Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308- ייעוץ לאחר בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יומיים האחרונים לקחתי שתי רכבי פיגו 308 לבדיקה, את שתיהן לא רכשתי בגלל כמה בעיות מכניות.

המכונית הראשונה- שנת 2009, 59 אלף ק"מ, יד 2 (פרטית)- בבדיקה עולה כי תושבת מנוע פגומה, רעש ממערכת התיזמון ושסתומים, נזילת שמן גיר, מערכת פליטה רועשת, נקישה בשילוב הילוכים ותיקוני מרכב קלים.

היום בדקתי רכב נוסף- סוף 2008, יד ראשונה, הרכב נסע 4,600 ק" (פרטי). לאחר בדיקה- נזילת שמן רבות, מראש המנוע, כאשר פותחים את מכסה המנוע ניתן לראות את השמן. בנוסף, יש נקישות בגיר, פגיעות מרכב קלות מאחור, החלפת פגוש קדמי.

נסענו למוסך פיג'ו- עלות תיקון הנזילות שמן כ-2500 ₪ לפני עבודה. אמרתי לבעל הרכב שיתקן את התקלה ואז יהיה על מה לדבר. על פניו, מלבד בעיית השמן, הרכב שמור וכמעט לא נסע.

מה אתם ממליצים?מנהל המוסך הסביר לי שרכב שנסע 5000 ק"מ בשנה האחרונה זה לא בהכרח דבר בריא.

פורסם

אני מניח כי מדובר בדגם בלי הטורבו. לגבי הראשונה חוץ מ(אולי) תושבת המנוע נשמע כי יתר הליקויים הם מלל סטנדרטי של מכוני בדיקה שאינו בהכרח מחייב התייחסות מיידית. לגבי השניה - כנ"ל ביחס לנזילת השמן. ידוע לי כי במנועים הללו מקובלת נזילת שמן ממשאבת הואקום, אך העלות נמוכה ממה שתיארת (באזור ה-1500). קשה להתייחס לשאלה מבלי לדעת באיזה מחיר מדובר, ככל והוא נמוך באופן ניכר ממחיר המחירון אולי עדיף לספוג תיקון כזה של תקלה נפוצה, מאשר להמשיך לבזבז זמן וכסף בבדיקות לאיתור רכב "מושלם".

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קניתי לפני חצי שנה פיג'ו 308 2010 120 כ"ס... רכב מפנק מאוד! (אני בטוח ששמת לב..) האירופאיות אוהבות לנסוע אז הרכב כן צריך להיות בתזוזה בשביל לשמור על בריאותו במקרה הזה.

בכל אופן, כל הסטיגמה על הפיג'ו אולי נכונה על דגמים שלפני 2008. חוץ מהגיר AL4 והבעיה הידועה שהמנוע של הפיג'ו 308 זולל שמן, לא נתקלתי בשום בעיה ברכב שיש לי. ושלי נמצא על 105 אלף ק"מ! רק ב4-5 החודשים האחרונים נסעתי 7-8 אלף ק"מ, כשמחצית מהם היו בעליות של ירושלים (הממש לא ידידותיות). כן הייתה לי בעיה של העברת הילוכים בגלל שהמחשב של הגיר הוא מחשב לומד (מסתגל לאופי הנהיגה שלך)... אז הוא נתקע לי פשוט במצב כאילו אני עדיין בעלייה מה שגרם להחלפת הילוכים אגרסיבית למדי. איפוס מחשב גיר ב10 דק במוסך והכל תקין.

אין מה לפחד מהרכב, ברגע שתפנים שהכל תלוי באיך אתה שומר על הרכב ומטפל בו, אתה תבין שפיג'ו הוא אחד מהרכבים המפנקים ביותר שתמצא בשוק בסכום הזה! נסעתי בהונדה 2008, מיצובישי ספורטבק 1.8 2009, בלנסר 1.5 2012, פולקסוואגן פאסאט 2.0 שנת 2008, פיאט בראבו 1.4 טורבו 2011 ובאף אחד מהם לא הרגשתי כאילו אני ב"סלון מפנק" כמו בפיג'ו... תלוי גם ברמת האבזור של הרכב. תחפש את הפרימיום, מגיע עם בקרת שיוט בין היתר. בדגם הקומפורט פלוס יש לך בקרת אקלים מפוצלת.

מבחינת תצרוכת דלק, אני נוסע 50-50 כביש מהיר ועירוני כשרוב הזמן עם המזגן עובד ומגיע לממוצע של 12\1.

פורסם

אגב, את הרכב שלי קניתי במחיר שהוא מעל השוק (שנת 2010 מחירון כיום 61 אלף לפי לוי יצחק, קניתי ב54 אלף). אבל זה משתלם בטווח הארוך. לפעמים שווה להשקיע עוד כמה אלפים בשביל ראש שקט מאדם\סוכנות אמינה שאתה יודע שימכרו לך רכב עם היסטוריית טיפולים ורכב תקין עד כמה שניתן.

• תוכן חדש...