Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שהייתי רץ לפרמט הייתי מנסה קודם כל לעשות COPY מהדיסק הקשיח הישן ל-SSD. המהירות צפויה להשתפר משמעותית כך שייתכן שפרמוט יהיה מיותר.

לדעתי מפרמטים במקרה של וירוס או תקלה שלא ניתנת לפתרון (או שלא רוצים להשקיע שעות בחיפוש של פתרון), אם מדובר רק בבעיית איטיות זה אמור להפתר במעבר ל-SSD.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פירמוט נועד לדיסקים קשיחים, ששם כן נדרש פירמוט והתקנה "מחדש" מדי כמה שנים. תרצה או לא גם עם הדפרגמנטציה הכי טובה.

במידה והבחור קונה SSD זה יהיה פספוס גדול לא להתקין מחדש הכלל ולקבל מערכת נקיה חדשה.

ברור שםא מעבירים ל SSD בהעתק הדבק הביצועים מעולים אבל עדיף מערכת נקיה לאחר מספר שנים.

פורסם

בדומה למחשב של פות"ש, גם המחשב שלי התייעף .

עברתי ברפרוף מהיר על השרשור , אם הבנתי נכון, מומלץ להוסיף זכרון פנימי (אצלי מותקן 4 ג'יגה אך משום מה המערכת מזהה רק 2 ג'יגה).

ולהחליף הארדיסק ל SSD.

המחשב שלי משמש לאינטרנט+הרצת KODI .

אשמח אם תוכלו לסייע ולייעץ בעניין .

אילו פרטים עליי לבדוק על מנת לקבל המלצה לרכיבים (לוח אם, משהו אחר ? )

רוב תודות

פורסם

נשמע כמו תקלה או במערכת הפעלה או זיכרון או לוח אם

לפני שאתה רץ לקנות SSD (דבר שלא יזיק בפני עצמו), נסה לבדוק אם שני הזיכרונות מזוהים כמו שצריך (לחבר אותם אחד אחד), לאפס הגדרות ביוס, ולהתקין מערכת הפעלה (ולשים כזאת של 64 ביט).

אם כל זה לא עוזר, ורואים עדיין 2 ג"ב, ייתכן ויש לך תקלה בלוח אם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ניתן לוודא קודם כל האם יש לך כרטיס מסך מובנה במעבד או כרטיס מסך מובנה בלוח האם ( מחשב בן כמה שנים ).

מכיוון שאם המערכת היא 32 ביט אתה מראש תתחיל ממספר כגון 3.3 למשל והכרטיס המובנה "שואב" בין 512-1024 מגה בכיף תלוי בהגדרה. מה שמשאיר אותך באיזור ה 2-2.3 גי'גה ראם פנוי.

אתה צריך להוריד תוכנה בסיסית חינמית שנקראת CPU-Z להתקין לצלם את כל המסכים, במיוחד דגם המעבד + לוח האם + הזכרונות ולראות האם אתה רואה את כל הסטיקים של הזכרון מחוברים.

כמו כן, לצרף צילום של מאפייני המחשב היכן שיש את הציון וכו'.

רק לאחר כל זה, ניתן יהיה לדעת בוודאות איפה הבעיה וכיצד לפתור אותה.

מן הסתם הפתרון הבסיסי לכל אחד שרוצה מחשב תגובתי וטס ללא כל פשרות זה פשוט לרכוש SSD, 4-8 גי'גה זיכרון, כרטיס מסך חיצוני בסיסי אפילו ומעבד סביר. זה הכל.

פורסם

אצטרף לבקשות הנ"ל.

גם המחשב שלי מרגיש זקן ואני רוצה לתת לו זריקת נעורים בדמות SSD + תוספת זכרון.

אני מצרף לכאן לוג מCPU-Z ע"מ שיעזור לכם לעזור לי ולהכווין אותי לדגמים שיתאימו לי. shorlakk-PC.txt

את ההרכבה ואת התקנת מע' ההפעלה נקיה על הSSD אני אעשה.

תודה!

פורסם

כפי שנראה, הלוח אם שברשותך מסוגל להכיל רק 2 סטיקים של זכרון, נכון?

נכון לעכשיו אני רואה כי מותקן אצלך רק סטיק אחד של 2GB כן?

