Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סה"כ הקונצנזוס בין ה"מתנגדים" לקים אלוהים, היה שבסה"כ אי אפשר לדעת אם אלוהים קיים או לא. אבל המידע הזה בכול מקרה לא אמור להיות רלוונטי לחיים שלך. דווקא בדרך כלל זה הצד השני שקובע בוודאות שיש אלוהים, ולא יכול להיות שלא, ללא באמת הוכחה ממשית.

ובחרתי לקחת את זה מהתגובה שלך, כי הוא משמעותי. אתה באמת מאמין במשהו X רק בגלל שאיינשטיין/ניוטון/ ג'סטין ביבר האמינו בו גם?

ומה אם הם היו אומרים ללא שום הוכחה שבאלסקה יש עננים ורודים שנופלים מהם מסטיקים במקום גשם? גם היית מאמין? או שחס וחלילה מפקפק במה שהמוחות הכי חכמים בתולדות האנושות אמרו?

מבין למה אני חותר? זה לא צריך להיות הבסיס של המחשבות שלך.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

kookoo, אפשר להיות מדען מעולה ואדם דתי. אין סתירה בין הדברים. אמונה אמורה להיות מבחירה ולא משום דבר אחר.

אני לא צריך להבין הרבה בפיזיקה, כדי לראות את השימושים היומיומיים למדע, המוכיחים באופן אמפירי הרבה ממה שהמדענים טוענים.

אבל גם הוקינג ואינשטיין היו לאנשים מאמינים, איש מהם לא הצליח למצוא הוכחה בנושא לכאן או לכאן, וזה ההבדל.

אני כן יכול להצביע על דברים טובים שיצאו מדתות שונות. אני לא חושב שצריך לזלזל בדת כקונספט. מנגד, צריך להזכיר שהיא מפרנסת כמות עצומה של שרלטנים, שבפועל לא נותנים שום תמורה לאגרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפי מה שקראתי פה המתנגדים לקיום האלוהים נחרצים לא פחות מהמאמינים. והשאיפה לריכוך העמדות מכוון ל2 הצדדים.

אם ככה אז לאד הומינם אין קשר כאן. אני לא מאמין בX בגלל שמישהו שיותר חכם ממני אמר, אני בעל הדעות שלי אחרי למידה שכוללת בין השאר התחשבות במסקנות ותהליך של חכמים ממני.

לדעתי, להתעלם מרעיון או דעה של חכם ממך מבלי לסתור את הדעה שלו קודם זה חצי עבודה.

פורסם (נערך)
kookoo, אפשר להיות מדען מעולה ואדם דתי. אין סתירה בין הדברים. אמונה אמורה להיות מבחירה ולא משום דבר אחר.

אני לא צריך להבין הרבה בפיזיקה, כדי לראות את השימושים היומיומיים למדע, המוכיחים באופן אמפירי הרבה ממה שהמדענים טוענים.

אבל גם הוקינג ואינשטיין היו לאנשים מאמינים, איש מהם לא הצליח למצוא הוכחה בנושא לכאן או לכאן, וזה ההבדל.

אני כן יכול להצביע על דברים טובים שיצאו מדתות שונות. אני לא חושב שצריך לזלזל בדת כקונספט. מנגד, צריך להזכיר שהיא מפרנסת כמות עצומה של שרלטנים, שבפועל לא נותנים שום תמורה לאגרה.

לא טענתי שמדען לא יכול להיות דתי, בכלל הדת פועל בסנרגיה מדהימה עם המדע.

"אבל גם הוקינג ואינשטיין היו לאנשים מאמינים, איש מהם לא הצליח למצוא הוכחה בנושא לכאן או לכאן, וזה ההבדל." - הוא שטענתי. הם לא הצליחו למצוא הוכחה והודו שהנושא פתוח, בעוד שאנשים מודיעים בריש גלי שיש מסקנה חד משמעית מבלי שהשקיעו עשירית מהעבודה ומבלי מאית מהבנת הטבע שהשקיעו ויש, או יותר נכון הייתה, לאנשים ההם.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם (נערך)

לא דיברה, בחלומות של החברה בשנים האחרונות יושבת ישיבה מזרחית וחורטת על הרצפה.

2 ידיים ורגליים בגדלים פרופורציונאליים לגוף. מכנס רפוי כהה דומה לתמונה בקישור שצרפתי אבל בגוון מעין חום-אפור לא ברור כזה עם מפשעה יותר גבוהה. גופיה לבנה רפויה מאוד עם כתפיות מאוד רחבות, משהו מהסגנון שרואים בסרטים מצוירים סטייל דרגון בול. אני חושב שהיו לו נעלים חמות סטייל ג'יני.

גוון גוף מעין אפור כהה, לא הרבה יותר בהיר מהמכנס. מבנה פנים מאוד דומה לנמר רק בלי הבליטה של הפה והאף, בלי ריסים או שפם אבל נראה שיש פרווה כלשהי-מאוד קצרה. עיניים שחורות וככל שהוא מתקרב משתנות לאדומות ואז צהובות. יש עיוות שקשה להסביר אותו במילים בלסת התחתונה, כאילו שניסו לתלוש אותה ואז זה החלים ככה אבל אין צלקת והפה סגור. אין אוזניים, האף כאילו מוטמע בפרצוף. הבעת פנים רגועה כאילו שאין שום דבר ביקום שיכול לאיים עליו שבאה בצורה מנוגדת לחלוטין לפאניקה שאתה נתקף כשהיא מופיעה.

