Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש סימוכין מדעי לדברים שאתה אומר פה?

כי מבחינתי, מה שאתה אומר עכשיו שקול לבדיקת תאריך לידה של מועמד אצל אסטרולוג.

כתב יד מושפע מכל כך הרבה תהליכים שאתה עובר בילדותך, ולפעמים גם מושפע מהפרעות קגנטיביות.

במילים אחרות,

היית מוכן להעלות לכאן את כתב היד שלך, ואנו ניקח אותו לגרפולוג (או לכמה, לשם ההשוואה, שיהיה מעניין) ואתה תקבל את מה שהוא אומר כתורה מסיני?

הכתב הראשון ששלחתי היה שלי והשני היה של אבא שלי. לגבי שנינו הוא קלע די טוב.

ספריאל וזיו, זה לא דבר שאני עושה כחלק מתהליך מיון. את המיון אני עושה על סמך שיחה והחושים שלי והבדיקה הגרפולוגית באה רק בסוף ורק למועמד שנבחר. לתוצאות אני מתייחס כאל משהו שאומר לי למה לשים לב ולא יותר מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול באותה מידה לשלוח את הכתב לחתולה שלי,

היא מאבחנת טובה באותה מידה.

התשלום? תן לה ללקק איזה יוגורט, שקל שישים.

גרפולוגיה מהסוג הזה זהה לחלוטין לכישופים ואסטרולוגיה,

לא עומדת בשום מבחן מדעי. במבחן אחד שכן בצעו, שבו שלחו לגרפולוגים

כתבי יד של רוצחים סדרתיים, לא התגלה שום דבר חשוד.

לפח וחסל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

זה לא דבר שאני עושה כחלק מתהליך מיון. את המיון אני עושה על סמך שיחה והחושים שלי והבדיקה הגרפולוגית באה רק בסוף ורק למועמד שנבחר. לתוצאות אני מתייחס כאל משהו שאומר לי למה לשים לב ולא יותר מזה.

ניסוח מצויין.

בדיקה גרפולוגית היא כלי זול יחסית למעסיק ולא חודרני מדי למועמד. כלי שיכול לתת אינדיקציה לדברים נוספים שכדאי לשים לב אליהם כשאתה שוקל במי לבחור ולמקד אותך בהיבטים מסויימים אצל המועמד שאולי לא חשבת עליהם עד אותו רגע. חו"ד גרפולוגית לא אמורה להוות דיל-ברייקר או לכלול הצהרות קשות לגבי המועמד (כמו לדוגמה שהוא עצלן או הולך למעול בכספי החברה). בשימוש נכון היא יכולה רק להועיל, ומנהל מנוסה עם קצת אינטואיציה ממילא ידע לקחת אותה בערבון מוגבל.

תחום משאבי האנוש התקדם לא מעט בעשורים האחרונים, והעולם המערבי כבר אימץ דרכי מחשבה ותהליכי מיון מתקדמים בהתאם. בישראל לעומת זאת עדיין חיים בשנות השבעים, ממיינים אנשים כמו בקר ומתייחסים למועמדים (לא משנה באיזה דרג) כאילו עושים להם טובה. זה בנוסף לסוג האוכלוסיה שהולכת ללמוד את הנושא במוסדות ההשכלה הגבוהה גורם לתוצאות עגומות למדי - הן למעסיקים והן לעובדים הפוטנציאליים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

לדעתי מיון על ידי חברות או אנשים שזה תפקידם מפספס בגדול. כל ארגון מורכב מבני אדם ויש לו את המנטליות שלו ואת האנשים שלו. אדם יכול להיות מבריק ואיש מקצוע מעולה אבל אם אין לו כימיה עם הממונים ועמיתיו לעבודה הוא ייכשל או יפגע בארגון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ניסוח מצויין.

