Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי אתה? יוסי. גרוש + 0 ומאורס.

80000 (כולל ריביות)

מימון של 100% הלוואה בריבית מינימלית.

אני משלם על הרכב 1330 ש"ח לחודש למשך 5 שנים.

כרגע הרכב בן 20 חודשים. הוא שווה במחירון 57000 ואני חייב 53000 עדיין.

בשלב הזה ירידת הערך מתמתנת ובערך עוד 7 חודשים אני יכול למכור את הרכב ולהישאר בלי חוב בכלל ובלי כסף ביד.

אני משלם כ3000 ש"ח בשנה על ביטוחים.

טיפול של 1200 ש"ח פעם בשנה (אני עושה 26000 ק"מ והוראות הטיפולים זה כל 30000).

אגרה זה עוד 1200.

על דלק יוצא בין 900-1200 לחודש, עם תצרוכת ממוצעת אמיתית של 17 לליטר.

עד היום לא היו לי תקלות בכלל חוץ מזה שנגמר לי פעמיים נוזל השמשות ולפני שבוע היה לי פנצ'ר.

כרגע ההוצאות על הרכב הן כ10% מההכנסות החודשיות של הבית ומצליחים גם לחסוך כל חודש.

אני מצרף את הגרף שעשיתי כשקניתי את הרכב, עם הערך המשוער כל חודש, על פי המחירונים של הקליאו הקודמות.

עד עכשיו מסתבר שזה די מדויק (זה כולל גם את ירידת הערך הראשונית עם הקניה אבל זה לא רלוונטי כי אין לי סיבה למכור את האוטו לפני שזה מתאזן).

הקו האדום הוא כמה שאני חייב בחודש נתון.

הקו הכחול הוא הערך של הרכב.

הקו הירוק הוא ההפרש ביניהם. ברגע שהוא מעל 0 זה אומר שאני יכול למכור את הרכב, לשלם את ההלוואה ולהישאר עם כסף ביד בשביל הרכב הבא.

Values.jpg

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
  • תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוסי, אהבתי מאוד את הגרף.

לא הבנתי אם הרכב שווה כרגע 4,000 שקלים יותר ממה שאתה חייב, איך זה שאתה לא נמצא בנקודה בה הקו הירוק בתחום החיובי. האם יש איזשהו סכום שעליך לשלם ב'יציאה'?

אני מניח שמדובר בקליאו ידנית, שמחירה כחדשה 70K - והסכום שקרוב ל80K הוא לאחר תוספת ריביות ושאר מרעין בישין? תקן אותי אם אני טועה.

ברמת העקרון אני מאוד סולד מרכישות שכאלו (100% מימון) וחושב שהרבה אנשים "נכנסים לבור" בלי לשים לב - אבל ההתנהלות שלך שקולה ואחראית ולכן אני נוטה להאמין שעבורך זה היה צעד חכם.

אשמח ללמוד עוד קצת על תנאי הרכישה (יש מקדמה? יש סכום שעליך לתת בתום החמש שנים? מהי הריבית?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הרכב עצמו עלה 74000. ביחד עם האגרה והכל זה יוצא 77000.

הריבית הייתה פריים מינוס חצי.

לא הייתה מקדמה.

הסכום קבוע.

בגלל שאני לא מספיק תמים בשביל להאמין שבטרייד-אין יקבלו את הרכב במחירון (בטוח יורידו משהו), אז אני לוקח טווח ביטחון.

סביר להניח שהרכב הבא שלי גם יהיה קליאו אבל עם מנוע יותר חזק ובגרסת סטיישן 8)

מהרנו קפטור לא התלהבתי (חמי קנה אחת ואני מעדיף את הפונקציונליות של הקליאו).

פורסם

חברים, קראתי את כל השרשור באמת תודה המון ידע ,ניסיון,ודעות!

יוסי- אשמח אם תוכל לפרסם את הטבלה המלאה של הנתונים (ממנה עשית את הגרף) אם אפשר!

פורסם

בן 28 סטודנט, את הרכב רכשתי לאחר תקופה ארוכה שעבדתי כמורה פרטי חסכתי סכום של 50K , תיכננתי לקנות ב40K לאחר בדיקה של שוק הסופר מיני בחרתי קליאו דור 3 2009 כדי להשאר עם עוד קצת הון נזיל הרכב נרכש ב35K. כרגע אני עם הרכב כחודשיים וברוך השם לא מתחרט על הרכישה.

פורסם
חברים, קראתי את כל השרשור באמת תודה המון ידע ,ניסיון,ודעות!

יוסי- אשמח אם תוכל לפרסם את הטבלה המלאה של הנתונים (ממנה עשית את הגרף) אם אפשר!

בשביל המחירון המשוער השתמשתי במחירון יד2 ולוי יצחק. שים לב שלכל רכב זה שונה כי יש ירידת ערך שונה.

בשביל התשלומים החודשיים פשוט השתמשתי בלוח הסילוקין של ההלוואה.

פורסם (נערך)

אריאל, נשוי + 3.

מחזיק 2 רכבים:

1. פיזו 406 ידנית שנת 1999 טורבו דיזל (90 כ"ס) - עלתה 6000 ש"ח לפני שנה וחצי.

2. סניק RX4 ידנית שנת 2003 טורבו דיזל (105 כ"ס) - עלתה 16000 ש"ח לפני שנה וחצי.

טיפולים שוטפים אני עושה לבד.

ברקסים/טיימינג במוסך.

למרות ועל אף שהרכבים שלי מקוטלגים בקטגוריה של עמישראל ומסווגות כ"גרוטאות" - איני חוסך ולו שקל אחד על איכות החלפים/טיב צמיגים/מזגן חזק ועוד ...

מאמין שגם הרכבים הבאים שלי יהיו בתקציב דומה.

עריכה אחרונה על ידי BigMak

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

יוסי, שכחת רק פרט קטן. היום הסיכוי לקבל מחירון על רכב שואף לאפס מלמטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בגלל שאני לא מספיק תמים בשביל להאמין שבטרייד-אין יקבלו את הרכב במחירון (בטוח יורידו משהו), אז אני לוקח טווח ביטחון.

אלעד, לקחתי את זה בחשבון.

אני לא מתכנן גם לקבל מחירון.

• תוכן חדש...