Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נדמה לי שאני ארגיש מצויין שם. ולמרות כל ההתרגשות - יש פה דגם עם 3 דוושות... אני מקווה שזה לא רק ב 1.4 ;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ביחד עם האלפא 6, האלפא 90 וכמובן הארנה הבלתי נשכחת.

אבל מצד שני הג'וליה המקורית, ה GTV שנראית נפלא גם אחרי 50 שנה, האלפטא והאלפא 75.

זה שאלפא מצליחה לעורר כל כך הרבה אמוציות, מעיד שישנה עוד תקווה.

אמנם האלפא 6 נראתה כמו לאדה מגודלת, אבל יש לה קסם ולא הייתי מתנגד לאחת.

לשים את אלפא 90 ואת ארנה באותה רובריקה? הגזמת לחלוטין. ניחא אם היית מדבר על ה-33 או על ה-146 הראשונות עם מנועי הבוקסר, אבל את ה-90?

לטעמי, אלפא 90 נראית טוב יותר מ-75, היא נוחה ממנה ותנוחת הנהיגה בה אנושית יותר. חוצמזה, היא הגיעה עם תיק "ג'יימס בונד" מקורי שישב בגומחה בדשבורד. הכי אייטיז שאפשר :lol:.

בחזרה לעניין הג'וליה, בהתחשב בכך שהפרוייקט הזה היה חפוז, חשאי וניתן לשער רוב העבודה נעשתה באמצעות CAD, יש לי הרגשה שהמכונית לא קיבלה מספיק זמן פיתוח אמיתי, על הכביש. אאל"ט, גם לא ראינו את אבות הטיפוס עוברים התעללות בנירבורגרינג. בראיון שפורסם בעיתון 'פנורמה' האיטלקי מספר ימים לפני ההשקה, סיפר אחד העובדים, בעילום שם, כי המכונית 'עדיין לא שם' מבחינת NVH.

אני מהמר שג'וליה, מכונית חדשה לחלוטין עם שפע מכללים טריים, תסבול מלא מעט בעיות איכות ואמינות בשנותיה הראשונות. ולוואי ואתבדה.

אגב, גם מאזרטי גיבלי הוחשה ליצור - וחשה כמכונית לא לגמרי אפויה(בין השאר מנסיון אישי). רק כעת, טוענת המדיה כי הגיבלי מרגישות בשלות יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מסחרית , ה 90 היתה מכונית כושלת בעליל, למרות שהיתה טובה לזמנה.

סך הכל היא היתה מתיחת פנים לאלפטא הוותיקה, ונועדה למשוך זמן עד הגעת ה 164 שפיתוחה התנהל בעצלתיים, עקב מחסור במשאבים כספיים.

ה 33, לפחות כשהוצגה, היתה מכונית לא רעה, בעייתה העיקרית היתה כשהושוותה לקודמתה הנהדרת,.

קיסמה פג עד מהרה, ואין ספור מתיחות פנים שעברה שחקו אותה עוד לעוד עד שהפכה ללא רלוונטית בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אבל מצד שני הג'וליה המקורית, ה GTV שנראית נפלא גם אחרי 50 שנה, האלפטא והאלפא 75.

וכמובן הג'ולייטה ספרינט (101/750).

פורסם

מסכים. לי באופן אישי מפריע רק כפתור ההתנעה על ההגה. חוץ מזה נראית נהדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מישהו באלפא כנראה מאוד אהב את העיצוב של המאזדה 6 ולא רק את החיצוני, שימו לב לתא הנוסעים בעיקר בסביבת הקונסולה המרכזית והחישורים על ההגה, זה פשוט זהה למאזדה 6. חוץ מזה הנתונים הטכנים מרשימים אבל זאת כמובן הגירסא שתתחרה ותתומחר בערך כמו M3. העיצוב החיצוני לעומת זאת פושר מאוד, אין בו שום יחידיות או חדשנות כמו אז שהיו ל-159. האחורה עוד סביר, הקדימה פשוט גרוע.

mazda-6-interior-2.jpg

mazda-6-interior-2.jpg

עריכה אחרונה על ידי PorSche-911
פורסם (נערך)

אתה רציני? הדבר היחיד שמשותף בעיצוב הפנים של האלפא והמזדה הוא שלשתיהן יש הגה וידית הילוכים.

צורת הדש שונה, המסך שונה ובמקום אחר, פתחי המזגן שונים, בקרת האקלים שונה, בורר המצבים שונה וכו'...

זו הבעיה בזמן האחרון, כולם מחפשים מי דומה למי, כמו בחצי מהשירוש הזה וגם כשהם מוצאים הם צריכים ללכת לאופטומטריסט.

150624-alfa-romeo-giulia-hp2-1.jpg

05-2014-mazda6-lt-1369852914.jpg

פה אתם רואים דימיון, ברצינות? :?

שוב, נכון, זה אוטו וגם זה אוטו, לשניהם יש גלגלים, חלונות, דלתות, זה יוצר דימיון מסויים אבל להגיד שהם העתיקו?

אולי העיצוב לא נועז כמו שאנשים ציפו אבל הוא מקורי.

דבר נוסף, אלפא, כמו מותגים רבים, מדברת בשפה עיצובית חדשה ומשותפת לכל הדגמים שלה, כולם נראים מאותה המשפחה.

הפנסים האחוריים שכל כך מזכירים לכם את מזדה נראים כמו אבולוציה טבעית מאלו של ה159 תוך כדי שמירה על השפה שהג'וליטה הגדירה.

גם שאר האלמנטים נראים כמו אבולוציה טבעית (לא בהכרח טובה יותר) של ה159 בהתאם לשפת העיצוב ה"מעוגל" יותר ששאר הדגמים של אלפא הציגו.

