Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לפסיכומטרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נירשמתי לקורס פסיכומטרי בHIGH-Q והוא מתחיל בעוד 3 חודשים ואני בידיוק עכשיו משתחרר מצהל בשירות כלוחם ככה שהאינטרקציה שלי עם מתמטיקה ושאר המקצועות שואף ל-0.

בנתיים קיבלתי גישה לאתר ויש שם כל מיני תרגילים ודברים שעוזרים ללמוד ורציתי לשמוע מאלה שכבר עשו את זה כמה טיפים למה עדיף להתחיל ללמוד עכשיו מה יותר מאוחר וטיפים איך ללמוד מילים,מתמטיקה ושאר הדברים שם.

תודה!

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

המבחן שלי עוד שבוע ככה שאני יכול לתת לך כמה טיפים:

1. מילים, מילים ועוד פעם מילים - תתחיל ללמוד מעכשיו ולשנן. כל פעם תלמד קצת כדי שיקלט ולא הכל במסה אחת.

2. מתמטיקה - אם יש לך זמן וגישה למבואות באתר, תעבור עליהם, תרענן קצת את המוח ועל הדרך תוריד חלודה זה יעזור לך מאוד בהמשך הקורס.

3. גאומטריה - כנ"ל.

4. חיבור ועברית - אין כל כך מה ללמוד לפני הקורס חוץ ממילים כי הכל מורכב משיטות עבודה שיסבירו לך בקורס עצמו.

הכי חשוב - תשקיע בקורס, אל תחפף.

הכי חשוב 2 - אם יש לך אפשרות, אל תעבוד בזמן הקורס.

אם תרצה לשאול כל מיני דברים, בשמחה אני פה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

עשיתי פסיכומטרי מזמן, אבל הטיפ הכי טוב הוא לעלות מהר על התשובה הנכונה מבין ה-4 ולסמן אותה בלבד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

1. להתחיל לשנן מילון כבר עכשיו, לא לחכות עם זה, כמה שתפרוס את זה יותר זה יהיה קל יותר (וגם יוטמע טוב יותר)

2. אם אתה מתכנן להשתלב במקצועות ההנדסה - במהלך הקורס להשקיע את מירב ההתמקדות והמאמצים בחלקים של אנגלית ומתמטיקה. ציון מסוים באנגלית עלול לתת לך פטור מקורסים במהלך התואר, החלק של מתמטיקה הוא בעל משקל גבוה ויש מוסדות ששואלים עליו נקודתית ונותנים לו משקל גבוה אף יותר.

3. סימולציות, סימולציות, סימולציות. תעשה הרבה כאלו. תקפיד לדמות תנאי אמת מבחינת זמנים (תעשה בעצמך מבחן של 8 פרקים בלי הפסקות באמצע, כמו המבחן האמיתי).

4. תוציא ציון גבוה, זה עוזר בהמשך :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

היי,

טיפים שהם התרשמות אישית בלבד:

היות ופסכיומטרי זו מיומנות נרכשת, מה שאתה צריך לעשות זה למקסם את עצמך בתקופת שעד הבחינה. כמובן שלעשות הכל זו האופציה הכי טובה, אבל כמות הדברים שהמוח שלנו יכול להכיל ב-3 חודשים לא בלתי מוגבלת [שלילה כפולה זה קטע שאוהבים הכותבים בפסיכומטרי], ולכן לדעתי אם צריך לתת למשהו עדיפות, אז לא לשינון מילים. שינון מילים זה נחמד, אבל בפועל לא משמעותי כמו למשל לשפר את הבנת הנקרא, בעיקר של טקסטים אקדמיים. סייג אחד לכך הוא מילות קישור: חשוב לשלוט בכל מיני מילות קישור, כי אלו מופיעות גם בהשלמות משפטים והסקות מילוליות. בחלק המילולי, השיפור המרכזי צריך להיות קריאה. אני ממליץ על קריאה של מאמרים אקדמיים, ולא חסרים כאלו בגוגל. חשוב לציין כי לא סתם לקרוא, אלא גם להבין. שאל את עצמך למה או למי כל משפט מתייחס. תתרגם לעצמך מה כל משפט או פסקה אומרות בתכל'ס.

