Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדלק שוב מתייקר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז איך אני ארגיש את זה? מה אני ארגיש? מה בעצם ההבדל בין 98 ל95?

אז ככה ה98 מזוקק יותר טוב - יענו יותר נקי מ 95

לאורך תקופה נגיד 3-4 שנים של תדלוק ב-98 המנוע כביכול יותר נקי/יש פחות פיח מכיוון ש 98 פשוט נשרף יותר טוב.

ההבדל העיקרי ביניהם הוא ב"מחיר"

כמו כן רכבים שמתדלקים בעיקר בדלק הזה הם רכבים עם מגדשים טורבו, משהו שקשור ליחסי דחיסה(אני לא אפרט)

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כלומר, יכול להיות שאצלו ספיציפית הוא לא ירגיש, אבל ברכבים אחרים במיוחד כשהיחס דחיסה גבולי ולא מחייב 98 - אפילו שימוש חד פעמי ב-98 (כשממלאים על מיכל ריק) יכול להציג הבדל בחלקות הפעולה של המנוע, בפחות צלצולים וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הכל קישקוש חוץ משוש.... - או שלא.

דלק 98 לא נשרף "טוב יותר" והוא גם לא "נקי" יותר, הוא בסה"כ קשה יותר להצתה, זה הכל.

מכוניות שהמנוע שלהן מצלצל סובלות מקידום הצתה מוגזם או:

חום יתר בתאי השריפה כתוצאה מיחס דחיסה גבוה /

פעולה חמה מידי של המנוע /

פלאגים שלא מנקזים את החום בצורה יעילה מבית השריפה.

אין שום בעיה להוציא פעולת מנוע חלקה מדלק באוקטן נמוך (סתם לצורך העניין, 91) עם כיוון הצתה מתאים, טמפרטורת עבודה נכונה ופלאגים שידעו להוציא את החום בצורה יעילה מבית השריפה.

אם היינו עכשיו בחו"ל ודלק 91 (או 87, WHATEVER) נטול עופרת כמובן היה זול יותר משמעותית, בקלי קלות הייתי מסב כל מכונית סטנדרטית בבית ללא כל חשש.

מי שרכבו "מצלצל" ועובר לדלק 98 ומרגיש בהבדל מהותי - לא מדובר כאן ב"איכות" דלק עם כי בהצתה מדוייקת יותר, זה הכל !

קודם לכן רכבכם היה מצית את התערובת מוקדם מידי, גורם נזק לשסתומים ולא נותן "תמורה" מלאה לדלק שנשרף (הדלק צריך להיות כבר מוצת ברגע שהבוכנה הגיע לסיום הדחיסה, דהיינו ל"נקודה מתה עליונה" - ולמעשה הוא הוצת קודם לכן, התנגד לדחיסה ולא נתן שום אנרגיה אפקטיבית).

כאשר הדלק מוצת בזמן, הבוכנה מקבלת את האנרגיה בדיוק "בדרך למטה", במהלך ה"עבודה" (למנוע בנזין 4 פעימות יש, מן הסתם, 4 פעולות: יניקה, דחיסה, עבודה ופליטה) וכך למעשה המנוע עובד "חלק" יותר ומתקבלת "תמורה מלאה" לדלק שנשרף.

נושא הצילצולים נפוץ בעיקר במכוניות שעובדות על טמפרטורה גבוהה מאוד (טרמוסטט שנפתח ב 89 מעלות למשל) + בעלות יחס דחיסה גבוה.

רכב שעבד על אוקטן 95 תקופה ממושכת ללא שום בעיה לא צריך להתחיל "פתאום" לסבול מבעיה - הוא בסה"כ צריך טיפול טוב יותר ועבודה בתחום סלד יעיל יותר, זה הכל.

לידיעה כללית: כיוון ההצתה ברכב (ישן) מתבצע ע"י סיבוב המפלג קדימה או אחורה (קידום או איחור ההצתה) בהתאם לסימון שנמצא על גלגל התנופה של המנוע (ישנו סימון שמודיע היכן היא נקודה האפס, שהיא "נקודה מתה עליונה" והיכן הם הנקודות שלפני או אחרי, מה שנקרא BTDC שזה "לפני" נקודה מתה עליונה ו ATDC שזה "אחרי" נקודה מתה עליונה).

שיטת הסימון עובדת לפי מעלות (הגלגל הוא 360 מעלות מן הסתם), בד"כ מדובר במספר בודד של מעלות כמו: 6 מעלות לפני, 8 מעלות לפני, 20 מעלות לפני וכו'...

איך זה עובד:

אוקטן 96 למשל צריך להצית כמה מעלות לפני , למשל, דלק 91 (שניצת מהר יותר) - אז אם דלק 91 מוצת 6 מעלות לפני נקודה מתה עליונה, דלק 96 נצטרך להצית 8 או 10 מעלות לפני נקודה מתה עליונה.

