Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קראתי בעיתון(וגם שמעתי דיון על כך בתוכנית חדשות יום שישי בערוץ 1 של שעה חמש),ששוקלים הצעה(שוב,יש לציין,זאת לא הפעם הראשונה וכנראה שגם לא האחרונה שהנושא הזה עולה).

בכל מקרה,נשקלת ההצעה של שלילת רישיון נהיגה או אפשרות של חידוש רישיון למי שהשתמט מהצבא בלי לקבל פטור חוקי.כמו כן נשקלות גם סנקציות נוספות כנגד המשתמטים.מה אתם חושבים על זה?

האמת שאני די בטוח שלצערי ההצעה הזאת תיפסל ולא תתבצע,ממש כמו בפעמים הקודמות שהנושא עלה.יהיו כמה כותרות בעיתון+כמה כאלה שיגידו שאנחנו מדינה "פשיסטית" ו "אנטי דמוקרטית",ואנשים ימשיכו להשתמט כי אין לזה סיכוי לעבור.

מה אתם חושבים על זההאם אתם בעד לשלול את הרישיון למי שהוכח כי השתמט משירות צבאי?

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה אתם חושבים על זההאם אתם בעד לשלול את הרישיון למי שהוכח כי השתמט משירות צבאי?

על זה אבי היה אומר: "מה עניין שמיטה לתשמישי מיטה?"

מה זו השטות הזו?

אם מישהו השתמט באופן לא חוקי, אז שיענישו אותו בהתאם לחוק.

כל השימוש המטומטם הזה בענישה מנהלית, במקום להתנהל בהתאם לחוק, זו פשוט הודאה באימפוטנטיות.

באותה מידה, למה שייקחו רישיון נהיגה דווקא?!

למה שלא יחייבו במס הכנסה כפול?

או ייקחו את הדרכון?

או שלא יסבסדו תרופות מסל התרופות?

או שרק יבטלו הנחות בחניונים?

מישהו יכול להסביר את לי הלוגיקה של זה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי מדובר בהצעת חוק פופוליסטית נטו, אין פה שום עניין מעבר להתפרסם כאילו עושים משהו מועיל.

אישית הייתי מעדיף שיתנו עונש למי שמשתמט מהצבא/שירות לאומי - מס הכנסה כפול זה רעיון נפלא אבל זה צריך לחול על כל האוכלוסייה, גם ערבים גם חרדים גם חילונים וגם דתיים.

אחרת שוב יש לך אפלייה של צד אחד.

אגב פותח השרשור זו אכן הצעה פשיסטית. מוסוליני היה מתגאה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

מה כבר אפשר להגיד על זה..

חבל שמעלים הצעות כ"כ מפגרות ופופוליסטיות מלכתחילה.

חבל שהסגידה לצהל מעוורת את מיטב אזרחי ישראל.

אבל גם ברור למה זה קורה. הרי בלי זה, מה כבר נשאר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בעבר הועלתה ההצעה ביחס למקבלי פטורים על בסיס קב"ן - בהנחה (ההגיונית) שאם מישהו קיבל פטור על בסיס סעיף נפשי אז לא יותר לו לנהוג.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בלי קשר לזה שאנחנו חושבים שהצעה פופוליסטית יש משהו שצורם לי בדיון הזה.

בעשור האחרון חווינו מלחמת לבנון השניה, מבצת עופרת יצוקה וצוק איתן. אלה רק מבצעים צבאיים בגודל מלא, לא כולל פה ושם.

לטעמי מושגים כמו ציונות, אהבת הארץ וגאוות יחידה אלה לא מילות גנאי גם בימנו.

אבל אני מבין שקהל הנאור של המאה ה21 מעדיף את מצעד הגאווה על פני משא כומתה.

מסיבות של שיראזי באומן 17 לעולם יהיו יותר כיפיות ממילואים בעוטף עזה.

פורסם
מה כבר אפשר להגיד על זה..

חבל שמעלים הצעות כ"כ מפגרות ופופוליסטיות מלכתחילה.

חבל שהסגידה לצהל מעוורת את מיטב אזרחי ישראל.

אבל גם ברור למה זה קורה. הרי בלי זה, מה כבר נשאר?

הרשה לי למקד .

רעיון גרוע, זו סגידה של לא חכמים בישראל.

נשאר הרבה לעשות - במקום צבא של לייצנים, להיות צבא מקצועי וטוב.

גם כך הצבא לא בנוי להכיל את כל גווני האוכלוסיה, זה המצב היום לא כולם מסוגלים להיות במסגרת צבאית.

זה סתם בלבול מוח לנסות ליישר את כולם למען השרות הצבאי.

אפשר לבנות מסלולים נוספים לתמיכה בקהילה, בבתי חולים, ללמד בעיירות פיתוח.

עזרה לאוכלוסיה הערבית והדתית וכו'.

זה גול עצמי להגביל בהתניידות אנשים, בזמן שאנו רוצים כי הצעירים ישתלבו בחברה .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בעבר הועלתה ההצעה ביחס למקבלי פטורים על בסיס קב"ן - בהנחה (ההגיונית) שאם מישהו קיבל פטור על בסיס סעיף נפשי אז לא יותר לו לנהוג.

מה הקשר? אין קשר ישיר בין מה שגורם לאדם לא להיות כשיר כחייל לחוסר יכולת לתפקד כאזרח פשוט.

כל אחד והבעיות שלו. העולם לא שחור ולבן.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

ומה הקשר?!

לפי ההגיון הזה הפסיכיאטרים צריכים לדווח על כל מטופל אזרחי, ושלא יינהג.

