Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מחשבה בנושא, הרי בבעיה הזאת שנוצרה בשימוש בכלי רכב הזה ללא כל הכנה, יש פלטפורמה נהדרת בכל הקשור לחינוך תעבורתי. להתייחס לזה ברמה המערכתית ולא כמענה נקודתי ביורוקראטי.

למה לא להכניס ביתר שאת את החינוך התעבורתי בבתי הספר, להתנות את אישור השימוש באופניים חשמליות במעבר מבחן אחת לתקופת זמן קצובה. זאת כדי להנחיל כבר בילדות את חוקי התנועה, כדי שיגיעו מוכנים ומבינים יותר לכשיגשו להוציא רישיון נהיגה.

אבל בין זה ובין המציאות... כרגיל, רק לאחר ששורף מתחילים לזוז ולחפש פתרונות אד הוק.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משטרת ישראל ממליצה: אופניים חשמליים ידרשו רישיון נהיגה. כלומר- גיל הרכיבה החוקי יהיה תואם לחוקי מדינת ישראל ויעמוד על 16. הסיבה לכך היא הקושי של משטרת ישראל באכיפה נגד ילדים בני 13 שרוכבים על מדרכות. אז עכשיו משטרת ישראל יוצרת בעצם מצב חדש: במקום לומר שאין כוח אדם לרדוף אחרי ילדים שמצפצפים על המשטרה ורוכבים על מדרכות, משטרת ישראל תצטרך גם לרדוף אחרי ילדים שמצפצפים על המשטרה ורוכבים על מדרכות - וגם אחרי אלה שאכן רוכבים בכביש, אך גילם הוא פחות מ16. נותר רק לאחל למשטרת ישראל הצלחה ולקוות לטוב.

זו תגובה שאני יכול להזדהות איתה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לא בדיוק הבנתי, אתה רוצה שגם 50 סמ"ק יהיו ללא רשיון וללא רישוי?

אולי גם שהם יסעו על המדרכות בשבילי אופניים?

במספר מדינות אירופה קטנועי 50 סמ"ק לא צריכים רישיון ורישוי. מותרים לנהיגה לכל אחד מעל גיל 16.

למייטב ידיעתי הם נמכירם עם הגבלת הספק לאיזור 4 כ"ס.

פורסם

בוקי,

מכיר את זה מצויין מאיטליה.

הנסיון גם עם הטום קאר וגם עכשיו עם האופניים החשמליות מוכיח שבתרבות החברה והנהיגה בישראל, זה פשוט לא עובד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
^ ברור, כי עדיף בהרבה שילדים ימשיכו לדרוס ולהידרס כל יום. :roll:

יפה אמרת ילדים, בתור רוכב אופניים חשמליים מבוגר אני חושב שצריך להגביל את הגיל ולא לעשות רישוי, רק מבוגר עם רישיון על כלי רכב יכול לרכב על אופניים. מספיק שודדים אותנו במיסים במדינה הזאת עד שיש כלי תחבורה יעיל לנסיעות קצרות לא צריך להרוס את זה כמו שהרסו לאופנועים או קטנועים.

פורסם

אין מה לעשות -כמו שכתבו מעליי. אם היינו בשווייץ או בדנמרק, בטח ההורים והילדים היו מקפידים על נסיעה במקומות מותרים, ולא מסכנים חיי אחרים. אבל, מכיוון שאנחנו במדינת עולם שלישי (מכל הבחינות, גם בכל הקשור לתרבות נהיגה/תרבות בכלל קלוקלת כלפי בני אדם) רצוי שזה יהיה כך -אף אחד לא רוצה שהבן הקטן או סבא שלו יקפחו חייהם בגלל שטות שנקראת אופניים חשמליים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מצד אחד זה כמו טוסטוסים על מדרכות ת"א ומצד שני ילד יכול להגיע

למהירות הזו בדיווש, אז זה יותר עניין של חינוך, וגם של רקע -

מי שגדל באיזור הררי ממילא היה סוגר סקאלה באפניים בירידות [50~] מתי שבא לו,

וזה מאפיין שכולה היה חוסך קצת מהעלייה, אז בשביל זה טסט ?

כמו שזה כרגע זו הפקרות, שיקגו!

הו הו הו, "שיקגו" !

תגובה של זקן מה70-אייטיז :)

יותר חשמל-פחות עמל

The first one to get angry loses

פורסם

יש אנשים שהתקשורת הרגילה אותם לחשוב, שכל בעיה בחיים שלהם צריך לפתור באמצעות "המדינה" "חקיקה" "רגולציה" וכו".

אז זהו - שכולנו מכירים מחיי היום יום שזה לא ממש עובד אידיאלי. עדיף להשאיר את המדינה במינימום ההכרחי.

למשל כאן - כל המבוגרים שאני מכיר שנוסעים על אופניים חשמליים - לא תהיה שום תועלת לאף אחד להציק להם עם רישיונות - אז למה?

פורסם

הו הו הו, "שיקגו" !

תגובה של זקן מה70-אייטיז :)

יותר חשמל-פחות עמל

"זקן" אוחתק! :lol:

פורסם
יש אנשים שהתקשורת הרגילה אותם לחשוב, שכל בעיה בחיים שלהם צריך לפתור באמצעות "המדינה" "חקיקה" "רגולציה" וכו".