ברכבים חדישים עם מערכות הזרקת דלק קיים חיישן מיוחד המזהה נקישות (צילצולים) במנוע ויודע לתת פקודה למחשב ולאחר את ההצתה ובכך למנוע את הצילצולים הללו. אם זה לא מתבצע כנדרש סביר להניח שהמנוע עובד ביחס דחיסה גבוה מאוד + פלאגים "חמים" מידי או שיש בעיה כלשהיא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי יאצק, יופי של הסבר- ועכשיו שאלה.

נניח ויש אצלי מעט צלצולים כרגע, עם 95. ונניח ואני עובר ל-98 וזה פותר את הבעיה. האם יש אפשרות לחזור ל-95 ובעזרת כיוונון מסוים להפסיק את הצלצולים כמו שעושה ה-98?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נניח ויש אצלי מעט צלצולים כרגע, עם 95. ונניח ואני עובר ל-98 וזה פותר את הבעיה. האם יש אפשרות לחזור ל-95 ובעזרת כיוונון מסוים להפסיק את הצלצולים כמו שעושה ה-98?

רוני

אצלך אין כיוונונים רוני, מה שאפשר לנסות הוא להישאר על 95, לבצע ניקוי טוב עם 44K ולאפס מחשב (ולקוות לטוב :p).

במכוניות מודרניות (משומשות) הבעיות לפעמים יותר מורכבות ולא כל רכב יודע להתמודד עם הבעיות הללו... לפעמים אין ברירה והדרך היחידה היא לשנות אוקטן.

מקרה אישי שהיה לי:

באוטו הקודם שלי (לגאסי 1800) הוחלפה רצועת תיזמון. מעולם לא היו באוטו הזה צילצולים כלשהם מהמנוע.

אני יוצא מהמוסך לכיוון הבית כשרוב הדרך מישורית. במחצית הדרך הגעתי לעליה תלולה כלשהיא שדרשה לחיצה חזקה יותר על הגז...אני לוחץ - והמנוע מצלצל כמו מטורף.

אחרי 100-150 מ' (אני לא מפסיק אל הלחיצה) המחשב כיוונן לבד את ההצתה -אט אט הצילצול נפסק ומאז לא חזר אפילו לשבריר שניה.

מסקנה: קודם לכן רצועת התיזמון היתה רחבה יותר כתוצאה מבלאי או מתיחה לא מספקת. המחשב ידע לכוון את ההצתה כמו שצריך גם שהרצועה לא היתה מתוחה מספיק !

לאחר החלפת הרצועה השתנה מיקום הקאמשפט ביחס להצתה הממוחשבת - ונדרש כיוון חוזר. שם זה עבד, ואצלך ? :p רק אלוהים יודע...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוני

אצלך אין כיוונונים רוני, מה שאפשר לנסות הוא להישאר על 95, לבצע ניקוי טוב עם 44K ולאפס מחשב (ולקוות לטוב :p).

במכוניות מודרניות (משומשות) הבעיות לפעמים יותר מורכבות ולא כל רכב יודע להתמודד עם הבעיות הללו... לפעמים אין ברירה והדרך היחידה היא לשנות אוקטן.

איציק

בכל רכב עם הזרקה אפשר לכוון את ההצתה.

בתוכנה של ה-ecu יש מיפוי של ההצתה אותו אפשר לשנות, בד"כ אם לא נעשו שינויים מהותיים ברכב אין צורך בכך.

במקרה שלך רוני תבצע ניקוי באמצעות 44K לא באמצעות אינפוזיה אלא דרך המיכל, תכולת המיכל תקבע את ריכוז החומר ואת עוצמתו, חצי מיכל זה מספיק.

תבצע נסיעה מאומצת נניח לירושליים וחזרה אל תרד מ-4500 סל"ד :wink:

מניסיון הפעולה אפקטיבית ביותר היות ומדובר בהזרקה מבוקרת של החומר בכל מערכת הדלק ולפרק זמן ממושך הרבה יותר.

שים לב שביצוע פעולת אינפוזיה עפ"י היצרן בד"כ מכוונת לזמן ארוך יחסית ומבוקרת באמצעות ווסת, בהחלט לא פעולה של 2 דקות.

תוספת החומר בפרק זמן קצר כזה ובוודאי שחניקת המנוע ע"י שפיכת החומר במכה אינה מומלצת, החומר חריף ומרוכז ויכול לגרום נזק במיוחד במנועים עייפים.

האינפוזיה "המקובלת" מתאימה לקרבורציה, אולי למערכות SPI.

זאת לא רק דעתי, בזמנו אלון אודסלמן (פיין טיוניג לשעבר) התייחס לכך וחד משמעית המליץ על הפעולה באמצעות תוספת הנוזל למיכל הדלק.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

תודה.

מחר אני יוצא לנהיגה ארוכה. אני חושב לנסות קודם את ה-98, לראות אם אני מרגיש הבדל כלשהו. אני אמלא מיכל מלא ואבדוק. אם לא ארגיש שינוי (המנוע כרגע מעולה, פשוט יש טיפה צלצולים חלשים, לפחות לפי מה שאני שומע - אחרי שדיגה הסב את תשומת לבי) - אשים K44 על חצי מיכל ונראה מה קורה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...