בדיקה גרפולוגית היא כלי זול יחסית למעסיק ולא חודרני מדי למועמד. כלי שיכול לתת אינדיקציה לדברים נוספים שכדאי לשים לב אליהם כשאתה שוקל במי לבחור ולמקד אותך בהיבטים מסויימים אצל המועמד שאולי לא חשבת עליהם עד אותו רגע. חו"ד גרפולוגית לא אמורה להוות דיל-ברייקר או לכלול הצהרות קשות לגבי המועמד (כמו לדוגמה שהוא עצלן או הולך למעול בכספי החברה). בשימוש נכון היא יכולה רק להועיל, ומנהל מנוסה עם קצת אינטואיציה ממילא ידע לקחת אותה בערבון מוגבל.

תחום משאבי האנוש התקדם לא מעט בעשורים האחרונים, והעולם המערבי כבר אימץ דרכי מחשבה ותהליכי מיון מתקדמים בהתאם. בישראל לעומת זאת עדיין חיים בשנות השבעים, ממיינים אנשים כמו בקר ומתייחסים למועמדים (לא משנה באיזה דרג) כאילו עושים להם טובה. זה בנוסף לסוג האוכלוסיה שהולכת ללמוד את הנושא במוסדות ההשכלה הגבוהה גורם לתוצאות עגומות למדי - הן למעסיקים והן לעובדים הפוטנציאליים.

האם החצי השני של מה שכתבת אמור להצדיק את החצי הראשון? כי אם אני מתמצת זה נראה ככה-

ישראל=> שיטות משאבי אנוש ישנות משנות ה70 (ברור שכולם יסכימו) = > לכן בוא נתקדם לכלים שהאמינות שלהם הופרכה במאות מחקרים מדעיים?

זו ההגדרה שלך לקידמה?

פורסם (נערך)

^

לא, זה סתם התערבב לי איכשהו. החצי הראשון לא ממש קשור לשני.

הפואנטה היא שהיום יש הרבה כלים, מדעיים יותר או פחות, לאיתור ושיבוץ מוצלח של עובדים. מנהל טוב ישמור על ראש פתוח ויעשה בהם שימוש מושכל, בעוד שמנהל גרוע/עצלן ימשיך לדבוק באותן טכניקות ארכאיות של ניהול כ"א שבהן נעשה שימוש מאז אמצע המאה הקודמת. אלו ברובן כבר אינן רלוונטיות כיום משום שפני החברה והתעשייה השתנו, אבל בישראל קרנן לא ירדה משום מה במידה מספקת, ואני מתקשה להגיד בדיוק למה.

לדעתי מיון על ידי חברות או אנשים שזה תפקידם מפספס בגדול. כל ארגון מורכב מבני אדם ויש לו את המנטליות שלו ואת האנשים שלו. אדם יכול להיות מבריק ואיש מקצוע מעולה אבל אם אין לו כימיה עם הממונים ועמיתיו לעבודה הוא ייכשל או יפגע בארגון.

זה תלוי מאד בסוג הארגון והתפקיד. בגדול אבל, היום כבר אי אפשר סתם לגייס אנשים מהרחוב - יש לתת את הדעת על כל מיני היבטים חוקיים, בריאותיים ואחרים שלמנהל מקצועי בד"כ אין את הזמן או היכולת להתעסק בהם. תלוי גם בכמות המועמדים - אתה אולי תתמודד היטב עם עשרה, אבל מה אם יהיו אלף?

אני מבין את הרתיעה שלך מחברות ואנשי מקצוע רלוונטיים לאור איך שכל העסק נראה ומתנהל בארץ, אבל הכוונה והרעיון מאחורי זה נכונים, רק הביצוע לצערי דפוק. איש HR מקצועי ידע גם לטפל בחלק האדמיניסטרטיבי וגם למצוא את המועמד הנכון שישתלב היטב בקולקטיב הקיים. זה שאותם אנשי HR נדירים בטבע כמו חדי-קרן לבקנים זה כבר נושא אחר.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
כשאני עברתי מבחן אמינות בעבר, אחת השאלות במחשב, הייתה "האם אתה מחשיב את עצמך כבן אדם ישר?" התשובות האפשריות היו:

1. תמיד.

2. בדרך כלל.

3. בדרך כלל לא.

4. לא.

