Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אז נראה שפרוייקט הוספת הסאב שנגמר לא מזמן (נמצא בפורום אודיו) נותן את תוצאותיו כעת והרעידות מפרקות את האוטו (סתם, לא באמת. פשוט אוטו ישן).

אחד החיפויים הפנימיים שלי , בקורות הקדמיות (הצמודות לשמשה) נשבר, לכמה חלקים. אני די בטוח שגם השני לא במצב מזהיר.

החיפוי הוא פלסטיק ש(היה) עטוף בבד לבד כזה.

כיצד בכלל מתקנים דבר כזה?

אני מנחש שלהשיג כזה יהיה נורא קשה, חדש בטח לא קיים, וישן לא נראה לי ריאלי, להחליף חמור בחמור :-)

מה עושים?

ארז

418c7a165a908fd06406a4357365507f.jpg7d180a8ba0d44ef44626942358ef5e43.jpgd6f80745b412bc834607b618c1f2ce88.jpg

עריכה אחרונה על ידי erezfed

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יש פתרון קל לביצוע, וזול לכיס.

מה שאתה צריך להצטייד בו זה שני דברים- דבק אלטקו (alteco), ואבקת סודה.

לגבי הדבק, יש שני סוגים המגיעים בבקבוקונים קטנים- ירוק וכתום. עדיף לעבוד עם הירוק. הוא הרבה יותר דליל וחזק, ועל כן מתייבש נורא מהר.

לכן זה גם דורש דיוק ועבודה מהירה (יחסית).

בגדול מה שצריך לעשות זה לפזר אבקת סודה על קו השבר ואז לטפטף 2-3 טיפות מהדבק, ישירות על האבקה.

מה שקורה זה שהאבקה מתגבשת לידי חומר קשיח מאוד, שנתפס ממש חזק על האובייקט המודבק.

מכאן, תחשוב איך הכי נוח לך לבצע.

אני חושב שהכי נכון יהיה לעבוד על פי השלבים הבאים:

- להדביק שני חלקים אחד אל השני בצורה מדוייקת, מבחוץ כמובן, בעזרת נייר דבק כלשהו.

- חשוב להשאיר מרווח קטן ביניהם, שבתוכו תפזר את האבקה.

- להפוך את שניהם יחד כאשר הם מודבקים עם נייר הדבק, ולפזר מבפנים את אבקת הסודה לאורך קו השבר (לא צריך לפזר כמות גדולה).

- לבסוף, לטפטף כמה טיפות על האבקה, כמובן לאורך השבר.

- לחכות כמה שניות בלי להזיז, לייבוש.

- לאחר הייבוש הראשוני, רצוי לא להפעיל כוח על החלקים.

- לפזר שוב אבקת סודה, ושוב כמה טיפות דבק.

- ככה לאט לאט, עם מעט אבקה בכל פעם. אם תשים יותר מידי אבקה, זה כנראה לא ידבק טוב.

לאחר כמה דקות של המתנה ולאחר שבדקת שבעדינות שהעבודה בוצעה טוב, לחזור על השלבים עם החלקים הנוספים.

לבסוף, כאשר כל החלקים מודבקים אחד אל השני כמו שצריך, תוכל לעטוף אותם עם הבד הרצוי.

אני חושב שכבר כדאי אולי לשקול לשים בד חדש :)

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

פורסם

האמת נשמע רעיון לא רע בכלל!

נראה לי הגיוני הבנייה של הדבק לאט לאט עד לחוזק טוב , לא הבנתי מה האבקת סודה עושה.

מהיכן משיגים את הדבק הזה?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

^

:roflmao:

נראה לי הגיוני הבנייה של הדבק לאט לאט עד לחוזק טוב , לא הבנתי מה האבקת סודה עושה.

מהיכן משיגים את הדבק הזה?

אז ככה.

זה נהדר שזה נשמע לך הגיוני לבנות שכבות של דבק, אבל דווקא האבקה היא החשובה פה :)

לבנות לאט לאט שכבות של דבק על דבק, לא ייתן יותר מידי חוזק כי אין שום חומר מתווך בין החלקים,

ואתה מדבר פה על הדבקה של אובייקט ששטח ההדבקה שלו מאוד קטן.

שטח הפנים של החלקים שתנסה להדביק הוא די אפסי בשביל לקבל הדבקה חזקה שתחזיק מעמד.

אבקת הסודה היא זו שמשמשת כחומר תיווך בין החלקים.

ברגע שהדבק המדובר פוגש בה, היא מתגבשת לגוש קשיח מאוד (מאוד!!!), שיהיה כמעט בלתי אפשרי לשבור בלחץ.

כמובן שמכת פטיש תרסק את זה, אבל לא נראה לי שאתה תרביץ לאוטו שלך עם פטישים כל היום :)

האבקה המדוברת היא סודה לשתייה, רגילה, כפי שניתן למצוא בכל סופר כמעט. זולה מאוד.