דווקא באנגלית, אוצר מילים הוא כן משמעותי [8 שאלות של אוצר מילים גרידא, וזה גם עוזר לחלקים האחרים בפרק]. אמנם קריאה מעשירה את אוצר המילים, אבל כדאי גם ללמוד אוצר מילים פרופר. כלל האצבע לשיפור הקריאה באנגלית הוא ספר או מאמר שבו אתה לא מבין בין 5 ל-10 מילים. שים לב, שהפרקים נקראים חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, ואנגלית נקרא כמו שהוא. הכוונה היא שבאנגלית בודקים ידע ולא חשיבה. לכן, אם אתה יודע אנגלית היטב, לא כדאי להשקיע בזה המון זמן. אנגלית גם מהווה 20% בלבד.

לגבי החלק הכמותי, אני לא ממליץ לך להתחיל לרוץ על שאלות, כי בטח בקורס ילמדו אותך טכניקה פסכיומטרית. מה שאתה כן יכול לעשות זה לחזור על מבואות: נוסחאות הכפל המקוצר, לשנן חזקות ושורשים עד 15, קצת גיאומטריה שתעזור לך להיזכר כיצד מחשבים שטחי משולשים, דימיון, מרובעים וכדומה.

זה אמור לעסיק אותך לבינתיים. אני בכוונה לא נותן טיפים כללים, כי הם לא רלוונטיים לשלב הזה וסתם יבלבלו אותך. אם אתה מתקשה עם שאלות וכדומה במהלך הקורס תרגיש חופשי לעלות צילומים ונעזור לך. אני מאוד אוהב פסיכומטרי.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כפי שציינו פה תדע מה אתה רוצה ללמוד קודם (תחום, לאו דווקא מקצוע ספציפי). אם אתה רוצה מדעי המחשב אז תשקיע בכמותי ובאנגלית. אם אתה רוצה ספרות או פסיכולוגיה תברר מה צריך בעיקר בשביל להתקבל לזה.

תשקיע באנגלית על מנת לקבל פטור, חבל אח"כ לסחוב עלוקה על הגב כמו מבחן אמיר או קורס בפאקינג יום שישי

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

טכניקות זה בולשיט. תלמד לחשוב מהר ולענות מהר. את זה אמורים ללמד אותך, אם לא אז הקורס לא שווה את הכסף.

טיפים שלי -

1. תשנן מילים (בצורה שבאמת תזכור) כבר עכשיו ככה שתסיים הכל לפי הקורס, ואז תתחיל מהתחלה במהלך הקורס ואתה תדע אותן פיקס.

2. תהיה רגוע, כולה מבחן מעפן שאתה יכול לעשות OVER AND OVER כמה שרק תרצה. אין סיבה שלא תקבל את הציון שאתה חפץ בו, בסופו של דבר.

3. פסיכומטרי זה לא קשה ואפילו כיף (באמת נהניתי ללמוד לזה). סוג של חידות לא יותר מדי קשות.

4. בחיבור - תבלבל את השכל כמה שיותר לפי הכללים שילמדו אותך (stick within the lines of the subject). הכי חשוב לא להיסחף בבלבולים ולא להמעיט בבלבולים, לבלבל מספיק את השכל כדי להוציא ציון מרבי.

5. במתמטיקה - תיזכר בדברים בסיסיים כעיקרון, אין יותר מדי סיבוך בקטע הזה.

באנגלית לא נגעתי כלל בזמן הקורס. אין לי טיפים כל כך מלבד שכדאי לך ללמוד את אוצר המילים. להתחיל מעכשיו.

פורסם

עברו הרבה שנים מהפסיכומטרי האחרון.

הטיפ שלי: לתרגל, לתרגל וגם לתרגל שאלות, בזמן אמת (עם סטופר), אחרת זה כאילו לא עשית כלום!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מתעלק על השרשור (אנחנו לומדים יחד לפסיכומטרי)

אם אני רוצה ללמוד משפטים - על מה כדי לי להתרכז?

