Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: enfasi]C3[/TD]

[TD]-Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines. These oils will increase the DPF and TWC duration.

Warning : these oils may be unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מערכות פליטה מתקדמות רגישות לרכיבים מסויימים בשמן המנוע, בעיקר מינרלים מסויימים המיועדים להפחית שחיקה והמצאותם בשמן המנוע עלולה לגרום לזליגה למערכת הפליטה וגרימת נזק.

ניהלנו על זה דיון לא מזמן ולדעתי שימוש בשמן שעומד בתקן SN ואולי אפילו SM יהיו מספיק טובים לשימוש במקרה הזה, שכן המזהמים הנ"ל נמצאים בהם באחוז אפסי. עם זאת אני לא יודע איזה עוד הבדל יש בתקן ה C3 ששונה מאחיו האמריקאי והאם שימוש יכול לגרום לנזק כזה או אחר או לא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן אין התקדמות. נראה לי שהשלב הבא הוא לבדוק מה יצרני שמנים ממליצים.

גם הם, מסתבר, מסכימים שמדובר בשמן מיוחד. כנראה, מאוד מיוחד.

אז ככה - LIQUI MOLY ממליצים על 10W60 אך הוא אינו עומד בתקן ACEA C3 (כמו הCASTROL וה-SHELL שהוזכרו כאן בשרשור).

EUROL: (לא נגענו): Consult technical advisor Eurol; tel (+31) (0)548- 615165 (!)

Valvoline: (שוב, לא נגענו): No Recommendation Available (!)

CASTROL: (לא נגענו כבר אמרתי?): Refer to Dealer.

ROWE גם לא מסייעים: On request. We need more information from the operating manual for your vehicle.

SHELL: (וזו חברה שמייצרת את השמנים המקוריים עבור פרארי, כן?): Manufacturer's recommendation

בקיצור, איפה שבדקתי לא לוקחים אחריות*, אומרים לשים את מה שהיצרן ממליץ, כי כנראה אין להם שמן בצמיגות "מירוצים" (חמה גבוהה) העונה לתקן ACEA C3.

*לא הייתי מסתמך על ההמלצה של LIQUI MOLY כי האלגוריתם פשוט נותן את מה שהכי קרוב בתור המלצה.

פורסם

הייתי מציע לנבור ברשת ומנסה לגלות האם שמן SN טוב לשימוש במקומות הדורשים C3, ובמידה ואין חפיפה איפה היא בדיוק ובמה זה עלול להשליך על תפקודי השמן במנוע.

אני מאמין שאין בעייה להשתמש ברכב הנ"ל בשמן העומד במפרט ה API העדכני ביותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואת זה הוא שם אחרי ההמלצה שציינתי, REFER TO DEALER, בתור: All other recommendations.

כלומר - רק במידה ואין לך תשובה מהדילר הם ממליצים על זה.

ברור שהדיילר ימליץ רק על הסילניה 10W50 בלבד.
פורסם

ושמת לב שזה מה שקסטרול ממליצים, כן?

Tom_22 עשה הפוך ממני, ומצא שמנים שנראה שהם בתקן, אבל גם הם איזוטריים לא פחות...

אולי כדאי לכתוב מכתב מסודר להנהלת מותג אבארת' בישראל ובאיטליה ולציין את הפרשי המחירים בין היבואן הישראלי לעולם הגדול, ולבקש שיציעו פתרון?

פורסם

המחיר בארץ הזוי.

כשאתה נכנס למוסך לבצע טיפול לרכב הנ"ל, השמן שהם שמים הוא הסילניה? כמה עולה טיפול של החלפת שמן ומסנן?

כמו שכבר נאמר פה לא פעם, אין שום סיבה להיות פראייר. מציע לחפש חלופות מתאימות ולנבור באינטרנט בשביל מידע.

פורסם

כל השרשור הזה הוא נבירה אחת גדולה (מתוך עניין כמובן).

אם תקרא את ההודעה שלי #64 תראה שאפילו היצרניות הגדולות של שמנים בעולם לא ממש ששות לתת המלצה לאיזה שמן שלהן הוא המתאים לאוטו הזה.

פורסם
המחיר בארץ הזוי.

כשאתה נכנס למוסך לבצע טיפול לרכב הנ"ל, השמן שהם שמים הוא הסילניה? כמה עולה טיפול של החלפת שמן ומסנן?

כמו שכבר נאמר פה לא פעם, אין שום סיבה להיות פראייר. מציע לחפש חלופות מתאימות ולנבור באינטרנט בשביל מידע.

היבואן צריך לממן באיזו שהיא דרך את הטיולים היפים שהוא "מארגן ללא עלות"

והתמונות מהטיולים אכן מדהימות לפי.הפרסומים כאן בפורום.

• תוכן חדש...