מכיוון שזהו זכרון DDR2 אצלך, או שאתה רוכש סטיק נוסף של 4GB ואז יש לך 6GB שזה די והותר למחשב שכזה, או שאתה הולך על קיט של 4X2 אבל ככל הנראה אין לך צורך בכך בכלל. הפתרון הנכון יהיה לקחת סטיק של 4GB ולקבל 6GB.

אתה צריך רק לוודא שיש לך מערכת הפעלה של 64ביט ולא 32.

אין ספק כי 2GB זה כבר ממש לא מתאים לביצוע פעולות מורכבות ועמוסות יותר על המחשב עם מערכת הפעלה 7 למשל.

כמו כן, יש לך SATA2 שזה מצויין, תוכל לקחת כל SSD מהיר ואיכותי ולהנות ממנו. כמובן שתוגבל מבחינת מהירות העתקת הנתונים במקום 550 מגהבייט תקבל 300-330 במקרה הטוב אבל העניין לא במהירות הרציפה אלה עבודה עם קבצים קטנים ומערכת ההפעלה, שזה תענוג.

שקול לקחת SSD של 250-256 ומעלה. גם אם תשקיע עכשיו ב SSD של 500 גיגה לדוגמא, זה יישאר איתך למחשב הבא.

פורסם
ניתן לוודא קודם כל האם יש לך כרטיס מסך מובנה במעבד או כרטיס מסך מובנה בלוח האם ( מחשב בן כמה שנים ).

מכיוון שאם המערכת היא 32 ביט אתה מראש תתחיל ממספר כגון 3.3 למשל והכרטיס המובנה "שואב" בין 512-1024 מגה בכיף תלוי בהגדרה. מה שמשאיר אותך באיזור ה 2-2.3 גי'גה ראם פנוי.

אתה צריך להוריד תוכנה בסיסית חינמית שנקראת CPU-Z להתקין לצלם את כל המסכים, במיוחד דגם המעבד + לוח האם + הזכרונות ולראות האם אתה רואה את כל הסטיקים של הזכרון מחוברים.

כמו כן, לצרף צילום של מאפייני המחשב היכן שיש את הציון וכו'.

רק לאחר כל זה, ניתן יהיה לדעת בוודאות איפה הבעיה וכיצד לפתור אותה.

מן הסתם הפתרון הבסיסי לכל אחד שרוצה מחשב תגובתי וטס ללא כל פשרות זה פשוט לרכוש SSD, 4-8 גי'גה זיכרון, כרטיס מסך חיצוני בסיסי אפילו ומעבד סביר. זה הכל.

להלן פרטים על המחשב שלי :http://www.f2h.co.il/p8dv7j8ub64

בימים הקרובים אני אגבה את מה שיש במחשב ואתקין גרסת 64 ביט ,אולי הצעד הזה יועיל ועל הדרך אבדוק האם הזכרונות טובים

פורסם

תודה על התגובה המהירה!

אם הלוח שלי תומך ב DDR2 בלבד, אז לקחת סטיק נוסף שיעבוד בערוץ כפול עם הקיים אולי יהיה הימור?

אז אולי פשוט אשים בצד אותו ואלך על 2X2 כזה למשל, מה אתה אומר?

http://ksp.co.il/?select=.1038..392..101..126.&list=1&sort=2&glist=0&uin=10220&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אם הלוח שלי לא תומך ב SATA3 וזה יעבוד הSSD אבל בחצי מהמהירות, כדאי בכלל?

מה אתה אומר על זה למשל?

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=21931&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אני ממילא מייעד את זה בעיקר לגלישה ואופיס והורדות טורנטים (שיירדו על קשיח הנוכחי 2 טרה) אבל פשוט מרגיש לי כבר שהוא זקן.

פורסם
תודה על התגובה המהירה!

אם הלוח שלי תומך ב DDR2 בלבד, אז לקחת סטיק נוסף שיעבוד בערוץ כפול עם הקיים אולי יהיה הימור?

אז אולי פשוט אשים בצד אותו ואלך על 2X2 כזה למשל, מה אתה אומר?

http://ksp.co.il/?select=.1038..392..101..126.&list=1&sort=2&glist=0&uin=10220&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אם הלוח שלי לא תומך ב SATA3 וזה יעבוד הSSD אבל בחצי מהמהירות, כדאי בכלל?

