Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום היא נוהגת בסיטיגו ידנית 60 כ"ס. מודל 2013.

הרכב הזה נקנה כשגרנו בעמק בית שאן והיא נסעה כ10 דק' לכול צד לעבודתה.

כיום אנו גרים במושב ליד קצרין ומסלול הנסיעה שלה הוא 50ק"מ לכול צד מהמושב דרך קצרין>צומת יהודיה>צמח.

כמובן שהיום פחות נוח לה בנסיעה עם הילוכים ואם כול הכבוד ליכולות של הסיטיגו לסחוב יפה ביחס למימדיה ונפח המנוע, זה קצת קשה בעיקר עם הגיר הידני.

האם מעבר לרכב הנ"ל שברור לי שהוא לא ספורט אבל הוא אוטו' ונפח מנוע 1200, תהווה חלופה טובה או שכדאי ללכת לקטגוריה אחת גבוהה יותר, בסגנון יאריס, איביזה, וכו'...

אני עוד לא מתייחס לתקציב אלא לסוג הרכב שיתאים לצרכיה. רוב הנסיעות של הבית הן עם רכב העבודה שלי.

תודה לעוזרים!

פורסם

1. מבחינת זמינות כח לא נראה לי שתהיה בעיה, מבחינת נוחות זה בעיקר תלוי מה נוח לה.

2. לסיאט יכול להיות יתרון כי אם תקנה חדשה יש מצב שיקבלו את הסיטיגו בטרייד-אין.

3. האיביזה היתה הבחירה שלי אם הייתי צריך להחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הפיקנוו בהחלט יכולה להתאים ותהיה זריזה יותר, איבזור טוב.

הייתי בודק גם את היונדאי i10 שלדעתי מציעה מושבים טובים יותר.

האיביזה שצויינה תתן באמת זריזות הרבה יותר עדיפה על חשבון איבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שהפיקאנטו היא לא חסכונית, לעומת הסיטיגו שהיא מאוד חסכונית.

בנסועה של 100 ק"מ ביום הפער בדלק יכול להיות די משמעותי.

אני מבין שהמסלול יכול להיות מעצבן מאוד לרכב ידני, אז הייתי ממליץ על רכבים "אוטומטיים" קצת חסכוניים יותר מהפיקאנטו, כגון הניסאן מיקרה או הסיטיגו הרובוטית

פורסם

יש גם את הספייס סטאר שהיא חיסכונית.

אבל לדעתי אם הבעיה עם גיר של הגיר הרובוטי שבוא חד מצמדי אזמהוא חיסכוני אבל לא נעים כמו םלנטרי או רציף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

שכחתי לציין שיש לי קצת חשש מגירים רובוטיים/DSG למיניהם, אשתי דיי מפחדת "להמר" על גיר מסוג זה לכן גיר אטומטי רגיל/רציף עדיף כאן למרות שאם אני הייתי באופן אישי צריך לבחור בלי להתייחס לנושא האמינות של גירים רובוטיים/DSG הייתי לוקח אותם כאופצייה כי הם(רכבים עם DSG) כנראה יהיו יותר מהנים ובעלי ביצועים טובים מהאוטומט הרגיל(תקנו אותי אם אני טועה). לגבי הקטגוריה של רכבים כמו הסיטיגו/פיקנטו, זה יספיק? אתם מכירים את הדרך מיהודיה לרמה, זה עליות ומעט פתלתל...

לגבי האיביזה, מבאס נושא האחריות....

עריכה אחרונה על ידי MrHicUp
תוספת
פורסם

מנועי ה1.2 חזקים מה 1.0 בצורה מורגשת.

פורסם

נסועה של 50 ק"מ לכל כוון כל יום זה לא צחוק - קטגוריית רכבי המיני אמנם נוחות סה"כ אבל הן לא מיועדות לנסיעות כאלו - למה לא ללכת על משהו קצת יותר מפנק?