אני בחרתי באפשרות הראשונה. המחשב ישר רשם תגובה שאני לא דובר אמת. לצערי, זה מאוד עצבן אותי ולא ייחסתי חשיבות לאף שאלה שבאה בהמשך. לא צריך לנחש שלא קיבלתי את העבודה...

אני מאמין לחלוטין בתשובה שבחרתי, אבל לך תדבר עם מחשב...

אין לי בעיה עם בדיקות לפני עבודה, אבל איפה הרגש? קחו אותי לשיחה, אחד על אחד. מצידי, תעבירו אותי פוליגרף, אבל אל תתנו לי להייתבש מול המחשב, ששואל אותי עשרות שאלות בדרכים שונות ותחכומים שונים, ע"מ שאני אפסול את עצמי.

לא נעים להגיד אבל נפלת בדיוק בפח של המבחנים האלה.

המטרה שלהם זה להגיד כול מיני משפטים דבילים כאלה בשביל להוציא אותך מ שיווי משקל בעקביות של התשובות שלך.

היית צריך לא להתרגש הודעה הזאת

פורסם
^

לא, זה סתם התערבב לי איכשהו. החצי הראשון לא ממש קשור לשני.

הפואנטה היא שהיום יש הרבה כלים, מדעיים יותר או פחות, לאיתור ושיבוץ מוצלח של עובדים. מנהל טוב ישמור על ראש פתוח ויעשה בהם שימוש מושכל, בעוד שמנהל גרוע/עצלן ימשיך לדבוק באותן טכניקות ארכאיות של ניהול כ"א שבהן נעשה שימוש מאז אמצע המאה הקודמת. אלו ברובן כבר אינן רלוונטיות כיום משום שפני החברה והתעשייה השתנו, אבל בישראל קרנן לא ירדה משום מה במידה מספקת, ואני מתקשה להגיד בדיוק למה.

זה תלוי מאד בסוג הארגון והתפקיד. בגדול אבל, היום כבר אי אפשר סתם לגייס אנשים מהרחוב - יש לתת את הדעת על כל מיני היבטים חוקיים, בריאותיים ואחרים שלמנהל מקצועי בד"כ אין את הזמן או היכולת להתעסק בהם. תלוי גם בכמות המועמדים - אתה אולי תתמודד היטב עם עשרה, אבל מה אם יהיו אלף?

אני מבין את הרתיעה שלך מחברות ואנשי מקצוע רלוונטיים לאור איך שכל העסק נראה ומתנהל בארץ, אבל הכוונה והרעיון מאחורי זה נכונים, רק הביצוע לצערי דפוק. איש HR מקצועי ידע גם לטפל בחלק האדמיניסטרטיבי וגם למצוא את המועמד הנכון שישתלב היטב בקולקטיב הקיים. זה שאותם אנשי HR נדירים בטבע כמו חדי-קרן לבקנים זה כבר נושא אחר.

אף פעם לא נראיין ולא נמיין את כל המועמדים האפשריים. אני עובר במהי3ות על קורות החיים, מתמקד באלה שתופסים אותי ובהם מתעמק. מהם אני זמין את אלה שהכי נראים לי, בודק קצת רקע עליהם (ממקומות עבודה קודמים ואזכורים ברשת) ואז בוחר.

עד היום לא הצלחתי לקבל אדם מתאים מחברות השמה והמיון למיניהם.

פורסם
לא נעים להגיד אבל נפלת בדיוק בפח של המבחנים האלה.

המטרה שלהם זה להגיד כול מיני משפטים דבילים כאלה בשביל להוציא אותך מ שיווי משקל בעקביות של התשובות שלך.

היית צריך לא להתרגש הודעה הזאת

ידעתי שנפלתי בפח. כשיצאתי מהחדר וביקשתי לדבר עם האחראית על הראיונות באותו יום, היא ממש לא התרגשה מהבקשה שלי, שהיא תבחן אותי בעצמה ותראה שאני אדם אמין.

