך)

מהתחושות שלי זה ההגה המעולה והיציבות בפניות, הרכב לא נוטה לקבל זוית בפניה (משווה לגרנדה פונטו שנהגתי עליה לפני כן). ההבדל בשני התחומים האלה ענק. זה מנקודת מבט של אדם רגיל שלא ממש מבין בכל המושגים הגבוהים של מומחי תחום הרכב. אבל שלי מהדור הקודם, אכן ספינה כבדה חחח. אבל מוצלחת.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
אתה בטוח שמדובר רק בכמות של ה-1.6 אקובוסט? לדעתי מדובר בכמות הכוללת של הידניות, כולל ה-1.6VVT.

אני יודע שב-2013 (השנה בה רכשנו את הפוקוס שלנו) היו אך ורק 2 יח' של אקובוסט. אחת שחורה ואחת לבנה.

אחת הידניות שעלו לכביש ב-2012 היתה שלי, כרכב ליסינג ממקום עבודה קודם(5 דלתות TREND).

הרכב היה נהדר, המנוע מחפיר. 125 כ"ס? מיי אס...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נו, יש גם את היונדאי I30 שבאורוותה "135 כ"ס". אני מניח שכל אחד שנהג קצת על רכבים בסגנון, מכיר את הנתונים האלו של המנועים האטמוספריים ויודע למה הם (הנתונים) שווים... כבר קרה לי שאסמוספרית (3 ספיריט) החליטה לעשות עלי דאווינים ואכלה אבק, לחבר קרוב היה את היונדאי המוזכרת מקודם וצברתי עליה מספיק נסיון בשביל לומר שהקשר בין הנתון המספרי לתחושה בפועל זהה לקשר בין דארת' ויידר וקפטן פיקארד (רופף-עד-לא-קיים).

פורסם
אחת הידניות שעלו לכביש ב-2012 היתה שלי, כרכב ליסינג ממקום עבודה קודם(5 דלתות TREND).

הרכב היה נהדר, המנוע מחפיר. 125 כ"ס? מיי אס...

אני אשווה אותה ליטי 1.2TSI הידנית שהייתה קודם לכן, ואומר (במפתיע?) שהפוקוס חזקה ממנה. אסייג ואגיד - כל עוד אתה ברצועת הכוח האופטימלית בפוקוס. הפוקוס כן צוברת מהירות בקצב זריז יותר, בעיקר במהירויות תלת ספרתיות נאות.

חזקה היא לא. אבל די זריזה. מסקרן אותי איך מרגישים ה-1.0 אקובוסט וה-1.5 אקובוסט. אם לא נלך בסופו של דבר על ה-500X, אז נמשיך עם עוד פוקוס - אלא שהפעם היא תהיה מתוחה וגודשת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...