Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל. מעניין אם ליגאל אלון הייתה גם אמרה שנונה לגבי עם שתקוע כ"כ חזק בעברו שהוא חייב לדפוק לעצמו כל חווייה חיובית עם קצת תזכורת לכמה רע היה פעם.

אני מסכים בהחלט לגבי ההווה הדל והעתיד הערפילי, אבל אני לא חושב שזה בגלל שאנחנו תקועים חזק בעבר שלנו, וגם אם כן - ביקור במוזיאון אנה פרנק הוא לא סממן להיתקעות בעבר, אני חושב שלקחת את זה way too over למה שזה באמת - בסה"כ הבנאדם אמר שמומלץ לבקר שם (מי שלא אוהב מוזיאונים גם ככה לא היה לוקח את ההמלצה הזו, למרות ה"חובה" שהוזכרה :-P).

יודע מה, אני חושב - וזו רק דעתי האישית, שמי שכן מכיר ומייחס חשיבות לעבר שלו וכן משלב מוזיאונים בביקורים בחו"ל (גם כאלה שקשורים לשואה וכו), דווקא הוא יהיה פתוח יותר כאדם ובסופו של דבר יהיה אדם פחות דל והרבה פחות לוט בערפל.

כל המשפחה של אמא שלי נמחקה בשואה (פולני הונגרי אמיתי, מה לעשות) - אז אנחנו מייחסים הרבה חשיבות וכבוד ליום ולעבר המצער הזה (ביחד עם כמה בדיחות שחורות טובות), אבל העובדה הזאת ממש לא אומרת שגדלנו תקועים בעבר ועתידנו לוט בערפל - ההפך הוא הנכון.

נכון, ההסטוריה משמשת את אותם אנשים שמרוויחים מההפחדה שמנסים להשריש בנו יום יום בישראל - אבל זה כבר דיון אחר שיוצא מגבול האם כדאי או לא כדאי לבקר במוזיאון מסויים.

חוצמזה, איך גם שרשור בנושא איזיג'ט ואמסטרדם הפכת לדיון פילוסופי ?! :lol:

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

~

סיימנו את הדיון על איזיג'ט וגלשנו לתהומות הפילוסופיה באופן טבעי. הכל בסדר. :-)

לפני שנוצף בתגובות כמו "1+" ו"כל מילה בסלע", הרשו לי להגיב בציטוט אחר:

לכל, זמן; ועת לכל-חפץ, תחת השמים.

זוהי כל טענתי לגבי מוזיאון אנה פרנק ומקומות נוספים בסגנון הזה.

הערתי שישראל תקועה בעבר (לטוב ולרע) זה כבר דיון נפרד, שלישי במספר.

פורסם
בית אנה פרנק הפך לאטרקצית חובה לכל התירים, ולא דווקא ליהודים, ויש לכך סיבה.

מה עוד, "והמבין יבין"? בחייאת.

הכוונה שהביקור פשוט מענין, גם לתירים מכל העולם שאינם יהודים.

יהודה

פורסם
דריש, סלע, עשו לכולנו ובעיקר לעצמכם טובה, סעו יחד לאמסטרדם ושבו באיזה קופי האוס על חומר טוב :lol:

לא צריך להרוס בכוח שרשור נחמד.

בקופי אוס תקבל קפה. חומר טוב תקבל בקופי שופ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכלל תיזהר מקפה.

זה מאוד מסוכן וממכר ואתה עלול למצוא את עצמך די מהר מחפש קפה מספר פעמים ביום ואם לא תמצא תסבול מקריז שמאופיין בעייפות וכאבי ראש.

פורסם
דריש, סלע, עשו לכולנו ובעיקר לעצמכם טובה, סעו יחד לאמסטרדם ושבו באיזה קופי האוס על חומר טוב :lol:

לא צריך להרוס בכוח שרשור נחמד.

הכוונה שהביקור פשוט מענין, גם לתירים מכל העולם שאינם יהודים.

כל היחידה הזאת מניאקים. לא נותנים אפילו לריב כמו שצריך. :wink:

פורסם
בניגוד למה שכתב נהג לילה-בית אנה פרנק פשוט חובה.

הדבר האחרון שאני רוצה לעסוק בו בחופשה זה השואה.

אני יכול להעביר עכשיו מהזכרון את ההיסטוריה של מלחמת העולם השנייה. קראתי את כל ספרי ההסטוריה המוכרים וגם כאלו שפחות, אבל אני לא רוצה לעסוק בזה בחופשה.

בחופשה אני רוצה להנות, ורצוי עם ג'וינט על דשא מול האגם, ובזמן הזה כל ההיסטוריה יכולה להתרחף למקום אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הדבר האחרון שאני רוצה לעסוק בו בחופשה זה השואה.

אני יכול להעביר עכשיו מהזכרון את ההיסטוריה של מלחמת העולם השנייה. קראתי את כל ספרי ההסטוריה המוכרים וגם כאלו שפחות, אבל אני לא רוצה לעסוק בזה בחופשה.

בחופשה אני רוצה להנות, ורצוי עם ג'וינט על דשא מול האגם, ובזמן הזה כל ההיסטוריה יכולה להתרחף למקום אחר.

זה לא התעסקות עם שואה אלא עם ההיסטוריה שלך ושל המקום בו אתה מבקר.

גם 500 מטר מהבית אתה יכול לשבת עם ג'וינט על הדשא מול האגם ובכל זאת אתה נוסע אלפי קילומטרים.

• תוכן חדש...