בסימולציה הראשונה, לפני שבכלל התחלתי או ידעתי מה זה פסיכומטרי (הם מבקשים לעשות מבחן כזה איך שאתה נרשם, 6 פרקים , 2 אנגלית, 2 כמותי , 2 מילולי)

קיבלתי 580 - 138 אנגלית , 116 מילולי ו100 כמותי, אנגלית אצלי ברמת שפת אם והבנתי שמעל 137 מקבלים פטור, אני לא רוצה לעוף על עצמי אבל אם הוצאתי 138 על הפעם הראשונה אני מניח שאין לי טעם בכלל לבזבז זמן על אנגלית, מה יותר חשוב לתואר במשפטים? או שפשוט לשאוף לציון כמה שיותר גבוהה וזהו?

פורסם
או שפשוט לשאוף לציון כמה שיותר גבוהה וזהו?

ציון גבוה, לא גבוהה.

ממליץ לך להשקיע במילולי, במיוחד אם אתה רוצה ללמוד ולעסוק במשפטים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בחיי ששכחתי, אבל נדמה לי ש-136 או 134 ומעלה מזכה בפטור מאנגלית. לעזוב אנגלית או לא אני לא יודע. אם קיבלת 138 [ולא בטוח שזה מה שקיבלת, אסביר בהמשך] זה לא ברמת שפת אם [לא בהבנת הנקרא בכל אופן]. שלא תטעה זה מאוד גבוה, אבל אתה יודע, שיקול שלך.

אגב, הציון שנתנו לך לא מדויק בעליל. אין באמת דרך לחשב ציון של סימולציה שהיא לא של המרכז הארצי, וגם אז, החישוב די גס ויכול להשתנות בהרבה. הסיבה לכך היא שאף מכון לא יודע לחשב ציון, כי המרכז הארצי לבחינות והערכה לא מפרסם את הצורה שבה הוא מחשב ומתקנן ציונים. מכך, אל תתרגש מהסימולציה.

יואל גבע לקחו את המרכז הארצי עד לבית משפט עליון והשופט הודיע שמאל"ו לא חייבים לפרסם צורת חישוב ציונים, ולא חייבים לפרסם כל מבחן, אלא 6 פרקים בכל מועד, שלא חייבים להיות כולם מאותה הבחינה.

גם אחרי שזה נאמר, זה סה"כ מבחן כניסה ואינו מעיד על שום דבר, הוא קיים בשביל שהמורה שלך יראה עם מה אתה מתחיל.

סמירו, טכניקות זה לא בולשיט. פסיכומטרי עושים לאט. המבחן הזה בנוי להכשיל אנשים שממהרים ואנשים שפותרים תרגילים באמצעות ידע ולא חשיבה [חשיבה = שימוש בטכניקות, גישות וכדומה; כל מכון קורא לזה אחרת]. מה שהופך אדם לפותר מהיר זה השליטה בידע ובטכניקה ולא המהירות עצמה.

בעיניי לשחרר ולעבוד באמת לאט זה הדבר הכי קשה לאנשים. כולם רצים לענות על הכל ובדרך משאירים טעויות. עדיף להספיק לענות "רק" על 16 שאלות ולהיות עם 15 נכונות, מאשר להספיק לענות על 20 ולהיות עם 14 נכונות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מציע לך (במידה ואפשר) לעשות את הקורס במקום אחר, HIGH Q לא נתנו לי תחושה מקצועית בסניף באר שבע, וגם חבר שניסה אותם בסניף אחר לא קיבל ציון מי יודע מה, בכללי אחד המכונים הידועים לפסיכומטרי הוא יואל גבע, הקורס שם יקר יותר מHIGH Q (ובהרבה), אבל התחושה הרבה יותר טובה וממה שאני שומע הציונים טובים יותר.

אני באופן אישי נרשמתי ליואל גבע גם כן לקורס שיתחיל עוד שלושה חודשים, רק שאני משתפשף עכשיו במתמטיקה (חוזר על בגרות של 5 יחידות), אז לפחות בכמותי יהיה קל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...