Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת רכב הזויה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, על מנת להבין, אני הוא המוכר. היום הייתי עם קונה פוטנציאלי בבדיקת רכב. המכונית מודל 2012 היא יד ראשונה, 39 אלף ק"מ מטופלת כמו שעון במוסך מרכזי (כלמוביל), ללא תאונות ושמורה. הבדיקה הייתה מזעזעת, בבדיקה נמצאה שהוחלפו חלקי פח, בחיים לא עשיתי תאונה ולא החליפו לרכב כלום, אמנם יש כמה שריטות ופגיעות קטנות ממכות חנייה שונות אבל אין לי מושג מאיפה הבוחן החליט שהרכב עבר תאונה והוחלפו חלקי פח. דבר נוסף, טוען שיש בעיה מהותית במנוע, ממש בטיחותי, נובע מטיפול לא נכון במוסך, הראיתי לו שהרכב טופל במרכזי באמצעות קבלה, לא היה לו מה להגיד. הוסיף עוד כל מיני תקלות על בולמים עייפים אך אף מוסך לא יכול לעלות על זה רק כי יש לו מכשיר מיוחד, מכיוון שהתחייבתי לקונה שבמידה ויגלו תאונה, בעיה במנוע ובגיר אני מוכן לשלם חצי מעלות הבדיקה, עלות הבדיקה עלתה 650 ₪ (מחיר הזוי לדעתי). כמובן שאני אגש למוסך המרכזי עם טופס הבדיקה אך מכיוון שהוא אמר שהרכב עבר תאונה והרכב לא עבר שום תאונה, כל הבדיקה הזו נראית לי הזויה. מה לעשות עם מקרה כזה שבבדיקה רושמים שטויות ואין מה לעשות?. כמובן שהקונה נבהלה מהבדיקה, אני אמרתי לה בשיא ההגינות, שאני לא הייתי קונה רכב כזה כשמצאו בו ליקוים כאלה, אך מכיוון שזה הרכב שלי ואני יודע מה הוא עבר אז הכל נראה לי הזוי.

בדיקה.jpg

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה הוצאת את הרכב מהחברה? אם לא, אתה לא יכול לדעת אם הרכב לא עבר תיקוני פח.

איזה בעיה מהותית בדיוק הם אומרים שיש במנוע?

איזה מכשיר מיוחד שאין למוסכים יש לו לבדיקת בולמים?

אל תשאיר אותנו במתח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אתה הוצאת את הרכב מהחברה? אם לא, אתה לא יכול לדעת אם הרכב לא עבר תיקוני פח.

איזה בעיה מהותית בדיוק הם אומרים שיש במנוע?

איזה מכשיר מיוחד שאין למוסכים יש לו לבדיקת בולמים?

אל תשאיר אותנו במתח.

קנית את הרכב מהחברה, 7 ק"מ על השעון. רשום בטופס מה יש, הוא טוען שזה ליקוי מהותי ומשמעותי במנוע. יש לו מכשיר מיוחד עבור בולמים, אין לי מושג מה זה, הוא טוען שאין נזילות שמן והכל נקי, אך מבפנים זה לקוי.(יש לו עיני רנטגן)

עריכה אחרונה על ידי avi2502
פורסם
יכול להיות שהרכב עבר פגיעה כל שהיא לפני שנמסר לך מחברת כלמוביל.

ומה עושים במקרה כזה? אין לי מושג אם זה נכון, זה פוגע באמינות מול הקונה כשאני התחייבתי לו שהרכב לא עבר תאונה.

פורסם

הקונה עדיין מעוניין ברכב? מעוניין אבל במחיר משמעותית נמוך יותר? אם התשובה היא כן, הייתי אולי חוששת מקומבינה בין הקונה למכון בדיקה.

אם עדיין מעוניין אבל פשוט חושש מתוצאות הבדיקה, הייתי מציעה לו לגשת למוסך מורשה לבחירתו על מנת לבדוק את הליקויים המדוברים ואולי לקבל הצעת מחיר ליישור קו (יכול להיות שהרכב עדיין באחריות?).

יש לי הרגשה שהרבה ממה שכתוב שם מהווה כסת"ח של המכון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
הקונה עדיין מעוניין ברכב? מעוניין אבל במחיר משמעותית נמוך יותר? אם התשובה היא כן, הייתי אולי חוששת מקומבינה בין הקונה למכון בדיקה.