קחו את הג'וליה החדשה ותעמידו אותה ליד הC4, C8, המיטו ועכשיו תעמידו בימקומה את ה159, מי תראה קשורה יותר?

בקיצור, לא העתיקו ולא נעליים, הלכו על שפת עיצוב מסויימת והוציאו דגם שנראה כמו יורשת שמרנית שמדברת את השפה.

ועם כל הכבוד לBMW, באיזה יקום היא יפה יותר?

2014-BMW-3-Series-Diesel-Saloon-Diesel-325d-M-Sport-4dr-Step-Auto-in-Melbourne-Red-Metallic-at-L.jpg150624-alfa-romeo-giulia-hp1-1.jpg

אם האלפא תתומחר נכון ותנסע נכון היא יכולה להיות להיט מכירות.

נ.ב

מצאתי פה עוד קצת תמונות והרהרתי בנושא העיצוב ה"שמרני" שהג'וליה מואשמת בגינו.

רק אני רואה שלרכב פתחי אוורור על מכסה המנוע ומאחורי בתי הגלגלים?

פספסתם את הפרונט שנראה כאילו הוא הולך לאנוס לך את הכלב?

או את הספויילר השובב מאחורה?

מזכיר לי איזה סרט שאחת הדמויות מספרת שמרוב שהוא רואה הרבה פורנו קטגוריות פשוטות כבר לא עושות לו את זה והוא עבר לדברים הסוטים באמת.

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

זה מה שדומה, פתחי המזגן במרכז + כפתור החירום ופיקוד המזגן.

mazda_6_interior_2.jpg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
דבר אחד אני חושב שאין עליו עוררין, אם את העיצוב הזה הייתה מציגה חברה כמו למשל, סתם לדוגמא, צ'רי, היינו 100% מהפורום קורעים לגזרים את ה"סינים המאפנים האלה שאין להם קמצוץ יצירתיות ורק מעתיקים אלמנטים מרכבים אחרים שמובילים את הקטגוריה".

חרף זה שהג'וליה סה"כ רכב נאה, חבל שלשם אלפא התדרדרה, לגניבה של אלמנטים עיצוביים מהמתחרות, מבלי להפגין יצירתיות עיצובית משלהם.

ולכן אנחנו יכולים לברך את מזלנו הטוב שיש מישהו כמוך שלא מפחד מאף אחד ובשם הנייטרליות כזכור אין לו בעיה לצאת נגד כולם ולקרוא בקול גדול : "המלך הוא עירום".

פורסם
הקשר הוא תרבות ארגונית, שזה כולל את מגוון הערכים, השיטות, הנורמות, היידע (ועוד) שעוברים מעובד לעובד מדור לדור. זה למה הבוס שלי ב-IBM בניינטיז עוד לבש חליפה כחולה עם עניבה כחולה וחולצה לבנה כל יום לעבודה. זה למה בונים נמל חדש באשדוד במקום לשפר את יחסי העבודה ושיטות העבודה של הקיים.

זה כי יש דברים שמשתמרים בארגון, עד שסוגרים אותו ושולחים את העובדים הביתה או לעבוד במקום אחר.

יש רכב חדש, הרב מסכים שהוא נראה ככה-ככה עד טוב (למעשה אתה היחיד שחושב שהוא נראה מצויין, אבל אתה לא האיש הכי אובייקטיבי בשרשור...). אני חושב שיש סיכוי טוב שהוא יהיה מצויין, כי הוא בא מהאנשים שיצרו מחדש את מזראטי.

אבל מה לעשות, מסורת העיצוב של אלפא לא ניכרת בו, והסיבה היא שהוא לא עוצב ע"י אף אחד שעיצב מימיו אלפא רומיאו או למד ממישהו שעיצב אלפא רומיאו.

מסורת והמשכיות אלו דברים חשובים ובעלי משמעות, בטח ובטח בעיצוב. לאלפא אין מסורת, יש רק הסטוריה.

ועכשיו רנסנס.

ומה שבאמצע נמחק.

אין המשכיות.

ובגלל זה היא נראית לא-מי-יודע-כמה.

לא רע, אבל רחוק מהציפיות שהעמידה ה-4C.

נ.ב. שוב, אני חושב שהפנים הוא רטרו שיק תמציתי ונאה ביותר והלוואי והחוץ היה יותר בכיוון הזה.

נ.ב.נ. היא גם נראית ככה בגלל מגבלות של עלות-תועלת ושימוש בפלטפורמה קיימת.

קצת מוזר להסיק שהעיצוב הזה שאין בו איזו בשורה או חדשנות יוצאת דופן, הוא הראיה הניצחת לכך שהרוח הזו של אלפא שבקה חיים לכל חי יחד עם מרכז העיצוב שהיה או לא. ראשית גם ה 4C שהבאת כאן היא תולדת התקופה הנוכחית חסרת שאר הרוח כדבריך, חשוב יותר מרבית העיצובים יוצאי הדופן ועתירי הדמיון היו בכלל פרי עטם של בתי עיצוב כמו פינינפארינה, ברטונה ולפעמים זאגאטו. אלפא כמעצבת בכלל לא היתה שם.

פורסם (נערך)

גיק, עברתי לכתוב מהנייד לכן אמנע מהדגמות אבל אפשר למצוא עוד המון דגמים עם קונסולה מרכזית דומה.

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לי זה ביכלל לא משנה -סתם צירפתי תמונה לגבי הטענה, הלוואי עלי האלפא הזו, הדבר האחרון שהייתי חושב עליו זה שיש מאזדה כלשהי שדומה לה חח :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...