רנו קליאו 0.9 ליטר טורבו? אלפא מיטו 0.9 ליטר טורבו? - הרנו תהיה הרבה יותר נוחה מן הסתם בכל פרמטר אפשרי מהפיקנטו ולא חושב שהיא תהיה בהרבה פחות חסכונית.

או אולי מיני אבל קצת יותר נוחה - ניסית את המושבים של הפיאט 500? שווה בדיקה.

נקודה למחשבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הוא ביקש אוטומטי ודייק שהוא מעדיף גיר שאינו רובוטי. היאריס נראית אופציה טובה כמו גם הג'אז ההברידית שנמכרת כליסינג 0 במחירים מפתים ונותנת צריכת דלק מעולה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פות"ש, עליך לביא בחשבון שלהחלפת הרכב יש עלות משמעותית, ביוחד הפסד הערך של הרכב הנמכר כעבור זמן כה קצר מרכישתו. עם זאת יש כמה נושאים שמצדיקים לחלוטין את העלות: מרחק הנסיעה היומי החדש, ולא רק המרחק, אלא בעקר אופי הנסיעה בכבישים מפותלים, תלולים וחלקם באיכות לא מיטבית. לאור מאפיינים אלה הייתי מכניס לחשבון לא רק את נושא צריכת הדלק אלא גם ענייני נוחות ובטיחות. לכן סביר שהייתי מחפש רכב מקטגוריית הסופרמיני, ואחד בעל רקורד בטיחות טוב.

לגבי ידני או אוטומטי - אשתך תסע יום יום בירידות תלולות, ואני מניח שיודעת להשתמש בהילוכים על מנת לצמצם התחממות הבלמים. אם היא עוברת לרכב אוטומטי צריך לודא שהיא יודעת להשתמש בהגבלת ההילוכך על מנת לשמר את יכולות הבלימה בירידות הארוכות מהרמה. להערכתי אופי הנסיעה דווקא מתאים יותר לרכב ידני בגלל השליטה הטובה ביותר בבלימה בירידות ובכח בעליות, וכיון שלא צפוי שתעמוד הרבה בפקקים המנוחה לרגל שמאל לא תהיה משמעותית במניוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
פות"ש, עליך לביא בחשבון שלהחלפת הרכב יש עלות משמעותית, ביוחד הפסד הערך של הרכב הנמכר כעבור זמן כה קצר מרכישתו. עם זאת יש כמה נושאים שמצדיקים לחלוטין את העלות: מרחק הנסיעה היומי החדש, ולא רק המרחק, אלא בעקר אופי הנסיעה בכבישים מפותלים, תלולים וחלקם באיכות לא מיטבית. לאור מאפיינים אלה הייתי מכניס לחשבון לא רק את נושא צריכת הדלק אלא גם ענייני נוחות ובטיחות. לכן סביר שהייתי מחפש רכב מקטגוריית הסופרמיני, ואחד בעל רקורד בטיחות טוב.

לגבי ידני או אוטומטי - אשתך תסע יום יום בירידות תלולות, ואני מניח שיודעת להשתמש בהילוכים על מנת לצמצם התחממות הבלמים. אם היא עוברת לרכב אוטומטי צריך לודא שהיא יודעת להשתמש בהגבלת ההילוכך על מנת לשמר את יכולות הבלימה בירידות הארוכות מהרמה. להערכתי אופי הנסיעה דווקא מתאים יותר לרכב ידני בגלל השליטה הטובה ביותר בבלימה בירידות ובכח בעליות, וכיון שלא צפוי שתעמוד הרבה בפקקים המנוחה לרגל שמאל לא תהיה משמעותית במניוחד.

אומנם דרך פתלתלה, בעיקר אם נוסעים לכיוון מחניים מצומת בית המכס(לרוב לא יקרה כי זה לא בכיוון העבודה) וגם כשיורדים ליהודיה דרך בית המכס בואך פארק הירדן(גם כן מסלול פחות מועדף ולרוב לא תיסע בו) המסלול העיקרי יהיה דרך צומת קצביה עד יהודיה ומשם שמאלה דוח עד לצמח. השניים הראשוני אכן בעלי נסיעה פתלתלה וגם תלולה, דרך קצבייה המסלול מתון בהרבה בכול הנוגע לעליות וירידות כך שאין ממש חשש לשחיקת ברקסים הסטרית לדעתי.