לגבי הדבק, גם הוא לא יקר מידי (כ- 20 ש"ח לבקבוקון), ואני מנחש שאולי תמצא אותו בטמבוריות וכו'. אולי לא. אין לי באמת מושג.

לא קניתי אותו כבר כמה חודשים כי לא היה לי צורך, אבל כשהייתי משתמש בו הרבה, הייתי קונה אותו במקום מאוד ספציפי בחולון.

אז אם אתה מאיזור חולון ולא מוצא אותו, אשמח לכוון אותך לאן לגשת :)

אבל לא מדובר על דבר נדיר שקשה להשיג, ככה שלדעתי אתה תמצא את זה.

שים לב שהחברה הזו (alteco), מייצרת גם את דבק super glue המוכר. אל תתבלבל!

הנה מה שאתה צריך (הירוק! לא הכתום), סתם מחיפוש מהיר בגוגל-

http://www.dorhm.co.il/Websites/Product.aspx?id=4667&p=548121

(גילוי נאות- אין לי שום קשר לחנות המדוברת..).

מאוד חשוב שתמנע ממגע של דבק עם עור הידיים (או כל מקום אחר..) משתי סיבות.

הראשונה היא שאתה לא תאמין כמה דבק יכול להיות חזק ולהיתפס בשנייה וחצי בצורה כזו. הייתי ממליץ אפילו על כפפות.

השנייה היא שהוא ממש יכול לגרום לכוויות. רציני לגמרי. מניסיון :)

עשה ניסיון ותפזר קצת סודה סתם על איזה דף, ואז תטפטף טיפה אחת מהדבק על הסודה, ותראה את הקסם קורה!

טוב, מקווה שהכל ברור.

עריכה:

אה ואם שואלים אותך, אני לא הייתי פה...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב אז לא מצאתי את הדבק המדובר, מצד שני דבק 3 שניות עשה עבודה יפה. בכל מקרה צ'ה שדרוש פה הוא חיזוק כל המבנה של החיפוי, ולכן כבר המון ימים אני בונה לו שכבת חיזוק נוספת עם דבק מגע ועץ, התחלתי עם גפרורים ועברתי למקלונים האלה שעושים איתם אצל הרופא אאאאההההה, בינתיים נראה חזק משמעותית.

cd00103aac19ede9aa7f3d6ffa69f96f.jpg

אכן תמונות קשות.

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

לא סידר (בעבר) , מסדר (בהווה) , כל יום אני בודק את יום אמש ומוסיף עוד שכבות חיזוק של מקלות ודבק מגע , זה נהיה כבר ממש עמיד.

עכשיו העבודה הקשה לחתוך חתיכות קטנות ולבנות פסיפס של מקלות באיזורים הלא ישרים.

כמה סבלנות יש לי יאללה :-P

פורסם

אני עשיתי משהו דומה אבל קצת שונה, אותו רעיון.

צמר פלדה, הרבה מאוד דבק, אפוקסי.

אגב, מחזיק כבר 5 שנים אצל חבר.

מבחינתך הדאגה היחידה צריכה להיות מה קורה בחום.

הלחמת פלסטיק עלתה לך בראש?

או הדבקה פשוטה וריפוד מחדש?

פורסם

אני לא מבין בהלחמת פלסטיק, מה גם שנראה שהפלסטיק עצמו כבר עייף ויבש, לא ברור איך הוא יגיב.

החום פחות מטריד אותי כי במהלך כל היום הרכב בחנייה תת קרקעית, למעשה גם ריפוד מחדש אני לא עושה, מה שיש ומודבק יישאר, כולה חתיכת פלסטיק, לא הכי מטריד אותי.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה.

אבל, ממש חבל לי (וכמובן חבל לך) שלא ניסית את הפתרון שנתתי לך בתחילת הדרך.

כבר יכולת להיות כל כך הרבה אחרי העניין הזה :)

זה אולי היה נשמע מורכב, אך מאוד פשוט לביצוע. מאוד מוזר שלא מצאת את הדבק המומלץ.

לא נורא.

בכל מקרה, כשתרגיש שסיימת והחלק מוכן, חשוב שלפני ההרכבה תשאיר אותו מספר ימים לנוח, כדי שכל האדים של הדבק יתפרקו להם.

הרי לא כדאי לנהוג ברכב סגור ולנשום אדי דבק מגע.

פורסם

זה דוקא סוג של תראפיה לגו שאני עושה כל ערב, זה מתייבש כבר שבועות לא מאמין שיהיה ריח, מה גם שאני נוסע תמיד עם חלון פתוח . שבוע הבא זה יורכב חזרה.

• תוכן חדש...