http://market.marmelada.co.il/photos/300640.jpg

פורסם

לגבי הדיונים על אבולוציה ודת, היוהרה פה פשוט נשפכת מאנשים כמו מים. כל ההוכחות האלה הן טובות ויפות, אבל זה שהצליחו לסדר את הקוביות בצורה מסוימת לא אומר שזאת הצורה היחידה שיכולה להיות למגדל. ובטח שזה לא חייב להיות המגדל שמצויר על הקופסא שבה הקוביות הגיעו. אני לא גאון, ואני משלים עם זה שיש דברים שאני לעולם לא אדע או אבין, אנשים, מדענים, יותר חכמים ממני וכנראה מכל באי השרשור קרי אייזק ניוטון שהיה דתי מאמין, אלברט איינשטיין שטען שקיימת יישות אלוהית שיצרה את הטבע כפי שאנחנו מכירים אותו, סטיבן הוקינג שכבר שינה כמה פעמים את דעתו בנושא אבל נכון לרגע זה לא שולל קיום של אל. אלה אנשים שאף אחד מאיתנו לא יכול לקרוא תיגר על היכולת חשיבה שלהם.

למען השם, לא מזמן איזה מגזין מדעי פירסם כתבה שיש היום רק 10 אנשים שמצליחים להבין את תאוריית היחסות בצורה מלאה ומספקת בשביל לדון עליה ולהסיק ממנה מסקנות. מישהו פה מספיק יהיר בשביל בשביל להגיד שהוא יודע לחשוב יותר טוב ממנו?

סתם בשביל לפתח את הדיון, אני אשמח אם תוכלו להתייחס למימדים נוספים שאיננו רואים/מרגישים/חווים.

בוא תן לי לפתור לך את בעיית סידור הקוביות. דמיין שבמקום יקום אחד יש אינסוף יקומים, וכל אחד מהם מסודר קצת שונה מחברו. היקום שלנו הסתדר ככה, יקום אחר הסתדר אחרת לגמרי. האם באמת צריך השגחה אלוהית בשביל זה?

באשר למדענים והחכמים הדתיים:

* ניוטון חי במאה ה-17, חצי עולם היה דתי...

* איינשטיין היה אגנוסטי כלפי אלוהים. טען שהוא מוכן לקבל את הרעיון שישות אלוהית יצרה את הכל, אבל לחלוטין לא האמין באלוהים פרטי כמו זה של מרבית הדתות.

* הוקינג כמו שאמרת "לא שולל קיום של אל"

בסופו של דבר, אז מה? אז מה אם הם חכמים מאוד? הם הרי לא באמת יודעים, לא משנה כמה הם חכמים...

ואני חושב שהתכוונת שאולי רק 10 אנשים מצליחים להבין את מכניקת הקוונטים. תאוריית היחסות לבדה היא פחות מסובכת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני - אני מניח שהכוונה לתורת היחסות הכללית, שהיא מורכבת מאד. יסודות תורת היחסות הפרטית הם אכן לחם חוקם של סטודנטים שנה א' במגמות מדעיות והנדסיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

באנלוגית הקוביות התכוונתי לתאוריות (המובן העממי ולא המדעי) האלוהות והאבולוציה, כשלא בהכרח שאחת מהן נכונה.

ניוטון אמנם חי בתקופה דתית, אבל זה לא אומר שהוא לא הטיל דופי או התלבט בנוגע לנכונות שלה. אבל צודק, בפועל אין לי מושג אם הוא חשב על זה בכלל.

איינשטיין אמר כי הוא מאמין שיכול להיות שישות אלוהית יצרה את היקום וכאשר יצרה את חוקי הטבע היא הגבילה אתה עצמה לאותם חוקים. זה כופר קצת למושג האלוהות אבל נתעלם מזה לרגע.

הוקינג שינה את דעתו לא מעט פעמים.

אני לא בא להוכיח את כל החילוניים באמירה שאנשים גדולים אמרו שייתכן שיש אלוהים ובגלל זה כולנו חייבים לחזור בתשובה, או את הדתיים לחזור בשאלה כי אין אלוהים. אני אומר שאם לאנשים הגדולים האלה היה (לאחד מהם עדיין יש) ספק, מי אנחנו שנודיע שאנחנו מצאנו את האמת המוחלטת שהייתה כל הזמן הזה מתחת לאף שלהם? אני לא אומר שאתה טועה, או הבחור שמתפלל עכשיו ערבית טועה, כי אני בעצמי לא יודע. אני אומר שאנחנו צריכים להשאיר מקום וספק לאפשרות שאנחנו טועים. כל אחד מאיתנו, אולי אפילו כולנו. שבעצם מה שאמרו איינשטיין והוקינג - לא יודעים.

אכן, התכוונתי לתורת היחסות הכללית. למיטב ידיעתי את מכניקת הקוונטים עדיין לא סיימו לפתח, ובהחלט שמעתי ממרצים את התשובה "עדיין לא יודעים" על שאלות שנשאלו. ואני כולה פאקינג סמסטר א'.

פורסם

המשותף לכל המדענים הגדולים שמנית, הוא שגם אם הם האמינו באלוהים כלשהו, הם לא נתנו לזה להפריע לחשיבה המדעית שלהם.

אף אחד מהם לא היה שולל את האבולוציה, רק כי היא לא מסתדרת עם מה שכתוב בתורה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הסברנו כאן עשרות פעמים שאנחנו בכלל לא שוללים מדע,

נהפוך הוא, אנו רואים בו כלי עזר חיוני.

מי שמתיימר לחרוץ דינו של אלוהים בשרשור

בקארספורום אז צר לי לבשר שהוא...יומרני.

בואו נדבר, זה כל מה שנשאר לנו לעשות, בואו נשאב רעיונות אחד מהשני, זו גם הייתה האידואולוגיה של הרמבם.

אנשים שומעים "אמונה" וישר עולה להם קונוטציה של קהילה חרדית או משהו.

Gn'f'R

• תוכן חדש...