ד.א: הרכב העיקרי שלנו הוא מהעבודה שלי, הונדה ג'אז :wink:

עוד נקודה חשובה, ויסלחו לי כול הנשים, אשתי היא ג'אדאית, יענו, אל תתעסק איתה בכביש :lol:

היא לא מהבחורות שדבוקות לשמשה ונוסעות 60 קמ"ש ולא מעיזות אפילו להסיט את היד מההגה כדי להגביר את הווליום ברדיו... בקיצור, יודעת לנהוג !

עריכה אחרונה על ידי MrHicUp
פורסם

בכל השרשור הזה לא ציינת תקציב, אז אני משער שאו שהוא גמיש או שאתה מדבר על סביב ה 80K ש"ח.

ב 80K ש"ח לא הייתי לוקח את הפיקנטו ספורט, עם כל המותק והסקסיות שיש ברכב הזה. שילוב של מנוע 1.2 אטמוספרי יחד עם תיבה אוטומטית פלנטרית לא מבטיח הרבה, לא בביצועים ולא בצריכת הדלק.

ב 80 לטעמי עדיפה המיצובישי ספייס סטאר שתהיה מאוד חסכונית בדלק, מרווחת ביחס לרכבים מקטגוריית המיני ולמרבה ההפתעה גם די זריזה.

אם רוצים משהו קצת יותר "ג'דאי" באותו הסכום - האיביזה המוזלת תפורה למשימה למעט גיר ה DSG שאתה חושש ממנו.

כל סופר מיני אוטומטית אחרת עולה יותר, הרבה יותר, אלא אם מדברים על משומש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בכל השרשור הזה לא ציינת תקציב, אז אני משער שאו שהוא גמיש או שאתה מדבר על סביב ה 80K ש"ח.

ב 80K ש"ח לא הייתי לוקח את הפיקנטו ספורט, עם כל המותק והסקסיות שיש ברכב הזה. שילוב של מנוע 1.2 אטמוספרי יחד עם תיבה אוטומטית פלנטרית לא מבטיח הרבה, לא בביצועים ולא בצריכת הדלק.

ב 80 לטעמי עדיפה המיצובישי ספייס סטאר שתהיה מאוד חסכונית בדלק, מרווחת ביחס לרכבים מקטגוריית המיני ולמרבה ההפתעה גם די זריזה.

אם רוצים משהו קצת יותר "ג'דאי" באותו הסכום - האיביזה המוזלת תפורה למשימה למעט גיר ה DSG שאתה חושש ממנו.

כל סופר מיני אוטומטית אחרת עולה יותר, הרבה יותר, אלא אם מדברים על משומש.

כול מלה בסלע, אם זה היה תלוי בי אני הייתי כבר בוחר באיביזה DSG , אבל לאשתי יש טראומת גיר רובוטי מפיאט פנדה שאכלנו איתה קש ומאוד קשה לשכנע אותה על הDSG, למרות שהפנדה הייתה מליסינג וכאן כנראה הייתה הטעות שלנו...

בכול אופן אני לא מרים ידיים, אולי בסוף היא בכול זאת תרצה גיר ידני?

פורסם

הפיקנטו הזו שותה דלק. להגיד לא חסכונית זה לתת לה מחמאה.

ביחס לציפיות וביחס לקטגוריה היא שותה דלק כמו אמריקאית זקנה.

מצד שני יש לה מחירון חזק והיא נמכרת כמו סובארו DL בשיאו של החרם, אז יש מצב שבסיכומו של דבר זה מתקזז.

הייתי בודק את המיצובישי, האחות לבית יונדאי והאיביזה שהזכירו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...