מה אתה אומר על זה למשל?

http://ksp.co.il/?select=.1033..152..375..378.&list=1&sort=2&glist=0&uin=21931&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אני ממילא מייעד את זה בעיקר לגלישה ואופיס והורדות טורנטים (שיירדו על קשיח הנוכחי 2 טרה) אבל פשוט מרגיש לי כבר שהוא זקן.

אין שום הבדל אם זה ערוץ כפול או לא... אחוזים בודדים בלבד. במחשבים ישנים כמו שלך למשל עם חומרה בסיסית אין לכך שום הצדקה או תועלת.

אין שום בעיה שתקנה סטיק של 4GB, הרי כבר יש לך 2GB בפנים. ביחד יהיה לך 6GB די והותר.

לגבי ה SSD, זה שאין לך SATA3 כביכול, לא משפיע על שום דבר מלבד מהירות רציפה למשל במקום 550 מגה מקסימום סתם דוגמא אתה תקבל 300-330.

מה שהכי חשוב בכל מחשב זה עבודה עם קבצים קטנים וזה לא הולך להפגע אצלך ולא להיות מושפע כמעט, במידה מועטה בלבד.

SSD מכל סוג ייתן לך עולם אחר.

בוודאי וכמובן שאם תרכוש SSD טוב וחדש, הממשק יעבוד על SATA2 ואם וכאשר תשדרג הכונן הזה יעבור איתך, זאת אומרת אתה משקיע לעתיד באופן מובהק.

גם אם בעוד 5 שנים תשדרג, עדיין יהיה לך כונן SSD מהיר ביותר גם לתקופה שתהיה.

פורסם
להלן פרטים על המחשב שלי :http://www.f2h.co.il/p8dv7j8ub64

בימים הקרובים אני אגבה את מה שיש במחשב ואתקין גרסת 64 ביט ,אולי הצעד הזה יועיל ועל הדרך אבדוק האם הזכרונות טובים

יש לך כרטיס מסך חיצוני?

לגבי המחשב שלך, הבעיה ברורה באופן די מובהק. אתה יושב על 2GB של זכרון RAM שזה כלל לא מספיק בימנו. ממש לא.

ללוח אם שלך יש 4 סלוטים להרחבת הזיכרון. אתה יכול לרכוש סטיק נוסף כמו שהומלץ מקודם של 4GB או קיט של 4X2 אפילו ואז יהיה לך גם 10GB של זכרון RAM שזה הרבה מעבר למה שאתה צריך ( אין טעם לזרוק את הסטיק או לנסות לעבוד על דואל צאנל שכן, גם אצלך אין שום הגיון בכך או תועלת, הכל מוכח ובדוק ברשת ).

מה שכן, בגלל שזכרונות ה DDR2 קצת יקרים עקב היותם ישנים, זה לא כל כך זול לשדרג לכמויות RAM גדולות אבל עדיין, אין כל ספק שאתה צריך סטיק נוסף של 4GB בהקדם.

יהיה לך 6GB במעבר למערכת 64 ביט באופן טבעי. זה יהווה קודם כל שיפור משמעותי מאוד ללא כל ספק.

ביחד עם זה, רכוש SSD איכותי והינה לך שדרוג יחסית זול אבל יטיס את המחשב, יש לך מעבד מצויין מאוד, אפילו מעולה. אתה בעצם מגביל את כל המערכת שלך בגלל RAM ודיסק קשיח איטי מיושן.

פורסם

מה שיישאר לך זה, במידה והכרטיס מסך המובנה לוקח 512 מגה, זה 4 גיגה מינוס 512 מגה, ומערכת ההפעלה 32 ביט תראה רק 3.25 מהם.

כלומר ההפחתה של הזיכרון לטובת כרטיס מסך מובנה היא ברמת הביוס, ולא ברמת מערכת הפעלה.

מה שכן, בחלק מהלוחות אם, אם לא בכולם, ניתן לקבוע כמה זיכרון ייקח הכרטיס מסך המובנה, ואם אני לא טועה, יש כאלה שבהם אפשר להגיע עד 2 ג"ב עם ההגדרה הזאת.

לכן כדאי לבדוק את זה, או פשוט לאפס את ההגדרות של הביוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתנאי שיש מחבר SATA דור ראשון לפחות. ומומלצת מערכת הפעלה 7 מן הסתם.

• תוכן חדש...