אז זהו - שכולנו מכירים מחיי היום יום שזה לא ממש עובד אידיאלי. עדיף להשאיר את המדינה במינימום ההכרחי.

אם אני ועוד 5 חברים נקים את ה"פלנגות למניעת נסיעת רכב דו גלגלי על המדרכות" ונדגים לכל רכב דו גלגלי על המדרכה למה אנחנו מסתובבים עם אלות בייסבול, זה פתרון יותר טוב?

לא צריך להיות אנרכיסט, לפעמים צעד קליל ופשוט של המדינה מסדיר שוק פרוע בשניה.

ושוב, בפעם העשירית, ראה מקרה הטום קאר.

פורסם

אם אני על מאה קילוגרמיי מדווש על המדרכה במהירות ונכנס לך בגב,

לא אכפת לך שאני על אופניים אנלוגיות.

והיום בשרשור כרסום ברגים מישהו אמר על מישהו שהוא "20 שנה בתחום"

וזה פתאום נשמע לי כמו לא כזה הרבה זמן, אקב זיקנה.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

לי היה מקרה שבו האחריות (חוסר האחריות) הייתה על אדם מבוגר (30~) שכנראה מחזיק רישיון נהיגה ומכיר את חוקי התנועה רק שפה הוא רכב על המדרכה עם ילד מותקן על מושב "בטיחות" שתלוי על הכידון (בחיים לא ראיתי דבר כזה)

כשיצאתי מפתח הבניין הוא פשוט אסף אותי כמו שרואים בסרטים, כל המכה שאני לא חטפתי נספגה בילד ואיכשהוא אפילו לא נפלתי.

בשנייה שקלטתי שמעורב פה ילד בסיפור אז בכלל לא הייתי פנוי לכסח את האבא הטוב אלא לדאוג לשלום הילד, וכך קרה הפוך, הוא בכלל לא שאל אם אני בסדר (בכל זאת הוא "העתיק" את מקומי המקורי כ 5 מטר שמאלה במדרכה).

וברגע שהבנתי שהילד גם בסדר פשוט עזבתי את המקום, זה היה מיותר מבחינתי להוסיף לאבא הטוב שליבו נפל בתחתוניו וראה את חיי הילד חולפים מול עיניו

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סוף סוף רגולציה ! :mm_yeah:

לכל המתנגדים בואו נראה אם ההמחשה הבאה מוכרת לכם:

ילדה\ילד בני 12-13 עם אופניים חשמליים ללא אורות או מחזירי אור, ללא קסדה, לבושים בגדים כהים , נוהגים במהירות 30 קמ"ש בניגוד לכיוון התנועה או על המדרכה, כאשר יד אחד על הכידון והשנייה עם הפלאפון צמוד לאוזן, זאת תוך התעלמות מוחלטת מחוקי תנועה כגון תמרורים, רמזורים, זכות קדימה וכ"ו.

כל פעם שאני הולך ברגל בעיר אני מרגיש כמו אייל שנכנס בטעות לתוך מסלול נהיגה אתגרית. :shock:

כל פעם שאני נוהג ברכב אני מתפלל לא לקחת איתי טרמפ על השמשה הקדמית איזה ילד ז' שלא יודע מה זה

תמרור עצור.

:bad-word:

מספיק עם הפורענות הזאת,

אופניים חשמליים זה כלי תחבורה לכל דבר ! :?

זמין 8)

פורסם (נערך)
אם אני ועוד 5 חברים נקים את ה"פלנגות למניעת נסיעת רכב דו גלגלי על המדרכות" ונדגים לכל רכב דו גלגלי על המדרכה למה אנחנו מסתובבים עם אלות בייסבול, זה פתרון יותר טוב?

לא צריך להיות אנרכיסט, לפעמים צעד קליל ופשוט של המדינה מסדיר שוק פרוע בשניה.

ושוב, בפעם העשירית, ראה מקרה הטום קאר.

לא בטוח שאלות בייסבול הן הפתרון. אבל גם רשיונות לא. כאילו שאת החוקים הקיימים הנוגעים לאופניים מישהו טורח לאכוף. אז למה להוסיף חוקים(וגרוע מכך - בירוקרטיה)?

האיסור לנסוע על המדרכה למשל.

עריכה אחרונה על ידי dandan12
פורסם

רישיון לדבר - חוץ מלייקר את כלי תחבורה זה ולהכניס קצת כסף כמובן למי שצריך , לא יעשה שום דבר .

ראו דוגמת הרכבים , הרוב על הכביש בעלי רישיון ( רוצה להאמין שכולם ) ועדיין כמה מהם שומרים על החוקים ? כמה מהם נכנסים נגד התנועה ? כמה עוברים באדום ? (הבנתם) . רוב הילדים שעושים שטויות מודעים לשטויות שהם עושים - הם פשוט לא שמים על זה שהם יכולים לפגוע במישהו (לעומת מבוגר שאין בו את היצר לבדוק גבולותיו כאשר כרוך סיכון) .

במילים אחרות - מי שירצה לנסוע בצורה מסוכנת יעשה זאת משום שלא תהיה אכיפה אמיתית בנושא .

בנוגע לגיל - ללא ספק מבורך כל חוק שכזה רק יכול לעזור, בני 16 הינם בעלי תפיסות הרבה יותר נכונות מ14 ואפילו 15.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

• תוכן חדש...