פורסם

היה לי אותו מקרה. אחרי שעניתי 1 הוא אמר לי "אתה בטוח? להזכירך זה מבחן אמינות". עניתי שוב 1 על אותה השאלה, ואז הגיע איזה קשקוש על איך אין אנשים ישרים בעולם. גם ההערה הזו הייתה כדי לערער אותי בשאלות הבאות. אין כאן באמת בעיה עם אמינות, סתם מעסיק שמייחס חשיבות רבה מדי למבחן לא מדויק מספיק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה מזכיר לי שלפני יותר מ 10 שנים הייתי בפילת ביום מיונים שכלל בין השאר - ציור עצים, שיחה עם פסיכולוג ודינמיקה קבוצתית.

העבודה היתה נציג טלפוני במוקד שירות, אחד מתוך 200 בערך ואפילו לא ישירות בחברה אלא דרך כוח אדם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

רוצים לוודא שלא תתלה את עצמך בשירותים מרוב יאוש באמצע משמרת?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

אני עברתי מבחני אמינות. כמה כאלה, לא נכשלתי פעם אחת במבחנים אלו והגעתי לשלב הסופי של מועמדות וקבלת עבודה, שלא לדבר שהמאבחן סיפר שעברתי (תמיד טעיתי איך אפשר "להיכשל" בזה).

בשאלה של "האם אתה אדם ישר?" אני חושב שעניתי בדרך כלל למרות שבחיים אני תמיד לפי ראייתי. רשמתי שבדרך כלל רק שאולי פעם בטעות מבלי לשים לב יצא שלא הייתי ישר. האם שיקרתי במבחן? היושר שלי אומר שכן כי אני יודע שאני אדם ישר מבחינתי אבל הג.נ שאף פעם אל תגיד תמיד, חייב אותי מצפונית לרשום בדרך כלל. פה כנראה הייתה כוונת המשורר... גם השאלה של "האם אתה בטוח?" בהחלט רוצה לבדוק שאתה עומד בדברייך...

גרפולוגיה זה חרטא כמו אסטרולוגיה. אם תשימו לב היום מחלקות כוח אדם פחות ופחות משתמשים בזה כי הבינו שהמשמעות של זה לא שווה הרבה במקרה הטוב ובמקרה הרע שיקרית. קראתי גם מחקר ארוך בנושא ואני דיי בטוח שמר גוגל יימצא לכם את זה. זה כמו להגיד שקסם זה אמיתי או להאמין לאורן זריף (מבלי לפגוע).

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

גרפולוגיה זה חרטא כמו אסטרולוגיה. אם תשימו לב היום מחלקות כוח אדם פחות ופחות משתמשים בזה כי הבינו שהמשמעות של זה לא שווה הרבה במקרה הטוב ובמקרה הרע שיקרית.

זו לא הסיבה. הרלוונטיות של הניתוח הגרפולוגי פחתה משום שהיום כבר כמעט ואין לאנשים "כתב יד" מוגדר. היום בעיקר מקלידים, לכן אין טעם לנסות לנתח פעולה שאתה מבצע לעתים רחוקות ולפרקי זמן קצרים כמו כתיבה. לצורך העניין, אם אפשר היה לנתח איך אתה מקליד הודעה בוואטסאפ זה היה יכול להחליף את הבדיקה המדוברת.

בכל אופן, מחלקות כח האדם הישראליות מתנהלות כאמור בעולם משל עצמן שקפא בזמן. זה שהן התחילו או הפסיקו לעשות משהו לא אומר הרבה על המתרחש בתחום הזה בעולם הגדול.

פורסם

גרפולוגיה מהסוג הזה זהה לחלוטין לכישופים ואסטרולוגיה,

לא עומדת בשום מבחן מדעי.

אמת, זה כמו אמונה באל וכו'.

מה שכן, וזה דווקא מעניין, למדתי פעם מאיש מבוגר לבקש תמיד קו"ח בכתב ידו של המועמד,

כדי להתרשם בעצמך מסדר, ניקיון ושגיאות כתיב, האם המועמד טרח והגיש דף נקי,

שמר על שוליים וכו' או התעצל ומחק בטיפקס וכד'.

הוא עצמו היה עושה זאת רק כדי לראות שכתב היד קריא [לפני ימי המחשב].

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...