אם עדיין מעוניין אבל פשוט חושש מתוצאות הבדיקה, הייתי מציעה לו לגשת למוסך מורשה לבחירתו על מנת לבדוק את הליקויים המדוברים ואולי לקבל הצעת מחיר ליישור קו (יכול להיות שהרכב עדיין באחריות?).

יש לי הרגשה שהרבה ממה שכתוב שם מהווה כסת"ח של המכון.

אני בטוח במאה אחוז שאין קומבינה בין המכון לקונה, הרכב עדיין באחריות. אין לי מושג אם היא עדיין מעוניינת, ביקשה חצי מעלות הבדיקה ונסעה הביתה, הטופס הזה הפחיד אותה לגמרי, ועוד שהוא עשה שם דרמה לגבי המנוע (אני נלחצתי מזה עד שהוא אמר שהמכונית עברה תאונה ואז כבר לא התייחסתי אליו). בלי שום קשר אני אלך למוסך המרכזי שיבדקו את הממצאים, אבל למדתי מזה לא להתחייב לאף אחד על השתתפות הבדיקה, אי אפשר לדעתי איזה שטויות רושמים שם.

פורסם

מה לעזאזל הולך בבדיקה הזאת.

לדעתי משהו פה מאוד מסריח, לרכב שלי שמכרתי בן 5 עם 130 אלף מהשכרה היה פחות משליש ממה שכתוב בבדיקה הזאת.

אם לא חבל על הכסף אז תלך למכון בדיקה אחר ואחרי זה תנסה לנגח את המכון הקודם בעזרת הבדיקה החדשה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

על ההתחייבות הזאת דיברו לא מעט בפורום.

אני תמיד אומרת לקונה שיש לי היסטוריית טיפולים מסודרת, מוזמן לעיין בה ולבדוק מה שהוא רוצה. לא מתחייבת על שום דבר.

אם הרכב באחריות, אני לא מבינה למה להילחץ? נכנסים למורשה ומבקשים לתקן את הליקויים.

לגבי החלפת חלקי פח, שאלתם אותו אילו חלקים הוחלפו או שכולם היו יותר מידי בלחץ בכדי לחשוב בהגיון?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
על ההתחייבות הזאת דיברו לא מעט בפורום.

אני תמיד אומרת לקונה שיש לי היסטוריית טיפולים מסודרת, מוזמן לעיין בה ולבדוק מה שהוא רוצה. לא מתחייבת על שום דבר.

אם הרכב באחריות, אני לא מבינה למה להילחץ? נכנסים למורשה ומבקשים לתקן את הליקויים.

לגבי החלפת חלקי פח, שאלתם אותו אילו חלקים הוחלפו או שכולם היו יותר מידי בלחץ בכדי לחשוב בהגיון?

לא שאלנו לגבי החלקים שהוחלפו, היא הייתה בשוק ואני עצבני, טעות שלא שאלתי אילו חלקים הוחלפו.

פורסם

א. אין שום דבר מיוחד במנוע.

ב. לכתוב על צמיגים לא תקינים ובפירוט "נשחקים" זה עצוב.

ג. נראה לי יש להם תוצאות מוכנות לפי השנתון של הרכב, ולא בוצעה כלל בדיקה פרטנית לרכב שלך.

משכנתא זה קל

פורסם

צמיגים נשחקים זאת באמת שורה שמעוררת גיחוך.

אני הייתי חוזר לשאול איזה חלקי פח הוחלפו וכמובן ניגש למוסך של היבואן לבירור כל הממצאים.

פרסם את שם המכון כדי שכולם ידעו שלא מומלץ לגשת לשם.

פורסם (נערך)

לא נראה לי בדיקה אמיתית אלא יותר של כסתח על כל הסעיפים

איך קוראים למקום בפתח תקווה ? זה בסוף סגולה מול המכוני טסטים ?

מסתבר שכן לפי הרשיון מוסך

קיבלתי מסוחר רכב המלצה לא ללכת, עכשיו אני מבין שהוא היה לטובתי

עריכה אחרונה על ידי vogel

• תוכן חדש...