Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כולל ימי טיסות, בודאי כאשר מדובר בטיסות האפיינות LCC הטסות ארצה בבוקר וחוזרות לחו"ל בערב, כך שימי הטיסה מבוזבזים.

כאשר את יוצא בטיסת בוקר וחוזר בטיס ת ערב או לילה היום הראשון בעייתי בגלל לילה לבן, אבל אפשר לנצלו חלקית, ואחרי החזרה צריך עוד יום חופש להתאוששות מטיסת הלילה או ה-red eye.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

להוסיף - באירופה, במיוחד בחלקיה הצפוניים, העיר הולכת לישון בשעה 17-18, מה שמגביל עוד יותר את ניצול היום הראשון, אפילו אם מגיעם בשעות הצהריים.

אישית ה תחלתי לחפש (ולמצוא), פתרונות יצירתיים לשעות הטיסה המוזרות. כמובן שמקומית בילוי פתוחים, אבל אתה תרצה רק לישון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תודה לכל העונים.

במניין הימים אתה סופר גם את ימי הטיסות? כלומר: האם ארבעה ימים נטו לשהייה בעיר, או לצאת בחמישי ולחזור בראשון?

תלוי בשעות הטיסה. אישית אוהב להגיע בבוקר (לרוב תופס טיסה מוקדמת מהארץ אבל אני לא דוגמא כי בשבילי לקום ב 3 בבוקר זו לא בעייה שדופקת לי יום) ולצאת בסביבות 7 בערב חזרה לארץ.

ממליץ לבקר במוזיאון המחתרות ובמוזיאון היהודי ולהימנע מבית אנה פראנק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאני טסתי לאיטליה עם חבר, בכוונה לקחנו טיסה מוקדמת מאוד בבוקר ומאוחרת בלילה בחזור.

בראשון טסנו ב-6 בבוקר ובחזור ב22:00 בחמישי... שילמנו על זה עוד $80 לאדם (אל על), אבל עדיף

מאשר לטוס ב-11 או 14:00 בצהריים ולחזור באותה שעה בערך.

כשהגענו לרומא ב09:30 בערך, כבר היינו ב-14:00 בפירנצה לאחר נסיעה של 3-3.5 שעות ברכב.

פינוק!

אם מתכננים את הטיול לשבועיים-שלושה אז זה לא משמעותי,

אבל אם הטיול הוא 3-5 ימים, אז זמני הטיסה הלוך ושוב מאוד קריטיים.

לפעמים שווה לשלם יותר בטיולים קצרים כדי לנצל את מלוא הימים. גם ככה לקחת חופש מעבודה לא תמיד קל..

פורסם

זה נכון ליעד כמו רומא עם שירות של 3-5 חברות וחצי תריסר טיסות ביום. לחלק מהיעדים שאליהם נסעתי בשנים האחרונות 2-4 טיסות בשבוע, או שדרושים קישורים המאריכים את הדרך, כך שצריך להתאים עצמך לשעות הטיסה.

פורסם

חובה זו מילה קצת חזקה, לא כולם אוהבים מוזיאונים או ממהרים להתחבר לשורשים היהודיים כשהם בחו"ל. גם לגיטימי.

אני למשל מעדיף לבקר במכירת הפרחים הפומבית באלסמיר, לטעמי חווייה הרבה יותר מעניינת וייחודית מעוד מוזיאון ועוד קופי שופ:

http://www.floraholland.com/en/about-floraholland/visit-the-flower-auction/

פורסם

אני מדבר כמי שהיה שם.

כולנו גדלנו על הסיפור הזה,והמקום מספק חויה מטלטלת.

לטעמי, לא פחות חשוב מבית כנסת זה או אחר.

סלע

פורסם

~

לא בשביל להתווכח אלא סתם בתור הגיג פילוסופי: האם חוויות מטלטלות וזכרונות רעים מההיסטוריה זה באמת מה שאתה מחפש בחופשותיך בחו"ל? הייתי חושב שלהפך, תרצה להתנתק מכל הנגטיביות ולנקות את הראש עם דברים שאין לך בארץ.

פורסם (נערך)
אני מדבר כמי שהיה שם.

כולנו גדלנו על הסיפור הזה,והמקום מספק חויה מטלטלת.

לטעמי, לא פחות חשוב מבית כנסת זה או אחר.

גם אני הייתי שם יותר מפעם אחת. לפני 5 שנים הרגשת את המקום אבל כשחזרתי לשם עם הבנות בקיץ האחרון זה כבר הפך להרבה יותר מסחרי ומוזיאוני.

הסיבה שהמלצתי דווקא על שני המוזיאונים האחרים היא שהם כן נותנים לך את ההרגשה של מה היה שם.

עריכה: דריש, זו לא שאלה של טילטול או זכרונות רעים אלא השורשים שלנו כעם וכמדינה. מה שקרה בזמן השואה הוא בלתי נתפס לא בגלל ההשמדה הסיטונית אלא הדרך שבה הובילו יבשת שלמה לבצע מעשי זוועה כאלה (וזה לא אנטישמיות בלבד כי ההשמדה היתה לא רק של יהודים אלא של כל מי שלא תאם לשבלונה שהנאצים בנו).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

דריש

לא אני המצאתי את הסלוגן-עם שלא יודע את עברו-אין לו עתיד(או משהו בסגנון).

גם כשנוסעים לטיול או מסע בפולין,אתרי השואה, קשים ככל שיהיו, לדעתי הם בגדר חובה.

סלע

פורסם
בניגוד למה שכתב נהג לילה-בית אנה פרנק פשוט חובה.

חובה זו מילה קצת חזקה, לא כולם אוהבים מוזיאונים או ממהרים להתחבר לשורשים היהודיים כשהם בחו"ל. גם לגיטימי.

בית אנה פרנק הפך לאטרקצית חובה לכל התירים, ולא דווקא ליהודים, ויש לכך סיבה.

יהודה

פורסם
דריש

לא אני המצאתי את הסלוגן-עם שלא יודע את עברו-אין לו עתיד(או משהו בסגנון).

ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל. מעניין אם ליגאל אלון הייתה גם אמרה שנונה לגבי עם שתקוע כ"כ חזק בעברו שהוא חייב לדפוק לעצמו כל חווייה חיובית עם קצת תזכורת לכמה רע היה פעם.

בית אנה פרנק הפך לאטרקצית חובה לכל התירים, ולא דווקא ליהודים, ויש לכך סיבה.

מה עוד, "והמבין יבין"? בחייאת.

פורסם

דריש, המשפחה שלי לא היתה בשואה, אני לא דתי (הרבה קודם אני ישראלי אחר כך ציוני ורק הרבה אחרי יהודי) ועדיין חשוב לי לבקר וללמוד על הזוועות שנעשו בעולם ובפרט זוועות שנוגעות לשורשים שלי. חובה לראות ולהכיר לא כישראלי, לא כיהודי ולא כציוני אלא כבן אדם למען נדע לזהות את הפעם הבאה בזמן ושנדע להילחם בה.

פורסם

דריש

אז לא ללמד בבית ספר את ההיסטוריה של העם היהודי,

כי זה עלול "לדפוק לעצמו כל חווייה חיובית עם קצת תזכורת לכמה רע היה פעם"?

מעניין...

סלע

• תוכן חדש...