באמת, בו ניקח את כל חולי הדיכאון, כאלו שחווים התקפי חרדה, בעלי אישיות גבולית, נרקסיסטים... ונשלול מכולם רישיון נהיגה.

אחר כך נעבור לאנשים על הרצף האוטיסטטי, כאלו עם רגישות חושית, אולי גם ADHD...

את בעיית הפקקים זה בטוח ייפתור.

בלי קשר לזה שאנחנו חושבים שהצעה פופוליסטית יש משהו שצורם לי בדיון הזה.

זה לא התחיל כדיון על עצם השירות.

שייקבעו שכל משתמט צריך להכלא ל-5 שנים, זה בסדר.

שיישפטו כל משתמט ושיקבל בהתאם למקרה שלו, לפי החלטת שופט.

ענישה מנהלתית, שרירותית, זה משהו שאין לו מקום במנהל תקין (אפילו לא דמוקרטי, סתם תקין).

זה הרבה יותר בסיסי מהדיון מי צריך לשרת, למה וכמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה כולכם עולים חדשים?

כל כמה שנים ההצעה הזו עולה ושוקעת, בדרך כלל אחרי בחירות.

זאת אומרת שעוד שנה\שנתיים שוב יהיה שירוש דומה.

איך אמרו במצב האומה? שיהיה לנו בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אייל, אני חושב שצבא מקצועי זה רעיון מעולה.

לצערי, אני לא מאמין שיש סיכוי לזה אי פעם.

לטעמי מושגים כמו ציונות, אהבת הארץ וגאוות יחידה אלה לא מילות גנאי גם בימנו.

אבל אני מבין שקהל הנאור של המאה ה21 מעדיף את מצעד הגאווה על פני משא כומתה.

אני לא חושב שזהו ייעודו של איש בעולם הזה, להיות בשר תותחים.

ציונות זו לא מילה גסה, אבל במאה ה-21 אפשר גם להבין שאפשר להיות ציוני, ועדיין לא לרצות לסיים את חייך בגיל 20, בנגמש מיושן, ללא שום מטרה ברורה (חוץ מכסף לצבא).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שהשתמט מהצבא בלי לקבל פטור חוקי.

[/size]

פטור חוקי אגב זה להצהיר שאתה מאמין בזקן דמיוני בשמיים שברא גבר ואישה שהתהלכו עירומים בגן קסום מלא עצי פרי וגורשו משם בגלל שהאישה אכלה מפרי עץ אסור לאחר שפותתה על ידי נחש מדבר.

לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע הגיוני ואמיתי ביותר. :lol:

אין שום הבדל בין משתטמט מבני ברק, אום אל פאחם או תל אביב. כולם אזרחים סוג ב' בעיניי שנהנים ממטרית ההגנה של ישראל מבלתי לשלם את החוב בחזרה.

לעומת זאת, לפי דעתי המצב הקיים כיום רק ממחיש עד כמה פראיירים אלה שכן משרתים.

מה הפיתרון אם ככה? פשוט מאוד. להפעיל גמול כמו בארה"ב.

להפוך את הגיוס לצה"ל להתנדבותי, לגייס רק מי שמתאים ולא כל מי שרוצה. בתמורה, אלה שכן ישרתו יתוגמלו בהתהם על חשבון אלה שלא.

לדוגמה: לימודים גבוהים באוניברסיטאות בישראל מסובסדים על ידי הממשלה באמצעות המיסים. תבטל את הסובסידיה לגמרי כך ששנת לימודים תעלה 40 אלף שקל לשנה. מי שרוצה להשתמט וללמוד במקום שישלם מחיר מלא עבור שנת לימודים. גם מעין "קנס" וגם הוגן שהרי אם לא ככה נוצר מצב בו אדם ששירת מסיים 3 שנים בלי כלום כאשר משתמט כמעט קרוב לסיום תואר ראשון.

אפשר גם להעניק חצי דונם אדמה לכל אדם שסיים שירות מלא בגליל או בנגב. ככה אתה מיישב מקומות נשכחים ועם הזמן מפתח אותם.

אבל זה בחיים לא יקרה שהרי האזרחים הצדיקים מרע"מ-תעל וש"ס יתנגדו "לאי צדק" הזה כמו שהיה עם הצעת מע"מ 0 לאלה ששירתו בצבא בלבד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רק אני מבין שאין שום סיכוי שצבא מקצועי שיהיה אחכותי ככל שיהיה לא יכול לעמוד מבחענה מספרית אל מול הסכנות. כן. אנשים לא נולדים חיילים אבל כן מתים כחיילים. אין דרך אחרת. הבעחה שצריך למות בשביל חזירים תל אביביים שגבולות המדינה שלהם בין אבן גבירול לים.

פורסם

ההצעה הזאת רלוונטית בדיוק לאפס אנשים. בסופו של דבר, כל מי שלא משרת וממשיך בחייו ״קיבל פטור חוקי״. גם אם ניקח את המקרה הכי קיצוני של מישהו שמחליט פשוט להתעלם מכל המכתבים והפניות מהצבא - פשוט לא מגיע, ובסופו של דבר משטרה צבאית מופיע אצלו בדלת: אז הוא אולי ישב קצת בכלא, אבל בסופו של דבר הוא ישתחרר משם, ויקבל את הפטור שלו (על בסיס ״אי התאמה״ או לא חשוב מה). בערך כל מי שלא עשה צבא ו״סיים״ את הסיפור איתם (כלומר חי את חייו בלי משטרה צבאית ובלי עניינים עם הצבא) בעצם קיבל סוג של פטור מהצבא. אין אפשרות אחרת, עד כמה שאני מבין.

• תוכן חדש...